HTC Touch Pro (Raphael), rady, postřehy, poznatky

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro (Raphael)
Zamčeno
Uživatelský avatar
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv čer 23, 2005 8:45
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

Příspěvek od p.a.Ť.o » pát zář 19, 2008 15:55

zpět k zadávání českých znaků pomocí FN+ písmenko.

Tohle funguje:
To make it short (using german umlaute as example):
- copy \windows\eT9.Raphael.wwe.kmap.txt to your pc
- rename the file to eT9.Raphael.de.kmap.txt
- open with you favorite text editor
- look for the following lines:
{U U U U U 0x06}
{O O O O O 0x08}
{A A A A A 0x0a}

Change them to:
{U U U Ü U 0x06}
{O O O Ö O 0x08}
{A A A Ä A 0x0a}

- Save the file as UNICODE Text (Attention: this one is important!!!)
- Copy it over to your device
- Open a regestry editor and navigate to:
HKLM\Software\Tegic\eT9\Ime\KeyboardLayouFiles (no typo here, Layou not Layout!)
Edit the value of aterisk key from eT9.Raphael.wwe.kmap.txt to eT9.Raphael.de.kmap.txt
- close registry editor
- open notepad or sms or whatever
- switch to landscape by sliding out the keyboard
- to get german umlaute (or your own changes) simply press FN + key (u,a,o, or whatever you changed in the above file)
ale nepodařilo se mi donutit psát místo znaku pound [W] --> Ě (protože jinak Ě za E nedostanu) a místo € [E] --> É. zkuste to někdo, ať to máme v cajku :)

Uživatelský avatar
bendysss
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: pon úno 11, 2008 19:20
Zařízení: HTC Diamond, Samsung i900 Omnia
Bydliště: Praha

Příspěvek od bendysss » sob zář 20, 2008 19:39

Chtěl bych se zeptat zkušenějších uživatelů:

1)Při stahování oficiální ROM z webu HTC, pokud zadávám serial EN verze Raphaela pro český trh, bude mi stále nabízena pouze EN verze ROM nebo s vydáním CZ ROM mi bude nabídnuty i ta???
2)Pokud bych tu oficiální CZ ROM stáhl např z XDA a chtěl ji nahrát do EN verze Raphaela, budu muset použít hard SPL i přes to že to bude oficiální rom nebo ne ??? :???:

předem díky za odpověď :wink:

Uživatelský avatar
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv čer 23, 2005 8:45
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

Příspěvek od p.a.Ť.o » sob zář 20, 2008 21:35

ad 1) pouze EN verze
ad 2) ano

Uživatelský avatar
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru
Příspěvky: 569
Registrován: pon pro 31, 2007 14:00
Zařízení: SGN
Bydliště: Praha

Příspěvek od Luboš Klicpouch » ned zář 21, 2008 9:16

Zdravím, mám ještě dotaz.. Touch Pro se mi stále připojuje k internetu. Počasí na TF3D mám nastavený, aby se automaticky neaktualizovalo, Rychlé GPS taky ne, co mi to tam ještě připojuje automaticky? Mám sice placenej net, takže mi připojení nevadí, ale chci vědět, PROČ mi to stále připojuje.

Teď mám PDApoloženej vedle sebea najednou koukám, připojeno, už 10 minut, ale PDA leží bez hnutí více jak půl hodiny.

rein
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 148
Registrován: ned úno 10, 2008 19:33
Zařízení: Note 4, čakám na Lumia 950 xl
Bydliště: Prievidza

Příspěvek od rein » ned zář 21, 2008 10:31

Pozri sa do nastavenia sprav ci nemas nastavene automicku kontrolu mailov na serveriv urcitom intervale.

No aj j som sa stal stasnym majitelom Raphaela, som zneho nadseny...
az na jednu vec nejdemi nastavit opakovanie upozornenia na pripomienku tento isty problem som mal aj Kaiserovi, ale tam mi to robila starsia verzia Opery po naistallvani poslednej verzie bolo po probleme,ale tu nepomohlo nic ani HR. Ponuka je seda a neda sa na nu kliknut, pravdepodobne staci len nejaka mala zmena v registroch,ale ja neviem ktroru neni som, az taky zbehli.
Pripomienka len raz prehra zvoleny zvuk a uz je ticho,budem velmi vdacny ked mi niekto poradi, pretoze to je premna nepostradatelne.

Dakujem za kazdy napad ako to vyriesit.

Uživatelský avatar
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru
Příspěvky: 569
Registrován: pon pro 31, 2007 14:00
Zařízení: SGN
Bydliště: Praha

Příspěvek od Luboš Klicpouch » ned zář 21, 2008 10:40

Čeče, to bylo možná ono, měl jsem nastaveno každých 30 minut. Uvidíme co se teď stane, když sjem to nastavil na Ručně, jestli se to připojí či ne. Díky..

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » ned zář 21, 2008 10:43

Ja už ani presne neviem, čo všetko som skontroloval a vypol automatické pripájanie (môže to byť v tvojom prípade ešte napr. RSS čítačka), ale už sa mi to nepripája samo. Napriek tomu keď mám HTC pri reproduktore, tak počujem, že to komunikuje so sieťou veľmi často, podstatne častejšie, než napr. bežný mobil alebo aj iPAQ 614c.

K tej úprave HW klávesnice. Podarilo sa niekomu vymeniť medzi sebou aj Y a Z? Neposlal by mi niekto svoj txt súbor, mne to stále nejako nefunguje.

Nallim
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: čtv srp 30, 2007 12:57
Zařízení: Nexus 5X

Příspěvek od Nallim » ned zář 21, 2008 11:00

Tak po měsíci mám problém s GPSkou, z ničeho nic přestane fungovat. Už jsem 2x dělal hardreset. Stáhnu přes quickGPS satelity, v pořádku. Spustím navigaci (TT7, iGo 8) GPS zařízení to najde, signál se také chytne. Příští den pustím navigační software a už to GPS zařízení nenajde. Program quickGPS mi na 53% napíše failed. Tak opět HardReset. Stalo se to někomu? Vyřešil to nějak? Mám nejdříve zkusit flash na nějakou ROM? A když to nepomůže tak servis? V úterý jedu na týden pryč, budu mimo republiku. A GPSka by se docela hodila. Do servisu bych to donesl, až bych se vrátil, takže mám otázku... má cenu, zkoušet tam hodit neoficiální ROMku a odemknout HardSPL ještě před servisem? Aby nebyl pak problém v servisu kvůli tomu HardSPL. Zatím mi nezbývá nic jiného než to řešit pořád tím HardResetem a mít na kartě cab soubory...

Jonage
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pát zář 19, 2008 13:56

Ukládání fotogragií

Příspěvek od Jonage » ned zář 21, 2008 16:03

Mám problém s ukládáním fotografií z fotoaparátu. Zezačátku se mi ukládaly standartně do složky "My Pictures" ve složce My Documents, no a nyní se mi ukládají jen do složky "My Documents".
Nepamatuji se že bych někde něco měnil (mám Advanced Config 3.2), ale nikde nemůžu najít nastavení kam se mají fotky ukládat (v aplikaci fotoaparátu je na výběr jen "Internal Storage").
Paměťovou kartu zatím nemám.

V důsledku se fotografie nezobrazují v Touch Flo 3D, což mě štve.

Nevíte čím by to mohlo být?

Tomula
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 114
Registrován: pát led 11, 2008 21:18
Zařízení: SE Xperia Active, Samsung Galaxy Tab 10.1
Bydliště: Praha

Příspěvek od Tomula » ned zář 21, 2008 20:37

Ahoj. Prosím o radu se dvěma neduhy, které mě u mého Touche Pro docela vadí.
1) Mám problém s připojením přes WiFi, které nefunguje korektně. Pokud mám v Settings/Připojení/Wireless Lan nastaven „Režim napájení“ na „Nejlepší baterie“ tedy úspora energie a menší výkon WiFi připojení, tak se mi stránky často ani nenačtou. Změna nenastane ani při zvýšení výkonu WiFi na střední hodnotu. Pokud ale nastavím režim napájení na „Nejlepší výkon“ vše funguje perfektně (podle dsl.cz serveru mělo připojení rychlost přes 3Mb/s) až na to, že se jinak celý systém zpomalí a například pomocí hardwarové klávesnice nejde ani psát.

2) Dále mám problém s hlasitostí reproduktoru při hovoru, která je opravdu velice nízká. Dalo by se třeba nějak přes registry hlasitost zvýšit nebo to vyřeší až nová ROM?

Abych si jenom nestěžoval, tak jsem dneska přišel i na jednu zajímavost.
Dneska jsem si aktualizoval své iGO 8 na nejnovější verzi 8.0.0.49545 a jen tak ze zajímavosti jsem spustil autodetekci TMC přijímače. A světe div se, vyhodilo mi to hlášku „Nalezen hardware TMC“. iGO našlo TMC na protokolu SiliconLab a portu COM 3. Pro jistotu jsem zkusil i iGO odinstalovat a nainstalovat znovu a TMC bylo opět nalezeno. Bohužel se mi ale nepodařilo nastavit frekvenci Českého rozhlasu Radiožurnál, ani ČRo Regina a píše mi to „Žádný signál TMC“. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
Přílohy
TMC na HTC Touch Pro.JPG
TMC na HTC Touch Pro.JPG (73.13 KiB) Zobrazeno 3724 x

Uživatelský avatar
Beduín
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: ned zář 21, 2008 22:51
Bydliště: Ostrava

Příspěvek od Beduín » ned zář 21, 2008 22:56

Zdravím, zítra mi přivezou HTC Touch Pro Raphael a chci vás zde poprosit o nějaké adresy s aplikacemi. Poradíte prosím?

Uživatelský avatar
TheMelin
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 69
Registrován: pon kvě 28, 2007 9:54
Zařízení: htc

odkazy

Příspěvek od TheMelin » pon zář 22, 2008 3:25

co třeba: www.handango.com, www.pocketpcfreeware.com nebo zdejší download sekci?

Uživatelský avatar
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv čer 23, 2005 8:45
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

Příspěvek od p.a.Ť.o » pon zář 22, 2008 6:14

Diamant píše:K tej úprave HW klávesnice. Podarilo sa niekomu vymeniť medzi sebou aj Y a Z?
řeší se to přes registry.
QWERTZ - v registrech na adrese HKEY_LOCAL_MACHINE\hardware\devicemap\keybd nastav pro položku CurLang tyto hodnoty:
409 (Hex) nebo 1033 (Dec) = QWERTY
407 (Hex) nebo 1031 (Dec) = QWERTZ
a restart
Beduín píše:Zdravím, zítra mi přivezou HTC Touch Pro Raphael a chci vás zde poprosit o nějaké adresy s aplikacemi. Poradíte prosím?
www.google.com

Uživatelský avatar
Lausien
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: ned pro 23, 2007 17:03
Zařízení: HTC Touch Pro
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lausien » pon zář 22, 2008 13:08

Tak by mě zajímalo, máme tu CZ jak pro Diamonda tak i pro Raphaela, kdy už to bude "vykousáno"? :-)

Uživatelský avatar
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv čer 23, 2005 8:45
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

Příspěvek od p.a.Ť.o » pon zář 22, 2008 16:27

už to dávno "vykouslé" je, ale co z toho, když to nefunguje tak, jak má?!

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pon zář 22, 2008 19:29

Tomula:
2) už jsem to zvýšení hlasitosti dříve hledal na xda-devu, ale bohužel neúspěšně, žádný tweak tam na to nebyl (jinak už bych ho dávno dal na smartwiki), takže snad to vyřeší nějaká novější ofiko rom.

Uživatelský avatar
Wakkoun
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: stř srp 27, 2008 23:33
Zařízení: Dell Venue Pro

Příspěvek od Wakkoun » pon zář 22, 2008 23:07

sakris tu koukam jak kazdy se stava hnedka z fleku majitel bo kazdymu t ma zejtra prijit ... me zatim nevychazej penize abych byl taky ten stastny clovek ^^takze ja doufam ze se to co nejdrive vzpamatuje a ja konecne okusim tento stroj :D
jednak abych nepsal jen o mejch touhach ..
1) ctu tu ze je nejaky problem s hlasitosti .. maji to svechni uzivatele bo jsouj treba jen chybne modely ?
2) cose tyce toho wifi pripojeni by me celkem taky zajimalo jak to je s tim vytizeni pameti to tu take nekdo psal jestly to dela jeste nekomu? nebo dalsi nesrovnalost ve vytizenosti modelu ...
3)nevim jestly chci sahat na rom a takove veci (sem noob)nejak dale vylozene upravovat mozna jen par registru cose tyce citlivosti displaye a mozna jeste nejake drobnejsi . .t vetsi se me nechteji jen kvuly tomu ze se muze neco "pokazit" a uz mam po reklamaci (je to tak nejak ne ? :)) ) takze jestly byste mohly nejak okrem toho neco rict treba neboj chlapce vsechno bude dobry ^^ je potreba na to sahnout tak nejak polopate rict proc bo tak tak bych byl rad ;)

zatim diky a sry za chyby .. :) :)

Uživatelský avatar
Lausien
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: ned pro 23, 2007 17:03
Zařízení: HTC Touch Pro
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lausien » úte zář 23, 2008 11:58

Tak co se tyce te hlasitosti, zrejme pujde o zalezitost ROMky. Ja jsem ted na neofiko ROM a nemuzu si na hlasitost stezovat.
A ohledne ROMek - je jen na tobe, co s tim bude chtit delat. Muzes samozrejme jen vzit aplikace, nahazet je tam a max neco pokutit v registrech a Raphael pobezi. Jde fakt jen o to, zda si s tim chces hrat nebo byt obyc uzivatelem.

jirisobek
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: úte zář 23, 2008 15:02

Příspěvek od jirisobek » úte zář 23, 2008 15:05

Ahojte dá se někde stáhnout už čeština na HTC Raphael mám EN dík

shaman171
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: ned bře 09, 2008 10:57
Zařízení: Nokia Lumia 1320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman171 » úte zář 23, 2008 17:25

ahoj tak ja osobne mam rafaela 7 dni zatim naprosta spokojenost nejdrive jsem mel problem s tim ze to byl uplne novej system pro me a tak nez jsme se s tim jaks taks naucil tak jsem byl skoro nestastnej .... pak sjem ale na to prisel a dalsim problemem byla synchronizace par restartu rafaela a PC to vyresilo :-) dalsi problem byl zapomenuty klic k domaci wifi :-D taky vyreseno :-D pak sparvání blutoth sluchatek taky dobrej koncert ale prisel jsem na to :-D ale furt se potýkám s jedním problémem a to je nastavení že kdyz chci jit na QIPa nebo na net tak me to ta svine pripojuje pres GPRS prestoze jsem pripojenej doma na WIFI :-( nechapu proc ... jak to nastavim ? :-) a ohledne toho psani pri spustene wifi na hw klavesnici to je mozna trochu pravda u me ne tolik (ma jen pomalejsi odzvu ale nakonec pise :-D ) a s hlasitosti problemy vubec nemam ale volal jsme zatim tak 3 minuty ale spis s emi zdalo ze to zbytecne moc rve :-D

Zamčeno

Zpět na „HTC Touch Pro“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti