nejlepsi radio pro diamonda?

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond (MDA Compact IV)
Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

nejlepsi radio pro diamonda?

Příspěvek od lukas.manak » stř led 20, 2010 18:58

přes rilphone by měl telefon komunikovat s radiem, co jsem pochopil.

rilphone

Uživatelský avatar
matelkoxxl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 616
Registrován: ned srp 10, 2008 9:51
Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond
Bydliště: Košice

nejlepsi radio pro diamonda?

Příspěvek od matelkoxxl » stř led 20, 2010 23:36

no tak som pozeral do adresara windows a ten rilphone.dll tam mam,ale neviem zistit aku verziu.daval niekto k tomu radiu 1.17... aj nejaky rilphone???ak ano,tak aky?lebo na xda pisu o 1.15...,aj o 1.14... . :roll:

vidoq
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: sob úno 14, 2009 8:51
Zařízení: MDA Compact IV

nejlepsi radio pro diamonda?

Příspěvek od vidoq » čtv led 21, 2010 7:35

kdyz udelam SU a nahraju to vyborne radio, je potreba HR nebo to muzu provest s plne funkcnim a "zabehlym" pristrojem bez ujmy na zdravi? zaloha pred je samozrejmosti...ale, nerad bych to instaloval a nastavoval vse znova :)

Uživatelský avatar
matelkoxxl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 616
Registrován: ned srp 10, 2008 9:51
Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond
Bydliště: Košice

nejlepsi radio pro diamonda?

Příspěvek od matelkoxxl » čtv led 21, 2010 9:15

tak po 1. SU k radiu 1.17... co je v tmto topicu NETREBA!!!uz sa tu o tom pisalo,len treba lepsie citat...
a po 2. ked menis radio, netreba robit ziadny HR,ani nic ine,vsetko v telefone ti ostane.zalohu si mozes pre istotu spravit,ale nic sa ti nevymaze pri flashovani radia...

edit:
presiel som par topicov na xda a hladal nejaky rilphone k tomu radiu 1.17...boli tam rozne tipy a ja som skusil jeden z xperie.ten mi vydrzal akurat tak do restartu,lebo potom sa diamond sekol na uvodnej obrazovke a koniec,takze som bol nechcene donuteny ku HR (diky bohu za sluzbu MyPhone!!!).
takze po HR som skusil dalsie a to 1.15...to mi zatial ide dobre aj po restarte,len neviem ci zaznamenam aj nejake zlepsenie,alebo zhorsenie.ak sa niekomu nexce hladat po xda a skusat,pridavam tu mnou odskusany rilphone 1.15.25.14.jedno je vo formate cab,ak sa niekomu nexce prepisovat subor vo windowse,alebo mu to nahodou nejde a druhe je uz len samotny rilphone.dll subor,ktorym treba prepisat originalny subor vo windows adresari.

-- doplnění předchozího příspěvku (sob led 23, 2010 18:55) --

tak co,nikto neskusal ten rilphone?nejake rozdiely?lebo ja som zatial stale nic nezaznamenal,takze neviem ci ma vobec vyznam zhanat a menit ten rilphone...
Přílohy
rilphone_1.15.25.14.rar
samotny dll subor,zbaleny do rar.potrebne rozbalit winrarom!!!
(174.21 KiB) Staženo 38 x
Rilphone for Radio 1.15.25.14.CAB
instalacny cab subor.
(499.37 KiB) Staženo 54 x

vidoq
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: sob úno 14, 2009 8:51
Zařízení: MDA Compact IV

nejlepsi radio pro diamonda?

Příspěvek od vidoq » ned led 24, 2010 16:42

tak radio flashnute, musel jsem ale .nbh upravit (tel: DIAM200, nbh:DIAM100) aby to vubec proslo, dnes jsem pri nekolika hodinovem nabijeni zjistil, ze se telefon odmita dobit na 100%, pres dve hodiny stal na 99%...tak uvidime,jak rychle to bude ubyvat

mbiba
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: úte úno 09, 2010 12:44
Zařízení: MDA Compact IV

nejlepsi radio pro diamonda?

Příspěvek od mbiba » úte úno 09, 2010 12:46

a jak se to upravuje, taky mi to nejde nahrat, kvuli tomu ze to asi je pro jiny model?

Miloš B.

vidoq
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: sob úno 14, 2009 8:51
Zařízení: MDA Compact IV

nejlepsi radio pro diamonda?

Příspěvek od vidoq » stř úno 10, 2010 6:46

potrebujes nbhutil (alespon v0.92, ktera podporuje diamond), na karte "extract nbh" vyberes image s radiem, "go!" -> vpravo "extract" u radio, prepnes se na prvni kartu, jako target device das "diamond", zbyle udaje muzes upravit podle vedlejsi karty (target cid, version, lang...), v prave casti vyberes do polozky radio extrahovany soubor (radio.nb) a kliknes na "build nbh!", chvilku pockas a pak jen vytvorene .nbh zkopirujes do slozky, kde mas aktualizacni program, v te slozce by mel byt ale jen jeden nbh soubor

DirtyKing
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 69
Registrován: čtv říj 29, 2009 10:27
Zařízení: Microsoft Lumia 640 DS Black

nejlepsi radio pro diamonda?

Příspěvek od DirtyKing » stř úno 10, 2010 7:18

Tak se taky přidám do diskuse. Dříve sem měl origo radio rom a pak sem se rozhodl přeflashovat na 1.17.25.09 a po?

Před: telefon 1den, kolikrát ani necelý den při běžném používání.
Nyní: telefon tak 3 dny běžného používání a to ještě zbývá zhruba 20% baterie a to si s ním o trošku víc hraju.


Takhle rapidní zvýšení výdrže moc nechápu, ale asi ta původní radio byla nějak je*lá, nebo nevím :)

Uživatelský avatar
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1099
Registrován: úte úno 09, 2010 15:28
Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB

nejlepsi radio pro diamonda?

Příspěvek od Cheetah007 » stř úno 10, 2010 13:14

Muzes to radio 1.17 prosim nekam uploadnout? ja to stahnul,img ma asi 20mb oproti beznym 6ti a po flashi mi to hodilo chybu a tel. zustal v bootloaderu....puvodne jsem mel defaultni 1.09.25.23 prehrani na 1.13 to nastesti spravilo,dik :-)

EDIT:
Mozna uz to nebude treba....nasel jsem pres XDA developers odkaz na oficialni stranky HTC zde: http://www.htc.com/mea-en/SupportDownlo ... &dl_id=640" onclick="window.open(this.href);return false;

DirtyKing
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 69
Registrován: čtv říj 29, 2009 10:27
Zařízení: Microsoft Lumia 640 DS Black

nejlepsi radio pro diamonda?

Příspěvek od DirtyKing » stř úno 10, 2010 18:41

Pro jistotu dávám kdyžtak tedy odkaz :)

Kód: Vybrat vše

http://www.mediafire.com/?jje2evzodn5

Uživatelský avatar
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1099
Registrován: úte úno 09, 2010 15:28
Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB

nejlepsi radio pro diamonda?

Příspěvek od Cheetah007 » čtv úno 11, 2010 1:15

Diky moc ;-)
Hele nemá někdo tušení,šla by do HTC Diamond nahrát ROMka z Diamond PRO (Liší se jen výsuvnou klávesnicí QWERTY) :roll:

mbiba
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: úte úno 09, 2010 12:44
Zařízení: MDA Compact IV

nejlepsi radio pro diamonda?

Příspěvek od mbiba » čtv úno 11, 2010 13:28

DirtyKing píše:Pro jistotu dávám kdyžtak tedy odkaz :)

Kód: Vybrat vše

http://www.mediafire.com/?jje2evzodn5
mam v Diamondovi nahraty HardSPL Olinex 1.93, pujde mi tam tohle radio z odkazu? Ja zatim at delam co delam, tak mi to u všeho zatím flas rádia tyhle verze skončil v 99% chybou, hodilo mě to do bootloaderu a musel jsem to napravovat tim HardSPL Olinex 1.93, kterej se s tím spojí i bez ActiveSync a da to dokupy, nebo na tohle musím dat jinou verzi SPL a když, tak jakou vlastně?

Miloš B.

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv úno 11, 2010 19:15) --
DirtyKing píše:Pro jistotu dávám kdyžtak tedy odkaz :)

Kód: Vybrat vše

http://www.mediafire.com/?jje2evzodn5
Tak tohle kdyz tam zkusim nahrat, tak to skonci ve 4% s errorem, ale po restartu to nabehne normalne s tim radiem co tam mam ted 1.15.25.14... :-(

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv úno 11, 2010 19:19) --
vidoq píše:potrebujes nbhutil (alespon v0.92, ktera podporuje diamond), na karte "extract nbh" vyberes image s radiem, "go!" -> vpravo "extract" u radio, prepnes se na prvni kartu, jako target device das "diamond", zbyle udaje muzes upravit podle vedlejsi karty (target cid, version, lang...), v prave casti vyberes do polozky radio extrahovany soubor (radio.nb) a kliknes na "build nbh!", chvilku pockas a pak jen vytvorene .nbh zkopirujes do slozky, kde mas aktualizacni program, v te slozce by mel byt ale jen jeden nbh soubor
Tak jo na karte jsem zvolil image radia prepnul se na prvni, ale nechapu kde ve svem MDA uvidim ty hodnoty co mam vyplnit jako ModeID, TargetCID, version, Chunk size. Jazyk mam WWE to vim, mam BsB 651S na MDA Compact IV.

Nevíte někdo kde tohle najdu co tam dát?

kakos2006
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: sob lis 03, 2007 20:19
Zařízení: HD2 WP7

nejlepsi radio pro diamonda?

Příspěvek od kakos2006 » sob úno 13, 2010 12:20

tak to tady pročítám odshora dolu a obráceně a stejně sem z toho jelen. mám mda compact IV od tmobilu a výdrž baterie je katastrofální takže mě zaujalo že změnou rádia na verzi 1.17.25.09 by mohlo dojít ke zlepšení tak sem si stahnul zde nabízené soubory s tímto rádiem spustil instalaci a ve 4% to hodí hlášku invalid error bla bla bla. tak nějak sem pochopil že problem bude asi v tom že to je verze pro diamonda a já mám firware origo t-mobile (1.93.113.2 CSY radio 1.00.25.16 protokol 52.29a25.13U). takže dokázali by ste tady vysvětlit člověku jako sem já tzn. úplnýmu amatérovi jak postupovat pokud to vůbec jde při změně rádia s tím že bych rád ostatní zachoval v původním stavu (myšleno verze firmware od t mobile) ovšem jestli to je možný a někdo bude ochoten takovej návod tady vytvořit tak prosím fakt hodně polopatě . díky

Uživatelský avatar
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1099
Registrován: úte úno 09, 2010 15:28
Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB

nejlepsi radio pro diamonda?

Příspěvek od Cheetah007 » sob úno 13, 2010 13:30

Verze ROMky (jak pises FW) s tim nema nic spolecneho...mas udelany HardSPL??

Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

nejlepsi radio pro diamonda?

Příspěvek od lukas.manak » sob úno 13, 2010 13:31

udělej HARDSPL potom ti to pujde ,nemíš odemčený telefon..

mbiba
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: úte úno 09, 2010 12:44
Zařízení: MDA Compact IV

nejlepsi radio pro diamonda?

Příspěvek od mbiba » sob úno 13, 2010 14:04

Originální T-mobile ROM to nebude, já tam mám BsB rom s windows mobile 6.5 a tím narozdíl od T-mobilích win 6.1 získáš lepší skrolování, o něco lepší výdrž, podstatně rychlejší odezvu systému a o něco lepší ovládání prstem. Pokud není probllém, že zatím neexistuje osvědčená česká rom s windows 6.5, je to jasná volba, navíc je ta změna vratná do originálu, takže před reklamací jde doflashovat co tam patří.

Já se svojí ROM BsB končím taky ve 4% a také bych to rádio bral, chtěl bych zvýšit výdrž. Zatím mám rádio 1.15.24.14 a už i to je daleko lepší než to 1.0.x.x co tam dával t-mob... Ale pozor nejlepší je tam napřed nahrát novější rádio, protože mě pak to původní od T-mob s novějšími win 6.5 nejede (nejde zvednout hovor apod.), ale jde to nakonec nahrát i potom.

Takže nejlepší je pustit na to HardSPL Olinex 1.93 Developer edition, ten povoli nahravani neofic veci, potom nejake novejsi radi a nejakou novou ROM a je to :-)

Ovšem samozřejmě jsem taky za nějaký návod jak tam to 1.17 radio dostat :-) Nejsem tak pokročilý abych to zvládnul pokud to nejde úplně bez problémů.

Miloš B.

-- doplnění předchozího příspěvku (sob úno 13, 2010 14:08) --
lukas.manak píše:udělej HARDSPL potom ti to pujde ,nemíš odemčený telefon..
Já jsem použi HardSPL Olinex 1.93, po startu pruhovanýho bootloaderu mit o píše, že mám Hard-SPL 1.40 Olinex, můžu instalovat skoro všechny ROM, ale tohle radio končí jedno v 99% (to ktere chce SU) s naslednou nutnosti opravy pres Hardspl 1.92 dev, anebo ve 4% s tim, ze se nezmeni vubec nic.

Jakto, že Vám to tam všem potom jde a mě ne?

Miloš B.

BsB 6.51S rom / 1.15.24.14 radio

kakos2006
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: sob lis 03, 2007 20:19
Zařízení: HD2 WP7

nejlepsi radio pro diamonda?

Příspěvek od kakos2006 » sob úno 13, 2010 15:35

aha takže odemknout telefon. dobře a můžete sem někdo hodit odkaz na ten HardSPL Olinex 1.93

Uživatelský avatar
matelkoxxl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 616
Registrován: ned srp 10, 2008 9:51
Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond
Bydliště: Košice

nejlepsi radio pro diamonda?

Příspěvek od matelkoxxl » sob úno 13, 2010 15:45

to mbiba - neviem prečo ti to nejde, ja mám tú istú rom a toto radio som tam v pohode naflashoval. Ale ako pozerám, píšeš tam, že to radio čo tam dávaš potrebuje SU, a SU neni HardSPL!!! Skús to radio čo som tu hodil, to nepotrebuje SU!
Pridávam tu odkazy na to radio + rilphone a aj na hardspl 1.93.
Rilphone je tam vo forme cab súboru - takže ho treba skopírovať do telefónu a nainštalovať, alebo vo forme dll súboru, ktorým treba prepísať pôvodný rilphone.dll v adresári windows. Je na vás, aký spôsob si vyberiete.

Radio 1.17.25.09 + Rilphone for Radio 1.15.25.14
http://rapidshare.com/files/350092811/H ... .25.14.rar" onclick="window.open(this.href);return false;

Hard-SPL-Diamond-OliNex1.93
http://rapidshare.com/files/350093137/H ... ex1.93.rar" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1099
Registrován: úte úno 09, 2010 15:28
Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB

nejlepsi radio pro diamonda?

Příspěvek od Cheetah007 » sob úno 13, 2010 16:35

Hele jsi zkuseny,mam udelane Hard-SPL-Diamond-OliNex1.93 a ted zapasim s cestinou od Sunnysoftu viz. tady:
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 68#p145468" onclick="window.open(this.href);return false;

Zkusil bych nahrat puvodni/tovarni SPL jestli by to pomohlo dal by jsi odkaz?

EDIT:
Kdyby to pak presto neslo mam jedinou moznost: Nahrat cistou rom a po HR v WM normalne instalovat ty dva CABy s cestinou pro 2.03 nevim je najeky rozdil v zaplneni RAMky

mbiba
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: úte úno 09, 2010 12:44
Zařízení: MDA Compact IV

nejlepsi radio pro diamonda?

Příspěvek od mbiba » ned úno 14, 2010 13:43

matelkoxxl píše:to mbiba - neviem prečo ti to nejde, ja mám tú istú rom a toto radio som tam v pohode naflashoval.
.
.
Tisíceré díky! Tak problém byl v tom, že jsem měl starou verzi Hard-SPL, přestože jsem verzí 1.93 stáhnul už dříve povícero, až ted to opravdu udělalo, že se to tam píše při bootu, že mám opravdu 1.93, předtím to bez ohledu na moje pokusy dát jiné hard-spl zobrazovala porad 1.40 a v 99% to při flashi rádia spadlo anebo se to při 4% restartovalo bez uvedení změn.

Takže teď jdu také testovat výdrž, jestli se to od předchozího rádia bude tak moc lišit, doufám, že ano :-)

add rilphone, mám tušení že rilphone obsažený v BsB 6.51S bude novější než pro radio 1.15..., ale jakmile budu mít poroblém, zkusím ten váš rilphone aspoň zkusit a vyzkoušet :-) Nechce se mi zasahovat do něčeho funkčního...

Miloš B.

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Diamond“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů