HTC TyTN II (Kaiser) - pokračování diskuze

Diskuze o komunikátorech HTC TyTN (Hermes) a HTC TyTN II
Zamčeno
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HTC TyTN II (Kaiser) - pokračování diskuze

Příspěvek od Jiří Hrma » pon lis 05, 2007 18:41

Jelikož se nám původní diskuze o tomto komunikátoru pěkně rozrostla a s přibývajícím počtem by byla nepřehledná, zakládám druhé vlákno, do kterého můžete psát své dojmy, dotazy a zkušenosti.

HTC TyTN II (Kaiser)
- přečíst naši megarecenzi
- zobrazit hardwarové parametry
- odkaz na původní diskuzi

Obrázek Obrázek Obrázek

Falo
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pon lis 05, 2007 19:29

Příspěvek od Falo » pon lis 05, 2007 19:35

Mňa by zaujímalo že či je na displeji veľmi viditeľný raster lebo ja chcem mať kvalitný displej a vyberám si medzi N95 8GB a Kaiserom ale čítal som že displej na N95 8gb nie je najlepší vraj tam je veľmi vidieť raster a že je to hrôza... ale Kaiser má tiež 2,8 palcový displej s rovnakým roslíšením tak ako je to? Lebo na Kaiser sa nikto nezťažuje a čo som pozeral fotky v megarecenzii tak sa mi zdá super :tlem:

EDIT: Mohli by ste sem dať aj fotografie displeja z blízka potom z trochu väčšej vzdialenosti, z nejakej hry alebo nejakého filmu skratka kde bude vidieť aký je displej... veď chápete ma ne :oops: :tlem:

SPIKEBOY
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 142
Registrován: čtv srp 30, 2007 14:05
Zařízení: Galaxy S10+
Bydliště: Nové Zámky, SK

Příspěvek od SPIKEBOY » pon lis 05, 2007 20:14

Dík za zprehladnenie :-) . Možno tu dostanem odpoveď na moju otázku :P . K HTC Album. Vadí mi len to, že musia byť obrázky v "My Pictures". Dajú sa síce pozerať všetky obrázky v PPC, keď sa to premenuje na "_My Pictures", ale tam vadí to, že sú tam aj obrázky ktoré nechcem (napr. obrázky z navštevovaných stránok) a dokonca mi to aplikáciu po čase aj vypne. :???:

Dá sa napr. nastaviť, že keď normálne cez prieskumníka otvorím obrázok, aby sa otvoril mi otvoril hneď HTC Album a nie klasické "Obrázky a videa" ?

buksa.jan
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 53
Registrován: úte lis 06, 2007 16:57

Příspěvek od buksa.jan » úte lis 06, 2007 17:04

Chtěl bych si toto zarizeni koupit nikdy jsem nemel takoveto zarizeni tak mozna budu mit asi trosku blbe otazky. Ale i tak pozorne sem si procetl diskuzi a chci se zeptat na:
Telefon koupim u O2 z diskuze sem pochopil ze je system v nem obsazeny nejaky zpusobem upraveny (tyto upravy moc nemusim, ale dost rozhoduje cena pristroje) chci se zeptat jestli je nejaky moznost nahrat neupraveny system (ktery je z klasickeho tytn2 treba z volneho prodeje) ??
popřípadě jestli mi muže nekdo poradit stranku kde je navod a nebo jestli se to da nahrat i treba v nejake servisu...nebo kdekoli odborne...

Uživatelský avatar
KejmlRX8
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: čtv črc 05, 2007 10:00
Zařízení: HTC TyTN II
Bydliště: Morávka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KejmlRX8 » úte lis 06, 2007 22:35

Možna sem to jen někde přehlidl, ale je nějaka možnost nastavit HW klavesnici na QWERTZ s rozloženim znaku podle souboru sym.0409 ktery je zde ke staženi? Jedna se mi pouze o to, aby znaky zustaly stejně jak je to po přehrani txt s tim rozdilem že misto "Y" bude "Z" a naopak...

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » úte lis 06, 2007 23:35

buksa.jan: jasne, i do TyTNa brandovaneho O2 nebo jinym operatorem muzes nahrat oficialni HTC ROM. Dost osemetne to ale je se zarukou, nekdy se uvadi, ze tim o zaruku neprijdes, nekdy zase ze ano, takze na to pozor :-(

Odkazy a navody na oficialni ROM a dalsi tweaky najdes ve foru xda-developers, pokud umis anglicky tak tam najdes opravdu hodne uzitecnych rad.

buksa.jan
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 53
Registrován: úte lis 06, 2007 16:57

Příspěvek od buksa.jan » stř lis 07, 2007 11:50

dobre a kde se da zjisti zda vysel novejsi oficilani ROM od HTC? nekde na jejich strankach no anglicky umim ale nektere pojmi si musim prekladat a to me dost zdrzuje...nejaky cesky psany navod by se hodil:)

Uživatelský avatar
berczo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 301
Registrován: stř dub 25, 2007 8:48
Zařízení: Nějaký pracovní nucený nástroj, než bude Passport
Bydliště: Bystřice

Příspěvek od berczo » stř lis 07, 2007 12:01

Jiří Hrma píše:buksa.jan: jasne, i do TyTNa brandovaneho O2 nebo jinym operatorem muzes nahrat oficialni HTC ROM. Dost osemetne to ale je se zarukou, nekdy se uvadi, ze tim o zaruku neprijdes, nekdy zase ze ano,...
Takový dotaz: když si zazálohuju původní ROM, která je v zařízení při koupi, pak přehraju nějakou jinou verzí - stroj se pokazí, tím pádem musí do servisu (GSMobil :roll: :tlem: ), nahrávám tam hnedka tu původní ROM. Tím pádem, jak to může zrušit záruku, když je tam ta původní?

Dělal jsem to tak s hafou Siemensů od známých i od rodiny, nikdy nepřišli na to, že tam nějaký jiný FW kdy byl :tlem: Myslím, že to mohou potvrdit i ti "bývalí" siemensmaniací, co to tady hojně navštěvují ...

ARow
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: stř říj 17, 2007 12:38
Bydliště: Praha

Příspěvek od ARow » stř lis 07, 2007 15:06

zdravim,
mam stale problem s autonabijeckou, prodejce mi dal ozkouset tri typy a ani jeden nefungoval takze mi vratil penize coz je ferove jednani ale ja nyni bohuzel nemam nabijecku :((
muzete mi prosim vy z vas co vlastnite funkcni dobrou nabijecku napsat ktera to je ?
predem diky:)

rebbel
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: stř lis 07, 2007 17:20

Klávesnice, aktivační klávesa a psaní znaků

Příspěvek od rebbel » stř lis 07, 2007 17:21

Ahoj,

potýkám se s následujícím problémem u hardwarové klávesnice a českých znaků. Mám-li nastavenou běžnou US klávesnici, můžu po stisknutí modré aktivační klávesy psát modře vyznačené znaky na klávesnici (?, _, ., apod.). Přepnu-li si však na českou klávesnici, tato možnost mi zmizí a místo psaní znaků ?, _, .? se mi napíší jiné znaky - třeba číslovka.

Jak docílím toho, abych při aktivní CS klávesnici po stisknutí aktivační klávesy psal modře označené znaky a ne úplně jiné znaky?

S tím spojené je i to, že vše by šlapalo, když bych měl stále nastavenou US klávesnici. Tam je ale zas problém ten, že je přehozené z/y a také to, že kdybych najednou chtěl začít psát přes softwarovou klávesnici, tak tam nejsou u US klávesnice české znaky a místo nich číslovky.

Upozorňuji, že jsem si upravil soubor sym.0409, resp. stáhnul z netu již upravenou pro české uživatele. Takže v tom by problém být neměl.
Díky za rady a připomínky, nikde jsem řešení právě tohoto problému neviděl.

Uživatelský avatar
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Příspěvky: 862
Registrován: pát srp 24, 2007 19:59
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7
Bydliště: Ústí nad Orlicí

Příspěvek od Radek Hübl » stř lis 07, 2007 18:23

tri otazky...nejaky softik abych si mohl pridavat ikonky do tray listy a jak je to s dorucenkama?co vsechno aby mne chodily? :-) plus jak udelat cz klafku???

xanders
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: sob říj 20, 2007 19:48
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xanders » stř lis 07, 2007 20:45

Zdravím. Procházel sem si minulou diskuzi a nemohl sem tam najít tento problem. Pokaždé když dotelefonuji tak mi zhasne display. Nevíte někdo co s tím? Nevím jestli je to normál nebo jestli se to da někde nastavit. Dikec

Uživatelský avatar
pavklu
nováček
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: čtv zář 27, 2007 22:28
Zařízení: Motorola Droid2 Global white
Bydliště: Dlouhá Třebová

Příspěvek od pavklu » stř lis 07, 2007 21:06

ARow píše:zdravim,
mam stale problem s autonabijeckou, prodejce mi dal ozkouset tri typy a ani jeden nefungoval takze mi vratil penize coz je ferove jednani ale ja nyni bohuzel nemam nabijecku :((
muzete mi prosim vy z vas co vlastnite funkcni dobrou nabijecku napsat ktera to je ?
predem diky:)
USB autonabijecka Brando 2A a jsem spokojen, vyzkousel jsem take 3 a byl jsem z toho docela na nervy, koupeno v Sunnysoftu, cus.

buksa.jan
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 53
Registrován: úte lis 06, 2007 16:57

Příspěvek od buksa.jan » čtv lis 08, 2007 11:13

No vzhledem k tomu,že tady jsou asi všichni odpoborníci a při dotazu jak neco udělat všichni hažou jen odkazy na stránky http://forum.xda-developers.com což je chvály hodné, pomůžou tak 1/3 lidí. Tak bych se chtěl zeptat šlo by treba (pokdu nebude vydana oficiální ROM O2):
1. zalohovat ROM od O2 v nejakem servisu
2. nahrát oficiální rom HTC (podle spousty lidí lepší) taky v nejakem servisu 3. zalohovanou ROM nekam schovat (pro případ reklamace pokud by se v rámci O2 jednalo pro aktualizaci ROM o ztrátu záruky i kdyz osobne i to brijde jako blbost)
4. pri nejake vade a nutne reklamaci nahrat zalohovanou ROM z5?

- pujde tonto postup poznat??
- no pokud by se nekomu chtelo udelat ten navod česky myslim ze nejem me ac anglicky umim pomuze (bude to moje 1. takove zarizeni tak se snazim zjistit do ceho jdu)
- vim ze to neni nic lehkeho, ale pokud nechci mit bugy spojene s upravenymi telefony tak bych to chtel nejak zmenit a tohle je asi NEJ moznost tak se omlouvam za dotazy..
-P.S. telefon kupuju u O2 kvuli cene

buksa.jan
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 53
Registrován: úte lis 06, 2007 16:57

Příspěvek od buksa.jan » čtv lis 08, 2007 12:21


Uživatelský avatar
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1025
Registrován: čtv čer 23, 2005 8:45
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

Příspěvek od p.a.Ť.o » čtv lis 08, 2007 16:55

grrr.... :)
spíše bych se zeptal tebe. proč??? pokud je to tvoje první zařízení, proč hned de-customizace/ flešování nové rom. bugy.. vždyť ani nevíš, na co se ptáš.. a přitom spousta bugů se dá vyřešit aniž bys musel něco flešovat.. já mám stále originální rom a nemám potřebu měnit a flešovat, prostě funguje jak má. nejprve si to vyzkoušej a rozhlédni se kolem. kaiser je v oběhu od konce září a teprve se s tím vším "začíná". nikam to neuteče. projdi si xda-dev (sorry, že na to fórum opět odkazuji, ale bohužel/bohudík je to to nejlepší, co existuje a ti kluci dokáží spoustu fajn věcí), pročti si fórum skrz naskrz. zjistíš, že flešnout není až tak těžké, jak to vrátit zpět v případě, že se něco podělá..

ps. ad 1)- 2) fakt hloupé dotazy - už jsi někdy viděl, aby ti servis udělal zálohu něčeho a flešnul tam něco jiného?! :)
ad 3) schovat kam? do šuplete? jasně, že to můžeš "schovat", je to přece "program" ;) ad 4) jo. postup poznat nepůjde.

Ratinho
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: stř lis 07, 2007 17:11

Příspěvek od Ratinho » čtv lis 08, 2007 17:07

Ahoj, marne hledam aplikaci "klient terminalovych sluzeb" u HTC TyTn II. (Kaiser). Nevite nekdo, cim tento program nahradit, nebo jak jej doinstalovat. U HTC P3300 i u MDA Vario, byla tato aplikace standardne nainstalovana. Dekuji za odpoved, Martin R.

buksa.jan
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 53
Registrován: úte lis 06, 2007 16:57

Příspěvek od buksa.jan » čtv lis 08, 2007 19:29

No tak myslím ze neni problem nezo zazalohovat a nahrat neco jineho nevidim v tom zadny problem. A proc se ptam a proc me zajima ta stranka odstaneni customizace treba O2 nebo Vodafon? Protoze sem si cetl forum a je spousta lidi kterym se to nelibi a ktere to otravuje...tak asi proto...A i kdyz je to moje prvni zarizeni tak jako uzivatel mam pravo od toho chtit vykon ktery jak nekteri na tomto foru pisou s customizaci klesa....to je i duvod toho ze me zajima jak moc je obtizne se toho zmenit...

P.S. myslim ze fora tohoto typu jsou od toho aby se lidem kteri chteji pouzivat PDA nebo cokoliv nekdo poradil a ne je peskoval za neco kdyz to popisou obrazne...

Jo a kdyz uz sme u toho ty mas jaky customizovany nebo norm.??

Uživatelský avatar
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1025
Registrován: čtv čer 23, 2005 8:45
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

Příspěvek od p.a.Ť.o » pát lis 09, 2007 7:06

tvoje představa, že přijdeš do servisu a řekneš jim, aby ti zazálohovali současnou rom a nahráli ti nějakou jinou je fakt out.. tohle ti žádný servis neudělá, ale tak jak myslíš...

co se týká poklesu výkonu při použití customizované rom - osobně customizovanou rom nemám, ale předpokládám, že ten výkon se týkal lokalizace poskytované sunnysoftem, ne customizovaných rom. samozřejmě souhlas, že některý typ customizace je otravný (ale jak jsem napsal, spousta se dá řešit pouhým zásahem do registru nebo instalací aplikace).

ps. ja tě nepeskuju, nemám to já (ani ty) zapotřebí ;) fóra jsou od toho, aby ti někdo poradil - souhlas - ale já ti poradil, nebo ne? :)

Uživatelský avatar
berczo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 301
Registrován: stř dub 25, 2007 8:48
Zařízení: Nějaký pracovní nucený nástroj, než bude Passport
Bydliště: Bystřice

Příspěvek od berczo » pát lis 09, 2007 8:54

Ahojte, musím zareagovat, pač mi to nedá. Sry předem za malé OT.

Když to tady takhle pročítám všemi možnými směry (i jiné přístroje - nejenom o HTC), je vidět, že opravdu některé rady typu podívej se na www..... jsou laikům ale úplně lidově řečeno k HOVNU !
Připadá mi to spíše jako rankhunterství :tlem:

Myslím, že smyslem jakéhokoliv fóra o čemkoliv je pomáhat, radit, diskutovat, atd .... Tady mně zaráží jak často "lamu" odkážou na stránky na které se opravdu může jenom podívat, protože mu tam nic ale lautr nic nepomůže - neví kde začít, neví kde hledat, k tomu cizí jazyk - když nechápe některé věci ani česky - prostě proto přichází na forum Smartmanii, aby mu pomohli, uvedli do tématu....
... ano právě proto jsou tady ti šikovnější, kteří školí ty méně šikovné. Ono za pár desítek pokusů s přístrojem člověk začne chápat co a jak dělat, ale pochopte, že na začátku ma strach, chce změnit něco v přístroji, který nestojí 50 ,- a třebas na něho syslil 1 rok a očekává radu. Dostane akorát podívej se na xda ... :???:

Já chodil tak 3-4 roky na Siemensmanii, tam jsem začínal taky jako lama, učili mně jiní - trpěliví - postupně jsem začal chápat co a jak a začal jsem pomáhat těm slabším taky. Já vím, je to otravné pro ty šikovnější, znalé problému, ale toto je SMYSL fóra !!!
Něketří tady by mohli odpovídat jenom podpisem, do kterého by si dali odkaz na xda :???:
Musím taky uznat, že to bylo taky tím, že na Siemensmanii hodně lidi tvořilo návody na všelijaké úpravy, tuningy, atd ... Bylo jich spousta, člověk nemusel chodit na xda aby něco našel - stačio přojít články, nebo se zeptat, pak byl člověk schopnější a začínal radit těm méně schopným. Je to taková "pyramida" - hra, čím více radíte na začátku, tím víc lidi je schopno odpovídat i na stalé opakující se dotazy :wink:

Přeju všem hodně trpělivostí a uspokojivých odpovědí a rad,já plánuju HTC Kaisera, tak se těšte :)

Zamčeno

Zpět na „HTC TyTN/TyTN II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů