Cyklomapy SmartMaps: Velká sleva a nové funkce

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Odpovědět
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Cyklomapy SmartMaps: Velká sleva a nové funkce

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv kvě 14, 2009 12:10

Náš čtenář berczo mě upozornil na zajímavé zlevnění cyklopam SmartMaps, které je možné ve vybraných obchodech zakoupit za velmi zajímavé částky. Například v internetovém obchodě serveru POI.cz jsou k dispozici za cenu 498,- Kč, a registrovaní uživatelé mají navíc dopravné zdarma.

Bleskovka

Obsah řešení
- Turistická a cykloturistická mapa 1:75 000
- Automapa ČR a SR 1: 100 000 - 5 mil.
- Databáze turistických zajímavostí v ČR a SR včetně 1200 fotografií
- Databáze sportovišť, letišť, vlakových stanic a zastávek apod.
- Databáze sídel v ČR a SR

Popis funkcí programu
- volba mapového podkladu
- změna měřítka mapy (zoom; jemný a hrubý krok)
- zámek pro vybranou mapovou vrstvu
- posun mapy tažením
- posun a centrování mapy podle GPS signálu
- panoramatické zobrazení mapy (obdoba 3D)
- zobrazení zadané souřadnice na mapě (WGS84, UTM, S42, JTSK)
- výběr z databází bodů zájmu
- zobrazení informací k jednotlivým bodům zájmu včetně fotografií
- zobrazení bodů zájmu dle kategorií nad mapou
- lokalizace zvoleného bodu v mapě
- vytváření vlastních databází bodů zájmu
- navádění na zvolený bod (šipka se směrem a vzdáleností z aktuální pozice)
- záznam prošlé/projeté trasy (dle GPS signálu)
- zobrazení zaznamenané trasy v mapě
- přehrávání (animace) zaznamenané trasy v mapě
- export zaznamenané trasy do GPX (univerzální formát pro GPS informace)
- měření délek v mapě pomocí značek (přes kontextové menu)
- vyznačení trasy v mapě pomocí značek (přes kontextové menu)
- zobrazení satelitů a kvality GPS signálu
Zobrazované informace na displeji:
- GPS zeměpisné souřadnice, rychlost, počet satelitů, nepřesnost signálu, azimut
- grafické měřítko a název zobrazené mapy (současně slouží pro změnu mapy)
- stav baterie
- možnost skrytí všech zobrazovaných informací (tzv. fullscreen)

Upgrade
- Je poskytován výrobcem zdarma a vztahuje se na program (engine), nevztahuje se mapové a datové podklady (mapy a body zájmu)

Před nedávnem společnost PlanStudio rovněž vydala aktualizované mapy pro produkt SmartMaps (podrobnější informace naleznete na serveru Navigovat.cz). Pokud si chcete produkt SmartMaps vyzkoušet, můžete si z oficiálních stránek stáhnout Free sadu s mapou České republiky (1:300 000)

Uživatelský avatar
vacan
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: sob led 31, 2009 17:56
Zařízení: HTC Desire

Cyklomapy SmartMaps: Velká sleva a nové funkce

Příspěvek od vacan » čtv kvě 14, 2009 20:08

Na stránkách je napsáno - Program je distribuovan na CD a je urcen pro prodej se zarizenim Moov ikdyz je mozne jej objednat samostatne.
Tak z toho tedy moudrý nejsem. To asi na PDA nainstalovat nepůjde, což?

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Cyklomapy SmartMaps: Velká sleva a nové funkce

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv kvě 14, 2009 20:24

vacan:
Turistický balíček pro PNA MIO MOOV 200, 330, 360 a DIGIWALKER.C520, C720, C250, H610 a pro PDA. Obsahuje Cyklo-turistikou mapu ČR 1:75 000 a jako bonus Automapy ČR a SR 1:100 000 - 5 mil.

maravy
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: ned dub 19, 2009 10:55
Zařízení: HTC TouchPro2, HTC Touch HD2

Cyklomapy SmartMaps: Velká sleva a nové funkce

Příspěvek od maravy » čtv kvě 14, 2009 20:53

Pred casem jsem si zakoupil SmartMaps z turistickymi mapami. Pri testovani demo verze vse vypadalo nadherne, neprijemne prekvapeni nastalo pri kupovani plne verze. Turisticke mapy CR vyrobce rozdelil cca na 10 casti, zakoupit lze kazdou zvlast. Docela sikovne zvolili deleni u Brna, abych pokryl Brno cele, musel bych zakoupit ctyri mapy (cca 1600Kc) . Pro zacatek jsem koupil casti mapy dve s tim ze pozdeji prikoupim dalsi. Tady nastalo prekvapeni druhe, na prechodu dvou map vznika cca 800 metrovy bily pruh kde mapa uplne chybi. Pokud se dostanete do tohoto pasma, zmizi i casti mapy mimo pruh a na LCD vidite jen bily podklad a sipku. Nelenil jsem a kontaktoval jsem vyrobce abych jim tuto chybu oznamil a ocekaval jsem opravu. Dozvedel jsem se vsak ze je to naprosto v poradku a ze se tim nemam znepokojovat :cry:
Pokud pominu tuto zajimavou funkci o ktere se pred koupi nedozvim, ma aplikace jeste jednu neprijemnou vlastnost. Na HTC Touch HD je pohyb mapy tak pomaly, ze na vetsi zoom cekate i nekolik desitek vterin. Rotace mapy nebo 3D zobrazeni je uplne nepouzitelne.
Tyto vlastnosti pro me cini tuto aplikaci (jinak pekne propracovanou) nepouzitelnou a po nekolika dennim trapeni se s nastavenim jsem presel na Ozi Explorer a Google Maps.

Docent
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 118
Registrován: úte lis 18, 2008 20:26
Zařízení: Dell AXIM X51v, Vodafone 845
Bydliště: Kousek od Rudé záře

Cyklomapy SmartMaps: Velká sleva a nové funkce

Příspěvek od Docent » čtv kvě 14, 2009 21:04

maravy píše:Na HTC Touch HD je pohyb mapy tak pomaly, ze na vetsi zoom cekate i nekolik desitek vterin.
Před instalací bych doporučoval zformátovat paměťovou kartu a instalovat to načisto načisto :-).

Ma-Pe
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pát pro 19, 2008 23:57
Zařízení: HTC Toudh HD

Cyklomapy SmartMaps: Velká sleva a nové funkce

Příspěvek od Ma-Pe » čtv kvě 14, 2009 22:09

Ja pouzivam SmatrMaps na HTC Touch HD temer denne a to jak pro autonavigaci, tak i pro geocaching a nemuzu potvrdit vytky v predchazejicim prispevku maravy. Nespojitosti v mapach zadne nemam a rotace i 3D mod funguji perfektne. Zoomovani mezi jednotlivymi meritky map probiha naprosto okamzite, jedinne co me napada a co by mohlo vysvetlovat problemy ktere popisuje maravy je, ze mel lock na mapove vrstve, pak SmartMaps pracuje s celou mapou coz je samozrejme pomale. Osobne mam i dobre zkusenosti z podporou ze strany SmartMaps, na me podnety reagovali rychle a nektere i zahy zapracovali do programu.

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Cyklomapy SmartMaps: Velká sleva a nové funkce

Příspěvek od Standa » čtv kvě 14, 2009 23:47

Lidi, prosím vás, víte jak je to s registrací? Je vázaná na jméno nebo na pda?
A pokud koupím mapu na kartě (ne na DVD), můžu ji bez obav zkopírovat na stávající kartu, kde mám i ostatní data, abych nemusel kartu pořád měnit?

vidoq
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: sob úno 14, 2009 8:51
Zařízení: MDA Compact IV

Cyklomapy SmartMaps: Velká sleva a nové funkce

Příspěvek od vidoq » pát kvě 15, 2009 6:13

v tom balicku za 500 jsou vsechny cyklomapy nebo jen nejaka jedna vybrana?

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

Cyklomapy SmartMaps: Velká sleva a nové funkce

Příspěvek od spermosh » pát kvě 15, 2009 17:00

zvlastni, i pred i po registraci mam stejnou vyslednou castku, divny server...

Keddie
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pon úno 23, 2009 14:58
Zařízení: HTC Touch HD

Cyklomapy SmartMaps: Velká sleva a nové funkce

Příspěvek od Keddie » ned kvě 17, 2009 17:35

Registrace SmartMaps je vázána na kartu.

Uživatelský avatar
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: pon čer 20, 2005 20:47
Zařízení: Lenovo P780
Bydliště: Pardubice

Cyklomapy SmartMaps: Velká sleva a nové funkce

Příspěvek od Tomáš Kubec » ned kvě 17, 2009 17:40

Ale po zaslání karty ti ji přehrají i na velkou vlastní.

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Cyklomapy SmartMaps: Velká sleva a nové funkce

Příspěvek od Standa » ned kvě 17, 2009 20:28

Aha, registrace na kartu ještě není tak hrozná, ale abych jim ji ještě posílal... to ne. No a když koupím na DVD, můžu si médium zvolit sám?

zdf
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: čtv pro 18, 2008 13:13
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Praha

Cyklomapy SmartMaps: Velká sleva a nové funkce

Příspěvek od zdf » pon kvě 18, 2009 8:09

vidoq píše:v tom balicku za 500 jsou vsechny cyklomapy nebo jen nejaka jedna vybrana?
Je tam cyklomapa celé ČR. Na obalu CD je registrační číslo, které se vyplní při instalaci na karu přes AS.

Keddie
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pon úno 23, 2009 14:58
Zařízení: HTC Touch HD

Cyklomapy SmartMaps: Velká sleva a nové funkce

Příspěvek od Keddie » pon kvě 18, 2009 16:17

Když si SmartMaps koupíš, tak si ji můžeš nainstalovat na vlastní kartu, kterou pak přes Internet zaregistruješ. Problém nastane pouze tehdy, když chceš přeinstalovat SmartMaps na jinou kartu. Já to řešil při přechodu z N560 na HTC HD (přece jenom SD nenarbu do microSD). Řešení je takové, že jim svou starou kartu pošleš a oni ti pošlou jinou (abys náhodou nepoužíval SmartMaps na dvou kartách). Teprve pak si můžeš nainstalovat a zaregistrovat SmartMaps na jinou kartu. Trochu krkolomné řešení ale v mém případě proběhlo velice rychle a bez problémů.

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Cyklomapy SmartMaps: Velká sleva a nové funkce

Příspěvek od Standa » pon kvě 18, 2009 18:33

Díky za odpověď, jak se zdá, jsi jeden z mála, kdo je má legálně :-D.
Na Poi.cz se neobtěžovali odpovědět ani na jeden z mých emailů. I přesto mapy u nich objednám, doufám že prodeje umí obsluhovat lépe než emaily.

EDIT: Takže mapy jsem neobjednal. Když je poštovné přes 210,-Kč za jedno(!) DVD u České pošty, lehko se pak dává na odiv "nejnižší" cena. Když připočtu absolutní neochotu komunikovat, nezdá se Poi.cz solidním obchodem.

doubek61
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: ned led 15, 2012 17:04
Zařízení: HTC Touch pro2

Cyklomapy SmartMaps: Velká sleva a nové funkce

Příspěvek od doubek61 » ned led 15, 2012 17:14

Prosím právě jsem přešel na HTC touch pro2 s windows 6.5 a mám tam problém s smartmaps 3. Po spuštění GPS se mapa posunuje po skocích, takže jsem s autem o 2-3Km dál néž ukazuje GPS sož je ve mněstě dosti nepříjemné zvláště pokud něco hledám. Můžete mne někdo poradit jak kde co nastavit?

Odpovědět

Zpět na „Aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů