HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro (Raphael)
Odpovědět
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

HTC Touch Pro (Raphael) - pokračování diskuze

Příspěvek od tslany » pon říj 13, 2008 13:56

Vzhledem k velkému počtu stránek předešlého tématu zde zakládám nové, kde můžete dál diskutovat.

Uživatelský avatar
Mape
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: pát říj 10, 2008 11:18

Změna stanice počasí

Příspěvek od Mape » pon říj 13, 2008 15:05

Ahoj,

mám dotaz na změnu stanice pro počasí. Postupoval jsem podle návodu a vše se mi povedlo na poporvé.
Jenže pak jsem zkusil změnit téma (proběhlo též OK), ale zmizela mi ta přidaná stanice.
Teď když ji zkouším přidat, tak mi editor hned na začátku napíše "File write protection could't removed" a nespustí se.

Dokážete mi někdo poradit co s tím ?

Díky moc

nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 172
Registrován: ned srp 17, 2008 3:40
Zařízení: HTC Touch Pro

Re: Změna stanice počasí

Příspěvek od nirman » pon říj 13, 2008 17:37

pandy72 píše:K tomu sekaniu prehravanej hudby ako gramofónu: ja som to vyriesil tak, ze som mp3 hudbu konvertoval na datovy tok 56 kb. To praskanie a zasekavanie mi robilo pri datovom toku 32 kb, obcas pri 48 kb. Takze som zvolil 56 kb a funguje to dobre. Konverziu som robil cez iTunes.
Tyjo, ty jsi poslouchal .mp3 na 32kb tok? To je sila.. To sekani je opravdu jen u uzivatelu co pouzivaji nizky bit rate? Ja teda posloucham vse minimalne na 192kbps a se zasekavanim problemy nemam.

Uživatelský avatar
Lausien
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: ned pro 23, 2007 17:03
Zařízení: HTC Touch Pro
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lausien » pon říj 13, 2008 18:22

Víte někdo, kde se dá sehnat ten kavel ExtUSB - TV ? Tedy na propojení Raphaela s TV? Tedy využití TV-Out? Dikes

Uživatelský avatar
bj
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: pát říj 03, 2008 21:58
Zařízení: HTC Touch Pro, iPAQ rx3715
Bydliště: Praha/Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bj » pon říj 13, 2008 18:28

Mám k tomu jen malou technickou poznámku - klasické Audio CD má datový tok 1 411 200 bitů za sekundu !!! , pokud použiješ kodek pro tkzv. ztrátovou kompresi pro mp3 je minimum pro nezkreslený zvuk 256 kbps, pro běžný lidi bez absolutního sluchu 192kbps. Promiň, ale 56 kbps považuju trošku za masochismus a sebepoškozování :-D :-D :-D

Uživatelský avatar
bj
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: pát říj 03, 2008 21:58
Zařízení: HTC Touch Pro, iPAQ rx3715
Bydliště: Praha/Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bj » pon říj 13, 2008 18:39

2 Lausien: Co se týká toho kablíku, jukni sem :wink:

http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... sc&start=0

nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 172
Registrován: ned srp 17, 2008 3:40
Zařízení: HTC Touch Pro

Příspěvek od nirman » pon říj 13, 2008 18:45

No mam za sebou nekolik let ZUŠ a podle me 192 je sice minimum, ovsem nijak dramaticky rozdil oproti CDa neni. Rozdil sluchatka/repraky taky bude. mp3 oreze hlavne nam lidem neslysitelny rozsah. Musim schvalne udelat test a porovnat CDa a mp3 (320 a 256kbps).

Uživatelský avatar
bj
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: pát říj 03, 2008 21:58
Zařízení: HTC Touch Pro, iPAQ rx3715
Bydliště: Praha/Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bj » pon říj 13, 2008 18:49

Já taky nic jiného netvrdím :-D nebo snad ano :?:

nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 172
Registrován: ned srp 17, 2008 3:40
Zařízení: HTC Touch Pro

Příspěvek od nirman » pon říj 13, 2008 18:51

bj píše:.....pro běžný lidi bez absolutního sluchu 192kbps.
:) beru ze jsi to myslel jen zvelicene teda :)

Uživatelský avatar
nAscA
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 492
Registrován: pát črc 29, 2005 17:31
Zařízení: Note 7, iPhone

Re: Změna stanice počasí

Příspěvek od nAscA » pon říj 13, 2008 19:54

Mape píše:Ahoj,
mám dotaz na změnu stanice pro počasí. Postupoval jsem podle návodu a vše se mi povedlo na poporvé.
Jenže pak jsem zkusil změnit téma (proběhlo též OK), ale zmizela mi ta přidaná stanice.
Teď když ji zkouším přidat, tak mi editor hned na začátku napíše "File write protection could't removed" a nespustí se.
Dokážete mi někdo poradit co s tím ?
Díky moc
Pouzivas na to WeatherDatabaseEditor 1.2? Pokud 1.1, tak upgraduj, jestli ani to nepomuze, tak stahni http://forum.xda-developers.com/attachm ... 1216561275 a nainstaluj. Snad to pomuze.

pandy72
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: úte zář 09, 2008 9:18

Nizky datovy tok a moje poziadavky

Příspěvek od pandy72 » úte říj 14, 2008 7:10

Ja viem, ze datovy tok 56 kb je nizky a na pozitok z hudby pomerne nekvalitny. No pre moje potreby staci. Ja si stahujem archivne relacie z nabozenskeho radia Lumen a tam su ulozene subory s datovym tokom 32 kb a su mono. Kedze na 8 GB karte chcem toho mat co najviac, zvolil som kompromis konverzie na 56 kb. Nepocuvam na sluchatka ale cez reproduktor. Hudbu na pocuvanie si z CD urobim aspon v 128 kb, pripojim sluchatka KOSS a to mi staci. Aj tak HTC Touch Pro nie je HiFi zariadenie a reprodukuje audio o cosi horsie ako moj SE K700i. Koli pozitku z kvalitnej reprodukcie hudby som si HTC nekupoval. Takze tak je to s mojim sadomasochizmom. Chcel som len poukazat, ze to sekanie u mna sposoboval nizky datovy tok a WM Player to v HTC Touch Pro asi uz tak nizko nezvlada.

nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 172
Registrován: ned srp 17, 2008 3:40
Zařízení: HTC Touch Pro

Příspěvek od nirman » úte říj 14, 2008 9:38

Tak vcera vecer jsem pri tom "testu" zjistil, ze CorePlayer (posledni verze) u .mp3 souboru s nizkym bitrate taky zasekava. WMplayer si ale poradi bez sekani jak s 3xxkbps tak i s nizsimi bez sekani. Jedine snad problem v ruznych verzich systemu jinak nevim.

Uživatelský avatar
Mape
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: pát říj 10, 2008 11:18

Re: Změna stanice počasí

Příspěvek od Mape » úte říj 14, 2008 10:43

nAscA píše: Pouzivas na to WeatherDatabaseEditor 1.2? Pokud 1.1, tak upgraduj, jestli ani to nepomuze, tak stahni http://forum.xda-developers.com/attachm ... 1216561275 a nainstaluj. Snad to pomuze.
Díky za radu. Ten upravený CAB zabral.

Mape

Uživatelský avatar
Lausien
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: ned pro 23, 2007 17:03
Zařízení: HTC Touch Pro
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lausien » úte říj 14, 2008 16:51

bj píše:2 Lausien: Co se týká toho kablíku, jukni sem :wink:

http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... sc&start=0
Jo, to si pamatuju, že sem na to koukal, link je bohužel ale jen na zahraniční eshop a já bych to rád koupil v CZ.
Je to tu už někde?

Uživatelský avatar
bj
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: pát říj 03, 2008 21:58
Zařízení: HTC Touch Pro, iPAQ rx3715
Bydliště: Praha/Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bj » úte říj 14, 2008 18:30

V čechách asi ještě není v obchodech, ale já plánuju pokus s neoriginálním kablíkem od nějákého foťáku. Tak uvidim. /No, nejspíš to nevyjde, ale nezkuste to :-) /

sieber
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: úte srp 26, 2008 14:44
Zařízení: HTC 7 Pro

Příspěvek od sieber » úte říj 14, 2008 20:13

Zdravim,prosim vas nevite jaka je ted aktualni original rom na raphaela?Popripade kde se da stahnout,dik

Uživatelský avatar
bj
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: pát říj 03, 2008 21:58
Zařízení: HTC Touch Pro, iPAQ rx3715
Bydliště: Praha/Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bj » úte říj 14, 2008 22:29

Verze ROM se liší i od regionu /státu/ kde se Raphael prodává, zkus tenhle odkaz /je v ENG/, druhý příspěvek. Nevim jestli je to ta nejaktuálnější ROM v CZ, ale je to jediná, o které vím, že se dá stáhnout.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=427507

shaman171
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: ned bře 09, 2008 10:57
Zařízení: Nokia Lumia 1320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman171 » stř říj 15, 2008 10:17

nazdarek hele mam takovej problem kdyz nabijim rafaela pres noc dam ho na nabijecku cca ve 12 a rano v pul 7 stavam a on neni nabitej ani na 3/4 (vim ze to je kravina) a kdyz ho restnu tak je najendou plnej div nepraska ... jakto ? cim to je strasne me to stve ... driv mi to delalo tak jednou tejdne teda pokazdy myslel jsme ze to delalo touch flo ale to uz nepouzivam :-(

Uživatelský avatar
bj
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: pát říj 03, 2008 21:58
Zařízení: HTC Touch Pro, iPAQ rx3715
Bydliště: Praha/Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bj » stř říj 15, 2008 12:12

To s tím nabíjením je bug v ROMce, /respektive ukazatelem nabití/, snad to vyřeší časem upgrade, nebo flashnout neoficiální ROM = ztráta záruky /pokud tě trápí jen tohle, tak rozhodně neflashuj :-D /.

shaman171
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: ned bře 09, 2008 10:57
Zařízení: Nokia Lumia 1320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman171 » stř říj 15, 2008 13:21

ok no vydrzim to ale je to opruz driv to nedelalo ... :-( ubgrade myslis nejakej opravenj balicek ? dejme tomu neco jako aktualizace nebo flah oficialni romky ?
EDIT:// ten windows update je tam jen na okrasu zejo ? :-D zkousel jsem to ale ani kdyz jsme 10 minut hledal aktualizace nic .. :-D ani mi nerekne ze je to nenajde ani ze najde :-D delsi nervy jak 10 minut nemam :-D

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Pro“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti