windows 95 pres dosbox

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Odpovědět
Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1013
Registrován: úte bře 20, 2007 9:14
Zařízení: Lumia
Bydliště: Brno

Příspěvek od Kamil Pulicar » čtv bře 20, 2008 9:45

Jo image windowsu. Nechceš zkusit i kubuntu? V pátek už snad budu mít PC, tak se do toho pustím. :-)

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » čtv bře 20, 2008 10:18

mužeme zkusit NT4, páč já mám NTB 90MHz pentium a 8MB RAM a obě tam fungujou OK, tady dám návod jak to dělám já (jeslti to někomu pomůže):
1)stáhni Bochs nebo QEMU na PC a nakonfiguuj (navod psat nebudu) a jako HDD vytvoř kterej je "BOCHS compatible". Nainbstaluj to a přenes údaje o HDD do toho souboru v PPC, potom tam zkopiruj ten image HDD a pusť to.
Jinak bych řekl, že místo pokusu rozjet Win2k0 bych rači se pustil do NT4 nebo 98ky, přecejenom když nešlo WinXPE tak 2000 nepude vubec.
Jinak napadá mě že bysme přemenovali název tématu, ale nevim jak, napadá mě "Emulace OS" nebo "Emulace x86".

Uživatelský avatar
marthynovak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 110
Registrován: ned úno 03, 2008 11:11
Zařízení: Waiting for MM2
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marthynovak » pon dub 07, 2008 22:10

nestaci jenom zmenit image systemu?

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » úte dub 08, 2008 15:18

jako myslíš v tom Bochs nebo v ROMce?
v Bochsu to musiš přeměnit a jestli je ten HDD trochu jinači tak ho musiš poupravit v tom konfiguračním soubory (cylindry, hlavy a já nevim co šecko). Jinak jako ROMka by to asi nešlo :lol:

Uživatelský avatar
Kott02
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 58
Registrován: úte úno 19, 2008 19:30
Zařízení: iPhone 5 16GB
Bydliště: OVA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kott02 » úte črc 08, 2008 22:16

proč mi to píše při spouštění a zmačknutí 6ky (start): Out of memory available, program will exit :cry: přitom to spouštím na 20MB RAM. nastavil sem megs na 8,12 i 16 ale pořád to samé, není možné že to bude plnou pamětí v zařízení?

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » stř črc 09, 2008 6:51

zkus tomu dát ještě míň, třeba 4, 2, nebo legendárních 640kB, ona emulace je strašně "nenažraná"

Uživatelský avatar
Gooorila
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 109
Registrován: pon srp 06, 2007 10:23

Příspěvek od Gooorila » čtv črc 10, 2008 9:21

Asi hloupý dotaz, ale jak je to s periferiemi? Jestliže mám PPC s USB Hostem a chci do něj nacpat konkrétní zařízení (jo, furt otravudu s tou redukcí USB-RJ45 a ta redukce má ovladače jen na win 98 až Vista :o), tak je možnost to tam rozjet skrz tohle?

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » čtv črc 10, 2008 9:56

:D to rozhodne ne. Se divim, ze ma ten win95 vubec pristup ke klavesnici, natoz k usb-hostu.

Trident
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pon bře 24, 2008 18:35
Zařízení: MotoMPX200; Moto MPX220; E-tenM750
Bydliště: PRAHAHAHA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trident » ned lis 23, 2008 0:11

To: Kapu

Co všechno má být v tom texťáku? nemohl by jsi sem hodit obsah? abychom si to mohli překopírovat a uložit... nebo je to prázdné a system si tam něco sám zapisuje?

Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1013
Registrován: úte bře 20, 2007 9:14
Zařízení: Lumia
Bydliště: Brno

Příspěvek od Kamil Pulicar » ned lis 23, 2008 15:44

Nemohl by jste nekdo prosim vsechny soubory hodit do raru a dat na rapid?
Diky moc.

usak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: pát úno 16, 2007 18:11
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od usak » úte pro 09, 2008 18:54

mne na Aceru N50 sla klavesnice pres usb host na win 95

Uživatelský avatar
yaqwsx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: stř led 30, 2008 16:03
Zařízení: Samsung Omnia

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od yaqwsx » ned pro 14, 2008 14:48

To jsem nevěděl, že existuje Bochs i pro PPC :smt103
Díky tomu se oživil můj zájem, a napadla mě spousta zajímavých až mírně masochistických (ve smyslu nároku na výkon) nápadů, ale stále mi tam chybí jedna věc - využití dotykové plochy. Nepodařilo se někmu z xda do bochse naemulovat myš beroucí data z dotykáče?

Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1013
Registrován: úte bře 20, 2007 9:14
Zařízení: Lumia
Bydliště: Brno

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od Kamil Pulicar » ned pro 14, 2008 15:25

Zkusi bych hledat virtual mouse for PPC. :)

Uživatelský avatar
yaqwsx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: stř led 30, 2008 16:03
Zařízení: Samsung Omnia

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od yaqwsx » ned pro 14, 2008 17:21

To už jsem zkoušel, ale google nenajde nic jiného než myš pomocí D-Padu. Už hodinu hledám, ale stále nic. Proto se ptám

usak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: pát úno 16, 2007 18:11
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od usak » ned led 04, 2009 17:55

to Trident: tady je ke stahnuti ten bochsrc.txt http://uloz.to/1123000/BOCHSRC.txt

EDIT:
hele a u tich windows 95 tam je ta mys resena jak tam je naky specialni ovladac nebo jak proto bych chtel skusit udelat image windows nt nebo 2000 ale nejdriv bych chtel vedet jak to udelat s tou mysi

a jeste bych se chtel zeptat asi by ten obraz nesel rostahnout nak na wvga rozliseni protoze me se to zobrazuje na toshibe g900 jenom ve vga a citelny je to normalne a to sem nepouzil ten se vga ten mi totiz nejde nainstalovat ale kdyby to slo nak roztahnout bylo by to skveli

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » ned led 04, 2009 23:09

2 Kapu:
Zkoušel jsi už Win 95 nebo 98 na upgradovanym UNIm ? Jde mi o rychlost, rad bych se do toho pustil, podle me by snad 624Mhz CPU a 128MB RAM + VGA screen mohly stacit pro svižnej chod aspon Win95, nebo to stejne bude brzdit Bochs ? Našel sem minimální požadavky win98 a podle nich by HW z uniho plně stačil i kdyby byly požadavky dvojnásobné.
Jinak by to chtelo par expertů na Linux a nejak pokročit s mobilní verzí Linuxu. Mam na UNIm Qtopii, ale zatim z praktickeho hlediska nic moc, kdyby se dalo do kupy par lidi, tak bychom mohli zas rozjet 'výzkum' , protože s přílivem Touchistů pro mě začíná být forum nudné ( krom večerního občerstvení ve formě promazávání duplicitnich vlaken :cry: )

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od tslany » pon led 05, 2009 14:23

ale nestačil už takhle Win95 na Unim v emulaci jede jako na 486 a starší, jelikož při emulaci x86 je potřeba 3 až 16 násobku výkonu cílového (virtualizovaného) stroje.

Jinak až budu mít Toshibu tak zkusím v Qemu spustit Windows XP Embedded (druhý pokus :-) )

4usak: zkoušel si ve Win95 zkusit změnit rozlišení na 800x480?

usak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: pát úno 16, 2007 18:11
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od usak » pon led 05, 2009 19:45

to bohuzel nejde graficka karta v tich w95 se hlasi jako standartni vga takze je ta moznost zmeny rozllliseni sediva takze ho zmenit nemuzu

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od tslany » úte led 06, 2009 15:48

no, pokud si vzpominam tak na WIn95-98 existoval nakej program co to umožňoval změnit natvrdo (i na 320x240)

usak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: pát úno 16, 2007 18:11
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od usak » úte led 06, 2009 16:02

hele a je by se dalo do tich 95etek nainstalovat naky program to by se tu instalaci musel nak dat do toho image nebo jak

Odpovědět

Zpět na „Aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů