HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro (Raphael)
Odpovědět
shaman171
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: ned bře 09, 2008 10:57
Zařízení: Nokia Lumia 1320
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od shaman171 » stř úno 18, 2009 21:46

ahoj :-) covece ja je vlastnim podobnou dobu a o tohle jsme se nikdy nezajimal... :-D ale zajimalo by em proc mi teda HTC neuvolni ofiko ROMku alespon v ENG ? to by byla od nich podpásovka .... ja uz tu cestinu nepotrebuju znam uz WM rekl bych dost na to abych je dokazal svoji prumernou stredoskolskou anglictinou ovladat stejne vetsina programu je anglicky ... a cestyna od SS jde dohrat to neni problem a tu bezplatnou aktualizaci bych i uvital .... :-) bylo by to od nich feeer :-D
jinak ohledne toho navodu .. :-D ja ho taky jne prolistoval na Pc abych vedel jak do toho dat simku a kartu :-D nic vic ... :-D ale ikonky jsme studoval jinka tuhle tu "sumejici" ikonku obcas vidim taky a proste to neresim :-D sulezity pro me je ze to prijima a odesila zpravy a volani ... :-D a mylsim ze tohle sumeni tej ikonky je jen v oblasti se spatnym signalem nebo treba jen se spatnou podporou GPRS atd ...

nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 172
Registrován: ned srp 17, 2008 3:40
Zařízení: HTC Touch Pro

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od nirman » stř úno 18, 2009 23:16

No asi te ceka unlock a pak si flashni jakou chces ROMku :) A nebo si myslim, ze sehnat si tu cestinu i jinak taky neni tezke, pokud ji uz jednou koupenou mas tak si ji podle me s klidem sezen "upravenou". Kdyz si koupis film nebo hudbu tak si je pro sve potreby taky muzes kopirovat.

telatko23
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: stř lis 12, 2008 1:11
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od telatko23 » čtv úno 19, 2009 7:43

Zdarec,

chystám se na flash nové origo ROM. Dříve jsem přehrával FW hlavně na symbianu u WM to bude poprvé. Chystám se všechno udělat od znova, ALE jak nejlépe zazálohovat kontakty, nastavení netu, mailů atd... to by melo jit prenest vpoho ne?

Skousel jsem to sprite mobile backupem, ale nejak tomu moc neverim, tak se ptam jestli neni nejaka jednodussi metoda?

dikes :P

EDIT: tak se divam, ze ten sprite backup ani snad ty kontakty nezalohuje? :?: :roll: :roll: :roll:

Uživatelský avatar
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Příspěvky: 527
Registrován: úte říj 10, 2006 7:21
Zařízení: iP4, HTC Desire
Bydliště: Liberec/Praha

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od Lukáš Mano » čtv úno 19, 2009 8:09

Vyzkoušej Pim Backup, ten zálohuje vše spolehlivě. Kontakty, poznámky, kalendář si můžeš také zálohovat (synchronizovat) do Outlooku přes WMDC ve Vistach nebo ActiveSync v XP.

Lucky;)
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: sob pro 20, 2008 13:24
Zařízení: HTC Touch Pro (Raphael)
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od Lucky;) » čtv úno 19, 2009 13:09

Pokud nemáš extrémní množství kontaktů, tak se mi osvědčilo dát si s tim jednou tu práci a přes správce SIM si všechny kontakty nacpat na simku... pak už je máš kdykoli po ruce i kdybys dejme tomu kvůli vytlučený baterce potřeboval narychlo hodit svou sim do jinýho telefonu...

nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 172
Registrován: ned srp 17, 2008 3:40
Zařízení: HTC Touch Pro

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od nirman » čtv úno 19, 2009 16:00

Prace to neni, jednoduse das kopirovat kontakty na SIM (ja jen ze to vypadalo slozite). Jedine co se ti zmeni bude, ze se ti orezou dlouhe nazvy. Vleze se tam tipuju kolem 10znaku.

telatko23
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: stř lis 12, 2008 1:11
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od telatko23 » čtv úno 19, 2009 18:50

tak maaalo jich opravdu bohuzel nemam :-D :roll:

nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 172
Registrován: ned srp 17, 2008 3:40
Zařízení: HTC Touch Pro

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od nirman » čtv úno 19, 2009 18:54

10 znaku nazvu kontaktu ne 10 kontaku ! :-D
Kontaktu se tam vleze (SIM od 02 3 roky stara) kolem 250

telatko23
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: stř lis 12, 2008 1:11
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od telatko23 » čtv úno 19, 2009 19:26

mam kontaktu lehce pres 500

nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 172
Registrován: ned srp 17, 2008 3:40
Zařízení: HTC Touch Pro

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od nirman » čtv úno 19, 2009 19:40

Tak to zazalohuj pres PC nebo tema aplikacema pro WM. Ja rad pouzivam Jeyo Mobile Companion (zalohuje pres PC), na ktere me odkazal elcrys tady http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... txt#p83255
Potreboval jsem ulozit kontakty do formatu aby byl citelny i pro me v pocitaci.

telatko23
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: stř lis 12, 2008 1:11
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od telatko23 » čtv úno 19, 2009 20:01

diky.. zazalohovano pres Jeyo mobile.. je to supr. doporucuju... doufam ze to tim jeste obnovim :lol: :lol: :lol:

nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 172
Registrován: ned srp 17, 2008 3:40
Zařízení: HTC Touch Pro

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od nirman » čtv úno 19, 2009 20:06

:-D Zalezi na formatu v jakem to mas :D .csv to pouziva jako primarni a nejlepe to s tim umi. Dokaze to delat i s jinymi formaty, co jsem zkousel ale s obnovou uz to tak fajne nebylo. Na obnovu mej .csv a klidne si to dej i do jinych formatu.

honzasevcik
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: ned úno 15, 2009 13:08
Zařízení: budoucí majitel HTC Touch Pro

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od honzasevcik » čtv úno 19, 2009 23:05

nirman píše:No asi te ceka unlock a pak si flashni jakou chces ROMku :) A nebo si myslim, ze sehnat si tu cestinu i jinak taky neni tezke, pokud ji uz jednou koupenou mas tak si ji podle me s klidem sezen "upravenou". Kdyz si koupis film nebo hudbu tak si je pro sve potreby taky muzes kopirovat.
Takže pokud budu mít telefon určený pro český trh, tak si oficiálně nemůžu stáhnout ani žádnou verzi ROMky v ENG? Prostě to co mi do toho telefonu daj, to tam musím mít a basta? (Myslím pokud nechci přijít o záruku, o kterou bych asi unlockem a flashnutím přišel ..)

perm
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 72
Registrován: čtv dub 05, 2007 16:13

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od perm » pát úno 20, 2009 12:27

tak nejak, kdyz chces CZ a zaruku, tak musis nechat puvodni ROM
nebo je pak jeste jedna trosku krkolomnejsi varianta, ktera by mozna mohla byt v pripade reklamace uznana (ale to neviiim-jen si rikam MOZNA) - Unlock->vypreparovat CABy s CZ->nova ROM->instalace CABu s CZ->puvodni SPL

ja jsem se vcera pokousel uvarit novou ROM s CZ, ale kdyz jsem ji flashnul, tak mi nabehla jen prvni cerna splash-screen a dal nic (ani po vyndani baterky a nekolika rebootech) - takze jsem musel do bootloaderu a douknout tam starou. Predpokladam, ze by mohl fungovat vyse uvedenej postup, ze by se CZ doinstalovala a nevarila se cela nova ROM (tzn po kazdem HR by se museli treba z pametovky ty CABy instalovat)...

telatko23
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: stř lis 12, 2008 1:11
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od telatko23 » pát úno 20, 2009 14:28

Pokud to vse chapu dobre, tak kdyz mi nabine novou ENG rom primo ofiko update stranky,, tak ji tam akorat flashnu a o zaruku a nic podobneho neprichazim? :?: navic ocekavam ze to pujde bez problemu... mylim se? :grin:

nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 172
Registrován: ned srp 17, 2008 3:40
Zařízení: HTC Touch Pro

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od nirman » pát úno 20, 2009 14:32

Je to tak :)
Zaruka zustava dokud neudelas unlock zarizeni a to s ROMkama od vyrobcu nemusis.

shaman171
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: ned bře 09, 2008 10:57
Zařízení: Nokia Lumia 1320
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od shaman171 » pát úno 20, 2009 20:37

Ahoj lidi ... mám takové dilema .... rád bych si flashnul tu novou ofiko ROM ale mám CZ verzi to ze prijdu o cestinu me je fuk ... uz znam WM natolik ze si troufnu o ni prijit ... jde mi o to ze kdyz chci stahnout novou ROMku tak mi to vezme ten S/N bez problemu .. ale pak kdyz dam download tak at stahuju evropu nebo evropu 2 mi too proste nestahne a hodi me na stranku supportu :-( tak by me zajímalo jeslti můžu já jakože ofiko flashnout na novou ROMku ENG kdyz mam CZ verzi ? diky moc... (predpokladam ze ofiko CZ ROMky se nedockame ...

EDIT:// tak jsme to nevydrzel a nechal si romku poslat od telatka23 a prave jsme doflashoval ... hnedky napisu prvni dojmy (PS: slo to ficialni cestou ... )
1) TF3D rychlejsi o 60% minimálně!!!!
2) Rychlejší start telefonu!
3) Celkové rapidní zrychlení!!!
4) Zlepšení přijmu signálu WiFi
5) a urcte halda dalsich veci co jsem jeste nevykoumal .... :-D

Uživatelský avatar
bj
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: pát říj 03, 2008 21:58
Zařízení: HTC Touch Pro, iPAQ rx3715
Bydliště: Praha/Pardubice
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od bj » pát úno 20, 2009 22:15

nirman píše: - Podle meho spatne funguje ukazatel stavu baterie. Co soft reset to uplne jina hodnota. Z 50% me to skoci na 14% a po dalsim restartu to vyleze na 26%
- Az po asi tretim soft resetu se mi zmenila ikonka GPRS z "G"cka na to co je videt na screenu dole. Asi mi to nikdo nevysvetli :???:
Stav baterie je nějak provázán s HTC Task managerem, chyba je údajně v jeho konfliktu právě s měřením kapacity baterie a jejím zobrazováním. Snaží se to rozlousknou na XDA už od doby prodeje Raphaela a pořád se to nějak nedaří :-D , co se týká té ikonky, tak ta je v pořádku, WM disponuje několika druhy a i tato je možná. Stejné varianty jsou i u EDGE -E atd.

p.s. jinak nová ROM je docela OK, vyplatilo se čekat :roll:

telatko23
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: stř lis 12, 2008 1:11
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od telatko23 » pát úno 20, 2009 22:37

tak novaa ofiko ROM je fakt dobraaaa...

jen dva dotazy... po flashi mi nejde oznacovat emaily treba.. chci tahem oznacit a nejde to.. kde se to nastavuje? driv mi to slo

a v TF3D mam nastavene 3 emailove ucty... u zadneho neni nova zprava.. a celkem dole v liste mi to ukazuje 1 dnu zbylou.. jak ji odstranim.. na drivejsi ROM ce mi to udelalo kdysi taky.. a vim ze jsem to nejak dostal pryc... otravuje to.. :evil:

EDIT1: tak jsem smazal vsechny emailove ucty.. a ukazuje mi to No accounts.. a emailu celkem 1 :???: ale vim.. ze predtim jsem ho nejak odmazal.. ale uz nevim jak ?

EDIT2: po nastaveni synchronizace pres Exchange server bez synchronizace emailu se ten jeden nevybrany email vytame vas ulozi jako nevybrany do TF3D ale nastaveni outlook emailu zmizi.. takze jej znovu zapnout.. email odmazat a vypnout.. vyreseno... ale stejne nechapu ze ti vyvojari z HTC neodhalej takovou P......u k...a :-D :-D :-D

jinak je nova ROM opravdu dobra.. doporucuju :-D

agopom
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 70
Registrován: sob úno 21, 2009 18:46
Zařízení: HTC Touch Diamond 2
Bydliště: Nitra + zašvábený internát v Bratislave :)

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od agopom » sob úno 21, 2009 18:49

Ahojte vsetci vlastnici Raphaela. Velmi ma zaujima kvalita zhotovenia tohoto pristroja. Vyzera totiz dost plastovo, tak by ma zaujimalo, ci sa vam neosuchal, ci nieco nepraska a najma, ako je na tom po dlhsom pouzivani vysuvny mechanizmus. Dakujem velmi pekne.

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Pro“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti