HTC Touch Pro (Raphael), rady, postřehy, poznatky

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro (Raphael)
Zamčeno
Uživatelský avatar
IceMan
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pát srp 22, 2008 8:06
Bydliště: Bohumín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IceMan » pát srp 22, 2008 18:53

Sunnysoft je jediný co dělá oficiální češtinu pro HTC...mám ji v Touch Cruise a měl jsem i v HTC Touch (Elf). Takže bez problémů. Vlastní T9 se nedá jednoduchou cestou pravděpodobně přidat, nezkoušel jsem, nepotřeboval jsem, tak nemůžu přesně říct.


\\Necituj poslední příspěvek!! Přečti si pravidla tohoto fóra!!! Lukáš Mano

Uživatelský avatar
Lausien
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: ned pro 23, 2007 17:03
Zařízení: HTC Touch Pro
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lausien » pát srp 22, 2008 20:47

Podle videa, co zde objevilo, mě trochu mrzí absence HW tlačítka pro kameru/foťák :-(

EDIT: A jak je to s aktualizacema oficiálních ROM? Na webu HTC sem ROM na sosnutí nenašel.

Uživatelský avatar
IceMan
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pát srp 22, 2008 8:06
Bydliště: Bohumín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IceMan » sob srp 23, 2008 8:07

HW tlačítko pro foto/kamera, oproti ostatním modelům HTC, tu opravdu není. Aktualizace ROMek HTC vydává jen pro nejoblíbenější modely, vetšinou se pak musí sáhnout po pomoci od xda developers :???:

Uživatelský avatar
Lausien
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: ned pro 23, 2007 17:03
Zařízení: HTC Touch Pro
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lausien » sob srp 23, 2008 12:09

A když TouchFLO vypnu, je tam přístup třeba přes Programy ke spuštění kamery? Aby to spouštění nebylo jen přes TouchFLO.
A jinak s těma ROMkama to je ale docela pech, jelikož když jí budu mít z XDA developers, tak nebude ofiko... :-(

Jerome
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: sob srp 23, 2008 12:46

Dotaz

Příspěvek od Jerome » sob srp 23, 2008 12:47

Ahoj,chtěl bych se zeptat,jestli by někdo mohl hodit nějaké fotky z tohoto telefonu,zajímá mě kvalita pořizovaných fotografií,děkuji.

Nil
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: pon úno 25, 2008 15:56

Příspěvek od Nil » sob srp 23, 2008 13:59

Mám asi trochu hloupý dotaz. Jak se dá změnit homescreen? Nemyslím jen wallpaper, ale třeba aby tam nebyly ty hodiny atp...

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » sob srp 23, 2008 14:07

Da se vypnout TouchFlo3D, pak si muzet home screen uzpusoit podle svych predstav, viz ruzne today pluginy

Nil
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: pon úno 25, 2008 15:56

Příspěvek od Nil » sob srp 23, 2008 14:25

Aha..a kde se dá vypnout, prosím? Pak mě napadla ještě jedna věc. V Motorole mpx200 šlo nastavit internet tak, že když se připojil telefon k pc,byl připojený i k internetu (modemu) počítače. Dá se použít stejné nastavení i v Touch Pro?

lukas692
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: ned srp 10, 2008 17:31
Bydliště: Sušice

Příspěvek od lukas692 » sob srp 23, 2008 15:52

Lausien píše:A když TouchFLO vypnu, je tam přístup třeba přes Programy ke spuštění kamery? Aby to spouštění nebylo jen přes TouchFLO.
A jinak s těma ROMkama to je ale docela pech, jelikož když jí budu mít z XDA developers, tak nebude ofiko... :-(
Jasně, kamera se dá normálně zapnout přes Programy
Jerome píše:Ahoj,chtěl bych se zeptat,jestli by někdo mohl hodit nějaké fotky z tohoto telefonu,zajímá mě kvalita pořizovaných fotografií,děkuji.
Jerome: ZDE najdeš nějaké ty snímky na ukázku :wink:

Jerome
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: sob srp 23, 2008 12:46

Díky

Příspěvek od Jerome » sob srp 23, 2008 16:27

Díky moc,řeším teď ,jestli I900 nebo Touch Pro,ještě se chci zeptat,jestli v balení je nějaká paměťová karta a jaká je výdrž tohoto modelu.

Uživatelský avatar
Soap
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 240
Registrován: sob pro 15, 2007 20:13
Zařízení: 1+ 3T
Bydliště: Kyjov

Příspěvek od Soap » sob srp 23, 2008 16:39

Paměťovka by tam neměla být, a Omnia by měla vydržet déle.

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » sob srp 23, 2008 16:48

Tak sa hlásim do klubu majiteľov Raphaela už aj ja! Prebehol som od HP (iPAQ 614c). Zatiaľ sú dojmy prevažne pozitívne. Jediné, čo by som mohol vyčítať je absencia tlačidla pre spustenie foťáku (ale aj exponovanie stredovým tlačidlom nie je celkom ono) a celkovo menší počet HW tlačidiel po stranách. A rovnako sa mi zdá, že Raphael (s vypnutáým TouchFlo) je pomalší ako iPAQ. Ale zase mnoho vecí je lepších, tak mu to prepáčim. Len sa ešte dočkať SK xT9.

Nallim
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: čtv srp 30, 2007 12:57
Zařízení: Nexus 5X

Příspěvek od Nallim » sob srp 23, 2008 22:12

lukas692 píše:
Nallim píše:Také mám problém s hlasitostí hovoru. Tak jsem nainstaloval skype a u skypu bez problému...
a sundal si tu folii co tam byla? ta totiž zakrývá reproduktor :grin:
Tak ze začátku jsem jí hned nesundával, ale překvapilo mě, že přes skype to bylo hlasitější ;-), po sundání už bez problému ;-)
Nallim píše:Mám problém s ActiveSync přes BT. Nějak se mi to nedaří připojit, nemá s tím už někdo zkušenost?
Už s tím má někdo zkušenost?


TouchFLO se dá vypnout přes Menu->Settings->Today-záložka Items->odškrtnout TouchFLO 3D-> křížek, následně kliknout na ok.

Po vypnutí TouchFLO bude obrazovka dnes prázdná. Po vypnutí jsem měl volnou 137MB RAM, po zapnutí 129MB RAM.

destrik
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: sob bře 10, 2007 15:01

Příspěvek od destrik » sob srp 23, 2008 22:52

Nevie niekto ako nastavti 24hodinovy format casu na touchFlo3D?

Uživatelský avatar
Lausien
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: ned pro 23, 2007 17:03
Zařízení: HTC Touch Pro
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lausien » sob srp 23, 2008 22:55

Diamant píše:Tak sa hlásim do klubu majiteľov Raphaela už aj ja! Prebehol som od HP (iPAQ 614c). Zatiaľ sú dojmy prevažne pozitívne. Jediné, čo by som mohol vyčítať je absencia tlačidla pre spustenie foťáku (ale aj exponovanie stredovým tlačidlom nie je celkom ono) a celkovo menší počet HW tlačidiel po stranách. A rovnako sa mi zdá, že Raphael (s vypnutáým TouchFlo) je pomalší ako iPAQ. Ale zase mnoho vecí je lepších, tak mu to prepáčim. Len sa ešte dočkať SK xT9.
Podle mě rychlost jak s TouchFLO tak bez něj by mohla být lepší s příchodem nových ROMek.
Jinak ta absence HW tlačítka pro kameru mrzí. Nicméně zase na druhou stranu, u E-TENa se mi stávalo, že když sem ho chtěl rychle uchopit, náhodou sem třeba něco zmáčknul.
No a aspon to nemá tu šílenost, co má E-TEN M800 pod displayem (ty HW tlačítka stisknutelná nepatrným dotekem).
Jen mi zase třeba bude chybět nějaké to tlačítko navíc na spuštění třeba navigace...
A dotaz: dá se Raphael vypnout do něčeho jako usporný režim nebo uplně vypnout tlačítkem? Nejlépe asi do něčeho jako spánku, aby běželo v tu chvíli třeba jen GSM.... jinak se vše uložilo do paměti a nazdar.
Na ASUSovi P535 myslim že něco podobného šlo.

Uživatelský avatar
IceMan
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pát srp 22, 2008 8:06
Bydliště: Bohumín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IceMan » ned srp 24, 2008 7:46

pro destrik: 24h formát se zapne jakmile nastavíš v Regional settings Czech...Start>Settings>System>Regional settings...a zde máš formát času a data.
pro Lausien: Režim spánku a tomu podobné (jako na stolních PC) Raphael nemá.

Uživatelský avatar
Lausien
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: ned pro 23, 2007 17:03
Zařízení: HTC Touch Pro
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lausien » ned srp 24, 2008 11:57

No, tak zatím sem asi na 85% přesvědčen, že do Raphaela pujdu, ale ještě stále nevim... nejhorší na tom je, že pořádná alternativa neni :-(

Uživatelský avatar
IceMan
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pát srp 22, 2008 8:06
Bydliště: Bohumín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IceMan » ned srp 24, 2008 13:57

Alternativa bude jedině Xperie, pokud by si SE pospíšil s vydáním. Pak je tu Omnia, ale nemá HW klávesnici a má malé rozlišení displeje :???:

Uživatelský avatar
Lausien
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: ned pro 23, 2007 17:03
Zařízení: HTC Touch Pro
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lausien » ned srp 24, 2008 14:04

A když se mi Xperia nelíbí, tak mám asi smůlu :-D

TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 231
Registrován: ned črc 10, 2005 11:14
Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasNM » ned srp 24, 2008 16:33

Ja uz ho mam od 20.8. Dojmy su zatial velmi pozitivne,ale je tu par veci,ktore mi vadia:
-malo hw tlacitok,aj tie,o su tam sa nedaju dobre nastavit ani AEBPlus-kom
-Display je nadherny,ale sialene maly. Za chvilu pridem definitivne o oci
-Najradsej by som vypol automaticke otacanie do landscape pri otvarani klavesnice a hlavne automaticke zapinanie zo stand-by pri pohnuti klavesnicou
-Ten leskly face je neskutocne zasvineny nonstop
-ExtUSB konektor mi vadi,ale s tym asi moc nespravime
-Nema to ani ledku,indikujucu signal GSM
Casom sa ale urcite najdu nejake sposoby,ako par nedostatkov vyriesit.

EDIT: Nastavenie BT ActiveSync:
-na PC treba nastavit BT Serial Port COM
-na PC AS(connection settings) treba vybrat tento COM,aby sa cez neho mohol pripojit
-na WMD cez AS spustit pripojenie cez BT a sparovat PC a WMDevice
-zapnut najdeny profil AS(na PC sa na chvilu zatoci zelena)
-na WMD cez AS znova spustit pripojenie cez BT
Takto by to malo fungovat,ale akosi sa mu momentalne nechce. Furt mi hlasi,ze som mimo dosah. Ale fungovalo to volakedy.

\\Používej tlačítko EDIT. Lukáš Mano

Zamčeno

Zpět na „HTC Touch Pro“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti