Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009 FIN

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond (MDA Compact IV)
Odpovědět
dusic24
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: čtv úno 26, 2009 6:26
Zařízení: HTC Desire Z

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 05-2.03 - 14.4.2009

Příspěvek od dusic24 » pon čer 01, 2009 19:55

adow: Jak mohu nainstalovat novou verzi programu ChangeScreen (konkrétně 2.77), aby se mi přepsala ta původní verze v Eržice?

Uživatelský avatar
Putcha
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 139
Registrován: stř pro 31, 2008 15:22
Zařízení: Omnia7
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 05-2.03 - 14.4.2009

Příspěvek od Putcha » pon čer 01, 2009 20:36

@Bodlina
No tak ja mam teraz pozicaneho tiez Kaisera (WM 6.0 - nepytajte sa preco...) a som to skusil a mas pravdu.
Ale co som mal HTC Touch 3G (Wm 6.1) pred Kaiserom tak tam mi to zvuk nevydavalo a som si od toho odvykol. Osobne nepouzivam TF, ale pouzivam today plugin Calendar+ a mam ho nastaveny nech sa prisposobi volnemu miestu na displeyji a vzdy mi tam vyjdu aj udalosti z nasledujuceho dna, takze vzdy vidim den dopredu co bude, to ale neriesi problem ak chces mat aktivovane TF.

Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 05-2.03 - 14.4.2009

Příspěvek od Adow » pon čer 01, 2009 22:07

dusic24: Vypni ChangeScreen aby nebyl aktivní a normálně nainstaluj novější verzi - neměl by s tím být problém. A nebo počkej na V6, tam už tahle verze ChangeScreenu bude. Chtěl bych ji vydat cca do týdne.

dusic24
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: čtv úno 26, 2009 6:26
Zařízení: HTC Desire Z

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 05-2.03 - 14.4.2009

Příspěvek od dusic24 » pon čer 01, 2009 22:17

Díky. Tedy počkám 8-)

dawo1
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pon čer 01, 2009 20:02
Zařízení: HTC Touch HD

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 05-2.03 - 14.4.2009

Příspěvek od dawo1 » úte čer 02, 2009 10:10

prosim mam taky maly problem...namiesto T-Mobile som si dal Eržiku...vsetko som si ponastavoval tak ako som mal predtym, vecer som si dal mobil na nabijacku a rano pozeram(asi po 8h)ze podsvietenie pod hlavnym tlacidlom este stale"preblikuje" a nestoji.pozriem na displej a baterka je nabita na 96%....toto sa stalo az potom ako tam dal Eržiku.
cim to moze byt?

Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 277
Registrován: stř čer 25, 2008 21:24
Zařízení: iP7
Bydliště: Domažlicko

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 05-2.03 - 14.4.2009

Příspěvek od Nolf » úte čer 02, 2009 18:52

no mě se to stávalo běžně než jsem tam dal Eržiku. Baterie byla nabitá ale pouze se zaseklo počítadlo, třeba na 86, 96 atd. Restart a bylo tam 100 procent. Poznal jsem to podle toho, že nebyla horká baterie zespoda. S Eržikou se mi to ještě nestalo. S ofic ROM TM to bylo každou chvíli, takže to má spíš na svědomí nějaký soft doinstalovaný potom.

bizak
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: pát bře 13, 2009 7:50
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 05-2.03 - 14.4.2009

Příspěvek od bizak » úte čer 02, 2009 19:00

Jakou verzi radia doporučujete k Eržice? Mám teď 1.00.25.16 a zdá se mi, že po flashnutí Eržiky se mi rychleji vybíjí MDA. Tak bych chtěl ještě zkusit nějakou novější verzi.

dawo1
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pon čer 01, 2009 20:02
Zařízení: HTC Touch HD

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 05-2.03 - 14.4.2009

Příspěvek od dawo1 » úte čer 02, 2009 21:35

Nolf píše:no mě se to stávalo běžně než jsem tam dal Eržiku. Baterie byla nabitá ale pouze se zaseklo počítadlo, třeba na 86, 96 atd. Restart a bylo tam 100 procent. Poznal jsem to podle toho, že nebyla horká baterie zespoda. S Eržikou se mi to ještě nestalo. S ofic ROM TM to bylo každou chvíli, takže to má spíš na svědomí nějaký soft doinstalovaný potom.

Tak preinstaloval som Eržiku a robi to stale...% sa zastavili na 96 a nic...skusil som SR ale stale len 96%...takze neviem

Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 277
Registrován: stř čer 25, 2008 21:24
Zařízení: iP7
Bydliště: Domažlicko

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 05-2.03 - 14.4.2009

Příspěvek od Nolf » stř čer 03, 2009 21:52

zkus sledovat to zahřívání baterie při nabíjení. Měl jsi baterii zespoda horkou při zaseknutí procent ? Pokud nebude horká, tak se už nenabíjí. No ale pokud to chceš reklamovat, tak postup znáš. Zpět origo rom :-(

dawo1
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pon čer 01, 2009 20:02
Zařízení: HTC Touch HD

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 05-2.03 - 14.4.2009

Příspěvek od dawo1 » stř čer 03, 2009 22:14

kaslem na to, par % je smiesne...ja len ci to nieje chyba len v softe...ale aj tak vdaka

Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 05-2.03 - 14.4.2009

Příspěvek od Adow » čtv čer 04, 2009 7:56

Po čase bych chtěl vydat zase novou verzi Eržiky.
Tahle verze je založená na ovladačích a OEM z 2.07, build OS 21046 (WM 6.1).
Co je kromě nového OS a ovladačů nového?
  • HTC fix připojní USB kabelu (některé nabíječky to nerozpozná a zobrazí nabídku - osobně mi tento fix ale moc nepomáhá)
  • HTC fix přehrávání hudby
  • HTC fix GPS
  • oprava boot screenu - nyní se zobrazuje korektně přes celý displej
  • oprava češtiny v telefonní aplikaci - volba kontaktů ze SIM pomocí čísla a #
  • oprava drobností v češtině Total Commanderu
  • do TF3D přidána záložka Kalendář
  • přidána aplikace Manila Today Page (v základu po instalaci není karta zobrazena!)
  • do databáze počasí TF3D doplněna všechna krajská města ČR + některá města SR
  • nová verze Opery ze Rhodia
  • rozšířená nabídka nastavení chování doplňků v Advanced Configu (bylo již ve update 1 Eržiky 5)
  • přidáno rozšíření možností v nastavení zvuků a upozornění od Juggalo X (viz zde)
  • pár grafických změn při startu
  • pár dalších úprav registrů a nastavení
U Manila Today Page se ještě rozhoduju, jestli bude nebo nebude ve finální verzi ROM - podle ohlasů testerů, kteří už mají v6 k dispozici.

Pokud by měl někdo nějaký reálný námět nebo upozornění na chybu co je ve v5 a ještě ji tu nikdo nepopsal, tak co nejdříve napište. V6 bych totiž chtěl vydat v sobotu ;).

vidoq
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: sob úno 14, 2009 8:51
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 05-2.03 - 14.4.2009

Příspěvek od vidoq » čtv čer 04, 2009 16:45

trikrat "hura," z erziky se stava kazdym buildem (pro me) dokonala romka...problemy s v5? snizila se vydrz, opera pri (90%) kazdem pokusu o minimalizaci spadne, casto pomalejsi reakce tf3d...to je tak asi vse na co si vzpomenu :)

Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Adow » sob čer 06, 2009 20:21

V prvním příspěvku je odkaz na stažení V6 ;).
Změny nejsou tentokrát tak drastické, hlavně jsou nové ovladače z 2.07 (build OS jsem nakonec nechal 21038 - je odzkoušený z V5). Doufám, že bude sloužit stejně dobře jako V5, která má 1392 downloadů + 142 downloadů verze s Manilou Rhodium. Tuhle verzi dám ve V6 samozřejmě taky k dispozici..

quest987
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 56
Registrován: pát pro 12, 2008 22:20
Zařízení: Blackberry Bold 9790

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od quest987 » ned čer 07, 2009 7:19

Tak jsem naflashoval V6 a zatim beha v pohode,,dneska si sni pohraju,zatim mam dobre pocity.
Adow jsi frajer dobra prace.

quest987
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 56
Registrován: pát pro 12, 2008 22:20
Zařízení: Blackberry Bold 9790

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od quest987 » ned čer 07, 2009 18:04

Tak po prvnim necelem dnu s novou verzi erziky musim rict ze jsem zatim nad miru spokojen s vydrzi baterky,protoze driv,uz sem mel tak 30-35 procent baterky fuc ted mam porad plno

Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 277
Registrován: stř čer 25, 2008 21:24
Zařízení: iP7
Bydliště: Domažlicko

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Nolf » ned čer 07, 2009 19:30

tak až to trochu odzkoušíte :wink:
rád bych verzi bez TF3D, stačí tak za 14 dní, měsíc
díky

Uživatelský avatar
Sodan
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pon čer 08, 2009 8:09
Zařízení: Lumia 630 DS

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Sodan » pon čer 08, 2009 8:16

Zdar, registroval jsem se zde pouze kvůli nutnosti reakce na 6 verzi (používám lite).

Nejsem příznivec TF3D. Místo něj používám SPB Weather v1.7.4 + Phone Suite v1.3 + Pocket Plus v4.0.2

Bohužel se však nemůžu zbavit "Manila Today Page". Při každém restartu telefonu se po nějaké době objeví hláška, že nemůže otevřít "Unable to find Manila :(". V nastavení je to všude povypínané, takže nechápu, kde se to tam furt bere.

Sice to naskočí jen jednou , ale je to taknějak otravné.

Předem děkuji za jakoukoli pomoc.

Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Adow » pon čer 08, 2009 8:31

Už jsem to psal několikrát - v dohledné době bude jak Těžká, tak Lehká verze bez TF3D. Chci ještě chvilku počkat jestli někdo nenajde nějakou chybu, kterou bych pro tyto verze mohl rovnou opravit.
Jinak MTP se úplně zbavíš smazáním zástupce ve Windows/Po spuštění.

Uživatelský avatar
All.Os
smartguru
smartguru
Příspěvky: 529
Registrován: pon led 05, 2009 21:20
Zařízení: Nokia Lumia 920

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od All.Os » pon čer 08, 2009 8:32

Nejlepší řešení bude chvilku vydržet, Adow vydá i verzi úplně bez manily.

//EDIT: No, tak jsem se snažil zbytečně :grin:

Uživatelský avatar
Sodan
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pon čer 08, 2009 8:09
Zařízení: Lumia 630 DS

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Sodan » pon čer 08, 2009 9:49

Páni, tak to byl opravdu fofr...

Mnohokrát děkuji za nakopnutí správným směrem!

Nicméně mi TF3D v telefonu nevadí, když jde vypnout...

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Diamond“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host