Activesync a rapimgr.exe

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Uživatelský avatar
alternativ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 226
Registrován: úte zář 26, 2006 11:21
Zařízení: Samsung Galaxy S3, HTC Touch Pro
Bydliště: Kopřivnice/Francova Lhota
Kontaktovat uživatele:

Activesync a rapimgr.exe

Příspěvek od alternativ » úte led 30, 2007 21:53

Caute. Mate taky nekdo neblahe zkusenosti s procesem rapimgr.exe, ktery je sposteny Activesyncem?
Ja kdyz pripojim telefon na kabel, tak vse v pohode, potom ho odpojim. Kdyz ho chci znovu pripojit, tak uz to nejde a tento proces mi zere 100% procesoru a PC je samozrejme otresne pomale. Kdyz PC restartuju,tak je vse zase ok.

Drive vsechno slo v pohode,ale pak mi to zacalo delat Tornado a pokracuje to i u Wizarda.

Nevite nekdo co s tim? :cry:

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » úte led 30, 2007 21:56

Jakou verzi AS pouzivas? Vyzkousej reinstall, pripadne novejsi/starsi verzi...

Uživatelský avatar
alternativ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 226
Registrován: úte zář 26, 2006 11:21
Zařízení: Samsung Galaxy S3, HTC Touch Pro
Bydliště: Kopřivnice/Francova Lhota
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alternativ » úte led 30, 2007 22:08

Pouzival jsem 4.5 beta 1 a tam to slapalo. Pak jsem obnovoval instalaci winu prostrednictvim softu Ghost a uz mi tato verze nejela. Tak jsem odinstaloval a nainstaloval 4.5 beta 2 a taky nic. Porad stejny problem. MOzna to je tim obnovenim, ale je to divne, protoze tento proces je primo procesem spoustenym prostrednictvim activesync.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » úte led 30, 2007 22:15

Nahrej tam 4.1 nebo 4.2... 4.5 beta je spis pro Crossbow zarizeni, takze pokud na Wizardoj nezkousis novej OS, tak je zbytecna

Uživatelský avatar
alternativ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 226
Registrován: úte zář 26, 2006 11:21
Zařízení: Samsung Galaxy S3, HTC Touch Pro
Bydliště: Kopřivnice/Francova Lhota
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alternativ » úte led 30, 2007 22:23

Ale prave ta beta 1 mi pred tim na Tornadu fungovala a pak uz ne, takze to nebude nejakou nekompatibilitou. Ale ten downgrade samozrejme zkusim.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » úte led 30, 2007 22:35

me beta1 drive delala sileny psi kusy:-D beta2 uz funguje normalne

Uživatelský avatar
nAscA
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 492
Registrován: pát črc 29, 2005 17:31
Zařízení: Note 7, iPhone

Příspěvek od nAscA » stř led 31, 2007 9:17

nekde jsem cetl asi XDA, ze je to problem nekompaktibility firewallu a ActiveSync. Zkus zmenit firewall nebo ho vypnout a melo by to byt OK.

Uživatelský avatar
alternativ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 226
Registrován: úte zář 26, 2006 11:21
Zařízení: Samsung Galaxy S3, HTC Touch Pro
Bydliště: Kopřivnice/Francova Lhota
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alternativ » sob úno 03, 2007 21:27

Pouzivam KPF a pred pripojenim telefonu, ho vypinam, ale nic se nemeni, takze FW to nebude :-( Ale diky.

Uživatelský avatar
Aljosha
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: pon zář 11, 2006 12:02

Příspěvek od Aljosha » ned úno 04, 2007 16:12

Jo, mám s ActiveSync 4.5 b2 ty samý zkušenosti. Verze 4.2 makala naprosto spolehlivě, pak jsem flashnul do Varia Crossbow, odinstaloval v. 4.2, nainstaloval 4.5 b2 (několikrát) a výsledek tentýž. Jakmile na kabel připojím Vario, rapimgr.exe zatíží cpu na 100% a nejde ani killnout přes správce úloh, jedině tvrdej reset. :evil:
Provizorně řeším situaci tak, že jsem nainstaloval AS 4.5 b2 na starou šlupku od DELLa (PII, 400 MHz, 128 MB RAM, W2k SP4), kterou mám doma v síti a tak zálohy + instal aplikací provádím v druhý místnosti. Kupodivu zde AS 4.5 b2 pracuje spolehlivě.... :???:
KPF na svým stroji, kde jsem se s novým AS nechytal, mám nainstalovanej taky, zkoušel jsem s ním tenkrát lehce laborovat, ale pak jsem to z časovejch důvodů vzdal, takže výsledek prozatím žádnej. :-(

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » ned úno 04, 2007 19:16

Ja kvuli Crossbow používám starší AS 4.5 beta1, a problém s rapimgr.exe a zátěží procesoru nemám.

Uživatelský avatar
alternativ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 226
Registrován: úte zář 26, 2006 11:21
Zařízení: Samsung Galaxy S3, HTC Touch Pro
Bydliště: Kopřivnice/Francova Lhota
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alternativ » ned úno 04, 2007 19:40

Ja mam porad pocit,ze je to tou obnovou systemu pres Ghost. Preinstalace ani downgrade na beta 1 nepomaha :-(

EDIT: Tak jsem downgradenul az na 4.2 a ta funguje v pohode. rapimgr.exe nezlobi. Ale pravdepodobne to bude pomichanymi rapimgr z ruznych verzi. Ze pri preinstalaci tam z nejakeho duvodu zustane tento soubor ze starsi verze a ten neni prilis kompatibilni s novejsi,prave instalovanou. Neco o to psali na strach MS.

EDIT2: Tak jsem se o tomto problemu bavil s typkem ve skole,ktery ma taky Wizarda a mel taky presne tento problem....
Takze blokovani rapimgr.exe zpusobuje opravdu Kerio personal firewall. A nepomuze,ani kdyz vypnete kontorolu, ci jej vypnete uplne. Musi se proste odinstalovat a pak uz bezi vsechny verze AS v pohode. Pokud ho zpet nainstalujete, tak se opet problem objevi. Psal i dotaz do technicke podpory MS,ale tam mu nebyli schopni nijak poradit. :-( Asi si budeme muset pockat na nejaky AS 4.5 full release a nebo az na 4.6, ci 5.0:-)

Uživatelský avatar
Aljosha
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: pon zář 11, 2006 12:02

Příspěvek od Aljosha » stř úno 14, 2007 8:12

Dík za info, ještě zkusím zvážit, jestli případná výměna firewallu by nebyla rozumnější volba (nějako si nejsem jistej dobou, kterou bych musel čekat, než MS zareaguje...). :-D

edit: Tak MS s předevčírem uvolněným final AS 4.5CZ nezklamal - s neodinstalovaným Keriem mi stále nefunguje. :evil: Po vyprášení Keria ze systému je vše OK....

Uživatelský avatar
alternativ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 226
Registrován: úte zář 26, 2006 11:21
Zařízení: Samsung Galaxy S3, HTC Touch Pro
Bydliště: Kopřivnice/Francova Lhota
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alternativ » stř úno 14, 2007 11:48

Neni zac. Jsem zvdavy, jak to pude v AS 4.5 final verze. odpoledne odzkousim.


EDIT 16.2.07: Takze jsem vcera zkousel verzi 4.5 final. Zklamani se opet dostavilo, protoze problem je uplne stejny. Rapimgr.exe opet hned popripojeni telefonu "zere" 100% procesoru a kdyz se pristroj odpoji a znovu pripoji, tak AS uz ho nepripoji.
Takze pokud chci nahodit WM06, tak mi nezbyde, nez vyhodit KPF a pouzivat jiny firewall, pokud po kazdem pripojeni telefonu nechci restartovat PC. :evil:
Skoda jen, ze KPF jen tezko hleda konkurenci :-(

fruti
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: úte kvě 01, 2007 18:04
Kontaktovat uživatele:

rapingr.exe

Příspěvek od fruti » ned zář 02, 2007 9:28

uz ste to nejak vychytali? as4.5 vytezuje procak a nizsi verze nepustim

Uživatelský avatar
petr s.
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: pon pro 18, 2006 9:38

Příspěvek od petr s. » ned zář 09, 2007 10:16

Já měl stejný problém. Navíc se mi sekal počítač dost často hned po spuštění, nebylo nutné ani mobil připojovat k PC. Teď jsem ale přeinstaloval systém a už to nedělá...

BTW: Když mi to ještě dělalo, tak jsem to řešil tak, že jsem skočil do správce úloh a tam jsem jednoduše rapimgr.exe vypnul a byl klid. Navzdory tomu, jsem pak ale s komunikací neměl nikdy žádný problém.

Koblih
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: úte črc 17, 2007 22:46
Zařízení: N97 mini

Příspěvek od Koblih » ned zář 09, 2007 11:04

Ja jsem problem s rapimgr.exe vyresil tak,ze v telefonu Nastaveni - pripojeni - dalsi - propojeni pomoci USB zrusil zaskrtnuti "povolit rozsirene funkce site".. Od te doby funguje AS 4.5 spravne,bez vytizeni CPU 100%

fruti
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: úte kvě 01, 2007 18:04
Kontaktovat uživatele:

activesync 4.5

Příspěvek od fruti » pon zář 10, 2007 18:43

me rapimgr.exe ve zpravci uloh vypnout nejde. zkusim tez reinstal

Uživatelský avatar
alternativ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 226
Registrován: úte zář 26, 2006 11:21
Zařízení: Samsung Galaxy S3, HTC Touch Pro
Bydliště: Kopřivnice/Francova Lhota
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alternativ » úte zář 11, 2007 6:04

Samozrejme, ze nejde vypnout :) Bud zkus postup, ktrery uvadi napriklad nahore Koblih a nebo zmen firewall Kerio za nejaky jiny :wink:

Uživatelský avatar
petr s.
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: pon pro 18, 2006 9:38

Příspěvek od petr s. » čtv zář 13, 2007 15:07

Jistěže jde :-D Nemyslím ho zkoušet vypínat, když běží Active Sync, ale když neběží. Třeba hned po spuštění počítače.

Hned po naběhnutí systému, když se mi proces spustil, tak mi comp běžel neskutečně pomalu. A i samotné čekání po stisku Ctrl-Alt-Del na správce úloh trvalo klidně 1 minutu! Pokud jsem to ale vydržel a rapimgr posléze odstřelil, tak již bylo vše OK :lol:

Jo, a abych nezapomněl - nemusí to být firewallem. Já totiž využívám AVS...

Koblih
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: úte črc 17, 2007 22:46
Zařízení: N97 mini

Příspěvek od Koblih » čtv zář 13, 2007 16:31

Firewalem to neni. Kdyz jsem ten problem resil,odninstaloval jsem kerio a nahral Zone Alarm. Cpu uz nebezel na 100%,ale po pripojeni telefonu k pocitaci se pocitac vzdycky restartoval.. Prestalo to az,kdyz jsem pouzil postup z mojeho minuleho prispevku...

Odpovědět

Zpět na „Aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 hostů