HTC TyTN II (Kaiser): Dojmy, zkušenosti a rady

Diskuze o komunikátorech HTC TyTN (Hermes) a HTC TyTN II
Zamčeno
Uživatelský avatar
Karel Bachura
VIP
VIP
Příspěvky: 153
Registrován: sob dub 21, 2007 8:03
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

HTC TyTN II (Kaiser): Dojmy, zkušenosti a rady

Příspěvek od Karel Bachura » sob kvě 12, 2007 11:49

Jen bych tu chtel v mezicase rozproudit diskuzi o tomhle chystanem strojecku " http://www.mobilmania.cz/default.aspx?s ... le=1115125 ". Uz jsem byl skoro rozhodnutej vrazit penizky do TyTNa, ale po shlidnuti par clanku jsem se jeste pozastavil :-)

Co na nej rikate? myslite, ze bude stat za hrich, a ze krom GPSky a toho sikovnyho kloubu prinese neco "vice" revolucniho? :-)

Mate o nem nekdo lepsi info?? nekde jsem cetl, ze by mel bejt na trhu uz v cervnu (nebo cervenci, ted nevim :oops: ).

stano77
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: pát říj 20, 2006 10:59
Zařízení: HTC Desire HD
Kontaktovat uživatele:

dobra vec

Příspěvek od stano77 » ned kvě 13, 2007 10:29

je to dobry stoj... len ja tym klbom moc neverim..... stary dobry Trinity :-D

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » ned kvě 13, 2007 10:50

Ja bych se toho kloubiku zas tak nebal. HTC umi delat velice pevne klouby a mechanicke casti (viz treba otocny kloub u Universala - pres rok jej intenzivne pouzivam a stale bez problemu funkcni).

Uživatelský avatar
Karel Bachura
VIP
VIP
Příspěvky: 153
Registrován: sob dub 21, 2007 8:03
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karel Bachura » pon kvě 14, 2007 14:46

No uvidime, az prijde do prodeje a trosku se dostane mezi lidi. Doufam, ze jakmile se objevi, tak ho hnedle dostanete do ruk a bude nejaka pekna recenze :grin:

Nemyslite si, ze je skoda VGA displeje? Chapu, ze na tak male uhlopricce to neni zas takova zmena, ale zmena to je. Myslim, ze kvuli internetu popripade dokumentum by to bylo vhodnejsi. Ale sam nevim :-) Je divny, ze HTC se vubec nijak nehrne do VGA

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » pon kvě 14, 2007 15:42

Zmetci to sou! Nějakej klob nepotřebuju (No i když :tlem: ) a fontCAM taky ne, protože nevim jak fotit a natáčet. Místo toho by to VGA mohly (alespoň 480×320)

Uživatelský avatar
Karel Bachura
VIP
VIP
Příspěvky: 153
Registrován: sob dub 21, 2007 8:03
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karel Bachura » pon kvě 14, 2007 19:10

Mozna by to sem chtelo par slov od Ondry Fabianka. Kdesi jsem cetl nejakou minirecenzi predprodukcniho kusu od nej. Mel tam aji pekny fotky (je to krasavec :) ) - myslim Kaiser :tlem:

Ha! jeste jsem to nasel :) http://www.pdamobile.cz/index.php?ind=n ... le&ide=326

Jinak myslim, ze to zas tak revolucni nebude a myslim, ze v necem tytn porad zustane hvezda :-)

Jinak myslite si, ze absence tehle par veci z tohodle strojecku udela neco horsiho?

1. VGA displej jiste nekoho zamrzi...

2. sice zdvojnasobili ROM na 256MB, ale RAM zustala porad na 64MB

3. ted nevim :)

gulii
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 407
Registrován: pon lis 13, 2006 22:13
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Surface Pro 3

Příspěvek od gulii » pon kvě 14, 2007 19:41

sice je pěkný, že ROM je 256MB, ale radši bych ocenil 128MB RAM :lol: jinak Kaiser je pěkný to je pravda... ten výklopný mechanismus bude taky good, ale nebude to asi moc praktické, přecejenom je to malé zařízení (u HTC Shift se mi to zdá použitelnější) :roll:

Uživatelský avatar
Karel Bachura
VIP
VIP
Příspěvky: 153
Registrován: sob dub 21, 2007 8:03
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karel Bachura » čtv kvě 17, 2007 14:36

lidi to je desny :) tady se ani neda rozproudit diskuze :cry:

nevim teda jesi je tady moc co diskutovat, ale ja se na tu masinku docela tesim, jesi bude stat opravdu za to :-)

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv kvě 17, 2007 17:09

Taky si myslim ze spis nez ROM by meli zvetsovat RAM, a to alespon na tech 128MB. Vzdyt vetsina PPC co mi prosla rukama, mela prave 64MB RAM ("jen"), a v realu pak okolo 24-30MB volnych, a kdyz spustite vic aplikaci naraz, tak to docela rapidne klesne.

Btw ta konstrukce je hodne zajimava, ale nejak mi to u tak malyho zarizeni neprijde moc smysuplny. kdyz to drzis v ruce, tak na tom stejne budes psat jako u klasickych ppc s vysuvnou klaveskou, a kdyz to postavis na stul a budes na tom chtit psat jako treba na booku (tedy naklopis si displej), tak stejne ta klavesnice bude moc mala na primy tukani prstama. Ale zatim sem ho v ruce nemel, tak jsem docela zvedavy, jak to bude v realu vypadat a fungovat.

Uživatelský avatar
Karel Bachura
VIP
VIP
Příspěvky: 153
Registrován: sob dub 21, 2007 8:03
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karel Bachura » sob kvě 19, 2007 10:55

na druhou stranu to nema zadnej grafickej adapter, takze to nebude na zadny 3D gamesy, ktery by chtely vic pameti. Jasne neni to moc, ale snad to postaci...

treba nam po vydani HTC objasni co tou konstrukci zamyslelo :-) vypada to zajimave, ale prakticky vyuziti (krom treba sledovani filmu na stole :grin: ) v tom nevidim

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » sob kvě 19, 2007 12:20

Já bych ten kloub kolikrát potřeboval, ale zapřu to pouzdrem, už takhle se ty kolejničky hejbou :wink:

Uživatelský avatar
Karel Bachura
VIP
VIP
Příspěvky: 153
Registrován: sob dub 21, 2007 8:03
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karel Bachura » čtv kvě 24, 2007 19:26

tak uz nam tady pomalu zvedaj cenu (z puvodnich 14 500 s DPH). Myslite, ze to muze bejt vubec realna cena? Porad se mi zda velice prizniva :)


http://www.palmpc.cz/p1229264-htc-p4550 ... o-prodeje/

Uživatelský avatar
Karel Bachura
VIP
VIP
Příspěvky: 153
Registrován: sob dub 21, 2007 8:03
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karel Bachura » pát kvě 25, 2007 14:01

panove! dnes jsem na internetu narazil na neco, co me velice potesilo. Nasel jsem fotecky z vybalovani Kaisera

http://www.boygeniusreport.com/gallery/ ... -unboxing/

rad bych upozornil na fotecku displeje... zda se, ze ma skutecne 128 MB RAM :) ze by se chlapci z HTC pochlapili?? hm?

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pát kvě 25, 2007 18:13

grizzli: Podivej se na Bleskovku na webu z puljedne rano :-) :-D

Uživatelský avatar
Karel Bachura
VIP
VIP
Příspěvky: 153
Registrován: sob dub 21, 2007 8:03
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karel Bachura » pát kvě 25, 2007 18:19

jj vsiml sem si jirko :) ale az kdyz sem to sem napsal.. nevadi :) je to prsote dobra zprava, tak at je tu klidne 2x!! :tlem:

Uživatelský avatar
atomion
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 124
Registrován: ned říj 01, 2006 17:21
Zařízení: HTC Desire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od atomion » stř čer 06, 2007 21:37

128 MB je přímo výborná zpráva. Jak už psal uživatel grizzli, byl jsem mezi pár vyvolenými a měl jsem tu čest "pochovat" a ozkoušet si předprodukční verzi Kaisera. Veškeré mé poznatky jsou shrnuty do takové mini-recenze na výše odkazovaném webu.
VGA displej je už klasickou výtkou na nová zařízení společnosti HTC, ale s úhlopříčkou 2,8 palce by to bylo asi spíše na škodu než k užitku. Kloub HTC P4550 Kaiser se mi zdál pevný a bitelný, takže o jeho životnost asi nebude tou největší starostí uživatelů. Využití vidím především asi ve sledování filmů - měl jsem nyní možnost ocenit HTC X7500 Advantage a její možnost postavení a filmy se na tom sledují opravdu výborně.
Výtkou na účet Kaisera bude určitě váha celého přístroje. Bohužel mi připadá, že se vracíme zpět k Universalu a na zařízení o váze 140 gramů i s baterií můžeme zapomenout. Možná to trošku přeháním, ale větší váha je skutečně znát.
Z čeho jsem byl unesený byl hlavní fotoaparát s ultrazvukovým zaostřováním. Tato předprodukční verze sice ostřila poměrně dlouho, ale počítám, že u finální verze to bude doladěno do posledního detailu a ostření nebude mít konkurenci. Je však zajímavý samotný způsob ostření. Bude snad revoluční? Nebo proč má HTC X7500 Advantage klasické a ne také pomocí ultrazvuku a jeho odraženým vlnám?

Toto zařízení celkově hodnotím velmi kladně a detailů, které mu chybí do all-in-one zařízení, je asi nejméně co můžeme pozorovat (E-ten X800 nemá klávesnici :-( ). Pokud plánovaná cena zůstane na plánovaných 16 tisících s DPH, nebude mít toto zařízení asi mnoho konkurentů. Navíc také "hrozí", že bude do Kaiseru implementováno vylepšené 3D uživatelské prostředí, které přináší technologie TouchFLO. To však zůstává zatím záhadou a záleží to pouze na rozhodnutí společnosti HTC.

Malinko jsem se rozepsal, ale snad to přineslo pár informací a osobních poznatků a to byl hlavní účel. ;-)

Uživatelský avatar
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: pon čer 20, 2005 20:47
Zařízení: Lenovo P780
Bydliště: Pardubice

Příspěvek od Tomáš Kubec » stř čer 06, 2007 21:42

"ale s úhlopříčkou 2,8 palce by to bylo asi spíše na škodu než k užitku" na škodu by to rozhodně nebylo

Uživatelský avatar
berczo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: stř dub 25, 2007 8:48
Zařízení: Nějaký pracovní nucený nástroj, než bude Passport
Bydliště: Bystřice

... se už nemohu dočkat

Příspěvek od berczo » sob črc 21, 2007 15:23

Ahoj, kdy to už konečně vyjde?!? Jsem už natěšený ;-) a moje stará sx1 už mně začíná prudit, začínám nutně potřebovat zařízení s wifi - pro práci, takže ne a ne se dočkat .... :???:
Mimochodem, nevíte někdo, jestli to pak půjde upgradovat na nové WM (budou asi až v roce 2008), co?

edit: jak je to s tou RAMkou? Nikde ofiko není uvedené těch 128 MB, pouze ta fotka s displejem .... :???:

Uživatelský avatar
Holda
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 86
Registrován: pon črc 09, 2007 20:29
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Holda » sob črc 21, 2007 17:40

taky me zajima kdy vyjde, svrbi me uz penezenka, jak potrebuju neco novyho, na tohle se ale proste cekat musi, pokud bude to cpu natolik dobry, jak se rika

Uživatelský avatar
Karel Bachura
VIP
VIP
Příspěvky: 153
Registrován: sob dub 21, 2007 8:03
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karel Bachura » pon črc 23, 2007 19:59

dneska sem tady novy krasny fotecky :) jediny, co me desi je cena :( :smt022

http://www.elite-electronix.com/
jelikoz tady nefunguje adresovani primo na vyrobek, tak doporucuju vyhledat HTC Kaiser ve zbozi..

davam ochutnavku... :)

http://www.elite-electronix.com/images/ ... er%201.JPG

Zamčeno

Zpět na „HTC TyTN/TyTN II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů