HTC Universal - i-mate AKU 3.2 ROM (info+download)

Diskuze o komunikátoru HTC Universal (Qtek 9000)
ftoz
nováček
nováček
Příspěvky: 36
Registrován: pon čer 12, 2006 10:43

Příspěvek od ftoz » pon říj 16, 2006 13:02

Mohl bys prosim hodit link na ten browseprerfomance. cab pro ie, docela by se hodil

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pon říj 16, 2006 13:11

Stahni si prilozeny soubor, obsahuje nasledujici Caby:
Browser performance
Disable security
Enable Backlight key
ExtRom unhider
SDK Certifikaty
Přílohy
Uni_cabiky.zip
Tweakovaci caby pro HTC Universala
(82.34 KiB) Staženo 177 x

mistrsoft
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: pát srp 04, 2006 9:35
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mistrsoft » pon říj 16, 2006 14:05

ok tak nic..:) nejak takhle to mam velky i ja..:) tak enjoy..:)

Uživatelský avatar
pepino34
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: ned led 08, 2006 17:40
Zařízení: LG Nexus 5
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od pepino34 » úte říj 17, 2006 16:32

Mě se ani ty číslka nové verze nezobrazí, prostě nic se nezobrazí...

ftoz
nováček
nováček
Příspěvky: 36
Registrován: pon čer 12, 2006 10:43

Příspěvek od ftoz » stř říj 18, 2006 18:55

cus, tak si hraju s ext romkou a nevim si rady, proste po master resetu se mi vzdy vrati original imate caby, i kdyz je smazu, dam tam svoje a nastavim atributy.Hral jsem si s tim asi 2 hodiny a nic. Zkousel jsem nastavit read a archive, i vsechny soucasne, ale nepomaha to. Musim tam naflesovat svou ext romku, aby to chodilo?

mistrsoft
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: pát srp 04, 2006 9:35
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mistrsoft » sob lis 04, 2006 10:56

Zdravim,
mam takovej problem naisntlavoal jsem tcpmp prehravac na filmy.. mel jsem pred flashem na dopod romce verzi 0.71 + plugin pro titulky.. naisntlaoval jsem to na teto romce a nefachci to.. titulky to sice nejade ale pise misto popisku unknown.. a zadne nezobrazuje i kdyz jsou zaskrtle.. zkusil jsem tedka stahnout nejakou ruskou verzi co by mela umet i srt atp.. http://rapidshare.de/files/26650145/TCP ... a.zip.html
ale s tou je stav stejny titulky to najde teda jen smi srt ne e.. a nic se nedeje zaskrtle jsou ze by se meli prehravat ale nic se nezobrazi.. tak nevim.. moh by to nekdo otestovat kdo ma taky uniho s touto romkou jesi mu to jede? Dik..

mogo
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: úte led 02, 2007 17:01
Kontaktovat uživatele:

prosba o extended rom

Příspěvek od mogo » úte led 02, 2007 17:06

Jiří Hrma píše: Jo, presne tohle se mi taky stalo, uplne na konci to zustalo viset, a to jsem ani displej nepreklapel. Mozna se na konci spousti nejaky inicializacni program od imate, kdo vi. Ja jsem kazdopadne hned po flashi nahradil jejich extRomku svou vlastni, provedl master reset a universal lita jako z praku :-) Kdyby byl zajem, muzu ji uploadnout...

Tady prikladam jeji obsah:

Kód: Vybrat vše

LOCK:Enabled
CAB: \Extended_ROM\BrowserPerformance.cab (vylepseni rychlosti IE)
CAB: \Extended_ROM\DisableSecurity.cab (vypnuti otravnych bezpecnostnich hlasek)
CAB: \Extended_ROM\Enable_Backlight_Key.cab (moznost premapovat tlacitko s zarovkou)
CAB: \Extended_ROM\Extrom_Unhider.cab (odkryje obsah extRom)
CAB: \Extended_ROM\pIE_HardKey.cab (defaultne nastavi v IE vlastni www)
CAB: \Extended_ROM\SdkCerts.cab (certifikaty - potrebne napr. pro OzVGA)
CAB: \Extended_ROM\T-Mobile.cab (nastaveni T-Mobile MMS, GPRS...)
CAB: \Extended_ROM\mchat21b.cab (mChat - chatovaci program)
CPY1:\Extended_ROM\sym.txt (ceska diakritika na hw klavesnici)
CPY2:\Windows\sym.txt
CPY1:\Extended_ROM\Vista.tsk (moje schematko :-) )
CPY2:\My Documents\Vista.tsk
CPY1:\Extended_ROM\Wireless Modem.lnk (zastupce na bezdratovy modem, ktery v imate nejako zapomneli pridat do Startu)
CPY2:\Windows\Start Menu\Programs\Wireless Modem.lnk
CPY1:\Extended_ROM\sms.wav (zvuk na sms)
CPY2:\Windows\sms.wav
CPY1:\Extended_ROM\email.wav (zvuk na email)
CPY2:\Windows\email.wav
LOCK: Disabled
RST: Reset
Dobry den, na zaklade naseho rozhovoru, bych Vas chtel timto pozadat o uploadnuti Vasi extRomky. Jeste jednou diky,
sedlacek

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » úte led 02, 2007 20:30

Tady prikladam tu ExtRomku... Klidne si do ni muzes pridat dalsi caby od aplikaci (treba TotalCommander, mchat...). Nezapomen potom pro vsechny soubory nastavit atributy pouze pro cteni (v Universalu, slozka ExtendedRom), aby se ti po nainstalovani nesmazaly.

Kód: Vybrat vše

CAB: \Extended_ROM\BrowserPerformance.cab (vylepseni nacitani IE)
CAB: \Extended_ROM\DisableSecurity.cab (vypnuti bezpecnostnich hlasek)
CAB: \Extended_ROM\Enable_Backlight_Key.cab (moznost premapovat klavesu s Zarovkou)
CAB: \Extended_ROM\Extrom_Unhider.cab (odkryje obsah Ext_ROMky)
CAB: \Extended_ROM\mHub.cab (nastaveni defaultnich adresu pro ukladani (My Pictures...)
CAB: \Extended_ROM\O2_Phone_Skin.cab (Novy skin DialPadu od O2)
CAB: \Extended_ROM\SdkCerts.cab (certifikaty)
CAB: \Extended_ROM\UAProfile.cab
CAB: \Extended_ROM\Version.cab (verze ExtROM)
CPY1:\Extended_ROM\sym.txt (ceske znaky na HW.klavesnici pomoci FN)
CPY2:\Windows\sym.txt 
CPY1:\Extended_ROM\Vista.tsk (Tematko ve stylu Vista)
CPY2:\My Documents\Vista.tsk 
CPY1:\Extended_ROM\Wireless Modem.lnk (Zastupce na Wireless Modem, v te I-Mate AKU3.2 defaultne ve Startu chybi)
CPY2:\Windows\Start Menu\Programs\Wireless Modem.lnk 
CPY1:\Extended_ROM\sms.wav (zvuk pro SMS)
CPY2:\Windows\sms.wav 
CPY1:\Extended_ROM\email.wav (zvuk pro E-Mail, MMS)
CPY2:\Windows\email.wav 
Az bude trochu casu, pripravim lepsi s vice aplikacemi. Pokud byste nekdo mel nejake specialni prani ohledne pridani aplikaci do ExtROMky (pouze free/demo), tak staci napsat do fora...

mogo
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: úte led 02, 2007 17:01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mogo » úte led 02, 2007 22:41

diky moc, jdu na ni!

Uživatelský avatar
Batwi
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: ned led 07, 2007 0:26

This ROM upgrade utility does desin for your device... ????

Příspěvek od Batwi » ned led 07, 2007 0:50

Pokusil jsem se flahnout Universala(Qtec9000 od sunnysoftu) dle uvedeneho postupu, vše se dokončilo, po spusteni se mi objevi hlaska o tom, ze tuto verzi ROM pouzivam nelegalne, pristroj neni mozno pouzivat a Univerzal se vypne. Pokusil jsem se tedy provest novy upgrade, ale to jiz nelze a instalator hodi hlasku: :This ROM upgrade utility does desin for your device...".
Poradte prosim jak dal

Uživatelský avatar
JuriG
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 187
Registrován: pát kvě 05, 2006 21:42
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JuriG » ned led 07, 2007 2:09

Tak to je dost zajamvy problem, este sem neslysel o tom ze by PPC vyplyvlo hlasu o nelegalni ROM...
No kazdopadne zkus najet do bootloaderu a odtatud flashnout jinou ROM nejlepe pres naky NO ID FLASHER primo pro Uniho...

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » ned led 07, 2007 10:37

S timhle jsem se taky jeste nesetkal? Jakou verzi bootloaderu tam mas? Na XDA-Developers jsem ted cetl neco o tom, ze 2.xx bootloader ma proti tomuhle nejaka zabezpeceni, ale pak tam zase jini psali, ze flashovani jde bez problemu.

Kazdopadne bych do Qteka (predpokladam ze mas Qtekacky brand uniho, kdyz si to kupoval u SS) nahral originalni Qtekackou ROMku (UNI_QTEK_13077_176_10900_WWE_Ship.exeUNI_QTEK_13077_176_10900_WWE_Ship.exe), viz FTP Xda-Developers, a klasicky bych to pres exac naflashoval (tady neni potreba prechazet do bootloaderu, jelikoz je to oficialni romka primo od Qteku).
A pokud by to neslo, tak pres noID flasher zkus nahrat (musis se prepnout do bootloaderu) jinou ROM.

Ted me vlastne napada, ze ty se na unim nedostanes ani do systemu, takze to pres tu exe rom stejne neudelas. Presto by tam bylo asi nejlepsi nahrat prave tuhle originalni romku, takze si ty tri potrebne soubory z ni vyextrahuj stejnym zpusobem, jako se to dela u te i-mate romky (popsano v prvnim prispevku) a pres noID flasher je do uniho nahrej...

Uživatelský avatar
Batwi
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: ned led 07, 2007 0:26

Popis

Příspěvek od Batwi » čtv led 11, 2007 1:44

Děkuji za návody co s problémem, trhali mi zub, tak jsem se tomu nemohl věnovat a také jsem chtěl detailněji popsat jak k tomu došlo.
Dle příspěvku v úvodu jsem na FTP xda-developers.com stahnul: ftp://xda:xda@ftp.xda-developers.com/Up ... 2_ship.zip (vim, že v příspěvku je starší, ale domníval jsem se, že novější je lepší). , vyextrahoval z ní .nbf soubory, stahnul a rozpakoval MaUpgradeUt_noID.zip a .nbf překopíroval do toho samého adresáře, pak uniho přepnul do bootloader režimu, připojil ho. Na display bylo nahoře USB a dole číslo 1.00 z čehož usuzuji na vezi. Proběhlo to v pořádku, je po restartu se objevily stale původno čísla R, G, D a po inicilalizaci (kalibraci displaye,...) se instaluje a pak se uni normálně rozjede. Pokud vlezu do settings (zvláštní je ikona s řečtinou), po chvilce se mi objeví hláška o nelegálním ROM.
Pokud teď zkouším flash přes exe, dostanu hlášku "Conection error" a pokud přes bootloader, tak se mi zobrazí úvodní okno bez jakychkoliv čísel verzí původních i flashovaných., pak checkuje zařízení a nic. Přikládám trochu fotek a teď "babo raď "
Dík za rady. :cry:
Přílohy
1.jpg
1.jpg (128.46 KiB) Zobrazeno 6142 x
P1090075.jpg
P1090075.jpg (95.95 KiB) Zobrazeno 6147 x
P1090074.jpg
P1090074.jpg (96.39 KiB) Zobrazeno 6149 x

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv led 11, 2007 1:58

Ja si myslim, ze bude problem prave v tom, ze si pouzil novejsi verzi. Ozkousena a dobre funkcni je ta starsi (viz link v prvnim prispevku). Tuhle novejsi jsem nezkousel, ale podle te rectiny to bude asi nejaka upravena verze. Bootloader mas v poradku (ja mam verzi 1.02), takze doporucuji zkusit tu starsi verzi (JASJAR_WWE_19094_19503_11100_AKU_3_2_ship.zip, ktera by ti mela jit uplne bez problemu.

A pokud mas problem s flashovanim pres BL, tak tam doporucuji nejprve naflashovat oficialni Qtekackou rom, kterou muzes flashovat primo pres exac (nepotrebujes noID flasher, kdyz mas cisteho Qteka 9000). A z tehle rom pak zkusit tu 19094...

Uživatelský avatar
Batwi
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: ned led 07, 2007 0:26

Nemožnost upgrade

Příspěvek od Batwi » sob led 13, 2007 0:48

Zdravím, tak jsem se zase trochu trápil s unikem a situace se ma tak, že se do něj nedá nic nacpat (tedy ja to neumím). Pokud flashuju pouze exe souborem, tak mi to ukáže okno s verzemi a po stisku "upgrade" se za chvilku objeví hláška s chybou connection.
Pokud to tam cpu přes BootLoader tak se mi objeví opět okno s verzemi a po stisknutí "upgrade" hláška, že tato upgradovací utilita není pro moje zařízení (viz obrázek).
Tak už nevím kudy kam (nejlépe na začátek). Nemohl by mi někdo pomoci, případně se na to juksnout.

Díky
Přílohy
1.jpg
1.jpg (100.49 KiB) Zobrazeno 6094 x

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » sob led 13, 2007 11:06

Vazne ti to pise chybu s pripojenim i kdyz tam flashujes tu originalni Qtekackou romku pres Exac? Btw kdyz flashujes primo romku, ktera je pro tve zarizeni, tak universala neprepinas do bootloaderu, ale flashujes primo pri zapnutem universalu (flashovaci program si to osefuje sam).

Uživatelský avatar
Batwi
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: ned led 07, 2007 0:26

Pochroumany unik

Příspěvek od Batwi » pon led 15, 2007 3:12

Přesně tak, pokud to flashnu pře exe soubor (zkoušel jsem v ActiveSync zatrhnout i odtrhnout volbu USB spojení), tak se to spojí, ukáže to okno s novou i starou verzí a po stisku tlačítka "UPGRADE" se nějakou dobu nic neděje a pak to nahlásí chybu spojení.
Pokud jedu přes BootLoader, tak to přepnu do ládovacího režimu, pak spustím Loader, opět to ukáže okno s verzemi a po stisku "UPGRADE" se nic neděje o poznáni delší dobu a pak to hodí tu hlášku o nepoužitelné flashovací utilitě.
Tak nevím, nevím co s tím, nemohl by mi někdo napsat detailní kuchařku pro idiota, email: batwi@seznam.cz nebo poradit co s tím (kromě spláchnutí do záchoda? Díky

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pon led 15, 2007 20:22

Batwi: Napis mi na icq, zkusime s tim neco udelat :-)

Uživatelský avatar
Batwi
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: ned led 07, 2007 0:26

ICQ

Příspěvek od Batwi » stř led 17, 2007 2:19

Ahoj, psal jsem Ti, ale nejak se to nezadařilo, kdy se Ti to hodí, začínám pociťovat abstinenční příznaky z nedostatku uniho. :!:

Uživatelský avatar
Batwi
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: ned led 07, 2007 0:26

Vysledek

Příspěvek od Batwi » čtv led 18, 2007 0:07

Zdravím, aby byla situace ozřejměna tak za velke pomoci Jirky Hrmy (za což mu patří velký dík) se vše podařilo rozchodit. Problem navznikal naflashovaním novější (ale nekorektni) ROMky (viz dříve) ta byla určena pro distribuci HELLAS, výsledkem byla hláška o nelegalnosti ROM a konec, toto patrně rozhodilo spojení s PC, takže nebylo možno dále provádět flashovámí, což jsem nevěděl (podotýkám, že jsem to zkoušel na třech PC se stejným výsledkem). Pomohlo až flashovani na uplně čistém PC bez ActiveSync za pomocí noID flashovací utility nejdříve samostatně radio, pak zbytek. Dlouhá laborace byla způsobena tím, že při flashování noID utilitou se celý proces tvářil, že vše probíhá O.K., ale unik vubec nekomunikoval s PC, objevila se okna "Checking device information ..." pak okno s verzemi (bez čísel) a po odmačknutí to nahlásilo ERROR 150, žádná hláška o chybě spojení. Zkusil jsem pustit noID utilitu bez připojeného unika k PC a proběhlo to stejně, což znamená, že se neprovádí žádná kontrola spojení a informace o získávání dat ze zařízení je nepravdivá, nevím, třeba je tento poznatek již veřejně znám, pak se omlouvám, ale ja na něj nikde nenarazil

Odpovědět

Zpět na „HTC Universal“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti