HTC Touch Pro (Raphael), rady, postřehy, poznatky

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro (Raphael)
Zamčeno
Uživatelský avatar
triball
nováček
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: sob kvě 26, 2007 11:16
Bydliště: Česká Třebová
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od triball » úte srp 12, 2008 21:07

není pravda když uděláš hard reset tak se ti vrátí původní rom od výrobce.. vrátí se ti do stavu když čerstvě nainstaluješ poslední rom ;-) takže bych to řešil zálohou původní rom :-)

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » stř srp 13, 2008 7:49

to je taky blbost, ROM od výrobce tam mít nemusíš, mužeš mít i neoficiální a navíc ti zůstane stejná verze, jakou si měl, teda nevim jak by se přez GPRS nebo nějak stáhl 70MB (a více) balík a nainstaloval, to celé během 3 vteřin... Hard Reset vymaže tu část flash paměti ve které jsou uživatelká data. Mohl bych to rozvést takto. FlashROM je ve většině PDAček rozdělena na více částí (oddílů). Většinou se jedná o OS (systém), ExtROM (část, ze který se instalují aplikace, an některých mašinkách se dá zviditelnit a používat jako bezpečný úložiště), a zbytek jde na uživatelská datak, tj. to, co tam nahraješ/nainstaluješ. Plný přístup (čtení/zápis) do OS dostaneš jenom přez bootloader.
Pokud se provede Hard Reset, tak se naformátuje část s tvými daty, takže systém zůstane v základním (továrním) nastavení.

Polkud jde o češtinu, můžeš ji tam dát 3mi způsoby:
1) instalace české ROM - přijdeš o záruku
2) instalace oficiální české lokalizace - asi nejlepší řešení, záruka zůstává, ale placené
3) instalace češtiny, která byla vykuchána z české ROM a dektivovat pouze odinstalací, HARD řešení takže nic pro začátečníky, o záruku nepšijdeš

Uživatelský avatar
McLaren
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: čtv črc 24, 2008 20:53
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McLaren » stř srp 13, 2008 19:05

ok díky za informace :)

lukas692
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: ned srp 10, 2008 17:31
Bydliště: Sušice

Příspěvek od lukas692 » čtv srp 14, 2008 9:50

e-mailem potvrzeno ze sunnysoftu že Touch Pro by měl být už tento týden

psychopat
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 82
Registrován: čtv srp 14, 2008 10:58

dotaz

Příspěvek od psychopat » čtv srp 14, 2008 11:00

ahoj všem uvažuji o koupi tohoto komunikátoru, přečetl jsem snad již všechny diskuse ale nikde jsem nenašel odpověď na toto. Jaká je nejvhodnější paměťová karta. Z vlastností jsem se dozvěděl že je potřeba mít micro SDHC tím se výběr docela snižuje na 8GB class4 zajímá mě jestli je class4 dostačující svojí rychlostí nebo se pokusit hledat class6? Děkuji ahoj

Uživatelský avatar
Chrono Leggionaire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 167
Registrován: pát srp 25, 2006 11:53
Zařízení: Samsung Galaxy Note 10
Bydliště: Slovácko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chrono Leggionaire » čtv srp 14, 2008 11:05


psychopat
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 82
Registrován: čtv srp 14, 2008 10:58

díky

Příspěvek od psychopat » čtv srp 14, 2008 11:18

díky za odkaz, blbé je že pokud si to chci vše objednat na ráz tak snad žádný obchod nemá pouzdrai karty a ještě přehrávač, jedině snad mobilhouse ten má pak jedinou microsdhc 8gb za 900. Nevíte o nějakém obchodu kde mají vše? V sunnysoftu taky žádná sláva. Díky ahoj

archibald
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: čtv srp 14, 2008 11:54

Příspěvek od archibald » čtv srp 14, 2008 11:57

Alza již skladem, za chvíli by ho měl kurýr doručit. Vzal jsme k tomu i kartu SDHC 8gb class 6 za necelý tisíc. Pouzdro a příslušenství do auta budu muset dohledat jinde. Nedáte někdo tip.

TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 231
Registrován: ned črc 10, 2005 11:14
Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasNM » čtv srp 14, 2008 11:59

Hej lidi,ta vec neobsahuje ani puzdro na opasok? To je chyba. Este by ma zaujimalo,ci to ma aspon putko na snurku. Rad pouzivam poistku vo forme snurky na ruku(aj Himalayu som na to upravil).

Nallim
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: čtv srp 30, 2007 12:57
Zařízení: Nexus 5X

Příspěvek od Nallim » čtv srp 14, 2008 12:14

archibald:
Tak pak dej hned vědět, co bylo v balení a první dojmy. ;-)

Uživatelský avatar
mp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: čtv lis 08, 2007 8:41
Zařízení: BlackBerry Bold 9700
Bydliště: Statenice

Příspěvek od mp » čtv srp 14, 2008 12:32

archibald píše:Pouzdro a příslušenství do auta budu muset dohledat jinde. Nedáte někdo tip.
U Sunnysoftu si určitě vybereš nabíječky + příslušenství do auta, taky ti prodají nějaké univerzální pouzdro. Pokud bys chtěl pouzdro na míru a nechtělo se ti čekat, až se Krusell vzpamatuje, můžu doporučit toto: http://www.pdair.com/catalog/index.php? ... 0_11000341

Uživatelský avatar
bendysss
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: pon úno 11, 2008 19:20
Zařízení: HTC Diamond, Samsung i900 Omnia
Bydliště: Praha

Příspěvek od bendysss » čtv srp 14, 2008 12:50

Tak sem zvědav na prvni dojmy, osobně mám trochu strach z vetší tloušťky a váhy...no uvidime...mimochodem tady je vidět obsah baleni ktery k TouchPRO dodava HTC v zahraničí http://www.youtube.com/watch?v=VMa6-q-4DIs , otazkou jestli v ČR na tom budeme stejně ale tipl bych si že ano.. je tam vidět i nějaké rádoby pouzdro, ale na pásek to rozhodně nevypadá... :(

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » čtv srp 14, 2008 14:26

Dúfam, že u Touch Pro nebudú problémy s pamäťovými kartami ako napr. u iPAQ-u 614, ktorý síce deklaruje podporu aj SDHC kariet, ale nie všetky značky kariet fungujú. Ako bezproblematické sa javia napr. karty SanDisc.

Mňa taktiež mimoriadne zaujímajú prvé skúsenosti, hlavne ako to fotí (uvítam fotky v plnom rozlíšení niekde na web-e). Predpokladám, že systémový konektor je kompatibilný s bežným miniUSB konektorom. Alebo nie? Existuje na HTC aj redukcia na 3,5 mm jack?

Uživatelský avatar
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: pon čer 20, 2005 20:47
Zařízení: Lenovo P780
Bydliště: Pardubice

Příspěvek od Tomáš Kubec » čtv srp 14, 2008 14:34

redukce samozřejmě existuje

archibald
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: čtv srp 14, 2008 11:54

Prvni dojmy

Příspěvek od archibald » čtv srp 14, 2008 15:35

Tak už je na stole. Krasné balení - pyramida s uříznotou špičkou. V balení žádné velké překvapení - instalační CD a manual, sluchátka, synchronizační kabel, náhradní stylus, ochraná folie na displej a pouzdro pouze tak do ruky. Vypadá dle mého nádherně, velikost mi nevadí - do ruky padne akorát (a to jsem zvyklej na W880). Jenom si to chce zvyknout na tu váhu - ta je přeci jenom oproti W880 znat, no ale kdo má nějakou větší NOKII tohle vůbec nezaregistruje. Ovládání TOUCH téměř perfektní, pouze malé otvírací nabídky mi dělají problemy - asi mám velký prsty (ale musím podotknout, že jsem ještě nesundal krycí folii) takze zatim to řeší stylus. K dukladnější prohlídce jsem se ještě nedostal (no něco v tý práci udělat musím), takže postupně budu referovat.

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » čtv srp 14, 2008 15:39

Už som to našiel na Web-e, dokonca je aj redukcia s video výstupom na TV (fajn vecička, keď chce človek starším členom rodiny ukázať najnovšie fotky).

Pozeral som aj nejaké videá a vyzerá to tak, že zadná strana Touch Pro je matná a tak ju nebude potrebné neustále leštiť od odtlačkov prstov. Dúfam, že aj stylus bude na magnet (ako u Diamonda), že nebude chýbať pohybový senzor a neviem, či mám veriť prvým predstavovaniam, ale vraj to má aj svetelný senzor. To fakt?

lukas692
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: ned srp 10, 2008 17:31
Bydliště: Sušice

Příspěvek od lukas692 » čtv srp 14, 2008 15:41

Sunnysoft - již skladem

Uživatelský avatar
triball
nováček
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: sob kvě 26, 2007 11:16
Bydliště: Česká Třebová
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od triball » čtv srp 14, 2008 16:29

tak mám objednáno přes Alzu, zítra pro něj jedu do brna :-) těším se jak malej...

TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 231
Registrován: ned črc 10, 2005 11:14
Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasNM » čtv srp 14, 2008 19:03

Hosi,nechce sa vam vyskusat aplikaciu s nazvom VJ Candela? Chcel by som overit funkcnost. A ako to je s tym putkom na snurku? Ma ho? Jo a este by ma zaujimala informacia ohladom zadneho krytu...na rovnej podlozke(sklo a pod.) sa preklapa alebo drzi pevne(kvoli pisaniu na SIP a vodovahe)? Hlavne sa bojim zadneho krytu,preto cakam na TM/O2 verziu. Keby to bolo OK,hned objednavam HTC.

Audipetr
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: ned črc 27, 2008 7:50

Příspěvek od Audipetr » pát srp 15, 2008 7:05

Mám docela čerstvýho Diamonda, ale váhám, zda nevyměnit za Raphaela, u prodejce bude už zítra za docela slušnou cenu, čekal jsem víc.

Je tu někdo, kdo už Raphaela má a může srovnat, zda to má cenu? QWERTY bych ocenil, ale jen kvůli tomu bych to asi nevyměnil. Vím i o rozšiřitelné paměti. Není třeba Raphael rychlejší? ;) Ne že by Diamond byl pomalý, ale rychlost se šikne ;) Díky!

Zamčeno

Zpět na „HTC Touch Pro“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti