Tweak pro zlepšení kvality záznamu videa u HTC Touch HD

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Odpovědět
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Tweak pro zlepšení kvality záznamu videa u HTC Touch HD

Příspěvek od Jiří Hrma » úte led 27, 2009 19:54

Pokud se vám zdá, že není kvalita záznamu videa u vašeho Touche HD příliš dobrá, máme pro vás jednoduchý tweak, který kvalitu videa zlepší. Celý postup naleznete popsaný na SmartWiki.cz, a pokud se vám nechce zasahovat do registrů ručně, můžete si stáhnout přiložený CAB soubor, který hodnotu změní za vás. Po nainstalování nezapomeňte provést softwarový restart.
HD_zvyseniKvalityZaznamuVidea.zip
(808 bajtů) Staženo 199 x
Tweak upravuje hodnotu u položky DesiredMemory, která se v registrech nachází na adrese HKEY_CURRENT_USER\Software\HTC\Taskmanager\Lite. Původní hodnota je 4096, nově navýšená pak 8192.
A že je změna opravdu viditelná, je patrné z dvojice přiložených videí. První bylo pořízeno se standardním nastavením cache (tedy 4096), druhé pak s vyšší hodnotou (8192). Samozřejmě je možné experimentovat a zkusit ještě vyšší čísla, nicméně pak je potřeba počítat s vyšší prodlevou pro spuštění fotoaparátu a částečnou nestabilitou aplikace.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s1XKaETZXjk[/youtube]
DesiredMemory = 4096

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ox1KYBGOnFU[/youtube]
DesiredMemory = 8192

Zdroj: XDA-Developers (via WMmania.cz)

Uživatelský avatar
milan cholt
nováček
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: úte úno 26, 2008 21:40
Zařízení: HTC Touch HD & Diamond
Kontaktovat uživatele:

Tweak pro zlepšení kvality záznamu videa u HTC Touch HD

Příspěvek od milan cholt » úte led 27, 2009 20:24

ozkoušeno a znatelná změna k lepšímu, Díky za tip

Uživatelský avatar
matelkoxxl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 616
Registrován: ned srp 10, 2008 9:51
Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond
Bydliště: Košice

Tweak pro zlepšení kvality záznamu videa u HTC Touch HD

Příspěvek od matelkoxxl » úte led 27, 2009 21:37

funguje to len na HD,alebo by to islo aj na diamonde/touch pro???

edit: tak som to skusil.vyzera ze to funguje,aj ked nevidim az taky rozdiel v kvalite.zda sa mi ze tam malicke zlepsenie je,ale mozno je to len subjektivne...a tie videa z hd sa mi zdaju zasa fakt hrozne kvalitou...to naozaj hd robi take slabe videa?ved moj diamond robi krajsie aj bez toho tweaku...
a este je lepsie robit videa v CIF,alebo iba L a format mpeg,alebo h.263?cif je trochu vacsie,ale ci to nema vplyv na kvalitu nejak... :roll:

Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: stř zář 10, 2008 22:18
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

Tweak pro zlepšení kvality záznamu videa u HTC Touch HD

Příspěvek od Wolfenzi » úte led 27, 2009 23:08

matel : To porovnáváš kvalitu tvýho videa přímo na diamondu a videa z HD který je zmrvený převodem na youtube ?

miki
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: pát zář 19, 2008 7:49
Zařízení: iPhone 5S, HTC Touch Pro, SE k750i
Bydliště: Praha

Tweak pro zlepšení kvality záznamu videa u HTC Touch HD

Příspěvek od miki » stř led 28, 2009 12:38

Zkusil jsem to na Touch Pro a video je lepší, předtím to byla hrůza! Asi tak jako ta videa na Youtube, nejdřív čtverečky a pak už bylo poznat, co na videu bylo :) Jen škoda toho malého rozlišeí... ale co, na videa máme videokamery, že? :-D

TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 231
Registrován: ned črc 10, 2005 11:14
Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Kontaktovat uživatele:

Tweak pro zlepšení kvality záznamu videa u HTC Touch HD

Příspěvek od TomasNM » stř led 28, 2009 17:49

Ja som kdesi vycmuchal tip ako zvysit fps z 15 na 30 a to fakt funguje. Je to v HKLM.software.HTC.camera.recparam a v jeho podklucoch podla kvality hodnoty framerate.

radospol
smartstar
smartstar
Příspěvky: 896
Registrován: pát pro 26, 2008 18:30
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Tweak pro zlepšení kvality záznamu videa u HTC Touch HD

Příspěvek od radospol » úte úno 03, 2009 22:04

Toto ma zaujima. Fakt to nieco pomoze? kukal som v registroch a je tam viac poloziek a vsetky su nastavene na 15. Staci ich prepisat na 30?

Odpovědět

Zpět na „Aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 23 hostů