Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009 FIN

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond (MDA Compact IV)
Odpovědět
Uživatelský avatar
matelkoxxl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 616
Registrován: ned srp 10, 2008 9:51
Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond
Bydliště: Košice

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od matelkoxxl » pon čer 22, 2009 9:54

skusal si vypnut tf3d???

kanak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 52
Registrován: sob bře 25, 2006 8:09
Kontaktovat uživatele:

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od kanak » pon čer 22, 2009 9:59

Používám Mobile Shell 3.0. Zkoušel jsem ho vypnout ale stejně TomTom neběží.

Uživatelský avatar
matelkoxxl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 616
Registrován: ned srp 10, 2008 9:51
Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond
Bydliště: Košice

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od matelkoxxl » pon čer 22, 2009 11:51

no a kolko mas volnej pamäte???to si zabudol napisat...

kanak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 52
Registrován: sob bře 25, 2006 8:09
Kontaktovat uživatele:

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od kanak » pon čer 22, 2009 16:29

Po restartu je pro program volných 47 MB

kanak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 52
Registrován: sob bře 25, 2006 8:09
Kontaktovat uživatele:

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od kanak » stř čer 24, 2009 6:07

Tak nepomohl ani hard reset a přeinstalování aplikace.Funguje někomu TomTom s Erzikou?

Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Adow » stř čer 24, 2009 6:43

K_O: Zkus zapátrat na XDA-dev - určitě to tam bylo. Já mám jen toto, kdyžtak vytvořím vlastní CAB..

kanak: Sám TomToma nepoužívám, ale nevidím problém proč by neměl fungovat. Zkus jinou verzi / nastavení... Máš ho legálního nebo nějakou cracknutou verzi? TomToma používá určitě dost lidí, Eržika má kolem 1300 downloadů - určitě by se někdo další ozval, že to nejede.

kanak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 52
Registrován: sob bře 25, 2006 8:09
Kontaktovat uživatele:

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od kanak » stř čer 24, 2009 8:49

Mam cracknutou verzi.Dřív mi šla v pohodě než jsem přešel na Erziku.Zkusím teda jinou verzi.

Uživatelský avatar
All.Os
smartguru
smartguru
Příspěvky: 529
Registrován: pon led 05, 2009 21:20
Zařízení: Nokia Lumia 920

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od All.Os » čtv čer 25, 2009 8:57

Chtel bych se zeptat nekoho, kdo pouzival jak Erziku v5, tak v6.66, ktera se mu zda lepsi? Mel jsem v5, ktera byla vyborna, pak jsem presel na v6, ktera je opravdu nestabilni a ted nevim, jestli mam zkusit 6.66, nebo se vratit k 5. Nemam ted cas zkouset, taky proto jsem zatim nepreflashoval v6, i kdyz s ni mam problemy.

ronny77
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: úte čer 21, 2005 11:10
Zařízení: nic
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od ronny77 » čtv čer 25, 2009 9:03

Me se 5 zdala taky lepsi nez 6. Od vcera zkousim tu "satanistickou" verzi :grin: a zatim v poho. Bez TF je taky o neco rychlejsi

dobrota2000
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: čtv čer 25, 2009 20:19
Zařízení: MDA compact IV

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od dobrota2000 » čtv čer 25, 2009 20:23

aloha,
jsem tu nový a mám problém.
koupl jsem si mda compact IV a potřeboval bych to přizpůsobit o2. pomůže mi s tím právě stahovaná romka?
jde o to, že bych nejraději využil wifi, ale ta se mi vůbec nezapíná a pár lidí mi říkalo, že je to kvůli tomu, že mám "kyslík" v růžovém telefonu ;)
díky za radu

Antik
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: sob úno 21, 2009 11:18
Zařízení: HTC Diamond

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Antik » pát čer 26, 2009 8:57

Ahoj, jde touhle ROMkou flashovat i takový ty Diamondy od Vodafone brandovaný? Neni s tim pak problém? Díky moc za vývoj tohohle, sám používám verzi 5 zatim v normálním Diamondu.

Uživatelský avatar
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Příspěvky: 527
Registrován: úte říj 10, 2006 7:21
Zařízení: iP4, HTC Desire
Bydliště: Liberec/Praha

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Lukáš Mano » pát čer 26, 2009 12:17

Antik: Po Unlocku Diamondu i od Vodafone jdou flashovat neoficiální ROM. Žádné problémy, při dodržení návodu, by nastat neměly!!

Český návod na Unlock HTC Diamond

Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Adow » sob čer 27, 2009 10:54

All.Os: V6.66 má míň problémů jako v6, ale nestáhlo ji ještě tolik lidí. Na začátek července plánuju V7, která se vrátí k ovladačům 2.03 - ty 2.07 mě moc nenadchly - hlavně nestabilitou, o které píšeš.

dobrota2000: Sám mám Compacta + O2 :D..

Antik: Jak píše Lukáš..... Není problém.

Uživatelský avatar
Pavel.Kouba
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: sob dub 11, 2009 7:02
Zařízení: HTC Diamond

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Pavel.Kouba » ned čer 28, 2009 5:14

All.Os: Používal jsem jak v5, která byla výborná, no v6 ta mi dělala problémy tak bych ti doporučil v6,66, je mnohem lepší a stabilnější jsem sní spokojen.

Uživatelský avatar
All.Os
smartguru
smartguru
Příspěvky: 529
Registrován: pon led 05, 2009 21:20
Zařízení: Nokia Lumia 920

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od All.Os » ned čer 28, 2009 9:22

Diky, jdu na to, uz stahuju 6.66.

Uživatelský avatar
OBeeOne
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: čtv pro 11, 2008 15:42
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od OBeeOne » pát črc 03, 2009 8:17

kanak: mně TomTom běží bez problémů na jakékoliv verzi Eržiky.

Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Adow » pát črc 03, 2009 8:36

Takže testeři už mají k dispozici V7. Pokud vše půjde jak má, tak by měla vyjít 7.7. :tlem:

Předběžný seznam změn:
Klasická verze:
  • Vrátil jsem se na osvědčené ovladače 2.03 z v5 + samozřejmě fixy co HTC vydalo (HTC fix připojní USB kabelu, HTC fix přehrávání hudby, HTC fix GPS)
  • Build zůstává stejný - 21038. Tady se dá hodně experimentovat, ale podle mě to asi nemá smysl. Tenhle byl i v opěvované v5.
  • Nová čeština u některých doplňků z Topazu
  • Oprava drobností v češtině Advanced Configu
  • HTC Album3 z Tachi - tady je malá změna při prohlížení fotek - fotky se neotáčí, otáčíte přístrojem. Tohle je schválně - např. nabídka ikon se totiž otáčí. Jde prostě o to, že fotka je pořád přes celou obrazovku. Osobně se mi to docela líbí.
  • SDK Sensor 4 + G-Config - ovladače gyroskopu - teď už se kalkulačka otáčí sama a Album funguje jak má. G-Configem se dá nastavit, které aplikace se mají automaticky otáčet.
  • Odebrán ChangeScreen, protože.... viz výše :D.
  • VolumeControl z Rhodia - dvě záložky, v češtině a bez megafontů
  • Z TF3D oproti v6 odebrána záložka Kalendář a MTP. Kdo chce, může si doinstalovat. Mohl to být zdroj problémů, takže pryč s tím..
  • Nový doplněk NotificationEnhancement - pro snadné odpojování dat. komunikace, wifi, baterie, kliknutí na novou SMS skočí přímo do TF3D, stejně tak maily.....
  • Opět nová verze Opery ze Rhodia, po nějaké době s lištou pro zoom. Využití paměti je ale opět mizerné :(.
  • Změny v grafice při instalaci - opět pár změn do černa :D. Téma black.tsk je přímo v systému, neinstaluje se.
  • Nějaké další úpravy registrů a nastavení (sám už si je nepamatuju)
Rhodium verze:
  • Vrátil jsem se na osvědčené ovladače 2.03 z v5 + samozřejmě fixy co HTC vydalo (HTC fix připojní USB kabelu, HTC fix přehrávání hudby, HTC fix GPS)
  • Build zůstává stejný - 21038. Tady se dá hodně experimentovat, ale podle mě to asi nemá smysl. Tenhle byl i v opěvované v5.
  • Nová čeština u některých doplňků z Topazu
  • Oprava drobností v češtině Advanced Configu
  • HTC Album3 z Tachi - tady je malá změna při prohlížení fotek - fotky se neotáčí, otáčíte přístrojem. Tohle je schválně - např. nabídka ikon se totiž otáčí. Jde prostě o to, že fotka je pořád přes celou obrazovku. Osobně se mi to docela líbí.
  • HTC PhotoPicker - pro úpravu fotek při přidávání ke kontaktu
  • SDK Sensor 4 + G-Config - ovladače gyroskopu - teď už se kalkulačka otáčí sama a Album funguje jak má. G-Configem se dá nastavit, které aplikace se mají automaticky otáčet.
  • Odebrán ChangeScreen, protože.... viz výše :D.
  • VolumeControl z Rhodia - dvě záložky, v češtině a bez megafontů
  • Opravená manila (TF3D 2) - tady už je snad vše jak má být - spouštění, čas, moje kontaktní karta, psaní SMS v TF do většího prostoru.. Funguje i přidání kontaktu do oblíbených. Stejně tak funguje volání na různá čísla z oblíbených. Něco málo věcí jsem si půjčil z manily Tachi (nové HTC s VGA displejem). Skin je speciální Eržika kombinace - t-mobile. Je tam taky hodně oprav češtiny.
  • Phone Canvas z Tachi - bez landscape režimu a videohovorů (které Tachi neumí).. Líp ale spolupracuje s novou manilou a kontakty.
  • Přidán push internet engine - stránky push už fungují jak mají (přidávání, chování...)
  • Nový doplněk NewContactCard + MessageEnhancement - správa kontaktů v TF3D..
  • Nový doplněk NotificationEnhancement - pro snadné odpojování dat. komunikace, wifi, baterie, kliknutí na novou SMS skočí přímo do TF3D, stejně tak maily.....
  • Změny v grafice při instalaci - opět pár změn do černa :D. Téma black.tsk je přímo v systému, neinstaluje se.
  • Nějaké další úpravy registrů a nastavení (sám už si je nepamatuju)

Uživatelský avatar
Fatal_Soldier
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 51
Registrován: pát črc 25, 2008 11:42
Zařízení: Google Nexus S 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Fatal_Soldier » úte črc 07, 2009 12:01

Zdravím, mám docela velkej problémek. Mám Eržiku v5 na svým Diamondu. Jel jsem do hradce s navi (iGO8) a v půli cesty se mi mobil vypnul, zastavil jsem abych se podíval co se děje..telefon byl normálně vybytej na nulu a to jsem ho měl připojenej na napájení v autě a kontrolky normálně svítily, že se nabíjí a i nastavení v záložce napájení byl ukázán status nabíjení...ale i tak se telefon vybil... nevíte čím to může být? když jsem tam měl ofiko ROMku 1.93 tak vše fungovalo jak má, ale teď když jsem tam dal Eržiku v5 tak mi tohle děje...nebo ještě dotaz, nevíte jestli je to opraveno ve verzi 6?navi je pro mne docela důležitá a tak bych to potřeboval co nejdříve vyřešit...díky moc za rychlou odpověď

Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Adow » úte črc 07, 2009 13:21

Tohle není Eržikou. Prostě jsi měl s minulou ROMkou větší štěstí na počasí. Pokud na Diamonda za oknem svítí slunko, tak se zahřeje natolik, že ukončí nabíjení. Je to klasika. Viz zde.

Uživatelský avatar
Fatal_Soldier
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 51
Registrován: pát črc 25, 2008 11:42
Zařízení: Google Nexus S 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Fatal_Soldier » úte črc 07, 2009 13:50

tak to jsi mě uklidnil, pravda, jezdil jsem s navi převážně v zimě:-D takže tím to asi bude...jinak díky moc, přesunu si držák na navi...zatím :grin:

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Diamond“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti