jaky nej OS pro Cruise?

Diskuze o dalších komunikátorech série Touch (Diamond, Touch Pro...)
Odpovědět
czech_Daver
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: stř kvě 07, 2008 12:53

jaky nej OS pro Cruise?

Příspěvek od czech_Daver » úte srp 12, 2008 9:59

caute, uz mam celkem preplneny telefon a par veci nefunguje jak by melo. Premyslim o preflesovani na novy OS ... co by ste pro cruise doporucili? Moc se v nich nevyznam a ocenil bych radu nekoho kdo se v tom vic pohybuje ... diky za rady :wink:

landov
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 141
Registrován: pát pro 07, 2007 10:25
Zařízení: HTC Cruise I

Příspěvek od landov » úte srp 12, 2008 16:43

No...ak sa ti podari nainstalovat nejaky novy OS, tak sa ohlas :-), novych ROM mas na XDA kopu...

Uživatelský avatar
kissman
smartguru
smartguru
Příspěvky: 535
Registrován: pon čer 11, 2007 22:41
Zařízení: Lenovo P70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kissman » úte srp 12, 2008 17:25

huh... mela by se tu nekde zridit newbie guide :tlem: tak dozacatku trochu pojmu ;)

OS = operacni system (nejake jadro, sada utilit + UI)
ROM = :) kazdy si to muze vykladat jinak, proto jednoduse "obraz systemu pro danne zarizeni"

OS jako takovy (ne verze) na zarizeni jen tezko zmenis (pristup k hw atp.) kdezto ROM pokud je pro tovje zarizeni urcena, proste naladujes do stroje a fungujes :) Zakladni rozdil je v tom ze ROM pro tvoje zarizeni bude obsahovat z 99,9% vzdy stejny OS ktery mas z vyroby (popr. jeho update napr z wm6 na wm6.1) ale tezko se setkas s tim ze bys mel v ROM jiny OS napr. MacOS nebo tak :) (casta chyba je ze si lidi mysli ze Linux je OS takze ho ani neuvadim jako moznost)

takze jestli chces update, prolez fora, precti diskuze a zkusenosti uzivatelu s kdejakou rom a pak si vyber na zaklade toho infa pro sebe tu nejlepsi :)

ps. vim ze si tim OS myslel tu ROM, ale ted uz aspon vis rozdil a co a jak :)

/edit: 4ike - nikde se nezminuji o tom ze by otazka byla spatna :)

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » úte srp 12, 2008 17:29

Jo, jenomze zmenou ROM zmenis komplet OS, v ROM je nahrany kompletni obraz OS. Takze muze vybirat i ruzny OS. To je stejne jako s klasickymi windows, XP Pro vs. Home, kazde se chova trochu jinak, ale jadro je stejne. Takze otazka je imho v poradku :)

Konec OT

Uživatelský avatar
kissman
smartguru
smartguru
Příspěvky: 535
Registrován: pon čer 11, 2007 22:41
Zařízení: Lenovo P70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kissman » úte srp 12, 2008 17:53

btw. kdyz si nahraju novou rom do ipaqu od vyrobce, tak OS rozhodne nemenim :) porad to bude to same jadro, porad ta sama sada utilit, porad to same ui... porad to same jen s opravenymy bugy atp. Jiny OS by to byl jakmile jedna ze zakladnich casti OS by byla zcela odlisna nez ta puvodni :)

czech_Daver
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: stř kvě 07, 2008 12:53

Příspěvek od czech_Daver » stř srp 13, 2008 10:10

2 kissman:
chjo ... presne jak sem cekal. Ano vim co to je OS, ROM a i dokonce RAM :lol:

hh srry idiot nejsem ... ROM je jen forma distribuce operacniho systemu Windows Mobile. A kdybych chtel stejnou verzi OS jak mam tak udelam Master Reset. Jenze ja chci neco novejsiho ... takze jinou verzi.
Ted mam BUILD 18129.0.4.5 a bral bych neco novejsiho a asi idelane na WM6.1 ale tady se stejne asi nedockam rady a budu muset prolezat bezhlave vsecky verze na xda ... jak sem psal ... chtel sem poradit od nekoho kdo se v tom pohybuje. Trebas ze by nekdo napsal "hele ta,ta a ta sou good a zbytek odpad, tak si vyber" ale sem asi dost naivni :-(

Radsi me patricne vysvetli ve trech podanich co je to OS a ze si to mam najit. To vim! Idiot nejsem ... ale chtel sem poradit, nemam cas se pul dne hrabat na xda a dalsiho pul dne davat telefon do kupy. Neni casu a chtel sem radu nekoho kdo ma taky cruise a uz to resil. Od toho ty fora sou ne? Aby si lidi radili ne? Vlastne ne ... radsi se budem odkazovat na tlacitko "hledat" a google. Taky muzu odkazat lidi na google at si najdou cenik mobilniho netu u O2. ale proc kdyz s tim mam zkusenost a misto napsani hledej na googlu muzu napsat "je to fajn! di do toho". Chjo ... no nic ... budu to muset vydrzet s tim co mam a casem prozkoumat co je noveho. Nebo se trebas nekdo ukaze a poradi.

A na zaver k tem zmenam OS ... By ma zajmalo co sem teda menil na me staricke MPX200 kdyz sem mam pocit prosel od WM 2002 az po WM 2005 a mam pocit ze i 6ky sou tam mozne nacpat.

Nebo kdyz to prirovnam PC kde sem prosel od dob Windows 3.11 az po Windows Vista (ne nepouzivam Visty, mam XP 64 kvuli praci ... jen pro predejiti pripadnym flamum) ... tak sem teda vlastne OS nemenil za novy?

Ale taky se tady nebavim o tvem iPaqu ale o HTC Touch Cruise a kdybys ho mel tak asi bys vedel ze oficialni nova ROM neni max vytazena z novejsich Cruisu, ale me jde o ROM upravenou uzivateli z xda kde jsou i nove utility a nepotrebne odebrane.

Uživatelský avatar
kissman
smartguru
smartguru
Příspěvky: 535
Registrován: pon čer 11, 2007 22:41
Zařízení: Lenovo P70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kissman » stř srp 13, 2008 10:31

OS viz. WiKi - http://cs.wikipedia.org/wiki/Opera%C4%8 ... yst%C3%A9m

tedy znovu: operacni system je celek ktery se sklada z nekolika casti > samotneho jadra (abstrakce hw [HAL], sprava zdroju atp.), utilit a volitelne ui > coz se tyka OS ktere maji ui nemenne, jinac se to jako soucast spise nepouziva

utility ktere jsou zde zminovane rozhodne neznamenaji utility jako napr. program na formatovani karty, nebo jakykoli software. Jedna se o programy ktere nejsou soucasti jadra, ale jsou pro jeho chod nezbytne nutne.

Dale rozdil mezi WinOS pro platformu 386 chcete-li PC :) WinXP pro a WinXP home jsou jeden a ten samy operacni system, proc? Stejne jadro, stejny soubor utilit... rozdil? Nepatrne zmeny v programech samotneho OS (nemoznost pripojeni do domeny atp...) avsak WinXP a Win 3.1 uz samozrejme rozdil je - uplne jine jadro (umoznovalo napr. jenom kooperativní multitasking :-D ), uplne jina sada utilit...

A ted zpatky k tve ROM :) 100 lidi ti zde muze doporucit nejakou ROM a stejne ti nemusi / nebude vyhovovat, stejne si budes hledat jinci, stejne s tim ten cas stravis :) Forum je tu od toho, aby se na nem resily otazky... to je pravda. Ale nebudeme resit otazky jiz zodpovezene... nebo takove, na ktere se neda jednoznacne odpovedet :) Kde romky najit sem ti napsal, stejne tak jako jednoduche vysvetleni ze neni utilita jako utilita :)

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » stř srp 13, 2008 10:38

Jo, ale to vsechno co popisujes pro OS obsahuje nova ROM :lol: Kdyz prehrajes ROM, tak se vlastne komplet smaze cely OS a nahraje novy z ROM. Protoze ROM=prenositel OS. Ne upgradovaci balicek ci tak neco.

Dalsi priklad. Na nekterych zarizenich mas WM5. Kdyz das WM6, tak mas jine jadro, stejne rikas, ze menis ROM, ale menis i OS. To same s WM6-6.1. A neco podobneho u ruznych buildu WM.

A kdyz budes chtit prejit z W-XP home na pro, tak taky reinstalujes OS, nerikas, ze menis ROM :lol: Vzdycky to byl reinstal OS, lec si zustaval porad na stejne.

Uživatelský avatar
kissman
smartguru
smartguru
Příspěvky: 535
Registrován: pon čer 11, 2007 22:41
Zařízení: Lenovo P70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kissman » stř srp 13, 2008 10:41

jj :) ale nova ROM obsahuje i hromadu programu od vyrobce OS ci vyrobce PDA (aplikace jako kontakty, kalkulacka, internet explorer, sms zpravy) jj, to neni operacni system, to uz jsou jen doplnkove programy :) proto by se nemelo o ROM mluvit jako o OS :) samotny OS by byl totiz naprosto nepouzitelny ;)

czech_Daver
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: stř kvě 07, 2008 12:53

Příspěvek od czech_Daver » stř srp 13, 2008 10:47

jo ale ja stejne nepouzivam ty aplikace od microsoftu. Kontakty mam jine, kalkulacku taky a IE sem zapnul jen omylem ... proste chci zmenit OS (ktery je umisteny v image ROM). Poradi mi nekdo? Nebo mi bude stale kissman vysvetlovat ze vlastne nechci zmenit OS ale ROM ... vis ... me je to celkem jedno. Ostatni myslim ze vedi o co mi de a myslim i ty ... ale kdyz nedokazes kloudne poradit :roll: ... a radsi budes resit co me naprosto nezajma. Tak pak Diiiky za tvoji radu! :???:

Uživatelský avatar
kissman
smartguru
smartguru
Příspěvky: 535
Registrován: pon čer 11, 2007 22:41
Zařízení: Lenovo P70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kissman » stř srp 13, 2008 10:48

kissman píše: ps. vim ze si tim OS myslel tu ROM, ale ted uz aspon vis rozdil a co a jak :)
kissman píše:takze jestli chces update, prolez fora, precti diskuze a zkusenosti uzivatelu s kdejakou rom a pak si vyber na zaklade toho infa pro sebe tu nejlepsi
in peace :smt039

Uživatelský avatar
Z80
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 74
Registrován: čtv črc 24, 2008 1:16
Zařízení: HTC Hero, HP iPaq 614c, iPhone 3Gs 16GB
Bydliště: [CPU]

Příspěvek od Z80 » stř srp 13, 2008 11:49

zmenit OS? a co takhle linux :D

Uživatelský avatar
kissman
smartguru
smartguru
Příspěvky: 535
Registrován: pon čer 11, 2007 22:41
Zařízení: Lenovo P70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kissman » stř srp 13, 2008 11:51

spis nejake jeho distro :) linux jako takovy by ti byl k nicemu pac to neni os :)

/edit 4tslany: exactly....

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » stř srp 13, 2008 12:02

Linux je jádro, GNU/Linux je systém

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch series“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti