Stáhněte si neoficiální vylepšenou Operu Mobile 9.5

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Stáhněte si neoficiální vylepšenou Operu Mobile 9.5

Příspěvek od Jiří Hrma » úte led 20, 2009 10:52

Na Xda-developers fóru se objevil ke stažení nový neoficiální build internetového prohlížeče Opera Mobile 9.5 (15316). Tato upravená verze s sebou přináší velké množství vylepšení, tweaků a několik nových funkcí. QVGA verzi můžete stahovat zde, VGA verzi zde. Bohužel to vypadá, že tato Opera jde nainstalovat pouze na komunikátorech od HTC, když jsem ji zkoušel na E-TENu M700 (QVGA verze) a Asusu P565 (VGA verze), skončila instalace chybovou hláškou.

Obrázek
Opera Mobile 9.5

Seznam novinek a vylepšení
- při ukončení žádná data nezůstávají v paměti
- automatická RAM cache
- maximální počet otevřených záložek s webovými stránkami nastaven na 10
- přidána notifikace při dokončeném stahování souboru
- vylepšené posouvání obrazu (jemnější pohyb)
- Turbo režim
- nové speciální efekty
- možnost změny barvy scrollbaru
- 16 MB disková cachce
- vylepšené přibližování stránky
- zvýšen počet maximálních připojení na server a pokusů o reload
- odstraněno spouštění logo HTC a nahrazeno původním logem Opery
- kompletní odinstalace
- defaultní černý skin
- Google nastaven jako výchozí domovská stránka

Zdroj: PocketNow.com

Uživatelský avatar
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 333
Registrován: pon čer 09, 2008 14:03
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S
Bydliště: Praha

Stáhněte si neoficiální vylepšenou Operu Mobile 9.5

Příspěvek od carnero » úte led 20, 2009 11:28

Jen dodám, že novinkou je pouze QVGA verze. Build 15316 pro VGA je k dispozici již od 5. ledna. Většinu změn a patchů již obsahoval, některé tam jsou dodané později.

V mém případě byla instalace vždy bez problémů.

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2090
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Stáhněte si neoficiální vylepšenou Operu Mobile 9.5

Příspěvek od YAMATO » úte led 20, 2009 11:33

Ještě kdyby tak šlo nějak přebouchnout natvrdo nainstalovanou Operu v Diamondu (a dalších).

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Stáhněte si neoficiální vylepšenou Operu Mobile 9.5

Příspěvek od tslany » úte led 20, 2009 13:44

a zkoušel si ji nainstalovat "natvrdo"? (resp. vykuchat CAB, nakopírovat registry a soubory)

Uživatelský avatar
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 333
Registrován: pon čer 09, 2008 14:03
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S
Bydliště: Praha

Stáhněte si neoficiální vylepšenou Operu Mobile 9.5

Příspěvek od carnero » úte led 20, 2009 15:12

Ono není možné přeinstalovat tu Operu z ROMky? Sakra, jak já to jen dělám, že se mi to vždycky povede :D Spustím instalátor a než si vzpomenu, že to nejde, je tam nová verze Opery. Hihi...

nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 172
Registrován: ned srp 17, 2008 3:40
Zařízení: HTC Touch Pro

Stáhněte si neoficiální vylepšenou Operu Mobile 9.5

Příspěvek od nirman » úte led 20, 2009 16:14

Co je prosim Vas ten "Turbo režim"?

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2090
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Stáhněte si neoficiální vylepšenou Operu Mobile 9.5

Příspěvek od YAMATO » úte led 20, 2009 16:58

carnero píše:Ono není možné přeinstalovat tu Operu z ROMky? Sakra, jak já to jen dělám, že se mi to vždycky povede :D Spustím instalátor a než si vzpomenu, že to nejde, je tam nová verze Opery. Hihi...
Nějaký návod pro nás méně schopné by nebyl? Když ji klasicky nainstaluju, tak tam mám stále i původní.

nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 172
Registrován: ned srp 17, 2008 3:40
Zařízení: HTC Touch Pro

Stáhněte si neoficiální vylepšenou Operu Mobile 9.5

Příspěvek od nirman » úte led 20, 2009 17:03

Dodam svuj poznatek, ze pri instalaci to sice hodi hlasku o tom ze puvodni prepsat nelze, ale po dokonceni instalace se vynuti softreset a stara Opera tam jiz neni.

EDIT: Pro jistotu se podivejte, ze mam TP a verzi ROM hned v podpisu :wink:

EDIT2: Vsiml jsem si, ze nacitani pri spusteni Opery je dost dlouhe, navic pokud Operu zavru (a vypnu v procesech) a nasledne chci spustit znovu, po nacitacim ctverecku "Opera Mobile" se nic nestane a program nabehne az po dalsim soft resetu.

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2090
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Stáhněte si neoficiální vylepšenou Operu Mobile 9.5

Příspěvek od YAMATO » úte led 20, 2009 17:21

No v HD nevím, ale v Diamondu se mi to s žádnou verzí Opery nepovedlo...prostě tam vždy zůstane i původní.

Uživatelský avatar
yuki86
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 53
Registrován: pon kvě 05, 2008 9:03
Zařízení: Samsung Galaxy SIII

Stáhněte si neoficiální vylepšenou Operu Mobile 9.5

Příspěvek od yuki86 » úte led 20, 2009 17:42

Jak mam vykuchat cab kdyz to obsahuje takovy soubory ktrery nejsou shodny s /windows/opera9?

Obrázek

EDIT: tak jsem vykuchal qvga verzi, extrahovalo to jen soubory, zadny registry, to nevim proc ale zkusil jsem prepsat veci ve /windows a opera funguje!!!

tady mate ty vykuchany soubory: http://rapidshare.com/files/186717212/Windows.rar

diky tslany

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Stáhněte si neoficiální vylepšenou Operu Mobile 9.5

Příspěvek od tslany » úte led 20, 2009 17:51


JardaBar
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: úte lis 18, 2008 11:52
Zařízení: Xperia

Stáhněte si neoficiální vylepšenou Operu Mobile 9.5

Příspěvek od JardaBar » úte led 20, 2009 21:10

Me vadi, ze vsechny verze Opery z Xda jsou bez posuvniku pro plynule zoomovani. A jelikoz sem si starou verzi neschoval, ja blbec, nemuzu se vratit zpet. Jedine ze by nekdo byl takovy dobrak a puvodni Operu z HD dal jako prilohu do fora. :-)

bodbog
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: úte led 20, 2009 21:27

Stáhněte si neoficiální vylepšenou Operu Mobile 9.5

Příspěvek od bodbog » úte led 20, 2009 21:33

Nevim proc by tato Opera mela byt neoficialni. :wink: Build 15316 je obsazen v posledni oficialni ROM pro HTC Diamond 2.03.401.2 z 23/12/08. ;-)

bodbog

RadekB
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 92
Registrován: úte led 29, 2008 16:12
Zařízení: Samsung Galaxy S4
Bydliště: Jesenice

Stáhněte si neoficiální vylepšenou Operu Mobile 9.5

Příspěvek od RadekB » úte led 20, 2009 23:31

Nějak mi tam nefungují flashové animace. Nevíte někdo, jak je rozchodit?

EDIT: 2 JardaBar: Tahle verze ten posuvník má. Ty starší, které jsem měl v PDA, ho neměly a teď jsem na něj koukal jak na malý zázrak :-)

Uživatelský avatar
Lemmy
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 299
Registrován: pon lis 24, 2008 8:59
Zařízení: HTC HD
Bydliště: Plzen

Stáhněte si neoficiální vylepšenou Operu Mobile 9.5

Příspěvek od Lemmy » stř led 21, 2009 6:32

Vcera vecer jsem to nainstaloval na HDcko, ale ikonky jsou hrozne mrnave. Po odinstalovani opera z HD zmizela uplne, takze jsem musel nahodit zalohu. Je nejaka verze nove Opery, ktera by mela stejne velke ikonky jako je v te defaultni?

Rici
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: sob lis 15, 2008 10:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Stáhněte si neoficiální vylepšenou Operu Mobile 9.5

Příspěvek od Rici » stř led 21, 2009 11:45

V popisu se píše "vylepšené přibližování stránky". Nechápu v čem je lepší, protože já tam například možnost plynulého zoomování vůbec nevidím. Mám Touch HD. Takže pro mě je tato verze jasně horší než originál. Nebo dělám někde chybu a zoom lze nastavit?
Edit: to Riki1 - právě že tam lupa není, tudíž ani nemám posuvník se zoomem jako u jiných verzí. JardaBar o pár přízpěvků zpět také píše že tam posuvník nemá. Ne XDA jsem našel toto:To enable zoom:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Opera\Defaults]
"ZoomSliderEnabled"=dword:00000001
"ZoomSliderTimeout"=dword:000007d0
ale to mi také nefunguje.
Edit2: Díky za info, ale zatím se mi lupa neukázala. Zvětšit mohu pouze o hodně poklepáním nebo postupně ale jen přes zoom in v menu.
Edit3: Díky za snahu, ale lupa mi prostě nevyleze. Ale použitelné to je, tak to dál nebudu řešit.

Riki1
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pon led 12, 2009 23:32
Zařízení: HTC Touch HD

Stáhněte si neoficiální vylepšenou Operu Mobile 9.5

Příspěvek od Riki1 » stř led 21, 2009 16:10

Vyborne, znacne pokrocili oproti predchadzajucim verziam.
Instalacia - bez problemov (aj bez restartu), preplacla sa stara verzia, ktoru som mal este original od vyrobcu (9.5 ver. 5xxx). Nastavenia starej Opery prevzala, takze vsetko OK.
Ikony su fakt mrnave, nevadi - za chvilu tu bude kopa skinov.
Zoomuje podstatne lepsie - rychlejsie a plynulejsie, parada. Rici - v lavom dolnom rohu mas ikonu lupy, tukni a uvidis posuvnik.
Myslim, ze startuje podstatne rychlejsie, taktiez rychlejsie nacita stranku - odhadom aspon o 50%.

Edit to Rici: lupu tam mas, len uznavam, ze sa jej potvore nie vzdy chce vyliezt. Je totiz tak sofistikovana, ze pokial je stranka slusne citatelna (vacsinou v landscape), tak sa bestia neukaze. Opera prisposobuje velkost zobrazovaneho pisma priestoru, ktory ma - teda ak ju otocis vertikalne (a teda ma malo miesta na sirku), vzdy vylezie. Samozrejme vylezie aj v landscape, ak je pismo primale. Ak sa uz raz ukaze, budes ju mat stale k dispozicii.

Edit2 to Rici: Pozrel som si moje nastavenia v registroch - automaticky mam ZoomSliderEnabled=1; ZoomSliderTimeout=7d0 (2000 dec); Kedze Timeout je zrejme v ms, tak po 2 sekundach by sa Ti mala lupa objavit (ale iba vo fullscreene, samozrejme). Skus si nastavit Timeout na cca 10 dec, resp. rovno na nulu - snad Ti uz potom potvora vylezie.

Uživatelský avatar
fps
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 79
Registrován: úte pro 23, 2008 14:35
Zařízení: BlackBerry 9700

Stáhněte si neoficiální vylepšenou Operu Mobile 9.5

Příspěvek od fps » stř led 21, 2009 22:03

mně na E-Tenu V900 normálně šlape je to paráda doporučuji, neni někde čeština???

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Stáhněte si neoficiální vylepšenou Operu Mobile 9.5

Příspěvek od Milan Pištělka » čtv led 22, 2009 9:22

já mám build 15316 přímo v HDčku ROM Laurentius26 V5 a posuvník tam není. Po vložení a nastavení klíčů uvedených výše mám posuvník funkční. Timeout je však třeba nastavit nejméně na 2000, protože při kratším čase rychle zmizí, optimální je 5000 (5 vteřin)

JardaBar
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: úte lis 18, 2008 11:52
Zařízení: Xperia

Stáhněte si neoficiální vylepšenou Operu Mobile 9.5

Příspěvek od JardaBar » čtv led 22, 2009 17:22

mě se tam ta lupa prostě neukáže ...

Odpovědět

Zpět na „Aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 23 hostů