HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro (Raphael)
Odpovědět
rezy
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: ned úno 15, 2009 11:08
Zařízení: HTC TOUCH PRO
Bydliště: Třebíč

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od rezy » ned úno 15, 2009 11:23

Ahoj, chtel bych se zeptat na sitove pripojeni ktere je u activesync po pripojeni touchpro se mi vytvori pripojeni:
Adaptér sítě Ethernet Připojení k místní síti 7:
Přípona DNS podle připojení . . . :
Popis . . . . . . . . . . . . . . : Windows Mobile-based Device #2
Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 80-00-60-0F-E8-00
Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano
Automatická konfigurace povolena : Ano
Adresa IP . . . . . . . . . . . . : 169.254.2.2
Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Výchozí brána . . . . . . . . . . :
Server DHCP . . . . . . . . . . . : 169.254.2.1
Zapůjčeno . . . . . . . . . . . . : 15. února 2009 9:56:42
Zápůjčka vyprší . . . . . . . . . : 17. března 2009 9:56:42
Zkusil sem se pripojit pre explorer na tu adresu co mi vytvorilo pripojeni a chce to po me jmenu a heslo v manualu sem nic k tomu nenasel Muzu poprosit jake je jmeno a heslo a k cemu to muze byt? dekuji

http://img1.imgup.eu/htc1.JPG

honzasevcik
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: ned úno 15, 2009 13:08
Zařízení: budoucí majitel HTC Touch Pro

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od honzasevcik » ned úno 15, 2009 13:10

Dobrý den, chystám se koupit přístroj HTC Touch Pro. Bude to můj první WM telefon (předtím řada symbian telefonů). Jak jsem si tak ale pročetl skoro celou tuhle diskuzi a čtu o tom nepřeberném množství chyb, začínám mít strach že telefon nikdy nebude pracovat na 100%. Jak to tedy doopravdy je? Jste s ním spokojeni? Aby telefon byl co proto budu muset nainstalovat množství aplikací? Které aplikace si podle vás mám určitě nainstalovat? Děkuji moc za rady :-)

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od ziminix » ned úno 15, 2009 13:18

Asi takhle, žádný telefon není dokonalý a pokud zatím nemáš zkušenosti se žádným skoro dokonalým WM zařízením, tak by ti Touch Pro mohl vyhovovat. Aplikace si potom nainstaluješ podle toho, co budeš potřebovat a co ti bude chybět v základu.

Math
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: stř říj 01, 2008 13:10

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od Math » ned úno 15, 2009 18:41

Nevite nekdo jak to je s WM 6.5? kdy ma vyjit, jestli pojede a bude se dat doinstalovat oficialne na Touch pro?

Lucky;)
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: sob pro 20, 2008 13:24
Zařízení: HTC Touch Pro (Raphael)
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od Lucky;) » ned úno 15, 2009 22:18

pokud vim, taky nějaká beta už je v oběhu jako součást neoficiálních ROMek, víc nevím...

rein
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 148
Registrován: ned úno 10, 2008 19:33
Zařízení: Note 4, čakám na Lumia 950 xl
Bydliště: Prievidza

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od rein » pon úno 16, 2009 17:50

Vysla nova oficialna ROM od HTC tak testujte, stahovat mozte tu http://www.htc.com/europe/SupportViewNe ... news_id=64

Math
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: stř říj 01, 2008 13:10

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od Math » pon úno 16, 2009 20:06

Nejak mi to nejde stahnout. zadam SN, romku i region, dam download a hodi me to do supportu. To asi neni CZ verze ze?

shaman171
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: ned bře 09, 2008 10:57
Zařízení: Nokia Lumia 1320
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od shaman171 » pon úno 16, 2009 21:57

to Math: Ahoj to ze ti to nejde je normalni (taky mam CZ pro jistotu jsme to zkusil ale nic ... ) je to tim ze mame Cz pro nas by se RoMka mela objevit zde: http://www.htc.com/cz/supportdownloadli ... sd&cat=all ale bude to jeste minimalne 14 dni trvat podle toho co odhaduju ja .. pokud se tam vubec objevi ... ale mela by protoze mi pripada nespravedlive aby ENG verze mohla byt aktualizovana a na CZ by se zapominalo ... v tom pripade by pak do CZ verze Touche PRO musela jit nainstalovat ENG ROMka ... ;-) (oficialni cestou) ... tak to viidim ja :-) (snad se moc nepletu)

Math
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: stř říj 01, 2008 13:10

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od Math » pon úno 16, 2009 23:23

Bude to asi tou ceskou verzi jak rikas, ve vypisu jazyku na mezinarodni strance totiz cestina neni. No tak uvidime, uz by bylo nacase nejakou novou oficialni ceskou rom. Pomalost a zabugovanost te co mam ted me kazdym dnem cim dal vice prekvapuje. Nejvic me stvou ty zpravy co se vzdycky po par napsanych pismenech vypnou. Nevim jak to je treba u vas, ale kdyz najedu na programy v posledni polozce TF3d (ne ze bych tuto funkci pouzival, protoze bych se musel zblaznit) trva to 4-5 vterin nez se ta nabidka objevi. Ta sama doba je u editoru zprav a podobne. No uvidim co to bude delat s tou novou romkou, jestli to nebude lepsi, tak s WM koncim a uz je nechci videt. Jak to bude s tim WM 6.5 se jeste nevi co?

Uživatelský avatar
alternativ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 226
Registrován: úte zář 26, 2006 11:21
Zařízení: Samsung Galaxy S3, HTC Touch Pro
Bydliště: Kopřivnice/Francova Lhota
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od alternativ » úte úno 17, 2009 0:15

No kluci, obavam se, ze tam se ceske ROM nedockate :lol:
Pockejte, az bude Interwrite od Sunnysoftu a zase si tim zarizeni zpomalte :wink:

eta
nováček
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: stř pro 24, 2008 22:43
Zařízení: HTC Touch Pro (Raphael)
Bydliště: su Moravák ;-)

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od eta » úte úno 17, 2009 0:37

honzasevcik píše:Jak jsem si tak ale pročetl skoro celou tuhle diskuzi a čtu o tom nepřeberném množství chyb, začínám mít strach že telefon nikdy nebude pracovat na 100%. Jak to tedy doopravdy je? Jste s ním spokojeni?
Ono jde o to, co kdo od TouchPro čeká.
Já jsem s ním RELATIVNĚ spokojen.
Ta relativita spočívá v tom, že jej mám jako služební, tudíž mě nestál ani korunu a navigace v něm je fajn.

Ovšem kdybych ho měl koupit za svoje a dát za něj 15 litrů, tak bych byl pěkně nas.ranej. A to proto, že mi vadí MIZERNÝ FOŤÁK A MIZERNÉ NATÁČENÍ VIDEA a NEOHRABANÉ OVLÁDÁNÍ foťáku a natáčení videa, MIZERNÉ REPRÁKY a NESMYSLNÉ OVLÁDÁNÍ RÁDIA a ČASTÉ NĚKOLIKAVTEŘINOVÉ PRODLEVY když zadám nějaký pokyn, tak než se pokyn provede.
A taky nutnost ho občas MĚKCE RESTARTOVAT, aby začal fungovat normálně, protože se začne chovat podivně zrovna, KDYŽ SE TO NEJMÍŇ HODÍ.

Naposled mě to vytočilo před pár dny na horách, když jsem nebyl schopen ze všech výše uvedených důvodů natočit synka na lyžích na vleku. Nakonec jsem si od manželky půjčil tři roky starou Nokii, kde je na foťák SAMOSTATNÉ tlačítko, které reaguje HNED a FUNGUJE a i kvalita videa je LEPŠÍ. Ufff. :twisted:

Ale zase S NAVIGACÍ (mám v něm poslední iGO) jsem v autě naprosto SPOKOJEN, na to je to ZLATÝ. :)

Reproduktor je taky MIZERNEJ, je to chrastítko, na rozdíl od staré Nokie jej na hlasitý hovor nerad používám, protože hlasitý hovor je skoro nad jeho síly, hlasitý hovor dost zkresluje. Navíc mám při hlasitých hovorech pocit, že se tam zatahují jakási milivteřinová zpoždění či mikrovýpadky, které jsem u staré Nokie nepozoroval. Na staré Nokii mi prostě hlasitý hovor běží hladce v "real-time", tady mi na tom pořád něco tak nějak nesedí, těžko se to popisuje.

Dále jsem na TouchPro přestal poslouchat přes sluchátka rádio. Na Nokii jsem na to byl zvyklý, cestou do práce a z práce. Na TouchPro to prakticky není možné, protože sluchátka jsou NEOHRABANÁ, NEMAJÍ na sobě REGULACI HLASITOSTI a PŘEPÍNÁNÍ STANIC (jako měla moje Nokia) a lovit mobil z kapsy kvůli přepnutí stanice či změně hlasitosti je O NIČEM. Zato je na sluchátkách nesmyslné tlačítko, které po stisku začne vytáčet nějaké telefonní číslo. :twisted:

A taky je NIC MOC vyřešené VYHLEDÁVÁNÍ v kontaktech a vytáčení čísel, protože to vyžaduje zvýšené mentální úsilí, abych omylem nevytočil nějaké jiné číslo při hledání, než chci, protože šoupání prstu po obrazovce se prostě špatně interpretuje. Já třeba chci jen zastavit rolování nebo chytit a posunout text a ono to začne vytáčet číslo... :twisted:

Kdybych to TouchPro koupil za svoje, tak bych to takhle asi naplno nenapsal, protože bych si ty utracené peníze sám před sebou nejspíš omlouval, ale jelikož jsem od cenových otázek oproštěn, tak prostě co se mi nelíbí, to se mi nelíbí a to tady píšu.
Na druhou stranu netuším, zda jiné mobily na tom jsou líp. :idea:

Ovšem vzhledem k tomu, kolik let se už mobily vyrábějí, tak mě ti výrobci trochu začínají točit, že nechtějí vyrobit a prodávat něco, co opravdu funguje tak, jak by člověk přirozeně očekával. :idea:

Lucky;)
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: sob pro 20, 2008 13:24
Zařízení: HTC Touch Pro (Raphael)
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od Lucky;) » úte úno 17, 2009 20:45

1. Co se týče foťáku a videa - souhlas, ani kvalita ani ovládání není nic moc. Mam pocit, že obojí je v Raphu spíše proto, aby to tam prostě bylo. Pravdou je, že osobně to skoro nepoužívám. A při přímém srovnání - když jsme chtěli s kamarádem fotit na jednom plese, já s Raphem a on s N73kou, byli jsme v háji oba uplně stejně (moc tma). Za světla to ale umí hezký fotky.

2. Co se tvýho restartování apod. týče - nemáš ty náhodou českou verzi? Ono je obecně známým faktem, že dodatečné počeštění je problematické takřka u všech WM zařízení (a oficiální češtině nic jinýho než dodatečné počeštění není). Přiznávám ale, že i původní origo ENG ROM byla nepříjemně pomalá a zabugovaná. Naštěstí je na světě už dost kvalitních (leč neoficiálních) ROMek. Takže tohle je spíš o ochotě si to nastavit, věnovat se tomu. Chápu, že je to nepříjemný a že člověk zvyklej na nokii tuhle nutnost nechápe, na druhou stranu Raph je kapesní počítač a kterýkoli počítač si vždy musíš nastavit k obrazu svému. Zvlášť, pokud máš i třeba jen mírně vyšší nároky.

3. S navigací jsem zase naopak nebyl spokojenej já (je pravda, že jsem tam měl jen TT6). Docházelo k prodlevám a na displeje jsem se viděl o něco zpět, než jsem ve skutečnosti byl - nepříjemné, když chceš odbočit ve městě, kterém neznáš a co 20 metrů je tam křižovatka. Ale i na to už prý jsou fixy...

4. Reproduktor má nevýhodu hlavně v tom, že je umístěný zespod telefonu, takže chceš-li koukat z nějakýho důvodu na displej, zvuk je posílán směrem od tebe. Případně rovnou do stolu, je-li telefon položenej. Ale kvalita jako taková mi přijde standartní mezi podobnýma hračkama.

5. Sluchátka Raph má skutečně nevychytaný, něco jsem se nazlobil s voláním kam jsem nechtěl, když jsem nechtěl. Mám pocit, že je tvůrci nedomysleli a mysleli na ně pouze jako na pracovní handsfree určené k telefonování. V tomhle zase fungují skvěle (mikrofon snímá, i když je Raph v kapse a sluchátka pod zimní bundou a naprosto v poho).

6. S čím z tvého příspěvku ovšem musí NAPROSTO nesouhlasit, je vyhledávání v kontaktech. To má totiž Raph tak dobře vymyšlený, že to hraničí s genialitou. Tlačítkem pro volání si otevřu hovory, kde se mi zobrazí klasická mobilní klávesnice a na ní píšu. Přitom hledá nejen jména (psaná T9), ale i čísla, která odpovídají číslům, která mačkám. Po cca 3-4 zmačklých znacích stačí SW klávesnici skrýt (pokud už před sebou nemám výsledek) a kliknout na mnou požadovaný kontakt. Samozřejmě čim víc kontaktů, tim víc psaní. Ale to je snad u všeho :)

shaman171
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: ned bře 09, 2008 10:57
Zařízení: Nokia Lumia 1320
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od shaman171 » úte úno 17, 2009 21:27

to alternativ:
hele nwm jestli s tebbou muzu souhlasit ja s ceskou ROM (oficialni) pocitam ... uz jenom proto, ze kdyby nebyla .... musela by nam do naseho CZ HTC Touche PRO jit nainstalovat oficialni cestou anglicka ROMka coz ocividne nejde .. tzn ze jsme odkazani na jednu jedinou ofiko ROMku ? to by byla ze sranky HTC docela svinarna a podraz!!!! nwm jak tomu bylo (je) u jinych HTCek ale doufam ze se ceske ROM dockame ... jinak jdu fleshovat a nejaky HTC mi je pro pristi WM u pr*** :-D :-D ikdyz firemni politika bude asi vsude stejna a nakonec by to asi stejne skoncilo u flashe ... :-)

Uživatelský avatar
raphaello
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: úte úno 17, 2009 21:12
Zařízení: HTC Touch Pro

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od raphaello » úte úno 17, 2009 21:40

Tak sa hlási ďalšia "obeť" HTC TP :-) Ako prvá vec, ktorú som spravil, bol update z oficiálnej stránky. Všetko prebehlo v pohode za asi 7 minút, no akosi zmizlo TouchFlo. Nabehne čisté klasické zelené WM6.1 a to je všetko, preklikal som to, po TouchFlo ani chýru ani slychu... Skúšal už niekto ten oficiálny update?

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od ziminix » úte úno 17, 2009 21:41

Po flashi by ti měla začít customizace, při které se nainstaluje černé téma, TF3D a další programy. Zkus udělat hard reset.

Uživatelský avatar
raphaello
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: úte úno 17, 2009 21:12
Zařízení: HTC Touch Pro

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od raphaello » úte úno 17, 2009 22:01

Ziminix dík za info, pomohlo to - ale prvý hard reset nezabral, normálne naskočilo len okno na kalibráciu a potom zelený default WM. Zabral až druhý hard reset a už to funguje ;-)

Edit:
Hm tak vyzerá to, že budem potrebovať servis. Objavil som 2 pravdepodobne hardvérové závady:
1.) klávesnica pod displejom je zle osadená, je našikmo, takže po stlačení klávesy BACK sa tlačítko "šprajcne" pod displej a zostane stlačené :???: Tlačítko HOME funguje ok, je medzi ním a displejom medzera. Teoreticky by si to časom mohlo sadnúť...
2.) táto závada je horšia - telefón nevydáva absolútne žiadne zvuky! Zapol som zvuky tlačítok, hlasitosť je na maxime, napriek tomu pri zvonení alarmu, zvonení telefónu, prehrávaní mp3 je telefón tichý. Pomôže jedine pripojenie slúchadiel, v nich zvuky hrajú. Vyzerá to, ako keby nebol zapojený reproduktor na telefóne...

Lucky;)
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: sob pro 20, 2008 13:24
Zařízení: HTC Touch Pro (Raphael)
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od Lucky;) » stř úno 18, 2009 13:54

Spíš to vyzerá, ako by tim přístrojem někdo třísknul (byť třeba zabalenym), kdes to kupoval probůh? Jednoznačně reklamuj a doufej, že ti reklamace projde, pže tohle je si myslim jasný mechanický poškození a jen těžko budeš prokazovat, žes ho neproved ty. Teda to je muj názor

nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 172
Registrován: ned srp 17, 2008 3:40
Zařízení: HTC Touch Pro

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od nirman » stř úno 18, 2009 14:39

U stahovani ROMky z webu HTC mam na vyber z Europe a Europe 2. Sice jsem na zakladce v zemepise pozor nedaval ale dalsi evropy bych si vsiml.. Zkusim to prvni, kdyby nekdo v atlasu nasel druhou evropu tak me odkazte prosim. :-D

Kdo ji uz prubnul tak piste postrehy.

Jinde jsem nasel,ze:
- Znacne se zmensila spotreba baterie a ralph vydrzi dele (asi to ma na svedomi nejnovejsi verze radia 1.11.25.01).
- O malinko se zrychlil system, hlavne byla opravena prodleva po ukonceni hovoru (ta me teda dost stvala).
- Jeden clovek mel problem s nastavenim podpory pluginu v Opere (neuklada se po aktivaci).
- No a po instalaci cestiny se nekterym podrbaly nabidky a zalozky.

Muj postreh:
- Pribyla aplikace Google Maps (vyzkousel jsem a nechutne to travi data)
- Po zapnuti mam o 2% vice volne RAM :tlem: (oproti cerstve nainstalovane ROM v1.90.401.1)
- Zmensila se velikost softwarove full qwerty klavesnice (asi pocatek konce touch optimized smeru :grin: )
- Ta rychlost systemu je opravdu znat. Minimalne nabeh, prihlaseni k operatorovi a nacteni Today obrazovky je MNOHEM rychlejsi
- Obsahuje Operu Mobile 9.5 build 15306
- Podle meho spatne funguje ukazatel stavu baterie. Co soft reset to uplne jina hodnota. Z 50% me to skoci na 14% a po dalsim restartu to vyleze na 26%
- Zmenila se graficka nabidka pri prichozim hovoru. Prijmuti se ted provede posunutim baru doleva a nebo posunutim doprava se odmitne.
- Az po asi tretim soft resetu se mi zmenila ikonka GPRS z "G"cka na to co je videt na screenu dole. Asi mi to nikdo nevysvetli :???:
Přílohy
Screen001.png
Ikonka GPRS
(155.07 KiB) Staženo 83 x

shaman171
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: ned bře 09, 2008 10:57
Zařízení: Nokia Lumia 1320
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od shaman171 » stř úno 18, 2009 18:06

Zdarec hele mám dotaz .. :-) jelikož prostě nechápu jak to bude s tou ROMkou vyjde česká nebo ne (přestože vím že mi to nikdo neřekne na pevno...) logické by ale bylo abychom my uživatelé CZ ROMky mohli aleposn nahrát tu ENG ne ? ;-) docela by to bodlo na novou ROM uz se tresu od ledna ... :-D
Edit: to nirman to bych vysvetlil tim ze mas jenom omezene GPRS myslim ? ze to tak je .. u me se tohle stava kdyz mam spatnej signal ... (ale jiste to nwm .. skus mrknout do navodu ;-) )

nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 172
Registrován: ned srp 17, 2008 3:40
Zařízení: HTC Touch Pro

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od nirman » stř úno 18, 2009 18:11

WM vlastnim pul roku a asi rok se o nej zajimam a co se tyce te CZ ROM, CZ ROM jako takovou necekej, co jsem zjistil a nasel tak HTC snad ani CZ ROMky nikdy nedelalo. Cestina od sunnysoftu bude urcite prizpusobena ale jak aktualizace gratis to nevim.

// No ja tu ikonku takhle zasedlou nikdy predtim nemel. Ten navod me pobavil. Naposledy jsem ho videl ve forme pdf jeste pred koupi pristroje :tlem: Ale musim uznat ze se asi podivam :roll:
// V navodu sice znazornene ikonky jsou ale jenom v podobe s TouchFlo a nastavenym cernym vzhledem systemu kdy i ikonky vypadaji trosku jinak. Kazdopadne tam ikonka pro "slaby" signal neni. Pokud se nemylim, tak takovou ikonku mela nektera verze Windows 6.5
// Neuveritelne ale dalsi softreset to vratil na normalni ikonku. Zadna zmena v nastaveni nebo programu.

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Pro“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti