windows 95 pres dosbox

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Odpovědět
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od tslany » úte led 06, 2009 16:23

já vzal Image do PC, tam sem připojit i image Flopiny (na který byl ten program, na vytváření doporučuju WinImage) a spustil, zkopíroval na HDD a nakopíroval do PDA (made in PC proto, že to je rychlejší a pohodlnější)

Uživatelský avatar
yaqwsx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: stř led 30, 2008 16:03
Zařízení: Samsung Omnia

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od yaqwsx » úte led 06, 2009 17:37

Nemá někdo návod na tvorbu image HDD do bochs? Na oficiální stránkách toho zrovna moc není a převážně pro Linux...

usak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: pát úno 16, 2007 18:11
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od usak » stř led 07, 2009 15:58

ten by se mi taky hodil

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od tslany » stř led 07, 2009 16:16

musíš ho udělat přez PC verzi, tam je myslim přímo nějaký EXE který ti ho vygeneruje a taky napíše o něm INFO který zkopíruješ do texťáku

usak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: pát úno 16, 2007 18:11
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od usak » pát led 09, 2009 19:08

hele chtel bych teda skusit udelat ty w2000 ale nevim jak to teda udelat aby se mys ovladala pres dotykovou plochou jako u w95
musi byt naky specilalni ovladac nebo to pude i bez neho diky moc

edit:

nemohl by mi prosim nekdo kdo uz del nekdy image pro bochs poradit jak nainstalovat windows 2000
uz jsem si vytviril img soubor tou utilitou co je v bochs ale ted jak ty 2000 nainstalovat
orezal jsem instalaci v nlite tak ze ma jenom 67mb ted uz zbiva jenom instalace diky moc

Trident
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pon bře 24, 2008 18:35
Zařízení: MotoMPX200; Moto MPX220; E-tenM750
Bydliště: PRAHAHAHA
Kontaktovat uživatele:

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od Trident » sob led 17, 2009 0:23

Mohou být dvoulitry v necelých 70MB vůbec funkční?
Beru v ůvahu, že W95/98 je pouze GUI pro DOS.. ale dvoulitry jedou na NT jádře. DOSbox jim asi moc platný nebude a vlastni jádro s nutnými soubory.. no... nevěřím, že by se daly sešlapat pod 200 mega..

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od tslany » sob led 17, 2009 8:56

možná že instalačka "dvoulitrů" má 70MB. XPčka se mi povedli napasovat pod 150MB

Trident
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pon bře 24, 2008 18:35
Zařízení: MotoMPX200; Moto MPX220; E-tenM750
Bydliště: PRAHAHAHA
Kontaktovat uživatele:

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od Trident » sob led 17, 2009 10:00

...a ty XPčka Ti jely v PDAčku?. Dvoulitry a XPčka se liší pouze v detailech a uživatelském prostředí (a i to lze u XP přepnout zpět na verzi "2000Pro") To jádro zůstává stejné.DOS konzole je tam v podstatě velmi omezená kvůli zajištění kompatibility starších aplikací, ale se systemem nemá nic společného. Nejsem vzdělaný ani zběhlý ve výpočetní technice, ale domnívám se, že tady bude třeba provést jiné ůpravy, než naroubovat je na DOS. Osobně bych pokusy začal spíš na NT-4kách, Byl to na svou dobu geniální OS a k holému bezproblémovému chodu chodu si vystačil s nějakými 30MB RAM. W2K si budou chchtít uzurpovat mnohem více, tam už bych měl obavu i v tomto směru..
Ale jsou to jen mé neodborné úvahy. Nakonec to možná je zcela jinak. Každopádně, 3x a 6x se zblbnout určitě daly... na NT jádro už to bude asi chtít jinčí fištron.

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od tslany » sob led 17, 2009 11:26

XPčka mi nejely ani Windows XP Embedded o velikosti 20MB (jenom to základní, jako shell byla příkazová řádka)

BlackDragon
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pon led 19, 2009 20:49
Zařízení: Qtek 2020

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od BlackDragon » pon led 19, 2009 21:00

PLS PLS POMOOOC ! vse jsem udelal podle navodu ale zasek jsem se u bodu č.8
ten program (n)YDIOT kdyz mu to tam zadam tak mi napise ze musi udelat restart
tak dam OK - pda se resetuje ale zustane to u loadovaci obrazovky :-( fakt uz nevim co stim. vdy se to zasekne na tom stejnym miste. pak mu zmacknu cudlik na SR a on se resetuje nabehne ale celej ma chudak rozhazeny ovladani - macknu doleva dolu a on udela jako bych mu macknul doprava nahoru. :cry: :cry: :cry:

Kdyby se tu nasel nekdo chytrejsi co vi co stim tak napiste.

BlackDragon
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pon led 19, 2009 20:49
Zařízení: Qtek 2020

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od BlackDragon » stř led 21, 2009 14:58

To mi tu nikdo neporadí ? :-(

Uživatelský avatar
yaqwsx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: stř led 30, 2008 16:03
Zařízení: Samsung Omnia

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od yaqwsx » stř led 21, 2009 15:26

Mě ta verze z toho úložiště taky nefungovala - neměnila rozlišení. Zkus stáhnout novější verzi...

BlackDragon
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pon led 19, 2009 20:49
Zařízení: Qtek 2020

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od BlackDragon » čtv led 22, 2009 20:26

OK zkusim . i když tomu moc nefandim ...
EDIT: Tak jsem to nějak vyřešil . Stahnul jsem si nejnovější verzi od výrobce (5.02) a nastavil jsem si jedno tlačidlo na otočení displaye a vida ono to funguje :D jeste se stim naucit a je to good :)

//Používej tlačítko Upravit, tslany

EDIT2: Dalsi problem ! (jsem hroznej :tlem: ) mam win 3.11 pres dosbox a potrebovaly bych aby tam ten nYDITOT nebo jak se menuje zustal nejak mi to nejde :(

//Používej už konečně tlačítko Upravit. Farokh

fiifik
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: ned úno 01, 2009 10:30
Zařízení: htc tornado qtek 8310

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od fiifik » sob úno 14, 2009 16:13

Dobry den , prosim vas mam HTC TORNATO QTEK 8310 ..mal so mvnom WM 6.1 PROF... robil som to podla navodu ale ked som hodil rozlisenie 640 x 480 a chcelo reset mobilu...tak som mu ho dal...a terza uz nenaskakuje..PROsimvas pomozte my co stym...asspon prehrat naspat na WM 6.1

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od tslany » sob úno 14, 2009 16:28

tady jde o to, že tento postup funguje pouze na PocketPC, nkoliv na Smartphonu

fiifik
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: ned úno 01, 2009 10:30
Zařízení: htc tornado qtek 8310

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od fiifik » sob úno 14, 2009 16:44

tak dik no , a prosimte da se to vratit na wm 6.1 ? dekuju

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » sob úno 14, 2009 16:48

Zkus HardReset, pokud ani to nepomůže, tak přehraj ROM. Pokud umíš jazyk anglický, tak se koukni na xda-developers.com, tam v sekci Wiki najdi svoje zařízení a tam bude i návod na flash ROMky, kombinace tlačtek pro provedení hardresetu a další užitečné věci :wink:

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od tslany » sob úno 14, 2009 16:49

a co chceš vracet? ty Windows 95 fungují např. jako JAVA hra, spustíš emulátor a tam se ti spustí Win95, kdykoliv je ukončíš, akortá tvůj problém je že si spustil program pro PPC, který dělá tvrdý zásah do systému, na Smartphonu, tka proto ti vytuhl, opravíš to Hard Resetem

EDIT: farokh byl rychlejší

fiifik
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: ned úno 01, 2009 10:30
Zařízení: htc tornado qtek 8310

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od fiifik » sob úno 14, 2009 16:55

prosimte a jako je ten hard reset ? diky

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » sob úno 14, 2009 17:52

Dyť říkám ať se koukneš na xda-developers:
Press and hold down the 2 external buttons down the screen (start and contacts buttons), and then press for a 1.5 seconds (important) the power button. Release them. If you have done all ok, you must see a screen telling you to press "0" to reset your phone to factory. If it starts normally repeat the process.
Docela by mě ale zajímalo jak sis představoval Windows 95 na Smartphone bez dotykového displaye :lol: ,všechno se nedá ovládat joystickem

Odpovědět

Zpět na „Aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů