interní GPS Cruise

Diskuze o dalších komunikátorech série Touch (Diamond, Touch Pro...)
Odpovědět
mancusco
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: úte úno 26, 2008 17:50

interní GPS Cruise

Příspěvek od mancusco » úte úno 26, 2008 18:28

některé aplikace, např. GPSTuner, GPS Utility, vyžadují nastavení externí GPS, neznají interní. Tady je návod, jak Cruisovi podhodit pomocí prográmku PortSpliter interní GPS a nastavit porty jako pro externí. Odzkoušeno!!

http://www.gpstuner.com/support.htm

otázka - GPS Settings, druhý odstavec

jirkab
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 60
Registrován: sob úno 24, 2007 19:11
Bydliště: Praha

Příspěvek od jirkab » úte úno 26, 2008 22:17

To je samozřejmě zbytečné! (používat PortSpliter).
GPS v těchto zařízeních (Cruise i Kaiser) jsou na COM portu 4. GPSTuner ti GPS na tomto portu sám vyhledá, po volbě Start zapne a využívá bez jakékoliv další aplikace. Stejně tak to je ve všech aplikacích na které se dá "narazit" a které nemají volbu interní GPS.

mancusco
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: úte úno 26, 2008 17:50

to by bylo prima

Příspěvek od mancusco » stř úno 27, 2008 0:33

ale mě konkrětně tyto aplikace jinak nešly

jirkab
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 60
Registrován: sob úno 24, 2007 19:11
Bydliště: Praha

Příspěvek od jirkab » stř úno 27, 2008 10:29

Chyba mezi "židlí a klávesnicí".

Jirka Krokodýl
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pon bře 17, 2008 13:49

Příspěvek od Jirka Krokodýl » pon bře 17, 2008 13:53

Na chybu mezi židlí a klávesnicí bych to oprvadu neviděl. Ten samý problém jsem řešil na HTC Artemis a opravdu pomůže pouze PortSplinter, nechtěl jsem si to připustit, ale je to tak. Vše funguje jak má, do chvíle, ať už automatického hledání nebo fyzického, zadání portu a celý přístroj vytuhnl. Toto pomohlo.

jirkab
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 60
Registrován: sob úno 24, 2007 19:11
Bydliště: Praha

Příspěvek od jirkab » pon bře 17, 2008 21:09

No ale on je velký rozdíl mezi chipem v Artemisu a v Cruise a vlastně v kompletním HW. Tyto zařízení mají společné pouze logo výrobce a OS na kterém jedou. V Artemisu je skutečně Port Spliter potřeba v Cruise nikoliv. Nedá se posuzovat jedno zařízení podle jiného. Je třeba mít prakticky vyzkoušeno nedá se zobecňovat. V Cruise můžeš mít dokonce několik GPS softů, které využívají data z interního GPS modulu, zapnuto najednou a všechny bez problémů data dostávají z toho samého portu bez jakéhokoliv dalšího softu, který by data distribuoval na více "portů". :wink:

FOXXX
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 130
Registrován: úte kvě 23, 2006 10:22
Zařízení: HTC HD2

Příspěvek od FOXXX » úte bře 18, 2008 18:55

a já mám stejnou zkušenost i na Artemisu :wink: tomtom i igo běžely klidně najednou bez jakéhokoliv port spliteru

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch series“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů