HTC Universal, ROMky a podobne

Diskuze o komunikátoru HTC Universal (Qtek 9000)
Odpovědět
Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od ziminix » pát led 09, 2009 12:53

Čistý rom jsou vanilkový, tzv. vanilla ROM. Tomalova 8.2ka je i ve vanilkový verzi a pak rDostiho ROMky jsou vanilkový, kromě jedný. U rDostiho jsem míval "dost" volný RAMky po HR.

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1978
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od koumes » pát led 09, 2009 12:57

Děkuji,sem to dal jako nový post,edit se nezobrazí jako nový :)

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » pát led 09, 2009 15:54

Ja sem zustal u rDosti vanila a maximalni spokojenost! Tabula rasa, i po instalaci všech 32 programů (opravdu všechny využívám, nikdy neinstaluju zbytecne kraviny), vylaďění v Advanced Configu + zvlášť grafiky fachá nádherně svižně. Doporučuju pro ty, kdo stejně jako já milují absolutně čisté ROMky.

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1978
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od koumes » sob led 10, 2009 19:44

U těch romek od rDosti to malé "v" znamená vanilku? Našel sem toto http://forum.xda-developers.com/showthr ... sti+vanila
Ale nemůžu zaboha najít HardSpl,mi od toho čtení a koukání na displej bolí oči.

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od ziminix » sob led 10, 2009 22:17

Pokud už jsi flashoval, tak máš odemčeno. Jo, u něj to znamená vanilku, ta s-ková mě moc nezaujala, ale dlouho jsem ji nezkoušel.

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1978
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od koumes » sob led 10, 2009 22:31

Flešoval sem,ale jako první mi šla Tomalova 8.2 a ještě přes komplet rDosti v11.A po resetu mi tam zůstal původní obr šedého vodafonu.Sem dál laboroval a flešnul rajnu 7.7 a bylo vymalováno!Reset a pak nic,jen původní obrázek a nic se nedělo.Tak sem zkusil jinou a error 112 :evil: Sem ho nechal chvili bez bat. a pak do BL,po připojení se mi zobrazilo USB a flešnul sem 2rDosti v11 a maká zatim dobře,ale tomalova byla krapet rychlejší,ale hafo pro mě věcí navíc.Mam realVGA na 128 a je to ucházející :)

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od ziminix » sob led 10, 2009 22:36

Jj, Tomalovy jsou celkem dobře odladěný, rDostiho jsou zase dobře vyčištěný. Jinak načítací obrázky si můžeš změnit, tady na fóru jsou návody.

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1978
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od koumes » sob led 10, 2009 23:16

To sem taky někde zahlídl a mam to snad i v PC,ale na ten unlock ten program sem ještě nenašel :-(
Nebyl by někde?Stačí odkaz. Za kladné vyřízení žádosti předem děkuji.
Ale nevim,proč mi tam nejdou jiný romky :smt017

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od ziminix » sob led 10, 2009 23:30

Pokud vím, tak jestliže už jsi tam nějakou neofficiální ROMku naflashoval, tak už máš HardSPL odemčené. Opravte mě někdo, pokud se mýlím. A které ROMky ti tam nejdou?

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1978
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od koumes » sob led 10, 2009 23:39

Nešly mi ranju7.7 rDosti v5 TML8.2 19960 ani další podobné.Nakonec zabrala po vyndané baterce rDosti v11.

Thompson
smartguru
smartguru
Příspěvky: 599
Registrován: stř zář 10, 2008 13:41
Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Thompson » ned led 11, 2009 0:33

Tu mám teď taky 98mb volné ram :twisted:

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1978
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od koumes » ned led 11, 2009 22:45

Tak nevím čim to je,ale u rDosti v11Build 19174 mi nefunguje kombinace kl Fn+Wirles mgr.Je taky možné,že to dělá nějaky soft.A nezobrazují se mi ve startu ikony programů,jen prázdné okénka :-( Mam instalované na kartě.Jinak je tato rom trochu pomalá,ale jinak po SR cca 33MB ram :) Taky sem si pohrál s PocketToolman 2 v2.26 Build 36 s "keší".
A teď něco jiného: Uni má trochu nalomený usb konektor (plast) na krajním pinu.Funguje,ale jak dlouho.Co by stálo přeletování za nový a kde v praze?
Přílohy
ikony.jpg
ikony.jpg (23.09 KiB) Zobrazeno 2212 x

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od ziminix » ned led 11, 2009 22:55

Ta klavesova kombince nejde asi proto, ze v te rom neni poradne comm manager krome toho windowsackeho, takze tam asi neni nic nastaveno. Ty spatny ikonky tam mas proto, ze pri startu systemu nebyla karta jeste pristupna a nebylo tedy mozne ikony nacist. O reseni nevim.

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1978
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od koumes » ned led 11, 2009 23:06

Po startu mam nastavený ClearTemp a taky BS se načítá úplně nakonec,u Axima i Etena ten problém není.Je to sice čistá,ale pomalá romka.Skusim nějaku jinou,ale asi nebudu mít moc volné ram.

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » pon led 12, 2009 1:21

Me ve rDostiho ROM comm manager fachá(i klavesova kombinace) a s ikonkami ve Start-nabidce mam ten samy problem. Stava se to ikdyž restartuju s kartou uvnitř zařízení. Ale vzhledem k tomu, že se to dělo i v jinych ROM, tak to bude podle me jen tim, že mam velkou SDHC kartu a ta se pri spousteni a nacitani ikonek sama jeste nestihne načíst... pravděpodobně...
Ale když si otevres v Total CMD složku Windows\Start Menu a prejmenujes tam aspon jednoho ze zastupců, tak se ikonky zas načtou a budou tam do dalšího SR.
RAM mam volne cca 82MB pri beznem chodu se všemi nainstalovanymi aplikacemi a upravami.

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1978
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od koumes » stř led 14, 2009 2:10

Tak po nějakém testování 2Thing v41 rom,jinak myslím,že to je ta nová tomalova v8.5,mi nějak přestal UNI brát SDHC kartu a smazal i některé data.V nastavení sem měl pro SDHC karty zapnuto.Tak mam zpět TML 8.2.Akorát v nastavení SD Settings jsou 2 možnosti pro SDHC - typ I atyp II,nevim co který znamená.

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » stř led 14, 2009 13:27

To bys měl mít napsané na kartě jestli je Class I nebo Class II, nebo někde na papírech k zakoupené kartě, ale jednoduše zkus ktera volba bude kompatibilni s tvoji kartou. Ja mel problemy s SDHC u Thing ROM a taky mě to pekelně mrzelo.

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1978
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od koumes » čtv led 15, 2009 2:34

Ohledně té karty,přes den vyfotim a dam sem (Hama 8GB Highspeed a u loga SDHC je 4 a vedle 6.
Taky sem asi přišel na to,proč sem nemohl flešnout jiný romky.Chyba byla v dodávaných RUU od "kuchařů". :)
Teď testuju WM6.1_20270_Frank_WWE : DFJ.U.23 WWE. Zatim se jeví jako docela rychlá a vzhledově jak tač séérie a celá nějaká zelená v tématu WM 6.1.
Přílohy
Paměťovka 8GB 1.jpg
Paměťovka 8GB 1.jpg (33.17 KiB) Zobrazeno 2045 x

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » sob led 17, 2009 14:30

A kde si sehnal tu novou ROMku? Na xda je docela mrtvo ohledně nových romek pro uniho. Testnul bych ji taky. Musim totiž s politováním oznámit, že rDostiho vanilka začíná být po několika týdnech používání zabržděná, sem-tam se sama zrestartuje a někdy prostě blbne. Takže bych zkusil toho Franka, jak pises, nebo se vratim k ranjuovi.

EDIT: je, me to vubec nedošlo..to bude asi ROMka pro 64MB RAM verzi uniho, viď ?

Uživatelský avatar
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Příspěvky: 915
Registrován: pon čer 27, 2005 9:11
Zařízení: Lumia 925
Bydliště: Praha (+ Uherský Brod)

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Sir Andrew » sob led 17, 2009 14:40

Ta paměťovka bude class 4.
Šestka je vedle značky CE takže asi označuje druh certifikátu nebo něco takového.
Navíc není v tom logu, jak je kolem cisla "C" jako class.

PS: K tématu ROMek - zrovna se od Tomal 8.5 vracím k Tomal 8.2 (ta mi hodně sedla)

Odpovědět

Zpět na „HTC Universal“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host