Mám pocit, že se konečně trochu oprostíme od problémů typu málo RAM, nedostatečný CPU, časté resety atd. Tedy s příchodem nových zařízení. Že se bude hrát na stabilitu a čisté frontend s malým až nulovým přístupem k pravému systému, jen GUI a s tím si vystačit. Něco do stylu iPhone/Apple, zkrátka. Microsoft se vždy inspiroval tímto směrem, třeba to bude nakonec dobře, to uvidíme až pokud se něco objeví.
Jirko - máš "chybu" v nadpise - sice nevím konkrétní označení, ale jsem si na 99% jistý, že to bude Windows Phone

(název je potvrzený na 99% od jednoho známého ze zákulisí českého WUG)
Jinak uzavření aplikace/menu zřejmě bude přes klávesnici, povinné tlačítko, tak alespoň něco k dobru by přišlo. Jsem zvědavý, jestli ještě budou dále žít QWERTY klávesnice, nebo budou opravdoví manažeři odkázaní na Blackberry a další.
// YAMATO - no, nestraš... jak se to vezme, se podívej sám na ty screenshoty a pak řekni, jestli je moje většba reálná. Obávám se, že ano, ale jak říkám, třeba to nebude na škodu a nakonec bude nějaký dobrý kompromis (třeba jen volitelná nadstvaba, nebo několik možností uspořádání a obsahu)