Nastavení Microsoft Exchange pro příjem emailů

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Odpovědět
okubic
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pon dub 12, 2010 6:11
Zařízení: HTC HD2

Nastavení Microsoft Exchange pro příjem emailů

Příspěvek od okubic » pát úno 03, 2012 8:01

Zdarvím a prosím o pomoc při nastavení emailů pro komunikaci s firemním Exchange serverem.
Při zadání adresy serveru to jako help uvádí "stejná adresa serveru aplikace Outlook Web Access", zde ale narážím na problém, protože adresa serveru je mail.xxxxxx.cz/owa, to owa tam při přechodu k dalšímu kroku není vůbec uložený a i když se vrátím přes nastavení již zavedeného je tam mail.xxxxxx.cz. V dalším kroku zadám zbytek údajů včetně požadovaných synchronizovaných položek a nastavení dokončím.
K žádné synchronizaci však nedojde a emaily se mi nestáhnou.
Používám HTC HD2 s WM6.5 a ROM 3.14
Prosím pomoc, nutně to potřebuji pro práci.
Díky.

Uživatelský avatar
kome
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř říj 03, 2007 14:09
Zařízení: Samsung Galaxy Note3 32GB/64GB SDXC 1 Sandisk
Bydliště: Praha

Nastavení Microsoft Exchange pro příjem emailů

Příspěvek od kome » pát úno 03, 2012 8:11

Co znamena to OWA za lomitkem?

okubic
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pon dub 12, 2010 6:11
Zařízení: HTC HD2

Nastavení Microsoft Exchange pro příjem emailů

Příspěvek od okubic » pát úno 03, 2012 8:16

To bohužel nevím, ale pro přístup k firemnímu emailu přes webové rozhraní to tam musím mít zadané a tak mi to prezntoval i dodavatel IT pro náš podnik.

stiinek
nováček
nováček
Příspěvky: 19
Registrován: pon bře 22, 2010 14:28
Zařízení: BlackBerry Priv + Thinkpad X220Tablet

Nastavení Microsoft Exchange pro příjem emailů

Příspěvek od stiinek » pát úno 03, 2012 8:30

owa je zkratka pro Outlook Web Access.
Nezdá se mi, že by adresa web rozhraní, a adresa serveru musela být nutně stejná.
Co máš nastavený v Outlooku na PC?

okubic
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pon dub 12, 2010 6:11
Zařízení: HTC HD2

Nastavení Microsoft Exchange pro příjem emailů

Příspěvek od okubic » pát úno 03, 2012 10:33

SRVSBS.xxxxxx.local
Bohužel předpokládám, že při firemní síti je to jen odkaz na cestu přez firemní síť...

Uživatelský avatar
pavliicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 215
Registrován: ned kvě 11, 2008 22:49
Zařízení: Nokia Lumia 820, Samsung Galaxy S3 i9300
Bydliště: Česká republika

Nastavení Microsoft Exchange pro příjem emailů

Příspěvek od pavliicek » pát úno 03, 2012 18:44

je mozny, ze bude jeste potreba doinstalovat nejakej cenrtifikat. Mel jsem uplne stejnej problem, tj. spravne vyplnenej server, ale neslo se mi pripojit. Pak jsem zasel k administratorum a ty mi nahrali certifikat (nejakej soubor s koncovkou cer) a uz to chodi.

okubic
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pon dub 12, 2010 6:11
Zařízení: HTC HD2

Nastavení Microsoft Exchange pro příjem emailů

Příspěvek od okubic » pát úno 03, 2012 20:22

Díky, za radu, zkusil jsem google a něco ještě našel, popis postupu certifikace, zkusím se na správce obrátit aby se o to pokusil, ještě jednou díky.

Uživatelský avatar
kome
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř říj 03, 2007 14:09
Zařízení: Samsung Galaxy Note3 32GB/64GB SDXC 1 Sandisk
Bydliště: Praha

Nastavení Microsoft Exchange pro příjem emailů

Příspěvek od kome » pát úno 03, 2012 20:53

To je pravda, na wp7 jsem ho musel instalovat taky.

milennium
smartstar
smartstar
Příspěvky: 943
Registrován: čtv pro 20, 2007 20:03
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB
Bydliště: Kutná Hora

Nastavení Microsoft Exchange pro příjem emailů

Příspěvek od milennium » pát úno 03, 2012 21:16

Myslím, že problém bude v nastavení Exchange na mobilu. Nastavení a parametry se totiž můžou lišit. Nejrychlejší bude kontaktovat správce a nechat si poradit, jak nastavit mobil.
Při prvotním nastavení stačí většinou zadat EMAIL a JMENO a HESLO a HOSTING (u mně třeba "hosting4u"). Pokud to nestačí většinou si o to mobil řekne sám a chce ještě ADRESU SERVERU (u mně třeba "async.proemail.cz).
Pokud je vyžadován certifikát, vyskočí chybová hláška která jde velice snadno vygúglovat...
Ale zadávat do nastavení mobilu přes Exchange "owa", s tím jsem se ještě nikdy nesetkal... Jak už bylo správně tady napsáno, OWA slouží pro přístup přes WEB (u mně třeba http://owa.proemail.cz" onclick="window.open(this.href);return false;). Pak spravuješ emaily, kalendář a kontakty přes webový Outlook...

Uživatelský avatar
pavliicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 215
Registrován: ned kvě 11, 2008 22:49
Zařízení: Nokia Lumia 820, Samsung Galaxy S3 i9300
Bydliště: Česká republika

Nastavení Microsoft Exchange pro příjem emailů

Příspěvek od pavliicek » sob úno 04, 2012 10:42

Naopak, windows mobile si o ten certifikat samy nereknou. Jediny, co vyskoci je hlaska, ze se nelze pripojit k serveru xxx. Nic vic, nic min.

milennium
smartstar
smartstar
Příspěvky: 943
Registrován: čtv pro 20, 2007 20:03
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB
Bydliště: Kutná Hora

Nastavení Microsoft Exchange pro příjem emailů

Příspěvek od milennium » sob úno 04, 2012 13:32

Kdyby jsi četl řádně můj příspěvek, tak by jsi se dočetl toto ..."Pokud je vyžadován certifikát, vyskočí chybová hláška která jde velice snadno vygúglovat..."....
Takže ano, napsal jsem, že pokud přístroj vyžaduje certifikát, vyskočí chybová hláška. Nic víc, nic míň...

Odpovědět

Zpět na „Aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 hostů