windows 95 pres dosbox

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Odpovědět
fiifik
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: ned úno 01, 2009 10:30
Zařízení: htc tornado qtek 8310

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od fiifik » sob úno 14, 2009 21:02

Diky , uz sem to rozbehnul :) moc diky...

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od tslany » úte črc 14, 2009 17:54

tak se Wim95 dostal i na iPhone přez emulaci, srovnejte tu rychlost proti PDA s PXA270 :-) kde asi soudruzi z Applu udělali chybu...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zMmDQpfCcMs[/youtube]
btw. to na začátku není iphone ale emulátor iphonu v pc ... ehm ... macbooku

akorát co jim závidím jsou ty XPčka, mě hodily WinXPe BSoD ještě před tím, než se zobrazilo bootování

usak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: pát úno 16, 2007 18:11
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od usak » úte črc 14, 2009 19:56

podle mne je to asi fake nikde na internetu jsem o tom nic nenasel jen to video a navic ani zadny bochs jsem nenasel
podle mne to bude fake

mmiglasek
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: ned srp 09, 2009 19:59
Zařízení: htc tytn

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od mmiglasek » ned srp 09, 2009 20:09

zdravím vás sem tu noví docela tomu rozum měl jsem na htc tytn plno věcí wm5.0,6,6.1 a 6.5,take vzhled windows vista,plno her např. plnou verzi zumy age of empires čí duke nuke,mám plno aplikací,ale potřeboval bych sjedním pomoct chtěl bych skusit ty windows 95 dal jsem si do htc spátky wm6.0 a dělal jsem to podle návodu windows 95 přes dosbox tak jak je to tam napsaný a nejede mi to mužete mi nějak pomoct naoplatku taky rát poradím nebo pomužu,děkuji

x3on
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pon srp 03, 2009 11:39
Zařízení: dead tytn

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od x3on » čtv srp 13, 2009 22:11

zdar.. delal sem to podle navodu na wm 5 - od vodafonu.. mam problem s tim ze changnu resolution na 640x 480 a potvrdim restart a uz to nenabootuje

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od Daidalos » čtv srp 13, 2009 22:24

usak píše:podle mne je to asi fake nikde na internetu jsem o tom nic nenasel jen to video a navic ani zadny bochs jsem nenasel
podle mne to bude fake

WTF jak by ssi chtěl takle udělat asi fake?
JInak opravdu mu to jede na to Iphonu dosti pomalu :D
Jo a jinak nechce se mi prohledávat 9stránek textu,nemohl by někdo prosím srozumitelně sepsat návod jak na PDA emulovat Win (případně jiný OS)?

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » čtv srp 13, 2009 22:47

Já myslím, že Kapu to sepsal na druhé stránce celkem srozumitelně...
Alespoň já jsem podle tohoto návodu předtím Win95 na UNIm bez problémů rozchodil.
kapu píše:Funkční návod na win95

Doporučuji mít nastavené libovolné hardwarové tlačítko na zobrazování klávesnice!!!

kód:
http://www.4shared.com/dir/4570212/fe2e ... aring.html

1. Stáhněte bochs235.zip, rozbalte na kartu do adresáře (karta)\bochs
2. stáhněte bochsrc.txt, uložte do kořenového adresáře pda "\"
3. Stáhněte nekifajlovi.tgz, rozbalte do adresáře (karta)\bochs (je to image windowsu)
4. Pokud máte windows mobile 2003 a starší, stáhněte pocketconsole.cab, v pripade WM5/WM6 stáhněte toto:
kód:
http://rapidshare.com/files/92039214/MSCONSOLE.zip.html

v obou případech nainstalujte do vnitřní paměti (ne na kartu)
5. Pokud máte VGA displej, stáhněte se_vga_ppc.exe (program pro zvětšení pracovního prostoru na pda, takže výsledná kvalita obrazu je jako u qvga)
Pokud máte qVGA, stáhněte Nydot_virtual_display.cab a nainstalujte
6. Stáhněte vgakey.cab a nainstalujte do vnitřní paměti
7. Upravte soubor bochsrc.txt a změňte si v řádcích vgaromimage a ata0-master název vaší paměťové karty (vlastně jenom měníte cestu k příslušným souborům, jenže každé pda pojmenovává karty jinak)
8. Nyní si zvyšte rozlišení (na vga pomocí se_vga_ppc, na qvga pomocí nyditot virtual display), potřebujete landscape, 640×480
9. Spusťte bochs.exe z adresáře (karta)\bochs
10. Do konzole napiště 6 a stiskněte enter
11. Zapněte klávesnici vgakey, pokud nevidíte tlačítka F1 - F12, klepněte dvakrát na tlačítko Fn.
12. Klepněte na tlačítko F5 - obraz se roztáhne na celou obrazovku
13. Klepněte na tlačítko F12 - zapne se podpora myši
14. Počkejte, až se systém nabootuje... (mělo by to trvat max 5 minut)
15. Myš se ovládá na displeji podobně jako touchpadem na notebooku, kliká se prostředním tlačítkem na d-padu (pravé tlačítko myši jsem nezprovoznil)
16. Nezapomínejte vypínat windowsy klasicky start - vypnout, jinak vás bude po dalším startu otravovat scandisk

Nejedná se o můj upload. Vše je 100% funkční, vyzkoušeno na FSC PocketLOOX N520 a HTC Universal. Windowsy jedou pomalu, na normální práci nepoužitelné, ale dá se s tím dobře machrovat

Zdroj internet.

x3on
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pon srp 03, 2009 11:39
Zařízení: dead tytn

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od x3on » čtv srp 13, 2009 22:49

kapu to napsal schopne.. vsem to funguje ale me ne.. v cem je problem? nenabootuje mi to po zmene rozliseni.. rom je cista.. vse delano po hr

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od Svestka » pát srp 14, 2009 10:08

Čistě teoreticky může záležet i na procesoru co máš v zařízení a to i přes to, že vše emuluješ. Prostě rozchodit takovou věc to je spíše omyl než zázrak a to i přes to, že 95 ještě kompletně běžela na dosu. Stejně ale nevidím důvod něco takového rozchodit, stejně se na to podíváš ukážeš to známým a smažeš.

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » pát srp 14, 2009 12:53

2 Svestka: Zhruba tak nějak no. U WIN95 na PDA je to podobné jako v horolezectví: je to dřina, zabere to dost času, pak vylezeš na crcholek, chvilku se pokocháš a zase slezeš zpátky :tlem: Jak už bylo psáno, je to spíš taková zajímavost, než užitečná věc.

x3on
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pon srp 03, 2009 11:39
Zařízení: dead tytn

windows 95 pres dosbox

Příspěvek od x3on » pát srp 14, 2009 16:53

protoze se mi to libi.ô. a chci se taky trosku pobavit ... je tam samsung 400 mhz - 2442A a ati imageon 2112 myslim

Odpovědět

Zpět na „Aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů