HTC Touch Pro (Raphael), rady, postřehy, poznatky

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro (Raphael)
Zamčeno
Uživatelský avatar
bj
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: pát říj 03, 2008 21:58
Zařízení: HTC Touch Pro, iPAQ rx3715
Bydliště: Praha/Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bj » ned říj 05, 2008 21:14

Nevím, jestli je to přesně to, co chceš slyšet, ale je takovej fígl, nahraj si do zařízení prázdný dokument ve formátu, který chceš, jako šablonu, a ten potom edituj. Uložit by se ti měl ve stejném formátu bez problémů. Nevim jak RTF, ale DOC a XML takhle funguje.
A k těm sluchátkům, kup si redukci na 3,5jack a nějaký kloudný sluchadla a je po starostech :-D

Math
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: stř říj 01, 2008 13:10

Příspěvek od Math » pon říj 06, 2008 10:45

Jeste mam jeden takovy problemek. Kdyz v kontaktech vyhledavam podle te listy s pismeny (na prave strane) a rekneme ze hledam jmeno Petr tak se pod P ani nikde jinde nezobrazi, ale pokud napisu Petr do vyhledavani, tak tam je. Dela to tak skoro u poloviny jmen v kontaktu. nevi Nekdo cim to je? Pred tim jmenem ani za nim nic neni.

shaman171
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: ned bře 09, 2008 10:57
Zařízení: Nokia Lumia 1320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shaman171 » pon říj 06, 2008 13:43

Ahoj vyskytl s emi problem kdyz zapnu bluetooth a dam povolit pruzkumnika atd a chci pruzkumnika zapnout probehne mi nacitani ale nic s emi neotevre a kdyz zajdu do nastaveni bluetooth tak je pruzkumnik zakazanej prsto ze byl povolenej (i kdyz jsem to kontrooval) nevite dke je chyba ? docela me to stve ani nemuzu posilat soubory :-(

a jeste mam dalsi problem kdyz jsem pripojen na WIFI a chci psat na HD klavesnici je to nerealne nejde to tlacitka neraguju ale vubec :-( cim to je a jak to odstranit ? :-(

Uživatelský avatar
Beduín
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: ned zář 21, 2008 22:51
Bydliště: Ostrava

Příspěvek od Beduín » pon říj 06, 2008 15:54

Ahoj lidi, mám problém s přehrávačem u HTC Raphael. Ty skladby přeskakují jako kdybych měl v HTC gramofon s poškrábanou deskou. Máte někdo podobný problém? Nevíte jak to odstranit?

Nallim
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: čtv srp 30, 2007 12:57
Zařízení: Nexus 5X

Příspěvek od Nallim » pon říj 06, 2008 16:29

K těm sluchátkám...

S originálními sluchátky jsem spokojený, tak je nechci měnit za jiné a ještě, abych musel dokupovávat redukci...

...opravdu to nejde vyřešit nějak přes registry?

Giltanas
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: pon říj 06, 2008 19:33
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Dotaz

Příspěvek od Giltanas » pon říj 06, 2008 19:34

Zdravim, mam tento pristroj asi 1/4 dne a jsem nadsen... Jeste se se vsim seznamuji, ale s jednim si nevim rady.... Kdyz po nejake chvili necinosti zhasne displej, jak MDA znovu aktivuji? Jde to tak, ze pokazde musim otevrit klavesnici, coz mi prijde divne.... Nelze zmacknout nejake tlacitko ci "pohladit) displej????

A jeste dotaz k WiFi, kdyz jej aktivuji a najdu sit, ktera neni zabezpecena, tak surfuji zdarma, pokud to chapu dobre..... Jinak pres datove spojeni (sluzba operatora, zrejme - mel jsem tam Vodafone-Live) se asi uz pak plati, ze?

Zatim jsem to vypl, nerad bych, aby mi pak prisel ucet, ktery bych rozdychaval
....
Moc dekuji za info.

Flodur
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: stř zář 17, 2008 23:14

Skúsenosti s Raphaelom

Příspěvek od Flodur » pon říj 06, 2008 20:22

Po dlhšom váhaní a bojovaní zo symbianovskými Nokiami a ich certifikáciami som sa rozhodol kúpiť niečo s Windows Mobile. Do oka mi padlo PocketPC od firmy HTC Touch Pro (Raphael).
O Windows Mobile som počul a čítal, že vo verzii 6.1 je vyladený, stabilný systém a je obrovské množstvo aplikácii ktoré je doňho možné nainštalovať. Tak som si vyhliadnuté PocketPC zakúpil.
Ale nie je všetko také ružové ako sa zdá.

Po rozbalení, zasunutí SIM karty, pamäťovej microSD karty, ktorá je bohužiaľ pod zadným krytom, naformátovaní batérie, ktorá ma prekvapila svojou výdržou, po upozorneniach že budem nabíjať každý deň. Na jedno nabitie pri štandardnom používaní, nie hraní sa, nie je problém dostať sa
k štyrom dňom. (cca 20 hovorov, 2-3 sms,7-8 emailov denne plus nejaké programy)

Z hardvérovej stránky pokiaľ sa to týka vnútorných komponentov je na tom Raphael dobre, pokiaľ sa to týka dielenského spracovania na zariadenie za nie malý obnos zle.
Po týždni používania má klávesnica, mimochodom na ktorej sa z mojimi malými prstami celkom dobre píše, vôľu v bočnom smere v dolnej časti 2 a vo vrchnej 1 mm. Na klávesoch QWE sa začína objavovať lesklá plôška čo je znakom že sa o niečo pri vysúvaní šúcha. A keď som už pri tom šúchaní. Okolo bočných a vrchnej časti displeja je kovový čierno eloxovaný rámček. Ten sa
v blízkosti displeja pravdepodobne zlým opracovaním hrán začína šúchať a nepekne strieborno lesknúť! A to som veľký pedant a Raphaela nosím v originálnom (príšernom a lacno pôsobiacom) obale. Po siedmych dňoch!!!
Páni z HTC, robím v inom obore, denne sa stretávam s eloxom a oveľa namáhanejším, existuje aj hĺbkové eloxovanie tzv. farbenie kovov, kde sa takéto niečo nemôže stať.
Kryt batérie pomaly začína vŕzgať a reproduktor by mohol byť aj hlasnejší a hlavne kvalitnejší, ale to je možno len môj pohľad keďže som prešiel z Nokie N73.
Vo vnútri je to už lepšie. Silný procesor a dostatok pamäte robí svoju prácu dobre. Systém je svižný aj pri načítaní aplikácií z pamäte ROM, ktorá je predsa len pomalšia ako RAMka. A tým sa pomaly dostávam k softvérovej stránke tohto zariadenia.

Vo vnútri sa nachádza WINDOWS MOBILE 6.1 a je to ako WINDOWS v PC taký DODO
(DOrob si DOma) to znamená, že všetko tam máte, ale nič poriadne.
Pri práci s Raphaelom ako s PDA a doinštalovaní potrebného softvéru, ktorého je mimochodom
na internete veľké množstvo a dokonca aj free, je to super, pri používaní ako telefónu je to už horšie.
Telefón nezvláda také základné veci ako je pre mňa dosť dôležitá vec, koľko som pretelefonoval minút alebo koľko som preniesol dát (ORANGE WORLD nie je bezodná studňa). V tomto smere
zlatý SYMBIAN.
A dáta. Pokiaľ sa pripojíte niekde v kaviarni cez WiFi nedaj bože v zahraničí a začnete browsovať po nete cez OPERU, ktorá je v zariadení už nainštalovaná a je perfektná, na rozdiel od javovej OPERY MINI ktorú kvôli zlej podpore javy v tomto Windowse a podpore len QWGA rozlíšenia je hrozné vôbec používať a rozchodiť, a náhodou stratíte signál WiFi sa vám automaticky prepne na GPRS (EDGE, HSDPA) a vy si svoju nie bezodnú studňu veľmi rýchlo miniete a pri doručení najbližšej faktúry smiechu nezdržíte. Aj keď je v systéme samostatný prepínač na dátový prenos a vy ho máte vypnutý, prehladač si ho vynúti a proste ho zapne. „Kde asi soudruzi s USA udělali chybu“.
Užívateľské prostredie TouchFLO je rýchle a po nainštalovaní jedného programu aj nastaviteľné.
Problém je s niektorými aplikáciami s ktorými si zatiaľ nerozumie.

Čo povedať na záver. Nechcel som toto zariadenie, aj keď ho mám, chváliť, ale skôr som chcel potenciálnych záujemcov upozorniť na čo si treba dávať pozor a s čím treba rátať.
Kúpil by som si RAPHAELA aj po týchto skúsenostiach. WINDOWS MOBILE musí ešte dozrieť, uvidíme čo prinesie verzia 7. Pokiaľ ste užívateľ ktorý sa rád vo všetkom ´´hrabe´´ tak áno, ale pokiaľ ste len užívateľ tak radšej nie.
Ja by som sa pri tejto cene asi ešte rozhodoval. Proste něco tomu ještě chybí.

Uživatelský avatar
Lausien
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: ned pro 23, 2007 17:03
Zařízení: HTC Touch Pro
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz

Příspěvek od Lausien » pon říj 06, 2008 21:56

Giltanas píše:Zdravim, mam tento pristroj asi 1/4 dne a jsem nadsen... Jeste se se vsim seznamuji, ale s jednim si nevim rady.... Kdyz po nejake chvili necinosti zhasne displej, jak MDA znovu aktivuji? Jde to tak, ze pokazde musim otevrit klavesnici, coz mi prijde divne.... Nelze zmacknout nejake tlacitko ci "pohladit) displej????

A jeste dotaz k WiFi, kdyz jej aktivuji a najdu sit, ktera neni zabezpecena, tak surfuji zdarma, pokud to chapu dobre..... Jinak pres datove spojeni (sluzba operatora, zrejme - mel jsem tam Vodafone-Live) se asi uz pak plati, ze?

Zatim jsem to vypl, nerad bych, aby mi pak prisel ucet, ktery bych rozdychaval
....
Moc dekuji za info.
No, tak buď jen ztmavne display, takže stačí někam libovolně ťuknout na display a nebo se display vypne a tudíš ho jednoduše zapneš horním power tlačítkem... nejsou takovéhle věci v manuálu?
Wi-fi většinou bývá zdarma. Leda že bys třeba doma jel po netu jen přes Wi-Fi a tudíš bys za ní platil jakožto za internet.
A datové přenosy (GPRS/EDGE/HSDPA/UMTS) jsou placené. Pokud nemáš tarif, zaplatíš HODNĚ (pokud to samozřejmě používáš).

Uživatelský avatar
bj
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: pát říj 03, 2008 21:58
Zařízení: HTC Touch Pro, iPAQ rx3715
Bydliště: Praha/Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bj » pon říj 06, 2008 22:14

2 Nalim: Jo, original sluchátka jsou docela OK pokud není člověk AUDIOTECHNOID, ale já osobně jsem řešení tvého problému nenašel, ani na XDA (což ovšem nic neznamena :-D ). Problem to byl i u Varia a tam to snad byl bug přímo v romce a upravilo se to upgradem firmware. Nyní je asi fakt nejjistější ta redukce.
p.s. ta redukce proboha stojí cca 250 kč u Sunnysoftu, Raphael sam o sobě tě stál cca 15 tisíc :-D 8-)

2 Flodur: Vzhledem k tomu co popisuješ bych neváhal a nechal si ho vyměnit za nový jako reklamaci, ten muj nemá ani jednu potíž co popisuješ /asi máš kousek spíchnutej v pátek odpoledne :grin: :grin: / i když tobě to asi tak vtipný nepřijde :-(

Tranceek
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pon říj 06, 2008 23:59

Modaco Nodata

Příspěvek od Tranceek » úte říj 07, 2008 0:06

Pánové - tento prográmek vyřeší váš problém s daty: Modaco Nodata - stačí hledat. Přes něj lze povolit, zakázat jakékoli datové přenosy.
Math píše:
bj píše:Zkus se ještě podívat v Advanced configu: pod tlačítkem Menu je nabídka More settings a tam Connection a zakázat WAP a Internet od operátora /mám O2 a a je to tam/, snad ti to pomůže. Jinak datový přenos se sepne pokud je vyžádán, to znamená, že třeba ťukneš na aktualizaci počasí, YouTube atd.
Prave, nechapu na co tam je vypnuti datovych prenosu, kdyz si je ty programy stejne vyvolaji.

Datove funkce jsou tady fakt hrozne udelane. Nejsou tady co se propojuje pres jaky ucet, nejsou tady poradne vypsane ani ty ucty, neni tady blbe pocitadlo dat, nelze vybrat prez co se ma co pripojovat, je to des.
Přílohy
modaco-nodata.cab
(22.47 KiB) Staženo 130 x

Math
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: stř říj 01, 2008 13:10

Příspěvek od Math » úte říj 07, 2008 9:41

Chtel bych jeste upozornit na svuj predchozi prispevek, jestli nevite co s tim:

Kdyz v kontaktech vyhledavam podle te listy s pismeny (na prave strane) a rekneme ze hledam jmeno Petr tak se pod P ani nikde jinde nezobrazi, ale pokud napisu Petr do vyhledavani, tak tam je. Dela to tak skoro u poloviny jmen v kontaktu. nevi Nekdo cim to je? Pred tim jmenem ani za nim nic neni.

Uživatelský avatar
nAscA
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 478
Registrován: pát črc 29, 2005 17:31
Zařízení: Note 7, iPhone

Příspěvek od nAscA » úte říj 07, 2008 9:47

Nevim, ale zkus Petra vyhledat podle pocatecniho pismene jeho prijmeni ;)

Math
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: stř říj 01, 2008 13:10

Příspěvek od Math » úte říj 07, 2008 9:59

To mi doslo taky. Ale je tam jen jmeno a cislo. nic vic

Uživatelský avatar
nAscA
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 478
Registrován: pát črc 29, 2005 17:31
Zařízení: Note 7, iPhone

Příspěvek od nAscA » úte říj 07, 2008 10:06

No ja jen, kdyby nahodou... Jeste me napada v options u kontaktu, jestli ms zatrzeno View by name, pripadne si tom nastaveni s tim pohrat. To mas kontakty ze SIM?

Math
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: stř říj 01, 2008 13:10

Příspěvek od Math » úte říj 07, 2008 10:30

neco je ze sim neco z outlooku. Ted v tom delam poradek, Kdyz to v tom outloku prepisu, tak uz se tam potom zobrazi, takze tam bude asi nejaky bordel co nejde videt a radi se to potom podle neceho jineho

Uživatelský avatar
bj
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: pát říj 03, 2008 21:58
Zařízení: HTC Touch Pro, iPAQ rx3715
Bydliště: Praha/Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bj » úte říj 07, 2008 12:29

2 Tranecek: MoDaCo NoData to sice umí (o jednu stránku zpět se to už řešilo 8-) ), ale Advanced Config to umi taky a hlavně ještě hooodně navíc 8-) opravdu hooodně navíc.

Uživatelský avatar
bj
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: pát říj 03, 2008 21:58
Zařízení: HTC Touch Pro, iPAQ rx3715
Bydliště: Praha/Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bj » úte říj 07, 2008 12:34

2 Math: dělalo mi to ten samej bordel, všechny kontakty jsem přehrál do telefonu bez SIM a potom pokud máš jen jedno jmeno musí být jako příjmení. Někteří správci kontaktů to vepisují pod nick nebo tituly a to se pak nemusí zobrazovat /jo a po synchronizaci kontaktů s pc jsem to musel resetovat, ale to nevim jestli je nutné u každé verze ROM, já mám ENG/, teď už je to v pohodě /zatim :) / jinak nAscA má pravdu, je to hlavně o prohrabání se nastavením :-D

hankeys
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: úte říj 07, 2008 16:13

Příspěvek od hankeys » úte říj 07, 2008 16:15

mám jeden problém s HTC touch PRO a chtěl bych se zeptat, jestli s ním taky někdo nepřišel do styku. Z nějakého záhadného způsobu mi rafael sám zavírá některé z programů, třeba mám puštěnej Slick a Second Today, přijdu za půl hodiny a programy sou zavřený. není to někde v nastaveních??? Díky za info

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » úte říj 07, 2008 16:23

no nevim, ale většinou se programy zavírají, když máš málo RAM, možná tu je ale jiná možnost (ale se zapnutým TouchFLO bych se nedivil kdyby se to stalo)

nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 172
Registrován: ned srp 17, 2008 3:40
Zařízení: HTC Touch Pro

ee

Příspěvek od nirman » úte říj 07, 2008 22:53

I se zapnutym TF a prehravacem na pozadi je minimalne 120MB RAM volne..

Ale musim dodat, ze dnes jsem TF vypl a hura!! Rychlejsi, pro me i hezci a mene bugu :)

Zamčeno

Zpět na „HTC Touch Pro“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host