HTC Touch Pro (Raphael), rady, postřehy, poznatky

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro (Raphael)
Zamčeno
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » pát srp 15, 2008 8:19

no, Raphael má víc RAM takže v určitých situacích ti nespadne např. navigace kdyby si měl hooooooooooodně dlouhou trasu a ještě pár prográmků na pozadí

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » pát srp 15, 2008 8:38

A ja prosím o testovacie fotografie, ako je na tom Raphael s foťákom. Zaujíma ma ostrosť záberu po celej ploche (ideálne odfotiť nejakú scénu na ktorej sú predmety rovnako vzdialené od objektívu), súdkovité skreslenie a farebné fľaky (ideálne odfotiť biely hárok A4 tak, aby bolo vidieť ešte aj okraje), zrnitosť (bežná scéna za horšieho osvetlenia), vernosť farieb a množstvo detailov na snímkoch (ideálne nejaký dom so zeleňou v popredí za dobrého osvetlenia a nejakú stránku z časopisu formátu A4), účinnosť blesku (scéna v interiéri za tmy).

Po skúsenostiach s iPAQom (viď http://www.railweb.sk/Foto/ipaq614.html - nájsť testovacie fotky) mám strach, ako to bude fotiť.

lukas692
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: ned srp 10, 2008 17:31
Bydliště: Sušice

Příspěvek od lukas692 » pát srp 15, 2008 9:02

Dneska byla moje zásilka předána DPD, v pondělí ho očekávam...:-)

Uživatelský avatar
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: pon čer 20, 2005 20:47
Zařízení: Lenovo P780
Bydliště: Pardubice

Příspěvek od Tomáš Kubec » pát srp 15, 2008 10:14

Pár mi jich tu zrovna leží :-D

Obrázek

Uživatelský avatar
Chrono Leggionaire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 167
Registrován: pát srp 25, 2006 11:53
Zařízení: Samsung Galaxy Note 10
Bydliště: Slovácko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chrono Leggionaire » pát srp 15, 2008 10:28

hm...tohle se nedělá :)

Chtěl bych se zeptat na jednu věc. Nyní prý není možné psát na qwerty s diakritikou. Myslel jsem, že bude stačit jednoduchá úprava sys.txt, stejně jak u jiných MDA, ale bohužel nikoliv. Klávesa FN (případně i SYM) je k dispozici, ale na klávesnici chybí doprovodné znaky, takže přepínání ke znakům s diakritikou prý není možné :-(

Tohle by se mělo prodávat v Německu:
Obrázek
Dá se očekávat, že v CZ distribuci bude ta qwerty přizpůsobená CZ trhu?

Opravdu nevím, pokud bych věděl, že ta částečná modifikace klávesnice příjde, tak bych si pár týdnů počkal. Asi to nikdo nyní říct nedokáže, ale stejně to zkouším :???: Pokud vím, tak HTC zatím nikdy klávesnici pro CZ trh nijak nepřizpůsobovalo..

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » pát srp 15, 2008 10:54

Nejspis bude v CR taky QWERTZ (a mozna i znaky nahore). Kazdopadne ja stejne vsude resim diakritiku pomoci AEKMap, stisknu CTRL a znak, ktery chci s diakritikou (pripadne 2x CTRL). Takze diakritiky bych se nebal, pujde resit jinak. Jinak by mela stacit kombinace FN+ mezernik, nebo SYM, to taky nefunguje? Ja tam ty klavesy teda vidim :)

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » pát srp 15, 2008 11:11

jo, na klávesnici Uniho to nemá :-)

Uživatelský avatar
Chrono Leggionaire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 167
Registrován: pát srp 25, 2006 11:53
Zařízení: Samsung Galaxy Note 10
Bydliště: Slovácko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chrono Leggionaire » pát srp 15, 2008 11:12

Dík, ten AE Keyboard Mapper je taky určitým řešením. Každopádně já jej nikdy nezkoušel, vždy jsem to řešil editací toho *txt ve /Windows a následné použití FN+požadované písmeno.

u Touch PRO to výše uvedeným způsobem řešit nejde, dle několika referencí. Aspoň u stávající verze, která je u nás v současné době v prodeji
Obrázek
Doprovodné znaky vyznačené zelenou barvou jsou jen u několika kláves, ostatní jsou zdá se "inaktivované" a pracují jen pro vyznačené písmeno. Tudíž FN ( nebo SYM) + třeba R udělá zase jen R (samozřejmě i po předchozí editaci sys.txt) ..Např. G900 (a spousta dalších MDA) má doprovodné znaky na každé klávese.

4tslany..to ani mít nemůže, Universal je "kráva", takže i díky rozměrům je ta jeho klávesnice luxusní

psychopat
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 82
Registrován: čtv srp 14, 2008 10:58

dotaz

Příspěvek od psychopat » pát srp 15, 2008 20:23

ahoj chtěl sem se zeptat jakou velikost micro sd karet potporuje? všude se píše něco jiného můžete mi říct jestli podporuje velikost 8/16GB? Děkuji ahoj

Uživatelský avatar
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: pon čer 20, 2005 20:47
Zařízení: Lenovo P780
Bydliště: Pardubice

Příspěvek od Tomáš Kubec » pát srp 15, 2008 20:25

podporuje karty do 32 GB

psychopat
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 82
Registrován: čtv srp 14, 2008 10:58

Příspěvek od psychopat » pát srp 15, 2008 20:27

děkuji

Petrik
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: ned črc 20, 2008 14:52

heh

Příspěvek od Petrik » sob srp 16, 2008 0:50

...do 32GB, existuje snad microSD karta s kapacitou nad 8GB?

Uživatelský avatar
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Příspěvky: 527
Registrován: úte říj 10, 2006 7:21
Zařízení: iP4, HTC Desire
Bydliště: Liberec/Praha

Příspěvek od Lukáš Mano » sob srp 16, 2008 6:43

Ne zatim nejvetsi microSD karta ma kapacitu 8GB

TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 231
Registrován: ned črc 10, 2005 11:14
Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasNM » sob srp 16, 2008 21:46

Tak som ho dnes objednal. Skladom ma byt 19.8,tak dufam ze to do konca tyzdna stihne...

Uživatelský avatar
triball
nováček
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: sob kvě 26, 2007 11:16
Bydliště: Česká Třebová
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od triball » pon srp 18, 2008 14:21

tak už ho mám doma :) první dojem je výborný, ale už jsem našel pár mušek...

pro Jirku Hrmu: kdyby si chtěl udělat preview, tak napiš na icq, bydlím v centru Č.T. ;-)

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pon srp 18, 2008 15:55

triball: díky, také už ho mám doma... jedu teď na dva dny k vodě, tak až se vrátím, tak můžeme někdy pokecat :-)

lukas692
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: ned srp 10, 2008 17:31
Bydliště: Sušice

Příspěvek od lukas692 » úte srp 19, 2008 20:03

Raphaela mám od pondělí...nemám slov

Uživatelský avatar
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv čer 23, 2005 8:45
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

Příspěvek od p.a.Ť.o » stř srp 20, 2008 6:37

to je to takový šunt? :lol:

extreme007
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: ned srp 17, 2008 22:37

Příspěvek od extreme007 » stř srp 20, 2008 10:17

Puvodne jsem si chtel koupit HP Ipaq 614c ale kdyz vidim todle tak mam jasno :)

toaletak
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: stř srp 20, 2008 9:31

Příspěvek od toaletak » stř srp 20, 2008 11:34

ja uz mam asi taky jasno :D... ale bude to asi az na vanoce :(...uz se tesim na nejakou recenzi

Zamčeno

Zpět na „HTC Touch Pro“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů