hlasove vytaceni

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond (MDA Compact IV)
Post Reply
brizka
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: xperia

hlasove vytaceni

Post by brizka »

Používáte někdo hlasové vytáčení a pokud ano existuje způsob jak to zrychlit?
Třeba v autě je dost nepohodlné jít na start-programy-hlasové vytáčení. Nefuhguje nějaká finta typu dlouhé podržení vytáčecího tlačítka?
Ve volbě Start - nastavení - tlačítka je prázdno a z t-mobile mi na dotaz jestli se dají nastavit tlačítka přišla tato odpověď:
Priradit tlacitkum program na MDA Compact IV nelze. Situace je zpusobena implementaci noveho TouchFLO 3D menu, ktere tomuto zabrani. Omezeni se tedy tyka vsech MDA a PDA pouzivajicich system Windows Mobile 6.1 s prostredim TouchFLO 3D.
Přesunuto do správné sekce. ziminix
velosport
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: HTC Touch HD

hlasove vytaceni

Post by velosport »

No ja mam HTC Touch HD a mal som nastavene hlasove vytacanie na lavu hardwarovu klavesnicu. Treba ju dlhsie podrzat.
wizaard
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930

hlasove vytaceni

Post by wizaard »

1) Špatná sekce - Touch Diamond není smartphone, ale PocketPC.
2) Zkus, jestli nepomůže Advanced Configuration Tool 3.3 (Menu -> More Settings -> Key mapping -> Long press send key).
velosport wrote:No ja mam HTC Touch HD a mal som nastavene hlasove vytacanie na lavu hardwarovu klavesnicu. Treba ju dlhsie podrzat.
T-Mobile (a další) si spoustu věcí ve svých brandovaných ROMkách upravují, proto to asi u Compactu IV nejde. ROMky od operátorů jsou celkem hnus.

Nemusíš citovat hlavní příspěvek, pokud na něj reaguješ a tvoje reakce není utopena kdesi v diskusi.
Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iP7

hlasove vytaceni

Post by Nolf »

Tak jsem to zkousel na Compactu a v AdvConfigu ani v SoftkeyManageru nelze priradit nic k hardware tlacitkum. Jen softkey. Akorat v nastaveni ppc je velmi omezena moznost nastaveni dlouheho stisku cerveneho tlacitka. Takze hlasove vytaceni ztraci smysl. AEbuttons a Hbutton jsem nezvladl nastavit, treba tam by to slo.

Edit: zkusil jsem AE button ale nefunguje. Funguje to nekomu na romce od T-mobile ?
wizaard
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

hlasove vytaceni

Post by wizaard »

No, je to škoda, protože původní Touch Diamond má "zelený telefonek" povolený na dlouhý stisk, tedy na přemapování. Sice jen jedno tlačítko, ale má.

Jinak - HButton by to určitě nezvládl - ten funguje přes normální nastavování ve Windows Mobile, ale AEButtons by to zvládnout určitě měl.

EDIT: Aha, tak to je špatný. Jinak na internetu jsem četl (na XDA, ale je to dýl, tak nevím, jestli to ještě platí), že na Touch Diamondu se AEButtons nechce rozjet.
Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel

hlasove vytaceni

Post by Nolf »

díky za info
taky bych hledal na xda kdyby jsem vice zvladal anglinu
wizaard
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

hlasove vytaceni

Post by wizaard »

Jen takový nápad, na který jsem přišel při čištění registru mého Diamonda...

Mrkni do registru pomocí nějakého regeditu na tohle umístění: HKLM\Software\Microsoft\Shell\Keys\. Pokud tam nic nemáš, já tam mám klíč 40C6, ve kterém je uložena ona informace (dlouhý stisk zeleného telefonku).

Eventuelně přikládám REG soubor pro jeho doplnění. Pokud tam je, mrkni, jestli jsou hodnoty stejné - pak by to muselo být nějak natvrdo SW vyřešené v ROM. To je poslední, co mě napadá.

Code: Select all

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Shell\Keys\40C6]
@="\"\\Windows\\AppButtons\\Hlasové vytáčení.lnk\""
"Flags"=dword:00000000
"WndCls"=""
"BtnWnd"=dword:00000000
"Name"="Tlačítko 1(Držet)"
"ResetCmd"="\"\\Windows\\AppButtons\\Hlasové vytáčení.lnk\""
"Icon"="\\windows\\SDDialer.exe, 0"
Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel

hlasove vytaceni

Post by Nolf »

Diky
Mohl by jsi sem dat export toho udaje z registru ? A napsat jaky program jsi pouzil ?
Me to beni uplne jasne, ty udaje. Ten zastupce je tam taky umisten ? Ja tam mam hodnotu 40C1 a tyto udaje
ab default
D BtnWnd 0x0 (0)
D Flags 0x4 (4)
ab WndCls
Pouzivam Resco, predtim jsem mel nejaky PHM a mam jeden co se neinstaluje RegEditCe
wizaard
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

hlasove vytaceni

Post by wizaard »

Nemohl jsem vložit REG soubor - fórum to neumí, ale stačí, když skopíruješ vše, co je v "kódu", vložíš do TXT a přejmenuješ na REG - Resco Ti to už naimportuje. Pak to můžeš vyzkoušet. Být Tebou, zazálohoval bych si ještě radši původní nastavení - celý klíč 40C1.

Pak to můžeš zkusit nějak pořešit - vložit můj klíč, restart. Nepůjde-li, smazat ten Tvůj, restart. Nepůjde-li, přejmenovat ten můj na 40C1, restart. Nezabere-li nic z toho, je mi líto.
Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel

hlasove vytaceni

Post by Nolf »

Tak jsem se do toho pustil hned, nechtel jsem cekat. Opsal jsem tve hodnoty do toho registru ale bez zastupce. Okopiroval jsem ten puvodni a dal tam tve hodnoty a smazal ho. No AEB se nechyta ale v nastaveni ppc v polozce tlacitka ted jiz jde priradit funkce z roletoveho seznamu funkci k tlacitku. Neni tam popis jake ale je to to zelene. Dal jsem mu funkci rotace a funguje to. Zitra budu pokracovat.

Dekuji Ti moc.
wizaard
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

hlasove vytaceni

Post by wizaard »

No, vidíš - přítelkyně mi šla dělat večeři (to mám život, co?) a já ležel na posteli a promazával registry. Když přinesla jídlo, všiml jsem si toho klíče a vzpomněl jsem si na Tebe!

Jinak jsem rád, že to funguje!
Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel

hlasove vytaceni

Post by Nolf »

Ted uz jenom aby nekdo sikovnej zjistil udaje v registru pro premapovani tlacitka zpet a to uplne, ne jen pres wm prostredi na dlouhy stisk.
Home pouzivam, protoze zaviram aplikace jednim stisknutim. Nepotrebuji aby mi neco bezelo na pozadi. Skoda ze nejde TouchFlo odinstalovat.

Díky ze jsi si vzpomel :wink:

Prikladam export z registru pro klic 40C6, ten 40C1 pak smazat. Funguje na Compact IV ROM 1.93 T-mobile. Export z programu PHM registry editor.
V nastaveni ppc - tlacitka si pak priradte funkci na dlouhy stisk, export je pred nastavenim tlacitka.

E: na xda jsem nasel tohle

Code: Select all

This may not be of much use to most people, but I am not a Touch Flo fan. After a hard reset I do a soft reset before the "customisations" start and so Touch Flo isn't installed. I have a straight WM6.1 today screen which is just fine by me. (Telstra ROM)
One benefit of this is that EA Buttonplus (there is a new version 22-12-08 Ver 2.6.5) can be used to map the Home and Back buttons. I use the "Home" button to launch a program called "Launch Manager", and the "Back" button to launch TomTom.
Unfortunately, Touch Flo grabs these buttons and so they can't be remapped.
Tak jestli jsem to dobre pochopil, prerusil customizaci a jde mu AEb na premapovani.

Používej tlačítko Upravit místo double-postu. ziminix
Attachments
40C6.reg.txt
Umazte si koncovku .txt - soubory s koncovkou reg nelze vkladat do fora
(237 Bytes) Downloaded 119 times
Post Reply

Return to “HTC Touch Diamond”