Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009 FIN

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond (MDA Compact IV)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009

Příspěvek od Adow » pon srp 31, 2009 19:13

Tady to je: http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=33776
Mrkni i na ten odkaz na XDA-Dev - ten jejich postup je docela jinej. Ale měl by být taky funkční.. Já už jsem víc jak měsíc a půl absolutně "bez příznaků" :wink:

Uživatelský avatar
All.Os
smartguru
smartguru
Příspěvky: 529
Registrován: pon led 05, 2009 21:20
Zařízení: Nokia Lumia 920

Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009

Příspěvek od All.Os » pát zář 04, 2009 9:14

Tak jsem teda zkusil tenhle navod na XDA-Dev, tak uvidime. Pokud uz se k tomu nebudu vracet, tak to zabralo :-)

Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009

Příspěvek od Adow » pon zář 07, 2009 21:16

Updaty pro Eržiky 08:

Eržika 08 Rhodium CZ - Update 1: Nový build TF3D 2.1 (2.1.38680.1 - R1.5 od yozgatg - changelog) + úpravy CZ a SK + nové pozadí, oprava PushInternet, nastavení cache u Opery na 4 MB (Opera pak není tak paměťově náročná), oprava češtiny TaskBarIconManagera, přidány aplikace SiN TaskMng - TF3D Restarter a WeatherCityEditor

Eržika 08 Klasická a NoTF CZ - Update 1: Nastavení cache u Opery na 4 MB (Opera pak není tak paměťově náročná), přidána aplikace SiN TaskMng - TF3D Restarter

Eržika 08 Rhodium SK - Update 1: Nový build TF3D 2.1 (2.1.38680.1 - R1.5 od yozgatg - changelog) + úpravy CZ a SK + nové pozadí, oprava PushInternet, slovenština pro Operu, nastavení cache u Opery na 4 MB (Opera pak není tak paměťově náročná), oprava slovenštiny TaskBarIconManagera, přidány aplikace SiN TaskMng - TF3D Restarter a WeatherCityEditor

Eržika 08 Klasická a NoTF SK - Update 1: Slovenština pro Operu, nastavení cache u Opery na 4 MB (Opera pak není tak paměťově náročná), přidána aplikace SiN TaskMng - TF3D Restarter

Před instalací ukončete TF3D!

Uživatelský avatar
All.Os
smartguru
smartguru
Příspěvky: 529
Registrován: pon led 05, 2009 21:20
Zařízení: Nokia Lumia 920

Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009

Příspěvek od All.Os » úte zář 08, 2009 18:57

Teda hledal jsem hledal, ale nikde jsem v nove verzi TF3D nenasel tohle:
- New "My Location" in Weather Tab
> uses GPS to automatically locate your position and adjust weather tab & world clock accordingly
- Weather Tab now takes date into account and adjust accordingly
A další věc, když chci přidat Push stranku ze zalozek, tak to ma z nejakeho duvodu nevim kde porad ulozeny ty puvodni zalozky od Adowa (Seznam, Sport, atd.), i kdyz jsem je v Opere vymazal a nahradil svyma. Ale to muze byt tim, ze jsem preinstaloval puvodni Operu 9.5 tim Adowovym CABem s Operou 9.7.

Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009

Příspěvek od Adow » stř zář 09, 2009 6:46

To už jsem psal na CE4YOU. Ta funkce s GPS tam není, protože mi chybí pár souborů a nastavení registrů bez kterých to nejede (HTCGeoService). Ona totiž ta manila 2.1 R1.5 není ještě vydaná - já jsem ji "sprostě" vykuchal z ROM, kterou autor manily vaří (nebojte, ví o tom) :tlem:. Takže máte v Eržice exkluzivně R1.5 před jejím vydáním (které se plánuje v řádu týdnů), jen tahle fičurka chybí. Pokusím se dodělat třeba v update 2.

Co se týká záložek, tak ty si TF3D bere z adresáře \Windows\Opera9\opera6.adr. Zatímco 9.7 je má v \Program Files\Opera Mobile\profile\opera6.adr. Proto pokud chceš abys tam měl ty nové, musíš ten soubor nakopírovat do \Windows\Opera9.

Uživatelský avatar
All.Os
smartguru
smartguru
Příspěvky: 529
Registrován: pon led 05, 2009 21:20
Zařízení: Nokia Lumia 920

Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009

Příspěvek od All.Os » stř zář 09, 2009 7:55

Díky za vysvětlení obou věcí, asi začnu zase sledovat ce4you, z nedostatku času teď chodím jenom na smartmanii.

pevo
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pát říj 03, 2008 16:00

Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009

Příspěvek od pevo » stř zář 09, 2009 19:11

Zdar všem, používám zcela spokojeně těžkou 7mičku, a protože jsem dlouho neposílal vizitku, zjistil jsem až včera, že když dám odeslat kontakt pomocí sms, vizitka neodejde, ale zrestartuje se mi TF3D. Opakovaně, běžné fígle nic nevyřešily. Nějaký názor? Díky!

Uživatelský avatar
All.Os
smartguru
smartguru
Příspěvky: 529
Registrován: pon led 05, 2009 21:20
Zařízení: Nokia Lumia 920

Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009

Příspěvek od All.Os » stř zář 09, 2009 19:31

Je to chyba manily v sedmicce, upgraduj na v8.

vaseks0001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 218
Registrován: pon črc 06, 2009 14:08
Zařízení: HTC HD2

Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009

Příspěvek od vaseks0001 » ned zář 13, 2009 22:21

U tehle rom me stve jedna vec a to ze je zni odstraneny windows live a msn. to jsou pro me aplikace ktere opravdu pouzivam kazdej den. nechapu proc tak dulezita aplikace je dana pryc. Jak jsem hledal na google tak se to stahnout neda.

NaTuRaL
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 52
Registrován: stř črc 29, 2009 9:53
Zařízení: HTC - DESIRE, TP, Himalaya

Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009

Příspěvek od NaTuRaL » ned zář 13, 2009 23:56

windows live
MSN Messenger 1.00
Windows Live Messenger
pokud ti to staci google najde vsechno jen staci tvedet co tam dat

fast76
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: úte říj 21, 2008 1:12

Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009

Příspěvek od fast76 » pon zář 14, 2009 8:45

Ahoj, možná se zeptám jako úplný pako - ale co to radio, romku měnim když je k dispozici (velké díky všem co na ní makaj) ale radio tam ma pořád stejný od odemčení. dá se někde stahnout nový, nebo to neni třeba?
díky

vaseks0001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 218
Registrován: pon črc 06, 2009 14:08
Zařízení: HTC HD2

Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009

Příspěvek od vaseks0001 » pon zář 14, 2009 10:13

NaTuRaL píše:windows live
MSN Messenger 1.00
Windows Live Messenger
pokud ti to staci google najde vsechno jen staci tvedet co tam dat
Dekuji, to jsem nejak prehlednul. jen jeste vykoumat kde to stahnout:-) nemohu tam najit download nebo tak neco jsem blbej asi:-):-)

NaTuRaL
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 52
Registrován: stř črc 29, 2009 9:53
Zařízení: HTC - DESIRE, TP, Himalaya

Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009

Příspěvek od NaTuRaL » pon zář 14, 2009 14:39

nenapsal jsi u ceho, kde nejde najit download ???

vaseks0001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 218
Registrován: pon črc 06, 2009 14:08
Zařízení: HTC HD2

Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009

Příspěvek od vaseks0001 » pon zář 14, 2009 14:51

no tak treba u toho Windows Live Messenger to je hlavni vec kterou potrebuji

Necituj poslední příspěvek. ziminix

NaTuRaL
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 52
Registrován: stř črc 29, 2009 9:53
Zařízení: HTC - DESIRE, TP, Himalaya

Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009

Příspěvek od NaTuRaL » pon zář 14, 2009 17:14

tak ted jsem to zkousel a staci rozkliknout pouze prvni link a dat Stáhnout Čeština (Pro) - tento cab jiz obsahuje :
Windows Live pro Windows Mobile
(Windows Live Hotmail, Messenger, Kontakty a Spaces)

Zdarma k zařízení s Windows Mobile 6 - Windows Live pro Windows Mobile vám umožní rozšířit na vašem zařízení oblíbené MSN, e-mail Windows Live, zasílání rychlých zpráv a kontakty.

jirikuhn
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: sob zář 19, 2009 8:47
Zařízení: HTC Touch Diamond

Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009

Příspěvek od jirikuhn » sob zář 19, 2009 9:02

Všechny zdravím,
s WM aHTC jsem nováček, ale i tak jsem se pustil do intalace Eržiky a jsem spokojen (mimochodem, dnes pošlu nějaké penízky na účet vývojaře - udělal jste pořádný kus práce). Mám jen pár dotazů a budu velmi rád, když by mi někdo zkušenější pomohl.

Dotaz č1:
Je nutné po instalaci ROM eržiky souborem DiamonCustomRUU.exe provádět HardReset telefonu? Před instalací Eržiky jsem samozřejmě nejdřív nainstaloval Unsigned HardSPL.

Dotazč.2
V původním ROM od HTC jsem byl zvyklý, že při prohližení webu, když jsem chtěl zadat www adresu, tak se při natočení telefonu změnila orientace displeje z vertikální na horizontální.

Dotaz č.3
Nemáte někdo prosím nějaká jiná schémata pro TF3D.

Velice děkuji

Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009

Příspěvek od Adow » úte zář 29, 2009 15:28

Předem díky, podpora potěší :wink:
1. Doporučuju to - překvapivě to vyřeší dost problémů.
2. Otáčení funguje, možná je právě příčinou bod 1 :tlem:
3. Hledej na forum.xda-developers.com

-------------

A je tu update 2 - jen pro verzi Rhodium!

Eržika 08 Rhodium CZ - Update 2: Update aplikace počasí v TF3D - nyní umí ukázat počasí v aktuální poloze (s tím přibyly pro běh nutné utility/ovladače HTC GeoService, GoogleLocation a HTC Framework), nová verze TaskBarIconManageru, která nezobrazuje BT v oznámeních. Po instalaci proveďte reset.

Eržika 08 Rhodium SK - Update 2: Update aplikace počasí v TF3D - nyní umí ukázat počasí v aktuální poloze (s tím přibyly pro běh nutné utility/ovladače HTC GeoService, GoogleLocation a HTC Framework), nová verze TaskBarIconManageru, která nezobrazuje BT v oznámeních. Po instalaci proveďte reset.

Uživatelský avatar
huhu
nováček
nováček
Příspěvky: 36
Registrován: sob pro 27, 2008 23:13
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009

Příspěvek od huhu » stř zář 30, 2009 12:53

Asi som vadny ale kde sa to zapina?

Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009

Příspěvek od Adow » stř zář 30, 2009 13:48

Karta počasí - Nabídka - Nastavení. Po instalaci by to ale mělo být zapnutý. Máš verzi Rhodium?

Uživatelský avatar
huhu
nováček
nováček
Příspěvky: 36
Registrován: sob pro 27, 2008 23:13
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009

Příspěvek od huhu » sob říj 03, 2009 20:34

Jasne ze mam verziu Rhodium :)
uz som to vyriesil. Instsaloval som len update2 bez update1. Preto to asi neslo. Teraz som nainstaloval 1tku a potom hned 2jku a uz to ide super :)
dik

este jedna vec mi napadla. Da sa nejakym lahkym sposobom prihodit spat OneNote? Neviem to nikde najst aby som to doinstaloval :)

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Diamond“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti