Eržika - pravá česká RÓMka :) - ver. 08-2.09 - 18.8.2009 FIN

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond (MDA Compact IV)
Odpovědět
ronny77
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: úte čer 21, 2005 11:10
Zařízení: nic
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od ronny77 » pon čer 08, 2009 10:50

Máte někdo na V6 SpbShell 3? Na V5 mi fungoval ok, ale na V6 se mi totálně podělal. Najednou mi Shell začaly překrývat okna z TF3D a telefon na nic nereaguje. Ani SR nejde, vždycky jen vyndat baterku. Po něm mi telefon naskočí do zprzněnýho TouchFlo (černá a tyrkysová barva), a na nic nereaguje. A do HR se mi zatím nechce, protože jsem včera strávil ranec času optimalizací, dohráním a uzpůsobením různejch apps

dusic24
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: čtv úno 26, 2009 6:26
Zařízení: HTC Desire Z

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od dusic24 » úte čer 09, 2009 13:54

ronny77:Už jsi na něco přišel? Shell 3 jsem na V5 měl taky, ale po tvých zkušenostech jsem čekal, co bude a radši jsem to nezkoušel...

ronny77
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: úte čer 21, 2005 11:10
Zařízení: nic
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od ronny77 » úte čer 09, 2009 14:12

Ani za boha jsem s tim nehnul, takže jsem skončil stejně u HR. Ale ten SpbShell je prostě návykovej. TouchFlo jsem tam měl chvíli, ale už tam mám zpátky Shell a jen se modlim, aby mě to zase někde nevypeklo. Zatím v poho, ale moc tomu nevěřim. Včera sem byl tak zoufalej, že sem tam chtěl strčit znova oficialni romku od paegasu

Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Adow » úte čer 09, 2009 14:38

Tak to už je hodně velká zoufalost :tlem:... Do konce týdne vydám Ev6 i bez TF3D, tak vyčkejte.

Uživatelský avatar
Sodan
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pon čer 08, 2009 8:09
Zařízení: Lumia 630 DS

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Sodan » stř čer 10, 2009 13:33

Tak jsem narazil na další problémek...Když se mi nějaká aplikace připojí přes GPRS a kliknu na "E" zobrazí nabídka, kde je nahoře čas, jak dlouho jsem připojen a pak žádná nová oznámení. A přes toto jsem nepřišel na to, jak ukončit připojení. Musím do správce komunikace...otrava.

Dělám něco špatně, nebo to tak bohužel má být?

Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Adow » stř čer 10, 2009 14:07

To je bohužel správně. Pokud to chceš odpojovat kliknutím na ikonu, musíš v Advanced Configu vypnout Správce oznámení.

kozina
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: stř čer 10, 2009 17:17
Zařízení: HTC Diamond

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od kozina » stř čer 10, 2009 17:25

Ahoj, můžete mi někdo poradit ohledně výdrže baterie Diamonda. Hledal jsem tady na foru a nic jsem k tomu co by me pomohlo nenasel. Moje siucasna vydrz baterky je v radu nekolika hodin bez ohledu jestli na nem neco tedalm/telefonuje. Jakmile je v provozu zacne neuveritelne "topit" baterka. Zkousel jsem novou baterku jestli to pomuze, ale je to porad stejny. Mam v nem Erziku v6 (stejny problemjsem mel i v 5)a radio 1.0025.05. Dneska jsem si nainstaloval nocou vezi (v6) s virou, ze se to nejak zlepsi ale je to porad stejny. Nemate nekdo napad nebo zkusenost co s tim?

diky

full.mix
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv dub 23, 2009 4:19
Zařízení: HTC Touch Diamond

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od full.mix » čtv čer 11, 2009 16:44

Čaues všichni, tak jsem tenhle týden testoval novou Eržiku Deméter v6 (6.6. 2009) a musím říct, že není optimalizovaná stejně dobře jako v5. Předchozí verze neměla žádné chybičky, tahle má následující:

-větší "žrout" baterie, mám 1350mAh a s v5 mi vydržela třeba i 2 dny s průměrným používáním, v6 mi vydrží na 1 den tiptop

-Několikrát za týden se mi stalo, že se mi seklo TF, přístroj fungoval, ale nešel dolní posuvník a ostatní možnosti TF, pomohl až restart telefonu

-Párkrát se mi stalo, že jsem přístroj normálně používal jako předtím, ale zničeho nic se mi vyrestartovalo TF, trvá to asi 10sec, ale když máte něco rozpracovaného, tak to zamrzí

-Občas mi nejde odeslat sms i při plném signálu (?), zase po restartu telefonu šla už v pohodě

-Nedávno mi nešel spustit fotoaparát, zase pomohl restart

To by asi bylo tak vše, neberte to jako"buzeraci", odvádíte super práci a nebýt Eržiky, nedokázal bych si už práci s Diamantem představit :)

Kdyby se našel nějaký dobrotinec, který by mi pomohl vyřešit výše napsané problémy, budu rád, nebo když vydáte update, který nějaké brouky opraví, budu ještě radši :)

Papa lala

Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Adow » čtv čer 11, 2009 18:41

full.mix: Problémy TF můžou dělat jen dvě nové věci - buď kalendář nebo Manila Today Page. Zkus smazat zástupce Manila Today Page ve windows/po spuštění. SMS - nevím, nemám s tím problém, stejně jako s fotoaparátem.
Výdrž může ovlivnit buď radio (to jsi asi neměnil, nebo ano?) nebo nové ovladače 2.07. Já ale žádnej rozdíl nepociťuju, v pohodě vydržím cca den a 1/3 (s normální baterkou, ale preventivně nabíjím každodenně). Denně mám cca 30 min hovoru, max 5 SMS, 15 minut Opery, automaticky se mi stahují maily, sem-tam si s něčím hraju.

full.mix
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv dub 23, 2009 4:19
Zařízení: HTC Touch Diamond

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od full.mix » čtv čer 11, 2009 19:54

To Adow Díky za radu, MTP už jsem vymazal zástupce, tak kdyžtak napíšu po testování, jestli to pomohle nebo ne. Tím "radio" myslíš co, jelikož nevím, co tím máš přímo na mysli, tak jsem to asi neměnil :). Stejnou činnost s přístrojem jsem dělal i já a jak jsem psal, s v5 mi 1350mAh baterie vydržela skoro až 2 dny, teď musím už koncem dne "šetřit" a nezapínat moc display.

EDIT// Po vymazání zástupce se mi stejně TF seklo, nefunguje posouvání na spodní liště, ale "Telefon" a "Programy" fungují, když na to zmáčknu i nabídka Start, takže mě teď čeká restart telefonu

Uživatelský avatar
All.Os
smartguru
smartguru
Příspěvky: 529
Registrován: pon led 05, 2009 21:20
Zařízení: Nokia Lumia 920

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od All.Os » čtv čer 11, 2009 20:14

full.mix: Zajimave je, ze zrovna dneska, kdyz jsem sel z prace, tak jsem si rikal, ze napisu na foru, ze mam pocit, ze v6 je znatelne mene stabilni, nez v5, ktera byla vyladena perfektne. Bohuzel jsem to nemel sanci odhalit behem jednodenniho testovani, ale ted, pri plnem provozu ten dojem opravdu mam. Sem tam zasek, sem tam vyrazne zpomaleni telefonu, sem tam pad aplikace... Nevim, jestli je to zmenou OS a ovladacu, nejakym problemem u me, nebo jeste necim jinym, ale je fakt, ze uvazuju o navratu k v5... HR s v6 jsem uz nekolikrat provadel, ale ne kvuli nestabilite nebo problemum, tech jsem si vsiml az ted, kdy mam v6 nekolik dni v provozu od posledniho HR - predtim jsem delal Hard Reset vzdy zhruba po jednom dni, takze jsem nemohl poradne otestovat.

Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Adow » čtv čer 11, 2009 20:27

All.Os: Taky můžu jen poradit abys zkusil vypnout Manila Today Page. Tu podezřívám z problémů. Vypnutím myslím i smazání zástupce v Po spuštění. A dej vědět, jestli to pomohlo.

Uživatelský avatar
All.Os
smartguru
smartguru
Příspěvky: 529
Registrován: pon led 05, 2009 21:20
Zařízení: Nokia Lumia 920

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od All.Os » čtv čer 11, 2009 21:11

Vyzkousim, stejne jsem zjistil, ze na ni nemam co dat :-))

Uživatelský avatar
Adow
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 253
Registrován: sob led 17, 2009 11:22
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Adow » ned čer 14, 2009 13:16

Takže, mám tu verze na testování. Jde v podstatě o V6 bez kalendáře a MTP a jednou změnou v registrech ohledně napájení. Změny nejsou teda velké, ovladače 2.07 jsem zatím pro test ponechal. A protože verze není tolik odlišná, není 7, ale Eržika 6,66 (no inspirace Dryha) ;).
Těžká - Lehká - Těžká bez TF3D - Lehká bez TF3D
Budu rád, když nějakou verzi odzkouší co nejvíc z vás, následně bych je (pokud s nimi už nebudou problémy) dal na první stranu místo odkazů V6.
Kdyby byl náhodou problém i nadále, vrátím se k ovladačům 2.03. Díky za spolupráci!

full.mix
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv dub 23, 2009 4:19
Zařízení: HTC Touch Diamond

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od full.mix » ned čer 14, 2009 19:09

Jdu do toho, napíšu na konci týdne po testovačce :)

EDIT: Po dvou dnech testování Eržiky v6.66:

Přístroj už funguje skoro bez chyb, eliminovalo se sekání a resetování TF a Dajmond jede dost svižně i při otevírání složek s větším obsahem souborů. Žravost baterky skoro zůstává stejná, mám 1350mAh baterii a za včerejšek jsem byl tak 5minut na internetu, 15minut zapnutá GPSka, několik telefonátů, sms a tak celkově jsem si s přístrojem během dne hrál, nabitý vydržel tak 12hodin........

Zatím se mi ale objevily následující chyby:

-při zapnutí iGo 8 mi docela dlouho trvá, než se spojí se satelitem, nevím jestli je to baterií (dokoupený originál 1350mAh), na louce mi to trvalo třeba 10minut, než se mi spojil se satelitem a to se mi ukázalo asi 7 satelitů s dobrým signálem ...

-poté co dosurfuju na netu, tak mi zůstane na informační liště velké "H" a vedle toho signál toho "H", už tam nemám sluchátko se signálem.

-Slabá výdrž baterie viz první odstavec

To by asi bylo vše, rozhodně je to "vymazlenější" verze než v6

\\Necituj poslední příspěvek!! Používej tlačítko Upravit!! Lukáš Mano

Crocodilus
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: stř čer 17, 2009 13:04
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Crocodilus » stř čer 17, 2009 13:11

Zdravim, mám MDA Compact IV asi tři dny a hned jsem tam podle návodu šlehnul Eržiku V6 (tu verzi z první strany). Nemůžu tedy nijak moc objektivně porovnávat, protože original ROM tam byla chvilku, ale Eržika mi přijde obecně rychlejší a lepší. TF se mi občas kouslo, ale už jsem ho stejně vypnul a jsem rád, že už tu je i verze bez něj. S čím se ale opravdu trápím je výdrž baterie. Nevím jak moc může ovlivnit ROMka výdrž, ale ta moje je teda dost tragická. Nemyslím si, že bych si s telefonem extra hrál, ale mam co dělat, abych vydržel od rána, co vyndam tel. z nabíječky, do večera. Jinak samozřejmě obecně vím o nízké výdrži tohoto komunikátoru.
Takže jestli jde nějak výdrž vylepšit, tahle ROMka bude do rodiny jak dělaná :o)

Draceksoptik
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: stř dub 29, 2009 22:07
Zařízení: MDA Compact IV

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od Draceksoptik » čtv čer 18, 2009 10:33

Ahoj, nevim, mam take MDA Compact IV, jestli mi muzes napsat, jakou verzi Radia tam mas nyni - muzes mi to hodit? Ja jsem totiz ztratil jaka verze byla puvodne..
Jsem tam nyni dal Erziku 6.66 (mam toto cca mesic, kdy jsem hned po ziskani hodil tuto Romku) a pak radio - nyni mam verzi 1.11.25.01 - vypada to, ze mnohem dele vydrzi, predtim vzdy ani ne do vecera, nyni tak den a neco.. Jinak mam nyni baterku 1800mA a tak mi drzi 2-3dny..

quest987
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 56
Registrován: pát pro 12, 2008 22:20
Zařízení: Blackberry Bold 9790

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od quest987 » pát čer 19, 2009 17:33

po par testovani jinych rom postavenych na wm6.5 konkretne od BsB se vracim zpet k erzice zatim az na vydrz stou predposledni verzi maximalni spokojenost.

K_O
nováček
nováček
Příspěvky: 47
Registrován: čtv kvě 29, 2008 6:40

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od K_O » sob čer 20, 2009 20:55

Prosím Vás ako dostanem do tejto ROM naspäť Windows Live Messenger? Všetky čo som vyskúšal buď nešli nainštalovať alebo sa nainštalovali a nešli spustiť.

Inak zatiaľ mám Rom v6.6 dva dni a nemám s ničím problém, akurát ten wlm mi chýba

kanak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 52
Registrován: sob bře 25, 2006 8:09
Kontaktovat uživatele:

Eržika - "pravá" česká RÓMka :) - ver. 06-2.07 - 6.6.2009

Příspěvek od kanak » pon čer 22, 2009 9:21

Ahoj všem,
mám Eržiku v5 a narazil jsme na problém s TomTomem 7.450. Píše mi "Unable to start. Not enough memory..." Čím to může být? Nefunguje ani po restartu zařízení, kdy by paměti mělo být dostatek. Nepomohla ani reinstalace TomToma.

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Diamond“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti