HTC Touch Pro (Raphael), rady, postřehy, poznatky

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro (Raphael)
Zamčeno
destrik
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: sob bře 10, 2007 15:01

Příspěvek od destrik » ned srp 24, 2008 16:57

Ide vam TCPMP 0.81RC1? Mne tento program nejde spustit.Instalacia prebehne ok ale spustit nejde. Prip viete mi poradit iny prehravac, ktory vie aj titulky aj AC3 zvuk?

shaman171
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: ned bře 09, 2008 10:57
Zařízení: Nokia Lumia 1320
Kontaktovat uživatele:

rozhodovani

Příspěvek od shaman171 » ned srp 24, 2008 20:45

Ahoj kluci .. :-)
stale se rozhoduju jsem 100% rozhodnut ze do nej jdu :-) ale nevim jestli mam cekat na CZ nebo jit do CZ cetl jsem tu celou diskuzi ... rad bych kdyby mi nekdo shrnul znovu vyhody nevyhody .. EN a CZ a jaky jsou moznosti pak prejit na CZ a zda li je to nutny ? :-) nebo si jde na EN zvyknout :-) hodne vaham jak to bude cenove ? EN CZ ? :-) nevite :-P a kdy prijdou do cech CZtka ? chci ho co nejdriv :-D

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » ned srp 24, 2008 20:50

cena u CZ i ENG verze bude stejná, stejně jako u Diamonda (maximálně se to bude lišit o pár kaček). Pokud ti nedělá ENG problémy, tak bych to nějak neřešil a klidně vzal anglický kus...

Kdy budou CZ kusy na trhu netuším, v jednu chvíli se hovořilo o konci září, pak až v "průběhu podzimu", takže kolem toho je to zatím dost nejisté :-(

Jediná výhoda, co mě zatím napadá, je podpora cz znaků na hw klávesnici (doufám tedy, že to tam bude), což ale pak nebude problém dostat i do eng lokalizovaných kusů.

shaman171
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: ned bře 09, 2008 10:57
Zařízení: Nokia Lumia 1320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman171 » ned srp 24, 2008 20:53

aha mno ja vlastne bych stejne nepsal ty cesky znaky jak je videt i na pc je vlastne nepouzivam :-D tak o co jde ? :-D

EDIT//: čeština do toho pak jde pridat ju ? nejak ? aby se neztratila zaruka ? plonohodnotna cestina ? se vsim vsudy ? :-)

EDIT2:// tady jsem nasel prirucku ceskou na Diamonda (u raphaela je to dost podobny) tak v ni najdete odpovedi na spoustu dotazu ja uz ji precetl :-D http://www.wmhelp.cz/html/modules.php?n ... es=Diamond

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » ned srp 24, 2008 21:08

shaman171: CZ manuál pro HTC Touch Diamonda máme i u nás v Download sekci...

shaman171
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: ned bře 09, 2008 10:57
Zařízení: Nokia Lumia 1320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman171 » ned srp 24, 2008 21:15

aha o tom nevim to se omlouvam ale zodpovi to hodne otazek :-) já stále váhám zadli eng ... kdy se dostavi cestina ktera by byla do nej mozna nahrat ? jak moc se zemni na cesky HTC ? bude stejne jako normalni ceske htc potom ?

lukas692
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: ned srp 10, 2008 17:31
Bydliště: Sušice

Příspěvek od lukas692 » ned srp 24, 2008 21:18

destrik píše:Ide vam TCPMP 0.81RC1? Mne tento program nejde spustit.Instalacia prebehne ok ale spustit nejde. Prip viete mi poradit iny prehravac, ktory vie aj titulky aj AC3 zvuk?
Přesně jak píšeš, instalace proběhne OK ale při spuštění vypíše chybovou hlášku :-(

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » ned srp 24, 2008 21:30

Ta standardní verze TCPMPlayeru na Diamondu ani Raphaelovi nefunguje, ale na xda-devu jsem našel upravenou a prý snad i funkční, tak ji vyzkoušejte (je to teda upravená verze 0.72), pro stažení je potřeba se zaregistrovat/přihlásit na tamním fóru.

Případně zkusit placenou verzi TCPMPčka => CorePlayer, ten jede v pohodě.

shaman171
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: ned bře 09, 2008 10:57
Zařízení: Nokia Lumia 1320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman171 » pon srp 25, 2008 9:21

tak jsem nad tím přemýšele skoro celou noc .. :-D skoro jsem nespal :-D prestoze je to pro me lakave mit ho doma uz ted .. tak ENG si nekoupim ... prtoze byhc pristroj nevyuzil na 100% coz ja chci .. ja bych se nezorientoval v tom vsem nastaveni atd atd ... a tak pockam na CZ verzi ... jelikoz jakekoliv pocestovani ENG je nejaky moc slozity na me :-D a ja to jeste vydzim .. (dokonce me napada ze by mohla do te doby "lehce" klesnou cena ne ? :-D :-D :-D )

Nerv_one
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 88
Registrován: sob lis 24, 2007 16:10
Zařízení: THL 5000

Příspěvek od Nerv_one » pon srp 25, 2008 9:28

Jiří Hrma píše:Ta standardní verze TCPMPlayeru na Diamondu ani Raphaelovi nefunguje, ale na xda-devu jsem našel upravenou a prý snad i funkční, tak ji vyzkoušejte (je to teda upravená verze 0.72).
Ta standardni nefunguje ani na Kaiserovi s WM6.1 CZE, ale tahle upravena z xda-deva uz ano.

lukas692
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: ned srp 10, 2008 17:31
Bydliště: Sušice

Příspěvek od lukas692 » pon srp 25, 2008 10:22

Díky moc na Raphaelu funguje super

\\Necituj poslední příspěvek!!! Lukáš Mano

michal.321
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: úte srp 26, 2008 13:09

obrazky alb v přehávači

Příspěvek od michal.321 » úte srp 26, 2008 13:20

mám takový problem, když si přidam hudbu do knihovny (v touch FLO3D) tk se mi náhodně zobrazi jen jeden obrazek alba uplně u všech mp3 co mam v knihovně.. nevite cos tim?? je to dost nepřehledné :???: raděj bych tam neměl žadne obrazky. Předem diky

sieber
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: úte srp 26, 2008 14:44
Zařízení: HTC 7 Pro

Příspěvek od sieber » úte srp 26, 2008 14:52

Zdravim,prosim o pomoc s Raphaelem.Nedari se mi nastavit GPRS a wifi.zkousel jsem navod tady z fora,ale stejne mi to nejde.Mam Vodafon pausal,zkousel jsem volat i na linku vodafon,aby mi poslali nastaveni na diamonda,ale pry ho dodavaj jen na cd k pristroji.Nemuzete mi prosim nekdo pomoc.

radim koubek
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: úte srp 26, 2008 19:46

Ryphael a navigace

Příspěvek od radim koubek » úte srp 26, 2008 19:50

Prosím o radu - mám HTC Touch Pro a rád bych si pořídi (rozuměj zakoupil) navigační software. Poradíte mi někdo, co bude určitě v tomhle zařízení fungovat (iGo8, TomTom7, Garmin, ...)?

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » úte srp 26, 2008 19:51

TomasNM - v podstate s tvojimi skúsenosťami súhlasím. Displej je nádherný ale fakt by mohol byť o niečo väčší. A pokojne by už mohol byť aj o niečo vyšší, lebo keď sa zapne klávesnica (ovládateľná prstami), tak z displeja fakt nič neostane. Používam Resco keyboard a urobil som si vlastný čierny skin, aby to ako tak ladilo s okolím.

Trochu mi robí starosti HW klávesnica, ktorá zatiaľ nevie písať diakritiku a nie je QWERTZ. Tak pokiaľ by niekto vedel o spôsobe, ako na to ...

Ohľadne lesklého predku som si kúpil ochrannú fóliu s matným displejom a nakreslil som celý predok Raphaela na PC a dám to vyrezať v reklamke. Horný diel je identický s pôvodnou fóliou a doplnil som ešte aj fóliu na spodnú časť, kopíruje leský diel a v strede je otvor. Tak uvidíme, ako sa to bude chovať. Pošlem potom foto.

Ledka indikujúca GSM signál alebo zapnuté BT mi fakt nechýba, večer v aute to dosť otravovalo u HP. Stačí, že tlačidlo indikuje zmažkaný hovor alebo správu a stav nabíjania.

ExtUSB mi nevadí, veď klasické miniUSB konektory do toho pasujú a keď to má mať ešte aj výstupy na slúchadlá či video výstup, tak ten konektor nevyhnutne musí mať viac pinov.

Z programov mi ani za svet nechce behať iGo 2006 plus (na HP s WM 6.1 išlo) a v iGO 8 zase neviem ani za svet nastaviť prijímač TMC (a Raphael má FM rádio, tak by to snáď malo ísť). TCPMP 0.81 nefunguje ani mne. Ale je zaujímavé, že na iPAQ-u 614 s neoficiálnym WM 6.1 s rovnakým buildom išiel.

Problémy mám s výdržou, nakoľko mi PDA nevydrží ani jeden deň a pravidelne musím dobíjať už popoludní, najneskôr podvečer. Všimol som si, že počasie z TouchFlo a RSS Hub sa sami pripájali, to som už zrušil. Ale aj keď nie je aktívne dátové spojenie, tak veľmi častu počujem v reproduktoroch, že HTC vysiela. Toto ani Nokia ani HP iPAQ nerobili. Kde je zrada? A ešte sa mi dosť často stáva (TouchFlo vypnuté), že mi zvoní prichádzajúci hovor, ale na displeji žiadna nláška. Proste neviem kto volá.

BT ActiveSync som nastavil vždy bez problémov, mrzí ma len, že to nevie spraviť synchronizáciu čas od času aj samo ako to robia Nokie. A stáva sa mi aj to, že dám Connect via BT a niekedy až na tretí pokus sa to connectne.

Ale inak veľká spokojnosť, hlavne s hlasitosťou zvonenia či hovoru, ako aj s veľmi kvalitným zvukom pri hovore. Taktiež opozdenie po zodvihnutí hovoru je temer minimálne, iPAQ bol na tom omnoho horšie.

Internet mi to nastavilo samo a funguje, WiFi som nakonfiguroval sám a tiež ide.

Nallim
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: čtv srp 30, 2007 12:57
Zařízení: Nexus 5X

Příspěvek od Nallim » úte srp 26, 2008 21:36

HTC TMC bohužel nepodporuje.

extreme007
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: ned srp 17, 2008 22:37

Příspěvek od extreme007 » úte srp 26, 2008 23:57

Omlouvam se jetli uz jste to video nekdo videl ale dneska jsem ho nasel na netu a je v cestine :) http://smartmania.cz/index.php?ind=news ... e&ide=1047
Jinak nevite o naky vetsi recenzi ?

Nallim
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: čtv srp 30, 2007 12:57
Zařízení: Nexus 5X

Příspěvek od Nallim » stř srp 27, 2008 8:08

Kdo by ho taky přehlédnul, když je to na těchto stránkách? ;-)

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » stř srp 27, 2008 12:20

Tie HW tlačidlá nejako nechápem. Tlačidlo "červené slúchadlo" má v podstate rovnakú funkciu ako tlačidlo nad ním (šípka vľavo) a v podstate rovnaký účinok má aj "domček". Stále neprišiel niekto na spôsob, ako uvedené tlačidlá predefinovať?

Lordus
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: stř srp 27, 2008 22:22

Moje dojmy

Příspěvek od Lordus » stř srp 27, 2008 22:45

Koupil jsem si Raphaela a chtel bych se s vami podelit o prvni dojmy.

Drive jsem pouzival hlavne SE telefony, ale pda popripade SE smartphone se mi do ruky take dostal a nejaky cas se mi tam ohrival, seriove s klasickym mobilem, proto berte nektere moje vytky s nadhledem.

1. Mala konfigurovatelnost TouchFlo3D.. chtel bych si proste vytvaret vlastni zalozky a pridavat si do nich odkazy atd.. Hlavne zalozka Home mi prijde nevyuzita. Pokusim se to vyresit 2nd Today aplikaci.

2. TouchFlo3D obcas na kratkou dobu zamrzne, pokud ho zacnu pouzivat prilis zbrkle a necekane :)) .. nevim,jestli to neni jen starim firmware (to se po nejake dobe pokusim odstranit), ale je to neprijemne.

3. Telefon se mi podarilo uz jednou (za tyden pouzivani) tak zatuhnout, ze nepomohlo nic jineho nez odpojeni baterie.. Bohuzel jsem zapomnel jakym grifem se otvira zadni kryt! a manual jse nemel pri ruce, docela komicka situace.

Jinak se mi dost casto stava, ze aplikace po ukonceni hlasi chybu a totalne spadnou.. Je pravda ze hodne pouzivam multitasking, ale to zase ten pristroj ma snad dost velkou ram, ne?

4. Hlavni hodiny v Home zalozce bych radeji ve formatu 23:59, nez v soucasnem 12:59pm.

5. Opera prohlizec: Ma pro me jednu velkou vadu: ze se chova pouze jako klasicky netovy prohlizec.. Vysvetlim: z jedne netove stranky jsem chtel stahnout aplikace do pda to jde bud pres fotku- "cernobilej obrazek" kterej mi automaticky vyprskne link, nebo pres smartphone prohlizec.. bohuzel dana stranka si mysli, ze pouzivam PC a tak nemam moznost si stahnout ani software na "cernobile obrazky".. takovy zacarovany kruh.. poradte s odkazem na stranky na dobry soft.

6. Pouzivam 02 mobil 384 a neustale mi pres pripojeni usb kabelem padalo spojeni (vzdy po 1-2 hodinach..). Nekdy pomohl az restart obou zarizeni, protoze po znovupripojeni kabelu si toho mobil nevsiml.. Vse vyreseno pres Bluetooh, ktere funguje spolehlive.

7. Chtel jsem si vyzkouset par her a bohuzel 90 procent mi jich nejde, kvuli nepouzitelnosti hardware klavesnice v techto hrach.. nejde to ani premapovat, skoda, takovy worms by na tom sli hrat vytecne.. poradite-?

(Pocket Heroes of MM bezi v poho).

8. Skype: a) podarilo se nekomu zprovoznit skype audio rovnou do "sluchatka", nebo to proste nejde (popr. jde obejit pres handsfree)?
Skype b) video pres skype pro wm asi nejde, co?

9. Poradte dobry task manager, ten nativni je ubohy, navic strasne blbe schovany.

10. Na SE jsem pouzival aplikaci kody, kde jsem pod jednim hlavnim heslem mel zaheslovane dalsi hesla, treba piny od karet atd.. znate neco podobneho?

Zamčeno

Zpět na „HTC Touch Pro“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti