Stránka 1 z 28

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Napsal: pon říj 13, 2008 13:56
od tslany
Vzhledem k velkému počtu stránek předešlého tématu zde zakládám nové, kde můžete dál diskutovat.

Změna stanice počasí

Napsal: pon říj 13, 2008 15:05
od Mape
Ahoj,

mám dotaz na změnu stanice pro počasí. Postupoval jsem podle návodu a vše se mi povedlo na poporvé.
Jenže pak jsem zkusil změnit téma (proběhlo též OK), ale zmizela mi ta přidaná stanice.
Teď když ji zkouším přidat, tak mi editor hned na začátku napíše "File write protection could't removed" a nespustí se.

Dokážete mi někdo poradit co s tím ?

Díky moc

Re: Změna stanice počasí

Napsal: pon říj 13, 2008 17:37
od nirman
pandy72 píše:K tomu sekaniu prehravanej hudby ako gramofónu: ja som to vyriesil tak, ze som mp3 hudbu konvertoval na datovy tok 56 kb. To praskanie a zasekavanie mi robilo pri datovom toku 32 kb, obcas pri 48 kb. Takze som zvolil 56 kb a funguje to dobre. Konverziu som robil cez iTunes.
Tyjo, ty jsi poslouchal .mp3 na 32kb tok? To je sila.. To sekani je opravdu jen u uzivatelu co pouzivaji nizky bit rate? Ja teda posloucham vse minimalne na 192kbps a se zasekavanim problemy nemam.

Napsal: pon říj 13, 2008 18:22
od Lausien
Víte někdo, kde se dá sehnat ten kavel ExtUSB - TV ? Tedy na propojení Raphaela s TV? Tedy využití TV-Out? Dikes

Napsal: pon říj 13, 2008 18:28
od bj
Mám k tomu jen malou technickou poznámku - klasické Audio CD má datový tok 1 411 200 bitů za sekundu !!! , pokud použiješ kodek pro tkzv. ztrátovou kompresi pro mp3 je minimum pro nezkreslený zvuk 256 kbps, pro běžný lidi bez absolutního sluchu 192kbps. Promiň, ale 56 kbps považuju trošku za masochismus a sebepoškozování :-D :-D :-D

Napsal: pon říj 13, 2008 18:39
od bj
2 Lausien: Co se týká toho kablíku, jukni sem :wink:

http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... sc&start=0

Napsal: pon říj 13, 2008 18:45
od nirman
No mam za sebou nekolik let ZUŠ a podle me 192 je sice minimum, ovsem nijak dramaticky rozdil oproti CDa neni. Rozdil sluchatka/repraky taky bude. mp3 oreze hlavne nam lidem neslysitelny rozsah. Musim schvalne udelat test a porovnat CDa a mp3 (320 a 256kbps).

Napsal: pon říj 13, 2008 18:49
od bj
Já taky nic jiného netvrdím :-D nebo snad ano :?:

Napsal: pon říj 13, 2008 18:51
od nirman
bj píše:.....pro běžný lidi bez absolutního sluchu 192kbps.
:) beru ze jsi to myslel jen zvelicene teda :)

Re: Změna stanice počasí

Napsal: pon říj 13, 2008 19:54
od nAscA
Mape píše:Ahoj,
mám dotaz na změnu stanice pro počasí. Postupoval jsem podle návodu a vše se mi povedlo na poporvé.
Jenže pak jsem zkusil změnit téma (proběhlo též OK), ale zmizela mi ta přidaná stanice.
Teď když ji zkouším přidat, tak mi editor hned na začátku napíše "File write protection could't removed" a nespustí se.
Dokážete mi někdo poradit co s tím ?
Díky moc
Pouzivas na to WeatherDatabaseEditor 1.2? Pokud 1.1, tak upgraduj, jestli ani to nepomuze, tak stahni http://forum.xda-developers.com/attachm ... 1216561275 a nainstaluj. Snad to pomuze.

Nizky datovy tok a moje poziadavky

Napsal: úte říj 14, 2008 7:10
od pandy72
Ja viem, ze datovy tok 56 kb je nizky a na pozitok z hudby pomerne nekvalitny. No pre moje potreby staci. Ja si stahujem archivne relacie z nabozenskeho radia Lumen a tam su ulozene subory s datovym tokom 32 kb a su mono. Kedze na 8 GB karte chcem toho mat co najviac, zvolil som kompromis konverzie na 56 kb. Nepocuvam na sluchatka ale cez reproduktor. Hudbu na pocuvanie si z CD urobim aspon v 128 kb, pripojim sluchatka KOSS a to mi staci. Aj tak HTC Touch Pro nie je HiFi zariadenie a reprodukuje audio o cosi horsie ako moj SE K700i. Koli pozitku z kvalitnej reprodukcie hudby som si HTC nekupoval. Takze tak je to s mojim sadomasochizmom. Chcel som len poukazat, ze to sekanie u mna sposoboval nizky datovy tok a WM Player to v HTC Touch Pro asi uz tak nizko nezvlada.

Napsal: úte říj 14, 2008 9:38
od nirman
Tak vcera vecer jsem pri tom "testu" zjistil, ze CorePlayer (posledni verze) u .mp3 souboru s nizkym bitrate taky zasekava. WMplayer si ale poradi bez sekani jak s 3xxkbps tak i s nizsimi bez sekani. Jedine snad problem v ruznych verzich systemu jinak nevim.

Re: Změna stanice počasí

Napsal: úte říj 14, 2008 10:43
od Mape
nAscA píše: Pouzivas na to WeatherDatabaseEditor 1.2? Pokud 1.1, tak upgraduj, jestli ani to nepomuze, tak stahni http://forum.xda-developers.com/attachm ... 1216561275 a nainstaluj. Snad to pomuze.
Díky za radu. Ten upravený CAB zabral.

Mape

Napsal: úte říj 14, 2008 16:51
od Lausien
bj píše:2 Lausien: Co se týká toho kablíku, jukni sem :wink:

http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... sc&start=0
Jo, to si pamatuju, že sem na to koukal, link je bohužel ale jen na zahraniční eshop a já bych to rád koupil v CZ.
Je to tu už někde?

Napsal: úte říj 14, 2008 18:30
od bj
V čechách asi ještě není v obchodech, ale já plánuju pokus s neoriginálním kablíkem od nějákého foťáku. Tak uvidim. /No, nejspíš to nevyjde, ale nezkuste to :-) /

Napsal: úte říj 14, 2008 20:13
od sieber
Zdravim,prosim vas nevite jaka je ted aktualni original rom na raphaela?Popripade kde se da stahnout,dik

Napsal: úte říj 14, 2008 22:29
od bj
Verze ROM se liší i od regionu /státu/ kde se Raphael prodává, zkus tenhle odkaz /je v ENG/, druhý příspěvek. Nevim jestli je to ta nejaktuálnější ROM v CZ, ale je to jediná, o které vím, že se dá stáhnout.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=427507

Napsal: stř říj 15, 2008 10:17
od shaman171
nazdarek hele mam takovej problem kdyz nabijim rafaela pres noc dam ho na nabijecku cca ve 12 a rano v pul 7 stavam a on neni nabitej ani na 3/4 (vim ze to je kravina) a kdyz ho restnu tak je najendou plnej div nepraska ... jakto ? cim to je strasne me to stve ... driv mi to delalo tak jednou tejdne teda pokazdy myslel jsme ze to delalo touch flo ale to uz nepouzivam :-(

Napsal: stř říj 15, 2008 12:12
od bj
To s tím nabíjením je bug v ROMce, /respektive ukazatelem nabití/, snad to vyřeší časem upgrade, nebo flashnout neoficiální ROM = ztráta záruky /pokud tě trápí jen tohle, tak rozhodně neflashuj :-D /.

Napsal: stř říj 15, 2008 13:21
od shaman171
ok no vydrzim to ale je to opruz driv to nedelalo ... :-( ubgrade myslis nejakej opravenj balicek ? dejme tomu neco jako aktualizace nebo flah oficialni romky ?
EDIT:// ten windows update je tam jen na okrasu zejo ? :-D zkousel jsem to ale ani kdyz jsme 10 minut hledal aktualizace nic .. :-D ani mi nerekne ze je to nenajde ani ze najde :-D delsi nervy jak 10 minut nemam :-D