HTC Diamond - vadný display

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond (MDA Compact IV)
Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od Adow » sob čer 27, 2009 17:16

Podle mě to není sevisem, ale nějakým nařízením od HTC (ať si říkají co chtějí) - proč by VSP Data odmítalo dělat reklamace? Vždyť je to pro ně práce (kterou jim v pohodě zaplatí HTC) - to by byli sami proti sobě.

seuter
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pát čer 26, 2009 16:46
Zařízení: htc diamond

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od seuter » úte čer 30, 2009 17:51

Mluvil jsem s vedoucím VSP Data řekl mi to stejný, že je jim jedno kdo to zaplatí, osobně si ale myslím, že HTC může servis dotovat nějakou částkou pokud závadu vyřeší takhle. tyn. Dostanou zaplacenou třeba 1,5x. S tou žalobou bych ještě počkal obracím se ted na reklamační středisko vodafonu uvidím co s tím udělají. Dále jsem napsal do redakce několika internetových redakcí zabývající se hodnocením telefonů tento text.
Dobrý den,

chtěl jsem Vás požádat, zda byste mohli napsat objektivní článek o rozrůstajícím se problému značky HTC touch Diamond. Konkrétně je to vadný displej v podobě olejové skvrny pod displejem. Zadáte-li do googlu ,,vadný displej HTC Diamond,, vyjede celá škála těchto problémů ostatních uživatelů. Na čemž by nebylo nic tak neobvyklého, kdyby společnost HTC plnila záruční podmínky. Dříve dle vyjádření vedoucího VSP (jediný autorizovaný servis HTC v ČR) opravy plnila, ale se vzrůstajícím počtem četnosti závady přišli na to, že je jednoduší vypracovat vlastní studii o nesprávném použití přístroje dle manuálu, konkrétně nepřiměřený tlaku na displej a dát opravu k úhradě zákazníkovy ve výši 3500,-Kč s DPH. Paradoxem je že v manuálu není stanoveno co je přiměřený tlak. Jelikož na takovéto jednání podám žalobu z rozhovoru se zmíněným vedoucím sem pochopil, že společnost HTC v současnosti znovu řeší, jak se k tomuto problému postaví. A myslím, že názor Vás profesionálů v oboru telekomunikací by v této věci velmi pomohl a věc vyřešil bez soudních průtahů. Taktéž mě zaskočila reakce prodejce v mém případě Vodafone CZ, který od toho dává ruce pryč a nechává na svých zákaznících, aby na společnost HTC tlačili. Dále jsem zjistil, že tato závada je v zahraničí v rámci záruky, běžně opravována a zřejmě jsou české ručičky o něco neohrabanější. Pokud budete mít zájem o něčem takovém psát, zcela určitě to zlepší prostředí v oblasti ochrany spotřebitelů telekomunikační techniky, kteří jsou závislý na Vaší práci v oblasti orientace na tomto trhu.

jozinzbazin
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 294
Registrován: úte lis 18, 2008 18:32
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od jozinzbazin » stř črc 01, 2009 8:41

To seuter: to jsem teda zvědavý, zda to někdo uveřejní a případnou reakci VSP potažmo HTC. Možná by nebylo nutné hned vyhrožovat žalobou, to bych zvážil až po reakci dotčených subjektů. A nechci rýpat, ale když už píšeš do redakcí, možná by stálo za to, zkontrolovat text po gramatické stránce. :-( Přece jen to není běžné fórum, kde se na gramatiku příliš nehledí.

P.s. Není v tom nic osobního, jen taková malá rada. Omlouvám se, pokud se Tě to dotklo.
JZB

Bimbaldi
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: čtv črc 02, 2009 7:18
Zařízení: HTC Diamond

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od Bimbaldi » čtv črc 02, 2009 7:33

Zdravím Vás, jsme 3, co si pořídili tohle zařízení a dva tuhle mastnou skvrnu máme. Dokonce kamarádovi se udělala po 3 týdnech od koupi, s tím, že ho zanul jen 2x (měl ho schovaný jako dárek od přítelkyně a když nebyla doma, tak si ho tajně vytáhl). Pak když ho dostal na narozeniny si toho všimnul a to ten telefon byl zapnut jen 2X na asi 20 minut a nebyl nikam nošen.
Já tuhle skvrnu mám taky po asi 3 měsících, ale displey mi naštěstí funguje. Když jsem psal na HTC, byl mi nabídnut náhradní díl za 2500,- bez DPH, který má přední dotykový panel, jehož součástí je LCD a elektronika LCD (i ten kovový rám).

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

HTC Touch Pro - vadný display, závada se neprojevila

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv črc 02, 2009 7:56

Já přidám zkušenost kamaráda (není to žadný hardcore uživatel WM, ale zařízení si koupil na m doporučení a tak proto, že sháněl něco s QWERTY). Pořídil si HTC Touch Pro a později za mnou přišel, že se mu na displeji objevují divné skvrny (viz. přiložené fotografie). Pomohl jsem mu sepsat dopis do VSP Data, aby lépe rozpoznali závadu a samozřejmě jsme to také nafotili. Po měsíci mu telefon přišel domů s tím, že závada se prý neprojevila. Přehráli mu ROMku a trochu utáhnuli mechanismus klávesnice, nicméně fleky na displeji se prý neprojevily. Ono zrovna u jeho zařízení to bylo takové, že tam třeba den - dva flek byl, a potom zase zmizel, nicméně ty fotografie jasně ukazovaly, že tam problém je. Takový přístup se mi také nelíbí.

Zkusím získat nějaké vyjádření k tomuto problému od českého zastoupení HTC a firmy VSP Data. Vypadá to, že tenhle problém ma spousta lidí (Diamonda, Touch Pro).
1.jpg
1.jpg (65.24 KiB) Zobrazeno 5690 x
2.jpg
2.jpg (102.6 KiB) Zobrazeno 5690 x
3.jpg
3.jpg (79 KiB) Zobrazeno 5690 x

seuter
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pát čer 26, 2009 16:46
Zařízení: htc diamond

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od seuter » čtv črc 02, 2009 13:38

To jozinzbazin: Ahooj ne neurazíš mě určitě ne kvůli Čj. Mám tolik svojí práce a denně píšu dost textu, že jazyk český utrpí větší škody. Gramatickou a slohovou správnost reflektuji, když dochází k výsledku tištěné podoby textu a jedná se o pro mě závažná jednání. Určitě si po sobě nečtu e-konverzaci, tudíž budu rád pokud budeš následovat mého příkladu a gramaticky správně oslovíš další redakce. Co se týče HTC: trval bych na nedostatečném poučení ohledně přiměřeného dotyku a jeho specifikace včetně prokázání, že k tomuto jevu dochází pouze za nesprávného použití přístroje. Společnost HTC totiž nikomu z nás (pokud telefon není prokazatelně poškozen) nedokáže zminované nesprávné použití telefonu, pouze na základě závady, která se může (dle slov vedoucího VSP Data) objevit i při běžném použití.

Jarda_Brno
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: úte črc 07, 2009 12:46
Zařízení: touch diamond

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od Jarda_Brno » úte črc 07, 2009 12:52

Zdravím, je tady někdo komu se podařilo uspět s reklamací olejové skrny resp. vadného displeje? Mám stejný problém, telefon mám půl roku a dotykový displej přestal úplně fungovat.

bousa
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: pon lis 24, 2008 18:34
Zařízení: HTC Diamond

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od bousa » úte črc 07, 2009 14:00

Vítej v klubu, s HTC jsem nadobro skončil. Příští mašinku od HTC už fakt nechci, nemám na to, abych mohl 12.000 vyhodit oknem... Peníze dám raději jiné společnosti.

yachtsman
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pon pro 29, 2008 17:13
Zařízení: MDA Compact IV

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od yachtsman » ned črc 19, 2009 15:23

Zdravím,
bohužel se přídávám do "klubu". Mám MDA Compact IV,. Nejprve se mi objevila skvrna uprostřed cca 2x3cm, teď se teda zvětšila asi na dvojnásobek, ale včera mi přestal úplně reagovat displej. Udělal jsem HR, což byla bohužel chyba, jelikož se teď nedostanu přes kalibraci. Mám tam Eržiku 7 a potřeboval bych tam vrátit původní ROM od T-mobile... neví někdo, co s tím? Respektive s neoficiální ROM asi u reklamace neuspěju? :)

bousa
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: pon lis 24, 2008 18:34
Zařízení: HTC Diamond

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od bousa » pon črc 20, 2009 12:49

Buď v klidu. Bohužel... Jestli tam máš nebo nemáš ofiko firmware je úplně jedno, reklamaci displeje Ti stejně neuznají. Přečti si příspěvky viz. výše. A pokud je Ti to ještě stále málo, zadej v Googlu "vadný displej HTC" a budeš valit bulvy. Pak snad pochopíš, že je jedno, jakou tam máš verzi, podstatné je, že pokud to chceš spravit, tak si to prostě zaplatíš tak jak tak...
Sdílím Tvé pocity...

Marchelino
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: čtv črc 23, 2009 19:40
Zařízení: HTC Cruise

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od Marchelino » úte črc 28, 2009 22:02

Pánové upřímně Vás lituji , mě něco podobného potkalo u HTC Cruise 07 - z ničeho nic mi přestal reagovat na dotek , samozřejmně mi nespadl ani nic jiného jsem s ním neudělal,asi když to tu tak čtu tak naštestí je mobil z druhé ruky koupený z aukra a prodejce byl velice ochoten problém vyřešit a mobil je teď u něj a snad to do konce tydne bude zas tady noo,měl jsem ho sotva den a už závada a na xda-developers čtu dost ostrou kritiku na HTCčka po strance kvality a na tuto problematiku tam je plno témat tak jsi říkám jestli jsem udělal dobře s cruisem že jsem si ho koupil :roll: .Asi ho zas prodám a koupím nějáke kvalitnější pda ale je to škoda protože designově jsou podle mě HTC hodně popředu před konkurencí jinačí pda se mi moc nelíbí. :???:

bousa
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: pon lis 24, 2008 18:34
Zařízení: HTC Diamond

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od bousa » stř črc 29, 2009 13:35

Souhlasím, designově je to krásný stroj. Ale pokud máš na designovou hračku zbytečných 12000,-Kč, která je sice hezká, ale nefunguje, tak zůstaň věrný. Já mám vcelku jasno, s HTC jsem skončil. Další pda nebude sice tak hezké, ale určitě kvalitní, hlavně funkční a způsob uznávání (vlastních) závad (to se může stát) bude určitě na úplně jiné úrovni.

Marchelino
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: čtv črc 23, 2009 19:40
Zařízení: HTC Cruise

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od Marchelino » čtv črc 30, 2009 12:29

Tak tak včera jsem volal prodejci jestli mi vrátí peníze souhlasil , HTC nechci je to šmejd nebudu čekat než se na tom nečo po*ere objednal jsem si Samsung i900 omnia na toho ctu zatim samou chválu a že už jsem toho přečetl o něm dost,když byl nějáký problém hard reset to většinou vyřešil :-) sice se mi nelíbí tolik jako cruise ale má lepší funkce,foťák a hlavně to není žádny šmejd za ty prachy :tlem: HTC the end :!:

Necituj poslední příspěvek. ziminix

bousa
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: pon lis 24, 2008 18:34
Zařízení: HTC Diamond

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od bousa » čtv črc 30, 2009 14:16

Už jsem taky koukal, taky pujdu do Samsungu. HTC is dead!!! Kámoš taky chtěl HTC, ale po téhle zkušenosti šel do Samsungu a naprosta spokojenost.

Marchelino
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: čtv črc 23, 2009 19:40
Zařízení: HTC Cruise

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od Marchelino » pát črc 31, 2009 19:46

oka me dojde bud zitra nebo v pondeli

//Necituj poslední příspěvek!! Lukáš Mano
Odkaz na fórum s warezem odstraněn. ziminix

yachtsman
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pon pro 29, 2008 17:13
Zařízení: MDA Compact IV

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od yachtsman » stř srp 05, 2009 5:57

Děkuji, ale každopádně bych se o reklamaci alespoň pokusil. Originální ROM od T-Mobile jsem nahrál, ale nejde mi vrátit Stock SPL (defaultní) podle návodu na smartwiki.cz. Vše proběhne, jak má, ale pořád tam mám SPL-1.40.Olinex. :( Neví, někdo co s tím, resp. existuje jiný návod? OS mám W7 a Vista, jestli je to relevantní. :) Děkuji.

shafa
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv bře 30, 2006 18:39

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od shafa » stř srp 05, 2009 15:34

Jentak pro zajimavost...

30.7. jsem dal reklamovat Diamonda s tkzv "vadnym displayem".
Nemel jsem uprostred tu "olejovou skvrnu", ale fleky pres celou
dotykovou plochu. Vypadalo to celkove jak olej v kaluzi.
Dotyk samozrejme nefungoval... + se obcas objevila samovolna
regulace hlasitosti.

5.8. mi volali z kramu, ze je mobil zpet, at si prijdu.

Ve zprave od servisu stoji:
vymena dotykoveho panelu s LCD displayem a datoveho kabelu
s elektronikou tlacitek v zarucni dobe.

Telefon je jak novy a plne funkcni. Dokonce si myslim, ze mi
vymenili i skelet, protoze nejsou videt oderky v kovovych okrajich.

Servis byl proveden u firmy VSP_DATA, Sezimovo Usti.

Vsem ostatnim postizenym preju hodne stesti s reklamaci.

yachtsman
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pon pro 29, 2008 17:13
Zařízení: MDA Compact IV

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od yachtsman » pát srp 07, 2009 12:55

shafa píše:Jentak pro zajimavost...
Gratuluji. :)

Ještě jednou poprosím ale o pomoc s nahráním originálního Stock SPL (defaultní) viz příspěvek výše.

sokycz
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: ned srp 09, 2009 10:29
Zařízení: HTC Diamond

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od sokycz » ned srp 09, 2009 10:33

Mě osobně se na displeji také objevila "olejová skrvna",ale za to si mohu sám. V autobuse sem se plnou silou opřel o tyčku a samozřejmě displej taky. "Skvrnu" už mám několik měsíců, ale protože je vidět jen na přímém slunci a ovládání to nijak neovlivňuje nevadí mi to :lol: :-D

Wartof
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: stř zář 24, 2008 19:03

HTC Diamond - vadný display

Příspěvek od Wartof » čtv říj 15, 2009 15:23

Zdravim, po precteni par odpovedi ohledne tzv. olejove skrvny na displayi telefonu a jejich kladnem vyreklamovani na ce4you.cz, jsem neodolal a zavolal jsem na VSP data jak to tedy je. K memu prekvapeni, mi bylo receno, ze tato zavada jiz je cca po dobu 2-3 mesicu uznavana na zarucni opravu. Tudiz zitra budu posilat zarizeni na opravu a doufam, ze to nedopadne jak minule, kdy mi zavada nebyla uznana na zarucni opravu a po mem nesouhlasu s opravou za cca 3,500,- Kc, mi byl telefon poslan zpet spolu se zaplacenim castky 500,- Kc (prohlednuti technikem, prijmuti telefonu a odeslani telefonu).Pro me je tohle celkem potesujici zprava a vypada to, ze s timto zarizenim jeste nejaky patek vydrzim :grin:

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Diamond“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů