WPA2 - AES je nejaky fix do Qtek9000?

Diskuze o komunikátoru HTC Universal (Qtek 9000)
Odpovědět
ripper6
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: stř lis 14, 2012 22:23
Zařízení: Qtek9000 - O2 XDA Exec

WPA2 - AES je nejaky fix do Qtek9000?

Příspěvek od ripper6 » čtv čer 06, 2013 21:01

Dobu se tady s tim morim a nikde nic jasne napsanyho. Proste chci se pripojit s tim na net, kde mam hozeny na routeru WPA2 s AES. Muzou to tak mit i jinde napr v restauracich a pod a pote se divim proc mi to stale nejde se pripojit.
Proto by mi pomohlo jestli uz tohle nekdo vyresil a zda je nejaky fix na to wi-fi aby to podporovalo?
Treba podporu SDHC karet jsem v poho vyresil, tudiz doufam ze by tohle mohlo jit taky.
Mam tam WM 6.5

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

WPA2 - AES je nejaky fix do Qtek9000?

Příspěvek od tslany » pát čer 07, 2013 7:26

WPA2 je hardwarová záležitost, s Unim se bohužel připojíš jen na WPA/TKIP. Jediná možnost je použít WiFi kartu do SDIO slotu, jenž WPA2 podporuje.

ripper6
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: stř lis 14, 2012 22:23
Zařízení: Qtek9000 - O2 XDA Exec

WPA2 - AES je nejaky fix do Qtek9000?

Příspěvek od ripper6 » pát čer 07, 2013 8:40

To je teda pech... :( Alespon dekuji za osvletneni problemu abych se s tim do umrti nehledal. Porad jsem byl presvedcen ze by to slo nejak SW nebo i firmwarem vyresit. Podivam se i pote karte.

Uživatelský avatar
matoman
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob lis 10, 2007 11:56
Zařízení: Nokia Lumia 920

WPA2 - AES je nejaky fix do Qtek9000?

Příspěvek od matoman » ned čer 09, 2013 19:03

alebo si nastav doma kombinaciu wpa + wpa2

ripper6
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: stř lis 14, 2012 22:23
Zařízení: Qtek9000 - O2 XDA Exec

WPA2 - AES je nejaky fix do Qtek9000?

Příspěvek od ripper6 » ned čer 09, 2013 22:24

Ano to vim a jde to. Jenze pote se celkove ten net stava zranitelnejsi protoze WPA a mix WPA2 a AES + TKIP

Uživatelský avatar
matoman
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob lis 10, 2007 11:56
Zařízení: Nokia Lumia 920

WPA2 - AES je nejaky fix do Qtek9000?

Příspěvek od matoman » ned čer 09, 2013 23:10

neboj, skorej heknu susedov co maju open wifi, alebo heslo default ako teba s dobrym wpa passkey :)

ripper6
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: stř lis 14, 2012 22:23
Zařízení: Qtek9000 - O2 XDA Exec

WPA2 - AES je nejaky fix do Qtek9000?

Příspěvek od ripper6 » pon čer 10, 2013 1:03

Jo to mas pravdu, jenze ted prichazi dalsi podstatna vec a to pripojeni treba v restauraci. Protoze proste nekde to neslo i kdyz jsem mel vse potrebny. Tudiz az pozdeji me napadlo ze muzou to mit zabezpecene tim WPA2 a mam smulu.

uni
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1329
Registrován: čtv říj 16, 2008 9:56
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

WPA2 - AES je nejaky fix do Qtek9000?

Příspěvek od uni » pon čer 10, 2013 6:59

ripper6: je rok 2013, veci proste jdou dal. V restauraci použít mobilní data, kde snad nebudes resit, ze ti to neumí LTE, to ěje podobny problém:) Nebo si dej do NB 2. bezdrát sit. kartu a routni si restaurační wifinu:)
EDIT: Vlastně, jestli máš Windows NB, tak stačí s AS routovat po USB kabelu, jak se na pořádný systém sluší a patří:-)

ripper6
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: stř lis 14, 2012 22:23
Zařízení: Qtek9000 - O2 XDA Exec

WPA2 - AES je nejaky fix do Qtek9000?

Příspěvek od ripper6 » úte čer 11, 2013 2:12

Jasny no, celkove je to uz stary zarizeni. Zatim jsem to ted vyresil levnym netem za asi 50kc mesic. Jinak pak asi reseni by bylo leda dat tam SD Wi-Fi kartu. Notas sice doma mam s Windows pokud to myslis takhle ale to neni reseni. Preci jen to vsude clovek tahat nechce.

Odpovědět

Zpět na „HTC Universal“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host