HTC Touch Cruise (Polaris): Dojmy, zkušenosti a rady

Diskuze o dalších komunikátorech série Touch (Diamond, Touch Pro...)
Zamčeno
prague77
nováček
nováček
Příspěvky: 40
Registrován: stř úno 06, 2008 8:43

Příspěvek od prague77 » čtv úno 07, 2008 13:28

Golf píše:
rimesev píše:To Golf: ten cab je pro českou jazykovou mutaci?
Nechci zbytecne rejpat, ale jasne pisu ze asi ne, protoze se v dolni navigaci zobrazuji ctverecky. Ale da se to pouzit, sice trochu krkolome, protoze puvodni jednoduche ovladani se tim zkomplikuje...
a nenarazil jste nekdo na nejakou dalsi zajimavou moznost?
tohle je skutecne mega krkolomne

Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: sob led 19, 2008 19:28

Příspěvek od Erkil1452 » čtv úno 07, 2008 15:11

Me to zas tak krkolomne neprijde, akorat mi vadi, ze se to neprepne samo na landscape jako original. Mozna se to da nastavit, i jsem to zkousel, ale vyjel na me nejaky dialog a nebyl jsem si uplne jisty, jestli spravne jsou 4 ctverecky nebo 3 ctverecky. Byt to v anglictine, povazoval bych to za pomerne dostacujici. Mam totiz s tou slavnou krychli jeden problem - nedokazu ji vyvolat palcem. Proste prejet spojite dostatecne silne cely displej se mi zda nemozne. Mozna nehtem. Perem to jde, to jo, ale to trochu popira ten smysl...

davs
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv úno 07, 2008 9:29

Příspěvek od davs » čtv úno 07, 2008 15:30

Coby novy uzivatel WM6 se omlouvam za mozna stupidni novackovske dotazy ...

Chtel bych jednoduchou vec: pomoci JEDNOHO kliku bud na HW klavesu nebo na ikonu na plose, zacit psat novou SMS zpravu. Jak na to?

Zatim umim jen priradit HW klavese "Posta", ale pak musim porad 3x klikat... a obtizne prstem.

Diky

David

Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: sob led 19, 2008 19:28

Příspěvek od Erkil1452 » čtv úno 07, 2008 15:41

No vzhledem k tomu, ze stejne budes muset hledat kontakt, tak je nejlepsi tim zacit, na nabidce Dnes dole vpravo dat kontakty, vybrat kontakt, otevrit a tam mas mezi jinymi polozku poslat sms a to das a pises. Jednussi to byt uz asi nemuze.

prague77
nováček
nováček
Příspěvky: 40
Registrován: stř úno 06, 2008 8:43

Příspěvek od prague77 » čtv úno 07, 2008 17:18

Erkil1452 píše:Me to zas tak krkolomne neprijde, akorat mi vadi, ze se to neprepne samo na landscape jako original. Mozna se to da nastavit, i jsem to zkousel, ale vyjel na me nejaky dialog a nebyl jsem si uplne jisty, jestli spravne jsou 4 ctverecky nebo 3 ctverecky. Byt to v anglictine, povazoval bych to za pomerne dostacujici. Mam totiz s tou slavnou krychli jeden problem - nedokazu ji vyvolat palcem. Proste prejet spojite dostatecne silne cely displej se mi zda nemozne. Mozna nehtem. Perem to jde, to jo, ale to trochu popira ten smysl...
nechapu, nemusis prejet cely displej, staci kratky pohyb z loga HTC smerem nahoru

Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: sob led 19, 2008 19:28

Příspěvek od Erkil1452 » čtv úno 07, 2008 18:58

Zadbe logo htc tam fakticky nemam a proste mi to vazne nejde tim prstem otvirat. Ale to je mi vcelku jedno. Jak mam nastavit prohlizec abych mohl byt normalne na t-zones a stahovat veci?

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv úno 07, 2008 20:16

Erkil1452: vytvor si novy datovy profil (GPRS/UMTS). Jako apn zadej "internet.t-mobile.cz" (predpokladam ze mas t-mobile) a muzes frcet. Ale pozor na zpoplatnena prenesena data...

davs
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv úno 07, 2008 9:29

Příspěvek od davs » čtv úno 07, 2008 22:08

Erkil: to je pravda :)

Ale ten spravce kontaktu mi stejne neumoznuje vybrat kontakt jednou rukou palcem :(

Co mi doporucite, abych byl (pokud chci) schopen jednou rukou drzet napr. dcerku a v druhe drzet telefon a v nem vybrat kontakt a napsat sms? (Konkretni situace vcera :)

Diky

David

Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: sob led 19, 2008 19:28

Příspěvek od Erkil1452 » čtv úno 07, 2008 22:13

Na rovinu - na to tenhle telefon opravdu neni. Na dotykovem displeji prakticky nejde psat poslepu, protoze chybi hmat. Takze na psani v poklusu stokrat lepe poslouzi jakykoliv smejd z bazaru. Konkretni situaci bych vyresil snad jedine zmacknutim tlacitka pro hlasovy prikaz a vytocenim cisla...

prague77
nováček
nováček
Příspěvky: 40
Registrován: stř úno 06, 2008 8:43

HR

Příspěvek od prague77 » pát úno 08, 2008 0:23

sice jsem tady radil v obsluze take nejake veci, ale sam nevim co znamena to HR a SR, ac SR(soft reset) asi chapu ze je vypnuti pristroje, ale HR? hodit rovne?:) jak se dela?

FOXXX
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 130
Registrován: úte kvě 23, 2006 10:22
Zařízení: HTC HD2

Příspěvek od FOXXX » pát úno 08, 2008 7:55

HR - Hard Reset provedeš nejsnadněji v menu nastavení - systém. V češtině tam bude něco jako vymazat paměť a pro spuštění to po tobě bude chtít zadat kontrolní čísla. Je to skoro obdoba reinstalace windowsů ve stolním PC. Zůstane ti jen čistá ROM, jako když jsi telefon vytáhl z krabice. Nezůstane v něm nic, co jsi tam přidal ty, včetně nastavení, kontaktů...
HR se rovněž dělá kombinací tlačítek a SR (stylus do dírky na spodní straně přístrije), ale kombinaci pro cruise neznám

vasek77
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pát úno 08, 2008 12:57

Ceska XT9

Příspěvek od vasek77 » pát úno 08, 2008 13:01

Jiří Hrma píše:pratele, nema tady nekdo odkaz na ten funkcni cesky xT9 slovnik? Prohledaval jsem xda-dev forum, nekde to tam 100% je, ale zatim bez uspechu :-(
Ceskou XT9 se mi povedlo nainstalovat pomoci http://www.modaco.com/content/HTC-Vox-V ... ntry853734 a s navodem na XDA foru http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=349858.

wooor
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: sob bře 03, 2007 10:47

HTC Touch Cruise + Dynavix Mobile 7

Příspěvek od wooor » pát úno 08, 2008 14:17

Zkoušel jste někdo do Cruise Dynavix Mobile 7?? Chodí to bez problémů nebo ne?

ull
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: pát úno 08, 2008 16:53

Příspěvek od ull » pát úno 08, 2008 16:59

Co se tyce vypnuti LED diod, je na to aplikace ke stazeni zde na http://smartmania.cz/index.php?ind=down ... w&iden=701. Je sice urcena na HTC TyTN II, ale na Cruise funguje uplne perfektne. Diody lze uplne vypnout, nebo prenastavit. Osobne mam blikani stand-by vypnuty, pri prichozi SMS pak blika modra a pri zmeskanem hovoru blika cervena.

Co se tyce kontaktu, vyzkousel jsem toho vic, ale jako nejlepsi se mi jevi Contacts od sunnysoftu, stoji jen 300Kc a je (dle meho) bezkonkurencni. Vyhledani lze bez stilusu specialni klavesnici, u kontaktu je hned ikona obalky (telefonu a zavinace) a pri tuknuti na ni lze rovnou psat sms (volat, psat mail). Je perfektne integrovan a ma design ala HTC. Radek kontaktu neni tak titerny jako u standardnich kontaktu, takze lze VSE ovladat jen prstem. Za 300Kc to za to stoji.

Uživatelský avatar
strojvudce
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 175
Registrován: stř led 30, 2008 0:56
Zařízení: HTC Desire HD

Re: Ceska XT9

Příspěvek od strojvudce » pát úno 08, 2008 18:53

vasek77 píše:
Jiří Hrma píše:pratele, nema tady nekdo odkaz na ten funkcni cesky xT9 slovnik? Prohledaval jsem xda-dev forum, nekde to tam 100% je, ale zatim bez uspechu :-(
Ceskou XT9 se mi povedlo nainstalovat pomoci http://www.modaco.com/content/HTC-Vox-V ... ntry853734 a s navodem na XDA foru http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=349858.
Tak nám tu prosím popiš postup. Česky. :) Dík.

Uživatelský avatar
harmon
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 103
Registrován: sob bře 10, 2007 19:09
Zařízení: OnePlus 7T
Bydliště: Olomouc

Re: HTC CRUISE

Příspěvek od harmon » pát úno 08, 2008 23:01

xhugom píše:
rimesev píše:Erkil: no záleží od koho toho Cruise budeš mít, sunnysoft k přístroji s češtinou dodá i seriove číslo, takžes novou romkou nainstaluješ jen počeštění a máš ji tam. Pokud bys měl Crusie od Vodafonu, tak o češtinu příjdeš protože vodafon ti to číslo neposkytne...



koupil jsem si Htc Cruise na internetovem obchode a lokalizace tam je,jenomze seriove cislo sunnysoftu nee!!...napsal jsem tedy mail do sunnysoftu


zakoupil jsem si zarizeni HTC TOUCH CRUISE s predinstalovanou lokazizaci Sunnysoft Interwrite pro 9.5,ktera ale neni soucasti baleni,zadny key,nic.
Moje otazka je,pokud v budoucnu budu chtit nahrat novy firmware pro pristroj,co se stane po instalaci,zustane v pristroji tahle lokalizace?
pokud ne,jake je reseni?

Vlastním od Vodafonu HTC Cruise po HR nabidne chceš-li cz nebo angl.Nemusíš mít žádné čislo.Po přehrátí rom bohužel nebude.

odpoved:

pokud provedete upgrade firmware, přehrajete i lokalizaci InterWrite, uloženou v zařízení.
Poté bude záležet na tom, zda-li budeme poptání od distributora, aby jsme lokalizaci pro novou oficiální Rom připravili.

V odpovědích prosím zanechávejte celou historii předchozí komunikace, napomůžete tím rychlejšímu vyřešení problému.

prague77
nováček
nováček
Příspěvky: 40
Registrován: stř úno 06, 2008 8:43

Bezvadnej tweak

Příspěvek od prague77 » sob úno 09, 2008 0:01

Nevim jestli to tu jiz bylo, ale tohle je fakt bezva.

Zadne rucni prepisovani registru atd...spustite a ladite.
Na rychlost touch flow, nasmerovani adresaru atd bzvadna vec

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=333898

Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: sob led 19, 2008 19:28

Příspěvek od Erkil1452 » sob úno 09, 2008 10:41

Ten postup na XT9 CZ je prinejmensim trochyu krkolomny. Asi pockam na nejake kompletni cab reseni. Stejne jsem temhle vecem nikdy neprivykl. Jen mi vadi, ze se neda XT9 uplne zakazat, pouzivam Touch Keyboard. A nevite nekdo jak donutit telefon, aby po SR nenastavil zase tu prvni klavesnici? Teda pocitam, ze az prestanu experimentovat tak SR ubude no... Jo a taky se vam telefon zasekne pokud se pokusite otevrit mp3/jpeg primo ze site? Je to divne.

Ale muj kladny postreh je, ze GPS je lepsi nez StarSIRF III alespon z toho pohledu, ze tohle je prvni zarizeni, ktere dokaze udelat fix u me u pocitace pod jednim stropem a plechovou strechou... V aute s pokovenym sklem samozrejme bezproblemu. Jeste jsem zvedav jak v hustem porostu (geocaching).

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeoPlex » sob úno 09, 2008 15:27

Zdravim vsechny uzivatele tohohle super founu:)
Jelikoz si s HTC Wings moc nerozumim, tak se poohlizim po necem lepsim. Momentalne se rozhoduji mezi HTC Cruise a HTC Kaiser.
Dost pisu sms rekneme tech 200 sms tydne, tak by me zajimalo jak se daji psat dobre/spatne sms na te virtualni klavesnici? Ma zde nejaky uzivatel zkusenosti z prechodu z HW klavesnice na tuhle SW klavesnici Crouise? (mam tedka jako sekund. tel stare Vario, takze jsem na te klavesnici docela zavislej)

Dale bych se chtel zeptat podle specifikaci je Kaiser a Crouise naprosto totozny, ale nejaky uzivatel (nevzpomenu si tedka na nick) tu psal,ze presel z Kaisera na Crouise a ten se mu zdal zivejsi co se tyka prave onoho problemu s akceleraci grafiky. Zaroven na tuhle otazku bude asi znat odpoved i pan Hrma a budu mu velice vdecny za jeho postrehy.

Opravdu hodne vaham.. z toho co jsem vsude mozne pochytil, tak Crouise ma hlavni vyhody ve vaze a velikosti a v neposledni rade, taky cene. Zase Kaiser.. HW klavesnice je proste HW klavesnice... Jeste jednou se obracim na pana Hrmu. Z vasich recenzi obou zarizeni jsem vycitil, ze psani textu na tel. je pro Vas velice dulezita vec, kterou hodne potrebujete, ale zaroven v recenzi Crouise se zminujete o nem jako moznem favoritu namisto prave Kaisera. Byly Vase zkusenosti se psanim opravdu natolik dobre,ze by jste ozelel i HW klavesnici Kaisera a v pohode si vystacil se SW klavesnici Crouise? Vas poznatek bude pro me stezejni, jelikoz z toho co jsem precetl mame podobne pozadavky na tel. konkretne psani textu. Dekuji

Predem dekuji vsem uzivatelum co zde k memu postou napisou nejaky poznatek, popripade reknou ja bych bral tenhle tel, protoze ... Moc mi pomuzete a nejenom me, ale i dalsim uzivatelum co vahaji stejne jako ja. Dekuji a tesim se na Vase odpovedi :)

Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: sob led 19, 2008 19:28

Příspěvek od Erkil1452 » sob úno 09, 2008 16:14

Ze standartnich klavesnic mi nejvice vyhovuje Touch Keyboard - dva znaky na klavese, pres pul obrazovky, zvyrazneni stisku. Da se na ni dobre psat jednou rukou, ale na druhou stranu to zadny zvlastni pozitek stejne neni. Na QWERTZ klavesnici, obvzlaste te fullscreen v CZ lokalizaci, se mi pise rychleji nez na beznem telefonu, ale bud potrebujete stylus nebo neni videt nic jineho, coz na kratke vstupy s mnoha preskakovanim je nepouzitelne a prepinani klavesnic je pomerne pomale. Ale nikdy jsem nebyl nijak zbehly v psani na numericke klavesnici. Pokud bych cekal, ze budu psat pomerne hodne jako Vy, asi bych prece jen tu klavesnici bral, ale ve vsem ostatnim se mi libi mnohem vic Touch Cruise.

Zamčeno

Zpět na „HTC Touch series“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti