HTC Touch Cruise - pokračování diskuze

Diskuze o dalších komunikátorech série Touch (Diamond, Touch Pro...)
Odpovědět
Breitak
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: ned říj 26, 2008 10:05
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Breitak » úte říj 28, 2008 18:01

Asi blba otázka jaky ma met format karta ja ji mam ve fat 32 ?

Lakva
nováček
nováček
Příspěvky: 31
Registrován: ned črc 20, 2008 23:57

Příspěvek od Lakva » úte říj 28, 2008 22:21

landov píše:Breitak: takze mas taku istu ROM ako ja...takze na 99% to bude chybnou pamatovkou
Mám totéž a taky funguje, akorát už se mi dvakrát stalo, že po náročnější práci s kartou se rozsypaly názvy některých adresářů a pár z nich pak nešlo číst ani smazat. Musel jsem to zformátnout.
Zatím bohužel netuším, v čem je problém, ale doporučuju ZÁLOHOVAT VŠECHNY DŮLEŽITÝ PROMĚNLIVÝ SOUBORY NA KARTĚ! Aspoň příležitostně...
BTW, karta je orig sandisk koupený na ebayi (standartní blister spolu se čtečkou, stejné balení jako na českých webshopech). Polaris mám z Actebisu, počeštění nepoužívám.
Nicméně to, že při tom foun ztratí signál považuju za fakt pozoruhodný... Něco na kartě by mohlo způsobovat nějaké závažné selhání systému, které způsobí i výpadek komunikační části - což je hustý, protože komunikace má svoje vlastní procesorový jádro...
Dá se ta karta přečíst v kompu? Zkus mrknout na souborový systém - jaký tam je?
Breitak píše:Asi blba otázka jaky ma met format karta ja ji mam ve fat 32 ?
A-ha, sorry, to bude asi odpověď... :-D
Zatím jsem na všech paměťovkách a flashdiscích viděl výhradně FAT32 (nebo dříve FAT16 a na starých SmartMédiích dokonce FAT12, ale SM je už dávná historie - 4 roky ;-) ). Můj odhad je, že to je kvůli zpětné kompatibilitě - karty jsou přenosné a je stále slušné riziko, že jí budeme chtít číst kompem, který nic lepšího nezná.
Jednou jsem experimentálně zkusil přehodit flashku na NTFS a jelo to bez potíží (i na Win Millenium s doinstalovanou podporou NTFS), ale s kartou jsem to nikdy nezkoušel. Počítám, že v kompu by šlapala taky, jak by se k tomu postavilo mobilní zařízení (a to nejen telefon...) je ovšem veliká otázka... :???:

pavel.hurta
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: sob led 26, 2008 18:51
Zařízení: iPhone 4

originál ROM

Příspěvek od pavel.hurta » čtv říj 30, 2008 20:33

Nevíte kde sehnat ke stažení originál ROM WM 6 na českou lokalizaci od Sunnysoftu? Nahrál jsem ROM WM6.1 anglickou a je to na houby. Děkuji.

Breitak
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: ned říj 26, 2008 10:05
Kontaktovat uživatele:

SDHC

Příspěvek od Breitak » pát říj 31, 2008 13:01

Tak dnes sen si donesl 4GB micro SDHC od Transcendu a zase nic tak sem neco vyskoušel lihovkou sem natřel kontakty na sd a parkrat sem ju tam dal a vytahl a 3 kontakty nebily vubec ošoupany. takže zavěr je že to nema 3 kontakty. tak sem to rozšruboval rozlouskl. poladil kontakty na mechanice sd ale boužel bez uspěchu 3 kontakty tam pořád nejsou.
Ma nekdo nejakou dobrou radu ? :???:

Pokut chce nekdo vidět střeva:

Kód: Vybrat vše

http://www.breitak.wz.cz/08103100001.rar
Kvalita nic moc.

Lakva
nováček
nováček
Příspěvky: 31
Registrován: ned črc 20, 2008 23:57

Příspěvek od Lakva » pát říj 31, 2008 13:36

No, vzhledem k tomu, že už jsi to rozebral, tak možnost reklamace asi není :-(
Každopádně bych ještě zkusil potahat ty kontakty... Na podobný věci používám pár nástrojů ze zubařského vybavení, ale myslím, že by mohl posloužit i opatrně ohnutej špendlík. Nebo jehla - ta by byla tenčí, ale zase se bude mnohem hůř ohýbat. Možná jí nahřát nad sporákem, ohnout a pak prudce zchladit.

Uživatelský avatar
Kozlik86
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: ned zář 16, 2007 12:16

čeština

Příspěvek od Kozlik86 » sob lis 08, 2008 15:12

Ahoj pánové určitě se to tu již rešilo ale nějak to v tom množství nemůžu najít.Koupil jsem Cruise ve Španělsku a nemá tam češtinu chtěl bych tedy poprosit o radu jak bych ji tam mohl dostat.Děkuji za pomoc

landov
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 141
Registrován: pát pro 07, 2007 10:25
Zařízení: HTC Cruise I

Příspěvek od landov » sob lis 08, 2008 16:27


Uživatelský avatar
Kozlik86
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: ned zář 16, 2007 12:16

HTC Touch Cruise - pokračování diskuze

Příspěvek od Kozlik86 » pon pro 01, 2008 17:30

jj díky a oficiální 6.0 ROM nevíš kde bych mohl stahnout??

Uživatelský avatar
Ondrej
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pát srp 31, 2007 14:26

HTC Touch Cruise - pokračování diskuze

Příspěvek od Ondrej » pon pro 01, 2008 18:50

Ahoj,
tak určitě na xda. Možná bych ji našel na disku staženou z toho XDA. Ale nikdy jsem ji netestoval. Mám ji pro strýčka příhodu. Má asi 70 MB a k tomu by mohla pasovat čeština od Sunny (cca 5 souborů).
Podle mě by to měla být ta WWE
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=373233

Uživatelský avatar
Kozlik86
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: ned zář 16, 2007 12:16

HTC Touch Cruise - pokračování diskuze

Příspěvek od Kozlik86 » úte pro 02, 2008 16:26

Moc děkuji za odpověď ale jak tak koumám na to forum je tam jen WM 6.1.Nemohl by jsi tu tvoji někde třeba odzkoušet a pokud by byla funkční nemohl by jsi ji někam hodit??byl bych moc vděčný.

Uživatelský avatar
Ondrej
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pát srp 31, 2007 14:26

HTC Touch Cruise - pokračování diskuze

Příspěvek od Ondrej » úte pro 02, 2008 16:42

no abych pravdu napsal tak jsem hodlal změnit ROM kvůli bluetooth sluchátkům, která se mě dosud nepodařilo slušně rozchodit. Upgradeoval jsem na 6.1 z oficial HTC stránek a tudíž to mám bez češtiny, která na ně nejde. Ale nechybí mě.
Sluchátkům to nepomohlo takže se "chystám" na nějakou ukuchtěnou, ale v práci mě přetěžujou :-) takže není čas.
Viděl bych to mezi svátkama.

Uživatelský avatar
Kozlik86
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: ned zář 16, 2007 12:16

HTC Touch Cruise - pokračování diskuze

Příspěvek od Kozlik86 » úte pro 02, 2008 17:01

no me o sluchatka nejde a ukuchtenou rom nejak nechci.Mozna si i spatne rozumime ja bych chtel WM 6.0 a ne WM 6.1. Ale jak to tak vidim tak mi nic jineho nezbyde nez ji tam zkusit.O cestinu mi taky zas az tak nejde telefon byl zakoueny ve spanelsku a ma proto spanelske prostredi. Byl bych rad i za anglictinu.

Uživatelský avatar
Ondrej
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pát srp 31, 2007 14:26

HTC Touch Cruise - pokračování diskuze

Příspěvek od Ondrej » úte pro 02, 2008 17:48

takže výsledek hledání u konkurence Ce4you
v tomto vlákně
http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=28573
se odkazují na tyto cda stránky:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=369310

myslím to co mám staženo by měly být 6.0, ale testovat to nebudu protože nemám důvod.
nevidím důvod opouštět 6.1 jinam než na nějakou upravenou (kde by mohly ty sluchátka fachčit)

moje původní ROM od Sunnysoftu koupeno v dubnu je CE OS 5.2.1623 (build 18129.0.4.5)
ROm verze: 1.25.405.1 WWE
ROM datum: 12/11/07
Rádio verze 1.64.08.21
Protokol verze: 25.74.40.02H

Takže případně hledej dle těchto údajů. Na to ti půjde i čeština od Sunnysoftu.

Uživatelský avatar
Kozlik86
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: ned zář 16, 2007 12:16

HTC Touch Cruise - pokračování diskuze

Příspěvek od Kozlik86 » úte pro 02, 2008 18:31

Ok dobře děkuji a když tedy nainstaluji nějakou rom i neoficiální samozřejmě nejdřív provedu HardSPL a nahraji rom musim pak instalovat radio??popřípadě instaluje se stejne jako rom??

netWoor
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: úte pro 09, 2008 20:20
Zařízení: HTC Touch cruise

HTC Touch Cruise - pokračování diskuze

Příspěvek od netWoor » úte pro 09, 2008 21:37

Mám externí BT klávesnici HP. Když jsem ji instaloval poprvé, běžela ale bez diakritiky (češtinu - českou software klávesnici mám od sunnysoftu). Odinstaloval jsem jí a nainstaloval znovu. Cruise zaplou klávesnici najde (je v seznamu zařízení), ale když se mají spojit (enable keyboard), píše, že se spojit nelze (can not connct BT keyboard). Netušíte, co je špatně?

buml
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pon pro 08, 2008 21:21

HTC Touch Cruise - pokračování diskuze

Příspěvek od buml » stř pro 10, 2008 10:39

Puvodne sem chtel koupit Asus P320, ale pak sem zjistil ze za cenu nizsi mi O2 nabizi Cruise, tak je rozhodnuto, jen bych se chtel zeptat, jestli je TC od O2 brandovanej ci customizovanej ci co vsechno sou operatori schopny s telefony udelat a jestli je tan nejake omezeni, ci se nemusim bat a mam pro nej bezet. Diky.

Jeste jedna drobna otazka, autonabijecka pro XDA a TC je stejna?

Uživatelský avatar
yuki86
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 53
Registrován: pon kvě 05, 2008 9:03
Zařízení: Samsung Galaxy SIII

HTC Touch Cruise - pokračování diskuze

Příspěvek od yuki86 » čtv pro 11, 2008 22:53

Kozlik86 píše:Ok dobře děkuji a když tedy nainstaluji nějakou rom i neoficiální samozřejmě nejdřív provedu HardSPL a nahraji rom musim pak instalovat radio??popřípadě instaluje se stejne jako rom??
nektery rom maj radio dodany, nektery ne a instaluje se to stejne jako rom jen to ma daleko min mega

palco
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: sob pro 13, 2008 21:28
Zařízení: mio a701

HTC Touch Cruise - pokračování diskuze

Příspěvek od palco » sob pro 13, 2008 21:33

Mám jednu otázočku: dajú sa nejakým sposobom prekonfigurovať klávesy pre GPS a internet? Nechcem aby sa mi pri chybnom stlačení spúšťali aplikácie, ktoré momentálne nechcem spustiť.

Lakva
nováček
nováček
Příspěvky: 31
Registrován: ned črc 20, 2008 23:57

HTC Touch Cruise - pokračování diskuze

Příspěvek od Lakva » ned pro 14, 2008 0:29

Na přemapování kláves existuje řada aplikací, navíc v nich jde nastavit akce na stisknutí, podržení, někdy dvojstisk a občas to má i jiný vychytávky. Sám mám přemapovaný... vlastně uplně všechny kromě zeleného a červeného telefonku a hlasitosti. Ale i ty se dají změnit. Změnil jsem si i stisk spouště foťáku v systému (v aplikaci kamera ovšem funguje pořád stejně)...
Místo tomtomu jsem si dal menu Start a na podržení se otočí displej. Místo exploderu mám OK/close a zobrazení klávesnice. Jen pro příklad ;-)

Jde tam téměř cokoliv. Já mrkvo$oft fakt rád nemám, ale mobilní widle jsou hodně rozšířený a fakt dost dobře přizpůsobitelný. :-)
Jiným mobilním OS se o jejich možnoste vcelku ani nezdá.

palco
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: sob pro 13, 2008 21:28
Zařízení: mio a701

HTC Touch Cruise - pokračování diskuze

Příspěvek od palco » ned pro 14, 2008 13:21

Prosím ťa a nejaký link na stiahnutie by si mi mohol poskytnúť? Som v tomto začiatočník, nuž chcem popozerať, čo by mi vyhovovalo.
Vďaka.

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch series“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů