HTC Universal - i-mate AKU 3.2 ROM (info+download)

Diskuze o komunikátoru HTC Universal (Qtek 9000)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HTC Universal - i-mate AKU 3.2 ROM (info+download)

Příspěvek od Jiří Hrma » stř říj 11, 2006 12:09

Společnost i-mate vydala pro svůj JasJar novou AKU 3.2, která přináší svěží vítr do plachet HTC Universala !

Kód: Vybrat vše

JASJAR_WWE_19094_19503_11100_AKU_3_2_ship.zip
Výrobce: i-mate
Model: JASJAR
Verze OS: 1.90.94 WWE
Ext_ROM: 1.95.03
Radio_ROM: 1.11.00
Novinky
- integrovaný CompactFramework 2.0 SP1
- Nový Bluetooth stack s podporou A2DP, PAN, BT tiskaren a FTP
- Velikost strankovaciho souboru 6MB
- Lepsi prace s kontakty a SMS zpravami na SIM karte
- alfabetické řazení SIM kontaktů v List view
- Vylepšené "internetové sdílení"
- Nový "Quick Start Wizard" průvodce, který se zobrazuje po Master resetu (konfigurace emailu, hesla...)
- vCards přes SMS
- Ukládání SMS na SIMkartu
- USB Hard-drive emulace (obdoba WM5torage)
- Podpora pro Bluetooth myšku(Stowaway Driver)
- Bluetooth car-kit SIM access
- Nová verze aplikace Camera 3.00 22764
- Stav baterie se nezobrazuje v horní liště, ale dole v Tray (ikonka)
- Pocket MSN funguje s "non hotmail účty" (např. pepicek_123456@seznam.cz)
- Nový MMS klient 3.5.1.5
- Nová verze IA Zip
- Nový plugin pro melodie a zvuky
- Nový WLAN manager
- V nastavení je opět ikonka GPS

Mé postřehy
Universal je velmi rychlý a stabilní, jednoznačně se zatím jedná o nejlepší ROM pro toto zařízení. Uvidíme, jak se k tomuto kroku postaví další distributoři (Dopod, Qtek), a zda vydají také novou AKU 3.2 ROM.

Kde ji stáhnu
i-mate AKU 3.2 ROM stahujte z ftp://xda:xda@ftp.xda-developers.com/Up ... 2_ship.zip

(pokud nebude link fungovat, najdete ji na ftp xda-devu)
edit: Tak bohužel ROM už zmizela i z xda-devu :(
Obrázek


Jak flashovat
Pokud máte Universala přímo od i-mate, jednoduše spustíte flashovací proces exe souborem. Pokud máte Uniho od jiného distributora (Dopod, Qtek...), je potřeba vyextrahovat z instalačního exe souboru .nbf soubory. Klasicky tedy spustte instalacni exe soubor, vyckejte, nez dojde k rozbaleni souboru ROM (ms_.nbf, nk.nbf a radio_.nbf); najdete je nejcasteji v C:\Documents and Settings\VASPROFIL\Local Settings\Temp (pokud ne, pouzijte vyhledavac). (ROMku je take mozne extrahovat pomoci WinRaru). Tyto tri soubory pote presunte do nove slozky a stahnete si prilozeny soubor MaUpgradeUt_noID.zip. Rozbalte jeho obsah do stejne slozky, kam jste nahrali .nbf soubory.

Dale se presvedcte, zda mate v nastaveni ActiveSyncu na PC odskrtnute "Povolit pripojeni k USB" (Allow USB Connections)

Nyni je potreba Universala uvest do BootLoader rezimu. To ucinite stiskem Power+Backlight+Softreset. Klavesou Backlight se rozumi to male tlacitko s lampickou na bocni strane). Pokud jste to provedli spravne, na displeji se vam objevi verze bootloaderu. Universala nyni pripojte k PC pres USB kabel a spustte program MaUpgradeUt_noID.exe (neleknete se obrazku MDA Compacta, tato utilita je opravdu pro HTC Universala). Pres tlacitka Next se proklikate az k samotnemu flashovacimu procesu, ktery neprerusujte !

POZOR! Upgrade firmware provadite na vlastni nebezpeci. Mejte na vedomi, ze prehranim ROM prichazite o zaruku pristroje !
Přílohy
MaUpgradeUt_noID.zip
MaUpgradeUt_noID - flashovaci utilita pro HTC Universala
(550.73 KiB) Staženo 672 x

Uživatelský avatar
Xtriny
nováček
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: ned lis 20, 2005 18:23

Příspěvek od Xtriny » stř říj 11, 2006 13:04

A na Wizarda pořád nic, kua :evil:

Uživatelský avatar
pepino34
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: ned led 08, 2006 17:40
Zařízení: LG Nexus 5
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Jak dlouho ???

Příspěvek od pepino34 » stř říj 11, 2006 15:28

Udělal jsem vše podle návodu ale nějak dlouho to flashuje, jak dlouho to má dělat ???
Mám to od Qtek

Uživatelský avatar
pepino34
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: ned led 08, 2006 17:40
Zařízení: LG Nexus 5
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Nejede

Příspěvek od pepino34 » stř říj 11, 2006 19:13

Mám Qtek 9000 a když to přepnu do módu BootLoader tak po připojení k PC mi PC hodí chybu USB zařízení nelze rozpoznat...

Uživatelský avatar
Xtriny
nováček
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: ned lis 20, 2005 18:23

Re: Nejede

Příspěvek od Xtriny » stř říj 11, 2006 19:49

pepino34 píše:Mám Qtek 9000 a když to přepnu do módu BootLoader tak po připojení k PC mi PC hodí chybu USB zařízení nelze rozpoznat...
Máš v nastavení AS zaškrtnuto "povolit připojení USB"?

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » stř říj 11, 2006 20:55

Flashovaci proces trva cca 20-30 minut... nedoporucuju ho prerusovat, staci jen pockat. Btw na displeji se ti pri flashovani zobrazuje aktualni stav v procentech (a na monitoru taky :) ).
V ActiveSyncu nesmi byt zaskrtnuto "povolit připojení USB", ale naopak, odskrtnuto :!:

K tomu (ne)rozpoznani USB zarizeni, to je normalni... dulezite je, aby to detekovala ta flashovaci utilita. A kdyby to zlobilo, tak zkus vypnout firewall.

Uživatelský avatar
Xtriny
nováček
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: ned lis 20, 2005 18:23

Příspěvek od Xtriny » stř říj 11, 2006 21:39

Tak pardon :???: Už mlčim


btw, do Wizarda by to poupravit nešlo?

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » stř říj 11, 2006 21:57

Xtriny píše:do Wizarda by to poupravit nešlo?
Ja myslim, ze se i pro Wizarda brzy objevi nejaka oficialni AKU 3.2, preci jen je to porad mnohem vice rozsirene ppc nez Universal.

mistrsoft
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: pát srp 04, 2006 9:35
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mistrsoft » ned říj 15, 2006 12:48

Muhaha..:))) vecer se bude flashovat..:DDD yeah.. doufam ze nic nepokazim a pristroj pak za staleho michani vyhodim do kontejneru..;/

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » ned říj 15, 2006 13:01

Tahle ROM je vazne skvela, po prvnich dnech pouzivani musim potvrdit dobrou rychlost systemu. po vyladeni extRomky lita jako z praku :-)
Presto jsem u ni nasel nekolik drobnych chyb - u Opery Mini 2.0 je pismo silene titerne (A to i kdyz jej zmenim v nastaveni), vypada to pomalu jako v RealVGA. A druha vec, u programu mChat 2.1b2 nefunguje odesilani pres hardwarovy enter :( coz ve starsich rom chodil bez problemu...

Edit: Tak problem s malym pismem u Opery Mini byl odstranen. Primo WebNwalk prohlizec od Tmobilu zatim velikost pisma zmenit neumi (resp umi zmenit jen na jeste mensi, nikoliv na vetsi). Opera Mini 2.0 z oficialnich stranek ale zvladne pismo i zvetsit, takze se vse zobrazuje ok...

Uživatelský avatar
pepino34
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: ned led 08, 2006 17:40
Zařízení: LG Nexus 5
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

nejede

Příspěvek od pepino34 » ned říj 15, 2006 13:17

Na Qtek 9000 to nefunguje ten program, prostě jak má zobrazit info o ROM tak nezobrazí...

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeoPlex » ned říj 15, 2006 15:19

no ja se u te neoficilani aku 3.2 pro wizarda taky setkal troksu s problemem ohledne kompatibility nejakych programu... konkretne nesel gprs monitor.. naisntaloval jsem origos a po resetu mi to napsala ,ze verze vyprsela,presto ,ze mam jak jsme uz rikal originalni verzi...

mistrsoft
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: pát srp 04, 2006 9:35
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mistrsoft » ned říj 15, 2006 21:20

tak jsem uspesne naflashoval.. teda.. flashovani probehlo v pohode.. po falshi jsem resnul.. nabeh system.. ten wizard.. skocilo okno pro zadani pinu na simku.. a pak se hend vyhodilo ze za 3 sekundy zacne custumizace.. zaclo se tam instalovat co jsem tak sledoval zpopisku nejaky hry a skype atd.. pak se nakonec instlaovalo nejspsi nejaky desktop tema.. progressbar dojel do konce a nic.. dyspley stale svitil ledka blikala system reagoval kdyz jsem pretocil dyspley z landscape na vysku.. ale proste toto vyselo..;/ tak jsem to asi po 10 minutach psychycky nevydrzel a resnul to..;/ stalo se to taky nekomu?? mam MDA od T-mobile.. predtim jsem tam mel romku od qteku..

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pon říj 16, 2006 7:35

pepino34 píše:Na Qtek 9000 to nefunguje ten program, prostě jak má zobrazit info o ROM tak nezobrazí...
Tak delas neco spatne. Stahni si flashovaci utilitu co jsem prilozil k prvnimu prispevku, hod uniho do bootloaderu a pripoj. Pak spust ten program a normalne se proklikej k flashovani. To ze se obcas nezobrazi cisla stare rom, kterou mas v unim neni nic hrozneho, dulezite je, aby se zobrazily cisla z te nove verze :-)

mistrsoft píše:tak jsem uspesne naflashoval.. ...ale proste toto vyselo..;/ tak jsem to asi po 10 minutach psychycky nevydrzel a resnul to..;/ stalo se to taky nekomu?? mam MDA od T-mobile.. predtim jsem tam mel romku od qteku..
Jo, presne tohle se mi taky stalo, uplne na konci to zustalo viset, a to jsem ani displej nepreklapel. Mozna se na konci spousti nejaky inicializacni program od imate, kdo vi. Ja jsem kazdopadne hned po flashi nahradil jejich extRomku svou vlastni, provedl master reset a universal lita jako z praku :-) Kdyby byl zajem, muzu ji uploadnout...

Tady prikladam jeji obsah:

Kód: Vybrat vše

LOCK:Enabled
CAB: \Extended_ROM\BrowserPerformance.cab (vylepseni rychlosti IE)
CAB: \Extended_ROM\DisableSecurity.cab (vypnuti otravnych bezpecnostnich hlasek)
CAB: \Extended_ROM\Enable_Backlight_Key.cab (moznost premapovat tlacitko s zarovkou)
CAB: \Extended_ROM\Extrom_Unhider.cab (odkryje obsah extRom)
CAB: \Extended_ROM\pIE_HardKey.cab (defaultne nastavi v IE vlastni www)
CAB: \Extended_ROM\SdkCerts.cab (certifikaty - potrebne napr. pro OzVGA)
CAB: \Extended_ROM\T-Mobile.cab (nastaveni T-Mobile MMS, GPRS...)
CAB: \Extended_ROM\mchat21b.cab (mChat - chatovaci program)
CPY1:\Extended_ROM\sym.txt (ceska diakritika na hw klavesnici)
CPY2:\Windows\sym.txt
CPY1:\Extended_ROM\Vista.tsk (moje schematko :-) )
CPY2:\My Documents\Vista.tsk
CPY1:\Extended_ROM\Wireless Modem.lnk (zastupce na bezdratovy modem, ktery v imate nejako zapomneli pridat do Startu)
CPY2:\Windows\Start Menu\Programs\Wireless Modem.lnk
CPY1:\Extended_ROM\sms.wav (zvuk na sms)
CPY2:\Windows\sms.wav
CPY1:\Extended_ROM\email.wav (zvuk na email)
CPY2:\Windows\email.wav
LOCK: Disabled
RST: Reset

mistrsoft
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: pát srp 04, 2006 9:35
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mistrsoft » pon říj 16, 2006 8:03

no tak aspon ze nejsem sam.. no nic.. s tou ext rom.. mas to pekne vyladene ale dost veci je tam pro me zbytecnych jako vsechno to pro IE, pouzivam operu.. a nastaveni pro t-mobile potreboval bych vodafone.. spis bych si potreboval udelat vlastni.. je nekde nejaky navod jak vytvorit takovejhle balicek???

btw: moje poznatky.. fakt se to hejbe o DOST sviznejc.. a pak to bocni tlacitko backlight mi nejak prestalo fungovat ale stejne bylo na nic.. tak nevim..:)

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pon říj 16, 2006 8:24

Vytvoreni ExtRomky je celkem jednoduche, nejprve mrkni sem a aplikuj ExtROM unlocker a unhider (odemknuti + zviditelneni).

Pak je potreba primo v Universalu pres Total Commander (doporucuju) odstranit atributy (systemove, jen pro cteni...) u vsech souboru, aby si s nimi mohl na pc pracovat (opet doporucuju pres Total Commander; je k tomu ale potreba tenhle plugin.
Z ExtRomky si vyhazej soubory ktery tam nechces mit (konkretne u te od imate je tuna cabu s nastavenim zahranicnich operatoru atd atd. Pak je potreba upravit soubor config.txt (resp. u ext romky od imatu soubor config.txt chybi), proto soubory nahrat tim co jsem ti prilozil (autorun.exe a config.txt). No a pak uz staci jen do slozky /ExtendedROM pridat vlastni Caby ruznych aplikaci... A konfiguracni caby pro nastaveni datovych sluzeb jednotlivych operatoru najdes tady.

Po "dovareni" je potreba u vsech souboru zase nastavit atributy na "systemove a jen pro cteni", jelikoz jinak by se ti po master resetu a instalaci aplikaci z extRom smazaly ! TAky bacha na to, aby si tam nedal cab nejake aplikace, ktera ma po instalaci v ppc jeste vlastni setup (typicky PocketBreeze, iLauncher...). Tyhle aplikace je stejne potreba nainstalovat manualne.
Přílohy
autorun.zip
Demonstracni autorun pro ExtRom
(18.15 KiB) Staženo 157 x

mistrsoft
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: pát srp 04, 2006 9:35
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mistrsoft » pon říj 16, 2006 10:17

Dik moc! az dojdu z prace tak si s tim pohraju..:)

Edit: btw: bude ten cab pro oskar fungovat? neni nejake jine pro vodafone? a je tam ze jsou to caby pro wm2003(SE) to nevadi?

http://www.ce4you.cz/forums/download_fi ... kar_CZ.cab

Edit2: Jo tedka jsem zkousel operu mini 2.0 a teda mas pravdu ze je to titerny ale staci vlezt do nastaveni a zvetsit pismo na nejvetsi a je to uz v pohode..(teda pro me pokud nekdo pozaduje fakt obri fonty ze ma problemy se zrakem, tak ten ma asi smulu)

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pon říj 16, 2006 11:03

mistrsoft píše:Edit: btw: bude ten cab pro oskar fungovat? neni nejake jine pro vodafone? a je tam ze jsou to caby pro wm2003(SE) to nevadi?
Ten link na ce4you je na caby pro WM5, ne pro WM2003 :-) Ale jestli bude fungovat nevim, vyzkousej... ja mam Tmobile
mistrsoft píše:Jo tedka jsem zkousel operu mini 2.0 a teda mas pravdu ze je to titerny ale staci vlezt do nastaveni a zvetsit pismo na nejvetsi a je to uz v pohode..(teda pro me pokud nekdo pozaduje fakt obri fonty ze ma problemy se zrakem, tak ten ma asi smulu)
Muzes postnout screen jak mas to pismo veliky? Ja kdyz nastavim to vetsi pismo tak to mam porad silene titerny (ve starsich rom bylo to pismo mnohem vetsi)...
Přílohy
img.jpg
Opera Mini 2 (Tmobile WnW)
img.jpg (112.01 KiB) Zobrazeno 2527 x

mistrsoft
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: pát srp 04, 2006 9:35
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mistrsoft » pon říj 16, 2006 11:22

Musis par hodin pockat nemam tu 1) programek na screenshoty 2) ani zadnou propojovaci tool..:) ale jak tak koukam na ten screenshot od tebe tak to mam tak 2-3x vetsi nez ty.. divne.. ulozilo se ti to nastaveni? muzu ti kdyztak poslat moji verzi opery mini jesi nemas jeste nejakou jinou.. btw: je nejak znatelne videt rozdil kdyz zvetsis to pismo o jeden stupen a dalsi???

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pon říj 16, 2006 11:56

Tak jsem si znova z webu Opery stahl primo verzi pro i-mate, a bud jsem to uz drive prehledl, nebo je to nove - jelikoz uz si muzu vybrat velikost pisma z nekolika moznosti, coz u prohlizece od Tmobilu chybi. Konecne jsou fontyy ok :-)
Přílohy
ok.jpg
:-) Konecne vetsi pismo...
ok.jpg (72.68 KiB) Zobrazeno 6338 x

Odpovědět

Zpět na „HTC Universal“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti