HTC Touch Pro (Raphael), rady, postřehy, poznatky

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro (Raphael)
Zamčeno
shaman171
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: ned bře 09, 2008 10:57
Zařízení: Nokia Lumia 1320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman171 » úte zář 30, 2008 21:00

Druby wow facha to :-) diky moc :-) zaslouzis uznani .. a co ze jsem to vlastne tam nastavil ?

Uživatelský avatar
Beduín
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: ned zář 21, 2008 22:51
Bydliště: Ostrava

Příspěvek od Beduín » úte zář 30, 2008 21:25

Přeji pěkný večer všem, máte někdo zkušenosti u HTC Raphaela s navigací TomTom? Navigace se rozběhne, ale GPS zařízení nechce pracovat. Jsem bezradný.
Poraďte prosím.

Nebo doporučíte někdo jinou navigaci, např. IGO ?

Druby
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pát srp 22, 2008 18:25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Druby » stř říj 01, 2008 6:29

shaman171 píše:Druby wow facha to :-) diky moc :-) zaslouzis uznani .. a co ze jsem to vlastne tam nastavil ?
hmm..diky..;-)
taky mi ze začátku nejelo video, ale zvuk ano, taxem se juknul do nastavení (de tam nastavit i češtinu jako jazyk programu..takže to na vás pak mluví česky;-) a podle mě je to to samý, jako na klas. PC "kodek"..např CCCP

Uživatelský avatar
Lausien
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: ned pro 23, 2007 17:03
Zařízení: HTC Touch Pro
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lausien » stř říj 01, 2008 11:25

Čao lidi, testoval jste nekdo zde danou cestinu pro Raphaela na jinych, nez oficialnich ROM? Ja testoval na ROMeOS2 v1.05 a jela dobre, bez problemu. Ted s verzi 1.12 (posledni) cestina nejede. Spustim ty .caby, instalace probehne a napise, ze to bylo v poradku nainstalovane do zarizeni. Jenze si to neudela slozku v Prog. Files, neobjevi se v Odebrani programu (Remove Programs). Po restartu nic nenaskoci, zadna instalace. Mate s tim nekdo praxi? Dikes

Math
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: stř říj 01, 2008 13:10

Příspěvek od Math » stř říj 01, 2008 13:16

Zdravim. jsem tady novacek a to i v uzivani HTC (prechod ze symb)

Mam par otazek.
Jak docilit toho, aby se mi v seznamu zobrazovaly pouze kontakty v tel a ne kontakty v tel + sim.

Dale bych se chtel zeptat jak zjistim kolik dat prez co projde.
V sonyericssonu p1i to bylo udelano tak, ze bylo u kazdeho stahovani (at se jednalo o wifi, o gprs o BT) napsano kolik je prez ono pripojeni preneseno dat.

No a do tretice, kdyz vypnu datove prenosy bude mi napr. pocasi, nebo internet fungovat prez wifi? Jedna se mi o to, aby to data netahalo prez operatora

Uživatelský avatar
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru
Příspěvky: 569
Registrován: pon pro 31, 2007 14:00
Zařízení: SGN
Bydliště: Praha

Příspěvek od Luboš Klicpouch » stř říj 01, 2008 13:32

CZ v ROMeOS 1.11 jede. Je možné že ve v 1.12 ne, ale bylo by dobré aby to potvrdil ještě další uživatel...

Druby
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pát srp 22, 2008 18:25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Druby » stř říj 01, 2008 16:46

@ Math

ad 1) už to tu několikrát bylo, ale stačí stáhnout Advanced config 3.2 (vyžaduje mít .NETCF 3.5), otevřít -> Phone -> Show SIM contacts -> NO..soft restart..let's go..;-)

ad 2) to asi bude chtít nějaký soft..newím, neznám, nepotřebuji..

ad 3) datové přenosy fungují, záleží na tom, k čemu si připojený..pokud jedeš přes Wi-Fi, nejni problém stáhnout počasí, pokud přes GRPS/EDGE/HSxPA no stress, taky to frčí..;-)
prostě to vždy využívá stávající připojení..a pokud nejsi připojen vytočí si operátora..u nás asi nejčastěji EDGE..

Math
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: stř říj 01, 2008 13:10

Příspěvek od Math » stř říj 01, 2008 17:02

zatim to vsechno testuju.

nevim co je netcf natoz to druhe, ale to si pozjistuju.

ad 3. jedna se mi o to, aby mobil nestahoval data prez zadne pripojeni krom wifi, coz pravdepodobne vypnu v konfigurace>datove prenosy, ale i presto kdyz neni v dosahu wifi si je sam zapne. jde tomu zabranit?


Jeste jedna ot. Existuje nejake forum v CZ primo pro HTC PRO popr diamond? tady je to vsecho takove rozhazene, bez kategorii.

Druby
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pát srp 22, 2008 18:25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Druby » stř říj 01, 2008 17:09

.NET Compact Framework..to samé, jako na klasickém PC, ale tohle je verze pro WM..je to na ofiko stránkách mrkvosoftu..

Advanced Config je prakticky nejdůležitější aplikace v telefonu (kterou tam ovšem musíš dohrát..;-)

na to bude asi nejspíš potřeba mít soft..newím, neznám, nepotřebuji..

Uživatelský avatar
Lausien
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: ned pro 23, 2007 17:03
Zařízení: HTC Touch Pro
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lausien » stř říj 01, 2008 18:11

Už jsem tu češtinu vyřešil. Nevím ani skoro jak, ale nainstaloval jsem tam pak ještě nějaké aplikace a provedl sám od sebe SR a po tom naskočila instalace CZ :-) Takže vyřešeno.

Uživatelský avatar
Greeen_day
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: stř říj 01, 2008 22:50
Zařízení: Lumia 625
Bydliště: Rakovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeen_day » čtv říj 02, 2008 2:15

Zdravím pánové,
Jako příznivec hi-fi techniky vkládám naděje především do audi-vizuálních funkcí tohoto okázalého kapesního dáblíka. A k tomu se také váže mých několik smělých otázek na vaše htc libida :)

- Jakých kvalit dosahuje zakomponovaný zesilovač vs. celková reprodukce ?
- Dá se přistroj využit pro záznam zvukových stop v uspokojivé kvalitě. ?(náhravky z koncertu, diktafon)Případně jaké jsou něžadoucí aspekty ?
- Jak je zde řešen ekvilazer, softwarový nebo elektronický ?
- Jsou přiložená sluchátka plnohodnotnými periferiemi, popřípadě jaké jsou alternativní redukce pro připojení standartních sluchátek v kombinaci s nabiječkou..
-Existuje lastfm modifikace pro win.mobile ?

předem děkuji za vyčerpavající reakce..

Uživatelský avatar
Lausien
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: ned pro 23, 2007 17:03
Zařízení: HTC Touch Pro
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lausien » čtv říj 02, 2008 10:16

Nějakej náročnej na audio, to si raději kup snad nějakou MP3 :-)
Ale k dotazům:

1) V základu je to takový průměr, dost lidí si stěžovalo na slabý zvuk. Nemohu mluvit za ostatní, ale já mám neoficiální ROM a v té je patch na audio, tedy například to musim v nastavení zvuku dát hodně nízko, abych to slyšel přijetalně a nepřišel o uši. Jak bez sluchadel tak se sluchadly.
2) Nahrávání hovorů: na to znám jen jeden soft - VITO Audio Notes a ten na HTC neběhá správně. Ale z toho, jak z jeho nahrávek slyším svuj hlas, to docela jde. Tedy nahrávky celkem OK.
3) Ekvializer (nebo jak se to píše) je SW
4) Sluchátka, ač je někteří odsuzují za špatný zvuk, já si nestěžuji. Je to ale o tom, co kdo od toho chce. Jinak redukce se dají sehnat, naposled když sem na ně koukal asi před měsícem, byly asi 3. Skus hledat na Sunnysoftu.

Uživatelský avatar
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru
Příspěvky: 569
Registrován: pon pro 31, 2007 14:00
Zařízení: SGN
Bydliště: Praha

Příspěvek od Luboš Klicpouch » čtv říj 02, 2008 12:09

http://obchod.sunnysoft.cz/zbozi/100PSC ... erter.html

Já mám tohle a k tomu Kossový pecky. Jsem spokojenej.. Jen mě vadí dvě věci.

1) Dráty, dráty, samý dráty... :) (uvažuji o BT sluchátkách, ale to znamená pá pá baterko za několik hodin.. :( )
2) Když se telefon připojuje do jiné BTSky, nebo když jedu v metru a chytá nebo ztrácí signál (vjezd, výjezd do (z) tulenu), tak je slyšet malé, asi půlsekundové loupnutí, nebo spíše přerušení zvuku.

Uživatelský avatar
misiak.pb
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: čtv zář 25, 2008 8:12
Bydliště: Rodisko Povazie, Teraz BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misiak.pb » čtv říj 02, 2008 13:33

Bigis píše:http://obchod.sunnysoft.cz/zbozi/100PSC ... erter.html

Já mám tohle a k tomu Kossový pecky. Jsem spokojenej.. Jen mě vadí dvě věci.

1) Dráty, dráty, samý dráty... :) (uvažuji o BT sluchátkách, ale to znamená pá pá baterko za několik hodin.. :( )
2) Když se telefon připojuje do jiné BTSky, nebo když jedu v metru a chytá nebo ztrácí signál (vjezd, výjezd do (z) tulenu), tak je slyšet malé, asi půlsekundové loupnutí, nebo spíše přerušení zvuku.
Zdar.
Ja som niekde na XDA cital ze vela chyb je v RADIO ROM.(moze sposobovat lupnutie) Mne osobne strasne v reproduktore pocut GSM signal.
Na fore su nejake info ze sa da pouzit RADIO ROM z diamonda.
Sam sa toho bojim to tam flashnut.
Ak s tym ma niekdo skusenost mohol by dat nejaky navodik.

skarabik
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: stř říj 01, 2008 17:08

Příspěvek od skarabik » čtv říj 02, 2008 15:24

ahoj, jsem novy uzivatel mobilnich widli...a nejak to moc neberu...koupil jsem si raphaela s cestinou...ted jsem tam chtel nainstalovat tomtoma od kamarada, ktery ho mel na cd pro tytn2...nejenom, ze se mi to nepovedlo nainstalovat, ale dokonce mi zmizela i cestina...ted uz nemohu nainstalovat vubec nic, cestina nikde a uprimne receno si nevim rady...prosim o radu...dekuji h.

p.s. baterie mi vydrzi maximalne jeden den...neni to trochu malo...a to se s nim nepripojuji na net...jen par hovoru a par sms...a vecer konec...je to na reklamaci?

Uživatelský avatar
misiak.pb
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: čtv zář 25, 2008 8:12
Bydliště: Rodisko Povazie, Teraz BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misiak.pb » čtv říj 02, 2008 15:40

skarabik píše:ahoj, jsem novy uzivatel mobilnich widli...a nejak to moc neberu...koupil jsem si raphaela s cestinou...ted jsem tam chtel nainstalovat tomtoma od kamarada, ktery ho mel na cd pro tytn2...nejenom, ze se mi to nepovedlo nainstalovat, ale dokonce mi zmizela i cestina...ted uz nemohu nainstalovat vubec nic, cestina nikde a uprimne receno si nevim rady...prosim o radu...dekuji h.

p.s. baterie mi vydrzi maximalne jeden den...neni to trochu malo...a to se s nim nepripojuji na net...jen par hovoru a par sms...a vecer konec...je to na reklamaci?
Ahoj.
Co sa stalo po instalacii TomTom u teba netusim. Ja ficim s TomTom7 OK.
Co s tym skusit odisntalovat TomTom a ak nepomoze tak jedine HARD reset.
I ked som si kupil aj ja verziu SK tak osobne pouzivam radsej EN.
Co sa tyka vydrze baterie. To je normal. Ale da sa dostat az na dva dni.
Skus vypnut 3G a automaticke riadenie podsvetlenia displeja a nastav si vlastne hodnoty. Mne to v celku usetrilo dost stavi. ;oI

Uživatelský avatar
Wakkoun
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: stř srp 27, 2008 23:33
Zařízení: Dell Venue Pro

Příspěvek od Wakkoun » čtv říj 02, 2008 15:45

Greeen_day
na tohle chces PPC ? .. si trochu ulitnul od typu elektroniky .. rekl bych ze na to co po tom chces je to az moc PPC a ne vez na zvuk ^^ a na green day songy ti to urcite staci :D . .bo si kup do kapsi nejakou 1gb placku kerou ani neucejtis a mas to ubec vyreseny :) :grin:

Crossover
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: čtv říj 02, 2008 15:51

vypnuty datovy prenosy

Příspěvek od Crossover » čtv říj 02, 2008 15:56

Cus chci se zeptat kdyz vipnu wifi a gprs a nahore v liste mam bud v kosticce G nebo E jakej je mezi tim rozdil dik

Uživatelský avatar
misiak.pb
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: čtv zář 25, 2008 8:12
Bydliště: Rodisko Povazie, Teraz BA
Kontaktovat uživatele:

Re: vypnuty datovy prenosy

Příspěvek od misiak.pb » čtv říj 02, 2008 16:16

Crossover píše:Cus chci se zeptat kdyz vipnu wifi a gprs a nahore v liste mam bud v kosticce G nebo E jakej je mezi tim rozdil dik
G - GPRS - Speed 9600b
E - EDGE - speed 254kb

Crossover
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: čtv říj 02, 2008 15:51

Příspěvek od Crossover » čtv říj 02, 2008 16:29

dik a proc to tam do pekla mam kdyz to mam mit vypli

Zamčeno

Zpět na „HTC Touch Pro“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host