Vyšla Opera Mobile 10 beta 3 s podporou smartphone telefonů

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Vyšla Opera Mobile 10 beta 3 s podporou smartphone telefonů

Příspěvek od Jiří Hrma » pát úno 12, 2010 16:56

Internetový prohlížeč Opera Mobile 10 pro Windows Mobile se dočkal v pořadí již třetí betaverze, která opravuje celou řadu nahlášených chyb a konečně přichází s podporou smartphone platformy (Windows Mobile telefony bez dotykového displeje). V nastavení prohlížeče je nově možné zapnout podporu pro Flash Lite 3.1 (Tools -> Settings -> Advanced), takže by prohlížeč měl konečně zvládat zobrazovat flashové objekty. Instalační cab soubor pro Pocket PC a smartphone můžete stahovat z této stránky, případně zadáním adresy m.opera.com přímo v mobilním telefonu.

Obrázek Obrázek Obrázek

Nové funkce ve verzi beta 3
- podpora platformy WM Smartphone
- podpora Flash Lite 3.1 (Adobe Flash 7)
- kompletní synchronizace záložek přes Opera Link
- podpora pro jazykové modifikace
- telefonní čísla na webu jsou automaticky převedena do odkazu
- podpora pro přehrávání zvuků na pozadí
- drobné změny v UI
- lepší stabilita


Tip: Přečtěte si můj starší článek o prohlížeči Opera Mobile 10 pro Windows Mobile.

Zdroj: WMPowerUser

Uživatelský avatar
peter34
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: úte lis 28, 2006 13:15
Zařízení: Samsung Galaxy Note 9, BlackBerry Classic
Bydliště: Ružomberok

Vyšla Opera Mobile 10 beta 3 s podporou smartphone telefonů

Příspěvek od peter34 » pát úno 12, 2010 19:41

Vyskúšané na Samsung Omnia Pro B7330, pohyb po stránke svižný, načítanie pri rýchlom pripojení takisto v poriadku, akurát som zistil že sa nevie Opera sama pripojiť k internetu a nahlási error. Musím sa najprv pripojiť cez iný program a potom už Opera bez problémov ide. Kde je chyba neviem...

TMASKA
smartguru
smartguru
Příspěvky: 581
Registrován: pát kvě 23, 2008 8:06
Zařízení: SGS2

Vyšla Opera Mobile 10 beta 3 s podporou smartphone telefonů

Příspěvek od TMASKA » pát úno 12, 2010 19:50

tak ja se pripojim prez wi-fi v pohode - zkus odinstalovat a znovu nainstalovat ( htc hd )

Uživatelský avatar
groovox
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 293
Registrován: úte dub 22, 2008 14:34
Zařízení: ML950XL Alcatel IDOL4S Pro W10, NL1520, HTC HD2
Bydliště: Praha

Vyšla Opera Mobile 10 beta 3 s podporou smartphone telefonů

Příspěvek od groovox » pát úno 12, 2010 19:55

U mně se taky sama připojuje u O2 v poho, , , jediná výtka jen na otočení v landscape modu - nejde zvolit směr a otáčí se jen doprava. Jinak "nekostičkuje", je relativně rychlá - záleží na rozmarech sítě, You Tube jede super, zatím nejlepší Opera co kdy byla. :-P

Uživatelský avatar
peter34
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: úte lis 28, 2006 13:15
Zařízení: Samsung Galaxy Note 9, BlackBerry Classic
Bydliště: Ružomberok

Vyšla Opera Mobile 10 beta 3 s podporou smartphone telefonů

Příspěvek od peter34 » pát úno 12, 2010 20:07

Cez wifi to samozrejme ide, ale mne Opera nevie sama vytočiť EDGE/3G, ide o verziu pre nedotykový smartphone.

quentin
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: čtv úno 28, 2008 11:46
Zařízení: HTC Touch Pro 2
Bydliště: Ostrava

Vyšla Opera Mobile 10 beta 3 s podporou smartphone telefonů

Příspěvek od quentin » pát úno 12, 2010 21:49

Zase zklamani,videa na strankach jsko je keezmovies.com a jim podobnym nejedou. Ne ze by mi slo o tyto videa,ale zarazi me ze Skyfire to zvlada,stejne jako zvlada aplikace na facebooku a Opera stale ne! Je to ostuda.

PHiLiPZ
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: pát led 22, 2010 11:10
Zařízení: HTC Sensation

Vyšla Opera Mobile 10 beta 3 s podporou smartphone telefonů

Příspěvek od PHiLiPZ » pát úno 12, 2010 22:22

myslim, ze skyfire renderuje na serveri a posiela klientovi hotove obrazky, datovo velmi narocne

Uživatelský avatar
matelkoxxl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 616
Registrován: ned srp 10, 2008 9:51
Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond
Bydliště: Košice

Vyšla Opera Mobile 10 beta 3 s podporou smartphone telefonů

Příspěvek od matelkoxxl » pát úno 12, 2010 22:31

No tak táto verzia sa mi už celkom páči. Aj s rýchlosťou je to dosť dobré, o videa mi ani tak nejde. A páči sa mi hlavne podpora Opera link. Kvôli tomu som prešiel aj na desktope na operu a už je to aj na PPC :grin:

Jaitni
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: ned led 04, 2009 20:18
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Vyšla Opera Mobile 10 beta 3 s podporou smartphone telefonů

Příspěvek od Jaitni » pát úno 12, 2010 23:49

Už konečně fungujou i bookmarky přes operu link? :o)

hamsa
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: sob dub 05, 2008 22:12

Vyšla Opera Mobile 10 beta 3 s podporou smartphone telefonů

Příspěvek od hamsa » sob úno 13, 2010 9:31

Tak muj prvni test zatim dopadl spane.
Instalace v pohode zapnute wifi a opera pri nacitani prni stranky spadne.Takze pouzitelnost nulova.
HTC Touch Cruise

Uživatelský avatar
strojvudce
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 175
Registrován: stř led 30, 2008 0:56
Zařízení: HTC Desire HD

Vyšla Opera Mobile 10 beta 3 s podporou smartphone telefonů

Příspěvek od strojvudce » sob úno 13, 2010 9:55

Záložky už synchronizuje všechny z velký opery, ne jen ze složky Opera mini, jako beta 2.

rein
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 148
Registrován: ned úno 10, 2008 19:33
Zařízení: Note 4, čakám na Lumia 950 xl
Bydliště: Prievidza

Vyšla Opera Mobile 10 beta 3 s podporou smartphone telefonů

Příspěvek od rein » sob úno 13, 2010 16:33

Tak bohuzial aj u tejto verzie som narazil na problem s inicializaciou fotoaparatu, ako aj u predoslej verzie, mate tiez tonto problem? :???:
HD2, rom 1.66 pocestene.

Uživatelský avatar
matelkoxxl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 616
Registrován: ned srp 10, 2008 9:51
Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond
Bydliště: Košice

Vyšla Opera Mobile 10 beta 3 s podporou smartphone telefonů

Příspěvek od matelkoxxl » sob úno 13, 2010 16:43

Nechápem, čo má opera spoločné s inicializáciou fotoaparátu???

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Vyšla Opera Mobile 10 beta 3 s podporou smartphone telefonů

Příspěvek od YAMATO » sob úno 13, 2010 16:47

Bůh suď, ale tento bug opravdu existuje.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Vyšla Opera Mobile 10 beta 3 s podporou smartphone telefonů

Příspěvek od htcjirka » sob úno 13, 2010 16:53

Presne tak,bohuzel je to tak,tento Opera bug versus fotoaparat je me zahadou.

Uživatelský avatar
groovox
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 293
Registrován: úte dub 22, 2008 14:34
Zařízení: ML950XL Alcatel IDOL4S Pro W10, NL1520, HTC HD2
Bydliště: Praha

Vyšla Opera Mobile 10 beta 3 s podporou smartphone telefonů

Příspěvek od groovox » sob úno 13, 2010 18:44

Otevřel jsem Operu 10 beta 3, inicializoval fotoaparát, vyfotil, zavřel fotoaparát a dál pokračoval v Opeře. Na žádný bug Opera vs. fotoaparát jsem nenarazil. Jak se vám ten bug projeví?

Uživatelský avatar
nofxsak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 313
Registrován: úte srp 28, 2007 18:20
Zařízení: Samsung Galaxy SII
Bydliště: Rousínov

Vyšla Opera Mobile 10 beta 3 s podporou smartphone telefonů

Příspěvek od nofxsak » sob úno 13, 2010 18:50

opravdu rychla a stabilni verze, libi se mi, ze i kdyz jsou pluginy zapnute, nactou se az po kliknuti takze zbytecne nezpomaluji prohlizeni pokud je zrovna nepotrebuji

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Vyšla Opera Mobile 10 beta 3 s podporou smartphone telefonů

Příspěvek od htcjirka » sob úno 13, 2010 18:52

Otevřel jsem Operu 10 beta 3, inicializoval fotoaparát, vyfotil, zavřel fotoaparát a dál pokračoval v Opeře. Na žádný bug Opera vs. fotoaparát jsem nenarazil. Jak se vám ten bug projeví?
Tento bug se udalne projevi obcas,na xda je o tom tez rozsahla diskuze.
Nastesti tuto verzi Opery vubec nepouzivam.

Uživatelský avatar
groovox
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 293
Registrován: úte dub 22, 2008 14:34
Zařízení: ML950XL Alcatel IDOL4S Pro W10, NL1520, HTC HD2
Bydliště: Praha

Vyšla Opera Mobile 10 beta 3 s podporou smartphone telefonů

Příspěvek od groovox » sob úno 13, 2010 18:56

mrknu na xda, , naštěstí tuto verzi jsem začal používat. :-P

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Vyšla Opera Mobile 10 beta 3 s podporou smartphone telefonů

Příspěvek od tslany » sob úno 13, 2010 18:56

Tento bug způsobuje to, že opera nejspíš chce nějak používat GPU, kdežto fotoaparát ho používat musí, takže to máme 2 aplikace na jednu GPU. Naštěstí Operu vůbec nepoužívám :-)

Odpovědět

Zpět na „Aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google Adsense a 9 hostů