HTC Universal, ROMky a podobne

Diskuze o komunikátoru HTC Universal (Qtek 9000)
Odpovědět
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od tslany » pát čer 26, 2009 6:32

4 Farokh: SDHC mi funguje 16GB, Voip nevim nepouživam, 128MB bude

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » sob čer 27, 2009 0:48

2 tslany: ok, těšim se.
2 UFO: No vždyť. Postup je takový, že si nejdřív stáhneš z xda nebo odkudkoliv tu tvojí originální ROM a uložíš na komp, pak uděláš kompletní zálohu v SPB Backup a můžeš flashovat cokoliv chceš. Až budeš potřebovat nahodit zpět originál, tak flashneš tu origo romku, kterou sis stáhnul, obnovíš zálohu z SPB v režimu 'zesílená obnova ROM' a budeš zas mít uniho přesně ve stejném stavu jako teď.
TADY máš odkaz, kde najdeš veškeré originální WM5 ROM z uniho, včetně asi tří různých verzí té německé, kterou máš.

Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od lukas.manak » úte črc 14, 2009 11:36

objevil se mi takovy problem.kdyz mi nekdo vola tak se telefon sekne,pouze vibruje a nereaguje nic. tohle se deje jen kdyz je telefon v zavrenem stavu,pokud je otevreny jako klasicke pda tak je vsechno v poho.zkousel jsem dve romky u obou stejny problem,nesetkal se s tim nekdo?muze to byt hardwarovy problem?

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » úte črc 14, 2009 12:22

Covece to je zajimavy...zkus jeste flashnout jiny radio, nenapada me ani jaka hw zavada by tohle mohla zpusobit.

Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od lukas.manak » stř črc 15, 2009 18:50

už jsem na to přišel, mám nastavené jako normální zvonění celou mp3 písničku a když mám nastavenou mp3 i ke kontaktu tak se to sekne pokud volá neznáme číslo tak je to v poho....

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 2095
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od koumes » stř črc 15, 2009 20:36

Pro testry s rom od "tslany"ho,jaké máte trable s rádiem a zkušenosti?Kdyžtak feedback do správného topicku.

Svobyk
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: úte zář 26, 2006 11:07

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Svobyk » stř říj 21, 2009 12:30

MA tu nekdo flashnute wm 6.5 na unim se 128 ram??

Tonda512
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 435
Registrován: pon dub 14, 2008 12:26
Zařízení: iPhone 6S Plus
Bydliště: Vejprnice (kousek od Plzně)
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Tonda512 » pon pro 07, 2009 4:39

Tak me napadlo, v jakem stavu mate sveho uniho? Ja jsem akorat dokoncil opravu(teda spise nouzove vyresil) "soupatka" k sejmuti zadniho krytu baterie, kdy mi praskla jedna cast, ktera tomu "soupatku" napomaha k posunu - profesionalni prace za pomoci dvou paratek a kousku papirku. :-)
Oderek mam nepocitane po celem tele Uniho a jednu celkem velkou prasklinu u diody indikujici prijem signalu/upozorneni na udalosti.
Kloub uz bohuzel asi niky nedotahnu, zkousel jsem to nekolikrat a nic...


Ja jen ze Uni uz je celkem dedecek a za tu dobu co ho mam a co se mnou zazil se divim, ze vubec funguje a je celej... :-)

Ghormoon
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 108
Registrován: stř lis 12, 2008 18:40
Zařízení: HTC Universal 64Mb
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Ghormoon » úte pro 08, 2009 18:06

tak ja mam hafo drobnych oderek, tkaovou tu "beznou" prasklinu vpravo pod displayem, osoupany nozicky
a dneska novou baterku se kterou to furt nechce nabehnout (je to 10 min na usb kabelu, treba to pujde za par hodin, ale nemuzu najit 1A nabijecku :-/ )

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » úte pro 08, 2009 19:38

Já mám UNIho téměř v perfektním stavu. Resp. původní stříbrný housing z T-Mobile brandu je na tom výborně, má akorát nepatrný zářez na hraně od pádu, ale jinak jsem se o něj staral dobře. Na srazu jsem kupoval od JuriGa (teda spíš sestavoval z různých částí) nový černý housing + kloub mám od Andrewa, stav vizuálně tak B+ , mírně ošoupané rohy, ale hlavně mě mrzí, že v kloubu špatně dolehají magnety, podle kterých se mění landscape a portrait mode. Při zavření displaye musim ještě mírně nadzvednout aby se zacvakly a display zhasnul, ale větší problém je, že při otočení do portrait ty magnety prostě nejdou do sebe a systém je pořád v LS mode. Vzhledem k tomu, že mám teď uniho jako sekundární zařízení jen na net a filmy, a že ho používám beztak stále v LS, tak se mi zas nechce rozebírat kloub, ale trochu mě to mrzí...

Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1022
Registrován: úte bře 20, 2007 9:14
Zařízení: Lumia
Bydliště: Brno

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Kamil Pulicar » stř pro 09, 2009 22:18

Tak můj Unišek je ve výstavním stavu, doufám že mi ještě dlouho vydrží.
Jediné co mě štve je doba nabíjení, jak dlouho nabíjíte vy, já přez noc (6 hodin) dobiju cca 40% což je hodně málo a nevím jestli je problém v baterce a nebo nabíječce?

Nemáte náhodou někdo navíc modré podsvícení klávesnice?

Přeji ať Vám uni ještě dlouho a dobře slouží.

Tonda512
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 435
Registrován: pon dub 14, 2008 12:26
Zařízení: iPhone 6S Plus
Bydliště: Vejprnice (kousek od Plzně)
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Tonda512 » čtv pro 10, 2009 4:43

Ta doba se mi zda moc. Nikdy jsem to nijak nemeril, ale skoro s jistotou bych rekl, ze do 3 hodin se jmuj Uni nabitej. Spise ta doba bude jeste kratsi. I kdyz jsem mel osuntelou baterii, tak doba nabijeni byla podobna. Takze kdybych si mel vsadit, tak sazim na nabijecku.

Ghormoon
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 108
Registrován: stř lis 12, 2008 18:40
Zařízení: HTC Universal 64Mb
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Ghormoon » čtv pro 10, 2009 6:30

kapu píše: Nemáte náhodou někdo navíc modré podsvícení klávesnice?
vzhledem k tomu ze mi odesla deska tak az koupim noveho budu nejspis prodavat tohodle na nahradni dily, tak se pak muzem domluvit

Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1022
Registrován: úte bře 20, 2007 9:14
Zařízení: Lumia
Bydliště: Brno

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Kamil Pulicar » čtv pro 10, 2009 7:04

Mě napadlo že v nebližší dobe budu mít desku na unika s upadnutým miniUSB, kdyby jsi měl zájem, tak by neměl být problém zpět konektor napájet.

Ghormoon
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 108
Registrován: stř lis 12, 2008 18:40
Zařízení: HTC Universal 64Mb
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Ghormoon » čtv pro 10, 2009 7:14

pokud mas IR pajku, nebo aspon mikro ... ja mam jen takovou tu komunistickou kravu :D
jinak na aukru konci 64kovy uni za 8h, ted ma 1000kc, (alek onci driv nez prijdu ze skoly)
pak tam je 128ka za 2.5k, ale konci az zitra vecer, tak to jestep ujde nahoru

kolik by vysla ta deska?

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » pát pro 11, 2009 12:42

2 Kapu: Tvoje doba nabíjení je určitě přehnaná. Koukni se co máš napsáno na nabíječce. Já mám 1A naíječku a jak říká Tonda, tak do těch 3 hodin vidím zelenou ledku :)

Uživatelský avatar
vosa
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 88
Registrován: pát bře 06, 2009 17:01
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od vosa » pát pro 11, 2009 14:23

jo tak jsem si v sobotu na aukru koupil Uniho za 2581 :D je to teda jen 64mb ale mám ho ...jupí...na aukru to taky sleduji ale nevim myslim ze se ta 128ka vysplha az na tak 4500 kc...ale i tak je to pekna cena

Ghormoon
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 108
Registrován: stř lis 12, 2008 18:40
Zařízení: HTC Universal 64Mb
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Ghormoon » pát pro 11, 2009 15:01

on ten 128mb upgrade stoji asi 1700 takze to odpovida ... tak jestli se zadari vemu 128 a tohodleb ud ropzrodam na nahradni soucastky, nebo jestli sezenu levnou desku opravim a prodam

Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1022
Registrován: úte bře 20, 2007 9:14
Zařízení: Lumia
Bydliště: Brno

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Kamil Pulicar » pát pro 11, 2009 22:58

Na mojí nabíječce je
Input: 220V - 50Hz 3W 20mA
Output: 5.0V Max: 280mA

Te je náké divné, pokud tomu dobře rozumím. Max 280mA je něco málo přez čtvrtinu 1A ne?
Pardon jestli se pletu, elektroniku jsem na střední nenáviděl!

Máte někdo zkušenosti se 128MB RAM na unikovi, kolik otevřete oken v Opeře mini, já na 64MB pouze jedno. :???:
Ať už udělají nástupce, nebaví mě řešit dětské chyby. :-(

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

HTC Universal, ROMky a podobne

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » sob pro 12, 2009 1:46

Ano, 280mA je málo i na obyčejný mobil, natož na PDA :)
Sežeň si nabíječku s output: 5,0 V / 1A , resp. 1000mA a uvidíš tu změnu :wink:
Jinak co se týče 128MB RAM, tak oproti 64MB jsem změnu docela pocítil. Operu nepoužívám, ale běžně jsem měl spuštěný NetFront, QIP, Skype a Total Commander a systém si vesele pískal, RAM pořád dostatek. Takže pokud váhaš nad upgradem, tak určitě doporučuju. Akorát teda dnes už je prakticky rychlejší koupit desku nebo uniho se 128MB RAM, než ho posílat k Shakalovi, který už nemá moc čas.

Odpovědět

Zpět na „HTC Universal“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti