[19.11.2009] Android verze 1.6 pro TyTn II "jako aplikace"

Diskuze o komunikátorech HTC TyTN (Hermes) a HTC TyTN II
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

[19.11.2009] Android verze 1.6 pro TyTn II "jako aplikace"

Příspěvek od Pavel Vlasák » pon bře 02, 2009 11:06

Vyzkoušejte Google Android verze 1.6 "Donut"

Video z mého Kaisera, bez zvuku, kamera nějak zlobí :-( :
Předem upozorňuji, nejde o žádnou aplikaci nebo emulaci, ale o plnohodnotný operační systém Google Android verze 1.5!!!

Pro ty kteří se chtějí, aspoň kapku přiblížit světu GNU/Linuxu a vyzkoušet operační systém Google Android na svém TyTn II jsem připravil zip soubor, který stačí rozbalit na paměťovou kartu a spustit přiložený exe soubor "haret.exe".

Spuštění Androidu je tak jednoduché, že již nikdy nebude jednodušší!!!
Spusťte si Android jako "běžnou aplikaci" a v případě potřeby si ji také jako "běžnou aplikaci" odstraňte přes správce souborů.

OS Android verze 1.1 si sebere z vaší paměťové karty necelých 103MB.
OS Android verze 1.5 si ukousne z vaší paměťové karty cca 188MB.
OS Android verze 1.5 od data 2009-10-09 potřebuje na vaší kartě min. 316 MB.


Projekt Android for TyTn II je již v pokročilé fázi, takže již můžeme očekávat vice než dostačující funkčnost pro seznámení se s tímto OS.

Co nám tedy funguje a co nikoliv!?!?

Funkční je GSM část, SMS, připojení přes GPRS/EDGE/3G, dotykové LCD, klávesnice, ledky, sd karta, úsporný režim, Google Sync, market, GPS a WiFi, fotoaparát.

Nefunkční je prozatím Bluetooth, videorekorder, MMS "nepotvrzeno", PIN simkarty, služby sítě "přes menu".

Vydrž baterie je již v aktuální verzi dostačující, problém s výdrží na jedno nabití je již vyřešen.

Pokud přesto máte zájem odběr z baterie ještě optimalizovat. Můžete zeditovat soubor startup.txt a místo universální proměnné board-htcvogue.panel_type=1 zkusit jednu z následujících několika možností optimalizovaných pro zařízení Kaiser*:
  • board-htckaiser.panel_type=0
    board-htckaiser.panel_type=1
    board-htckaiser.panel_type=2
    board-htckaiser.panel_type=3
*Všechna zařízení Kaiser nejsou po HW stránce stejná, proto nelze určit, která možnost bude pro vás optimální.

Přes tyto nefunkčnosti není důvod proč Androida nevyzkoušet. Je to přeci tak snadné!

Oficiálně jsou podporována radia verze 1.65.24.xx a 1.71.xx.xx, mě ovšem bez nějakých potíží funguje i radio 1.70.xx.xx.
Odzkoušejte a uvidíte zda je i vaše verze radia podporována... Nyní již doporučuji použít radio verze 1.70.xx.xx.

Platí pouze pro verzi Android 1.1
Pokud chceme využít připojení GPRS/EDGE je nutné před spuštěním Androida aktivovat datové připojení ve Windows Mobile. Je to důležitý a nutný krok pro datové připojení v Androidu! Android připojíte k netu pomocí ikony v menu se jménem Togga.

Platí pouze pro verzi Android 1.5
Pokud chceme využít připojení GPRS/EDGE/3G je nutné v menu systému nastavit APN přístupový bod "Settings => Wireless controls =>Mobile networks=>Acces Point Names (APN)! Stačí vyplnit pouze název a do položky APN zapíšeme hodnotu "internet" bez uvozovek. Poté Android připojíte k netu pomocí ikony v menu se jménem Modem.

Na paměťové kartě se vám vytvoří složka se jménem AndroidApps do do které můžete vkládat aplikace s příponou (.apk). Tyto aplikace nebo hry budou inicializovány při spuštění Androidu. Po instalaci máte ihned k dispozici vloženého správce souboru. Naleznete jej po spuštění v Menu přístroje. Androida probudíte a odemknete tlačítkem "Start Menu"

Ovládání:
  • 1 = telefonní část, kontakty
    1 dlouze = hlasové vytáčení
    2 =vypnutí displeje, dvojité stisknutí zapnutí displeje
    2 dlouze = vypnutí zvuků, letecký mód, vypnutí telefonu
    3 = nahoru
    3 dlouze = nic
    4 = dolu
    4 dlouze = nic
    5 = vyvolá menu nastavení toho kde se právěnacházíme, odemčení zařízení
    5 dlouze = nic
    6 = zpět
    6 dlouze = funkce některých aplikací "např. internetového prohlížeče"
    7 = zobrazí today
    7 dlouze = zobrazí nabídku spuštěných programu něco jako alt+tab "task manager"
    8 = nic
    8 dlouze = nic
    9 = zeslabení hlasitosti
    9 dlouze = vypnutí zvuků
    10 = zesílení hlasitosti
    10 dlouze = vybrace
    11 = doleva
    11 dlouze = nic
    12 = doprava
    12 dlouze = nic
    13 = telefonní část, kontakty
    13 dlouze = nic
    14 = zpět
    14 dlouze = funkce některých aplikací "např. internetového prohlížeče"
    15 = uspání, probuzení telefonu
    15 dlouze = vypnutí zvuků, letecký mód, vypnutí telefonu
    16 = nic
    16 dlouze = nic
    Střední stříbrné tlačítko = OK
    Kolečko = nahoru, dolu, stlačení nefunkční

    Keyboard = plně funkční
        • Obrázek

V případě že aktualizujete svého Androida v1.6 odstraňte starší verze souborů. Zejména je nutné odstranit soubor data.img !!!

Android verze 1.6 jako zip soubor "stačí pouze rozbalit na paměťovou kartu "ne do složky, ale přímo na paměťovou kartu" a spustit exe soubor "haret.exe":
Google-Android-tmo-ota-1.6-2009-11-19-sdcard.zip


-u verze 1.6 není funkční GPS, ovšem systém je v českém jazyce a se všemi schopnostmi a možnostmi této verze. Pokud v Androidu GPS nepoužíváte doporučuji aktualizovat..


V případě že aktualizujete svého Androida v1.5 odstraňte starší verze souborů. Zejména je nutné odstranit soubor data.img !!!

Android verze 1.5 jako zip soubor ke stažení zde "stačí pouze rozbalit na paměťovou kartu "ne do složky, ale přímo na paměťovou kartu" a spustit exe soubor "haret.exe":
Google-Android-Ion-v1.5-2009-10-23-sdcard

Android verze 1.5 bez proprietárního software
Google-Android-Ion-v1.5-2009-10-23-sdcard-not-google-apps


Starší verze Androida v1.1 jako cab soubory:
Download: Android on HTC Android for Kaiser-1.1-22-05-09.cab
-pouze pro paměťové karty umístěné ve složce "\Storage Card"

Download: Android on HTC Android for Kaiser lwm-1.1-22-05-09.cab
-tento druhý instalační soubor je určen pouze a jen lokalizovaným ROM do českého jazyka, které mají paměťovou kartu ve složce "\Paměťová karta" !!! POZOR - NE každá lokalizovaná ROM má paměťovou kartu ve složce
"\Paměťová katra", myslím si že je to tak základní údaj, že všichni víte kde se nachází vaše externí paměť


Veškeré starší verze naleznete v mé DOWNLOAD sekci.

Download: Manuál Google Android

Cab soubor vám vytvoří v Programech zástupce se jménem Android Run. Zástupce spustí aplikaci haret.exe v které tápněte na Run a čekejte dokud se Android nespustí... :) :smile:

Vše se děje ve virtuálním souborovém systému,takže nemusíte mít žádné obavy. Nebude nikterak zasahováno do vašeho stávajícího OS!


radio:
V případě, že by vám Android nešel spustit, máte možnost nahrát jakoukoliv plně podporovanou verzi radia nebo i tu mojí. Tyto verze radii vám nabízím ve své DOWNLOAD sekci. Nabízím vám i všechna ostatní dostupná radia, aby jste měli možnost se případně vrátit ke své ověřené verzi. Pro trvalejší používání výrazně doporučuji stáhnout verzi 1.65.24.36, protože verze 1.71.09.01 je sice jednou z nejlépe fungujících i ve Windows Mobile, ale má nesrovnatelně větší spotřebu baterie.

Návod na instalaci radia je jednoduchý. Prostě jen synchronizujte s ActiveSync, mějte nabito na víc jak 50%, spusťte exe soubor a už jen klikejte.

Všechna mnou nabízená radia jsou pro WM6.1 :!: :!: :!:

Uživatelský avatar
X46X
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 189
Registrován: čtv kvě 22, 2008 19:19
Zařízení: HTC Sensation, HTC Kaiser
Bydliště: Praha

Android pro TyTn II jako "aplikace"

Příspěvek od X46X » pon bře 02, 2009 14:51

Takže jestli to dobře chápu tak android poběží pouze jako aplikace pod win? Když mi windowsi s manilou seberou 50% RAM Android si určitě taky něco ukousne a bude to děsně pomalé je to tak?

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Android pro TyTn II jako "aplikace"

Příspěvek od Pavel Vlasák » pon bře 02, 2009 15:00

Na to nemám odpověď. Taky jsem byl toho názoru, ale všemožné mé testy to vyvracejí, stejně jako vývojáři. Patrně po spuštění androidu dochází k ukončení win, nebo k nějakému tvrdšímu suspendu. Každopádně start i chod Androidu je svižný a nic nenasvědčuje tomu, že windows běží. Také musíme brát v potaz, že radio a rom jsou plně oddělené součásti.

Uživatelský avatar
X46X
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 189
Registrován: čtv kvě 22, 2008 19:19
Zařízení: HTC Sensation, HTC Kaiser
Bydliště: Praha

Android pro TyTn II jako "aplikace"

Příspěvek od X46X » pon bře 02, 2009 15:09

Tak dobře zkusim to tak jako tak, jen mě to zajímalo abych s tim počítal..
Už dřív jsem to chtěl zkusit ale tu instalaci jsem nechápal takhle pěkně v cabu to je něco jinýho. Dík

BTW včera vyšla nová verze:
Download: http://it029000.massey.ac.nz/vogue/file ... -03-09.zip
Změny: Now shows 3G icon, detects carrier name

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Android pro TyTn II jako "aplikace"

Příspěvek od Pavel Vlasák » pon bře 02, 2009 15:18

Tato nová verze je v mé DOWNLOAD sekci, ale nenabízím ji protože se s ní nepřihlásím k GSM síti. Můžete ji někdo vyzkoušet v případě, že vám mnou nabízená nebude fungovat. Ale jak říkám nemohu s ní zajistit ani základní funkčnost. Ovšem spustit mi jde bez potíží. Mé radio není s ní patrně kompatibilní, nebo vývojáři udělali někde chybu. :grin:

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Android pro TyTn II jako "aplikace"

Příspěvek od Pavel Vlasák » pon bře 02, 2009 15:23

Ještě pozor!!!
Pokud se někdo rozhodnete aktualizovat Androida. Vždy odeberte již nainstalovanou verzi!!!

Uživatelský avatar
X46X
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 189
Registrován: čtv kvě 22, 2008 19:19
Zařízení: HTC Sensation, HTC Kaiser
Bydliště: Praha

Android pro TyTn II jako "aplikace"

Příspěvek od X46X » pon bře 02, 2009 15:51

Pozdě :tlem: Co by se stalo? Vypadá to docela důležitě..

xsoft
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: ned zář 14, 2008 2:03
Kontaktovat uživatele:

Android pro TyTn II jako "aplikace"

Příspěvek od xsoft » pon bře 02, 2009 15:55

To by me zajimalo jak to instalujete. Ono to tech 100MB chce nejdriv na Cecku a az pak to hazi na kartu. A jako smazal a docasne jsem presunul co se dalo a usetrim max 90MB. (cili instalace vzdycky zuchne na nedostatek mista). Na karte je giga a pul volneho.

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Android pro TyTn II jako "aplikace"

Příspěvek od Pavel Vlasák » pon bře 02, 2009 15:59

Nic zvláštního. Budeš možná mít dva zástupce v nabídce odebrat programy a pokud jeden z nich odstraníš, odstraní se ti Android i když nebude patřit k té odstraňované verzi. Jen to způsobí zmatek. To víš teprve se učím dělat cab soubory. V následujících verzích už by mělo docházet k běžným aktualizacím a k automatickému odstranění starší verze. Prvotina no.

xsoft
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: ned zář 14, 2008 2:03
Kontaktovat uživatele:

Android pro TyTn II jako "aplikace"

Příspěvek od xsoft » pon bře 02, 2009 16:04

Tak to mozna rozdelit na 2-3 archivy. Pripadne udelat jen ZIP co se jen nakopiruje a pak rict co pustit.
Minuly tyden jsem to zkousel pres:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=396782
http://www.androidonhtc.com/kaiser:install

ale nezadarilo se.

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Android pro TyTn II jako "aplikace"

Příspěvek od Pavel Vlasák » pon bře 02, 2009 16:05

Zkopíruj instalační soubor na kartu a instaluj to z mobilu a ujisti se že to opravdu instaluješ na kartu. Pokud to instaluješ z PC stačí ti cca 40MB v interní paměti.

Další problém může nastat v případě, že nemáš obsah karty v adresáři "\Storage card". To jsi v podstatě v tam kde jsem tě nechtěl mít. Tvá rom nedodržuje standardní označení adresáře pro paměťovku. S tím nic nenadělám. Neznám "ce path macros" pro paměťovou kartu. a možná že ani žádný není.

xsoft
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: ned zář 14, 2008 2:03
Kontaktovat uživatele:

Android pro TyTn II jako "aplikace"

Příspěvek od xsoft » pon bře 02, 2009 16:09

Tak jsem presne kde jsem byl predtim. Jop, mam tam tu 6.1 co kartu pojmenovava po svem, cili \Storage card je opet Cecko. (to byl duvod, proc se mi predtim nepovedlo nainstalovat ten jejich build.. resp. nesezralo mi to ceske cesty v default.txt)

EDIT: predtim jsem skoncil takhle http://androidforum.cz/android-na-htc-k ... html#p3320

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Android pro TyTn II jako "aplikace"

Příspěvek od Pavel Vlasák » pon bře 02, 2009 16:18

Hele můžu vytvořit zip archiv kterej jen dekomprimuješ na kartu a bude to, nebo to rozbalíš jinam a tak jak to je to na kartu zkopíruješ. Nesmíš nic nikam přemísťovat!!! Nesmíš měnit ani velikost písmen!!!

Pro spuštění jen vlezeš na kartě do adresáře android a spustíš exe soubor a rozběhne se ti to. Chceš?

....aaa jé, jak se jmenuje tvůj adresář s paměťovou kartou?

EDIT: To je mi vlastně jedno stejně by to možná kvůli diakritice nenajelo!!!!

xsoft
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: ned zář 14, 2008 2:03
Kontaktovat uživatele:

Android pro TyTn II jako "aplikace"

Příspěvek od xsoft » pon bře 02, 2009 16:26

Jop. Zajem by byl.
Adresar se jmenuje uplne suprove \Paměťová karta. To ti jinak jede pres Haret? (no nevim nevim .. mam pocit ze jestli pouzivas tenhle postup, tak stejne se bude muset upravit konfigurak, co vede k initrd.gz a pod.) Testnu.

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Android pro TyTn II jako "aplikace"

Příspěvek od Pavel Vlasák » pon bře 02, 2009 16:29

Vím nejsem julin, už to uploaduju na server, čekej...

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Android pro TyTn II jako "aplikace"

Příspěvek od Pavel Vlasák » pon bře 02, 2009 16:50

Takže soubor pro rozbalení na karu je zde.
V případě funkčnosti se bude hodit všem, kteří mají počeštěné adresáře a nemohou tak použít cab soubor.
Nic nikde neměňte a v adresáři android spusťte jen exe soubor.
Pokud to teď nepůjde je to beznadějné, protože není v moci konfiguračního souboru určit kde se nacházejí soubory data.gz a system.img. Po rozbalení to bude mít necelých 40MB, ale po první spuštění to nabobtná na oněch 103MB.

Uživatelský avatar
KejmlRX8
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: čtv črc 05, 2007 10:00
Zařízení: HTC TyTN II
Bydliště: Morávka
Kontaktovat uživatele:

Android pro TyTn II jako "aplikace"

Příspěvek od KejmlRX8 » pon bře 02, 2009 19:07

Nazev paměťove karty lze změnit v registrech, konkretně: HKLM - System - StorageManager - Profiles - SDMemory - Folder \ Storage Card
Pak se mě podařilo CAB nainstalovat ale po spuštěni se mi bohužel mobil zasekne cely, pomuže jen SR...
Jen upozornim že pokud mate nějake aplikace nainstalovane na kartě, budete je muset znovu nainstalovat nebo po zkoušce androida zpět přejmenovat na puvodni nazev. V mem připadě Paměťová karta.

Edit: Tak už sem to taky rozjel, pomohl mi format paměťovky. Vypada to docela dobře, ale WM je WM... 8-)

Uživatelský avatar
X46X
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 189
Registrován: čtv kvě 22, 2008 19:19
Zařízení: HTC Sensation, HTC Kaiser
Bydliště: Praha

Android pro TyTn II jako "aplikace"

Příspěvek od X46X » pon bře 02, 2009 19:52

Já mam jinej problém togga mi nechce jet dam connect tak se to zkouší připojit a když to zkusí po čtvrté tak mi to napíše že nejde a je po.. Takže nemůžu vlastně skoro nic, protože skoro všechny aplikace potřebujou net (browser. gmail, mapy, atd..)

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Android pro TyTn II jako "aplikace"

Příspěvek od Pavel Vlasák » pon bře 02, 2009 20:26

Provedl jsi připojení ve windows? Já pokud se nepřipojím před startem Androidu ve windows, taky se nechytám.

Uživatelský avatar
X46X
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 189
Registrován: čtv kvě 22, 2008 19:19
Zařízení: HTC Sensation, HTC Kaiser
Bydliště: Praha

Android pro TyTn II jako "aplikace"

Příspěvek od X46X » pon bře 02, 2009 20:41

Tak už mi to jde, udělal jsem SR a je to.. Ale do Gmailu se stejně nedostanu zadam tam jméno a heslo a po chvíli to napíše že je problém s připojením.. Ale prohlížeč jde normálně tak nevim kde je problém.. Je vidět že je to beta, jsou tam takový jakoby vadný pixely, třeba okola písma a tak, občas jsou i jakoby prusvitný že vidim co se děje "pod tim" :tlem:

A ještě jeden dotaz, jde to nějak vypnout? nebo jen SR? Mě přijde že on se jakobyrestartuje telefon a nabootuje se android takže win asi opravdu něběžej..

Odpovědět

Zpět na „HTC TyTN/TyTN II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů