HTC Touch PRO a GPS navigace

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro (Raphael)
Uživatelský avatar
bj
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: pát říj 03, 2008 21:58
Zařízení: HTC Touch Pro, iPAQ rx3715
Bydliště: Praha/Pardubice
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch PRO a GPS navigace

Příspěvek od bj » ned lis 30, 2008 0:39

Trošku se to tady GPS u Raphaela řešila již dříve, ale myslím si, že si to zaslouží vlastní "vlákénko" :-D
A pro začátek něco pro všechny co nejsou spokojeni s GPS u Raphaela, na XDA-developers se objevila úprava registrů, která by měla katapultovat výkon, rychlost a stabilitu GPS do nebetyčných výšin :-D , až asi tak k těm satelitům. Jsou to kluci šikovný :smt038 :smt038 :smt038 .

HKLM \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ GPS Intermediate Driver \

- Drivers \ GpsOneDevice \ PollInterval -> 100 (výchozí hodnota je 1000)
- Drivers \ InputBufferSize -> 512 (výchozí hodnota je 4096)
- Drivers \ OutputBufferSize -> 512 (výchozí hodnota je 4096)
- Drivers \ SleepOnNoData -> 100 (výchozí hodnota je 1000)
- Multiplexor \ MaxBufferSize -> 512(pokud není vytvořit)

Pro ty, co se nechtějí hrabat v registrech by tu byl i CAB, který to udělá za vás.
Přílohy
00305945_GPS Lag_upc2.zip
(2.75 KiB) Staženo 573 x

Uživatelský avatar
pepino34
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: ned led 08, 2006 17:40
Zařízení: LG Nexus 5
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch PRO a GPS navigace

Příspěvek od pepino34 » ned lis 30, 2008 13:48

A má tohle už někdo takhle nastavený ?? Při mém povolání řidiče se přesnost a rychlost GPS hodí.

Ondrasz
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: úte pro 02, 2008 21:53
Zařízení: HTC Touch PRO

HTC Touch PRO a GPS navigace

Příspěvek od Ondrasz » úte pro 02, 2008 21:54

Vyzkousel jsem to nastavit, ale zadnou zmenu jsem nezpozoroval... Co ostatni?

Nekrofil
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: stř říj 22, 2008 6:34
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch PRO a GPS navigace

Příspěvek od Nekrofil » čtv pro 04, 2008 7:34

U mě taky žádná změna.

Uživatelský avatar
Lausien
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: ned pro 23, 2007 17:03
Zařízení: HTC Touch Pro
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch PRO a GPS navigace

Příspěvek od Lausien » čtv pro 04, 2008 13:12

Ono taky zalezi treba na ROMce, protoze neofiko vznikaj na XDA Devu a kdyz ty kluci sikovny se spojej, tak to pak poznat je. Treba ja chytnu satelity do pul minuty. Ale trochu mi pride, ze navigace je oproti autu pozadu (tedy jakoby mela spozdeni zobrazeni) a jednou za cas se objevim "nikde" :-).
Tak ted new romky sem neskousel, tak treba je to nejakym spusobem osetreny.

moravak007
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pon pro 15, 2008 15:33

HTC Touch PRO a GPS navigace

Příspěvek od moravak007 » pon pro 15, 2008 16:22

pepino34 píše:A má tohle už někdo takhle nastavený ?? Při mém povolání řidiče se přesnost a rychlost GPS hodí.
Ahojky. Prosím chtěl bych se zeptat, jestli nevíš, kde se dají stáhnout mapy do htc touch pro? Obědnal jsem si ho, ale doslechl jsem se, že mapy neobsahuje. Díky.

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

HTC Touch PRO a GPS navigace

Příspěvek od ziminix » pon pro 15, 2008 16:53

Mapy si musíš zakoupit. Jiný způsob se zde nedozvíš.

Uživatelský avatar
bj
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: pát říj 03, 2008 21:58
Zařízení: HTC Touch Pro, iPAQ rx3715
Bydliště: Praha/Pardubice
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch PRO a GPS navigace

Příspěvek od bj » pon pro 15, 2008 17:31

Úplně přesně, si musíš zakoupit navigační software jako např. iGO, TomTom event. jiný, mapy si zakoupíš s ním, nebo ti budou k dispozici ke stažení na internetu na oficiálních stránkách výrobce /to záleží na software/. Pokud chceš jenom mapy na vyhledávání tak zkus Google Maps, na Smartmanii odkaz najdeš.

Haďas
nováček
nováček
Příspěvky: 29
Registrován: stř pro 17, 2008 20:51
Zařízení: HTC HD 2
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch PRO a GPS navigace

Příspěvek od Haďas » ned pro 21, 2008 21:18

mam takový malý problém : stahnul jsem si mapy od googlu ale když je zapnu a chci zjistit moji polohu tak mi to napíše Vaše aktuální polohaje dočesně nedostupná ale když jsem mapy zapnul poprvý tak to šlapalo v pohodě.
tak by jsem se chtěl zeptat jestli s tim nemá někdo zkušenosti

Uživatelský avatar
Petr_K
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 99
Registrován: ned zář 21, 2008 22:31
Zařízení: HTC Diamond 2
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch PRO a GPS navigace

Příspěvek od Petr_K » úte led 13, 2009 10:52

Mám HTC Diamon a PRO, ale ani zmíněná úprava stále nedosahuje rychlosti načtení družic jako Diamond. Nedokářu si to vysvětlit, není to spíš HW problém?

duuri
nováček
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: stř říj 17, 2007 10:24
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch PRO a GPS navigace

Příspěvek od duuri » stř led 14, 2009 10:39

pouzivam na svojom Touch pro radio rom 1.08.25.20m1 a ROMeOS v1.70.3 WWE a po updatovny quickgps mam fix priemerne do minuty

Uživatelský avatar
bj
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: pát říj 03, 2008 21:58
Zařízení: HTC Touch Pro, iPAQ rx3715
Bydliště: Praha/Pardubice
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch PRO a GPS navigace

Příspěvek od bj » stř led 14, 2009 18:22

Z toho co jsem se dočetl a dopátral se zdá, že kvalita funkce GPS a funkčnost různých úprav je závisůá na Radio ROM a její verzi. Nejvíc pro stabilitu a funkčnost chválí verzi 1.02.25.32. Snad proto někomu GPS dobře a někomu naprd na stejné verzi ROM. Asi by stálo za pokus flashnout jinou Radio ROM k zlepšení GPS. /Mimochodem to vypadá, že Radio ROM /její verze/ je v kombinaci s HTC Task Managerem zodpovědná za častou chybu při nabíjení a zobrazování stavu baterie. :???:

duuri
nováček
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: stř říj 17, 2007 10:24
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch PRO a GPS navigace

Příspěvek od duuri » stř led 14, 2009 19:34

ano gps je zavisle aj od radio rom ale aj od drivru gps..a ten sa lisi v roznych romkach. ja som s 1.02.25.32 nemal moc dobre skusenosti kvalita hovoru nebola bohvieco, ani prijem sugnalu..najlepsie mi vysla ta posledna ale 1.02.25.28 je tiez dobra...

Uživatelský avatar
bj
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: pát říj 03, 2008 21:58
Zařízení: HTC Touch Pro, iPAQ rx3715
Bydliště: Praha/Pardubice
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch PRO a GPS navigace

Příspěvek od bj » stř led 14, 2009 20:23

Ano, ano, driver GPS je samozřejmě důležitý :smt023 , ale problémy s GPS jsou i u custom ROM, které mají drivery většinou dodatečně vypilované a veškeré dostupné tweaky jsou již i v registrech. Takže jsme zase u Radio ROM (a nebo čipu). :???:

stiold
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: pon srp 06, 2007 19:41
Zařízení: MDA Vario IV
Bydliště: HK
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch PRO a GPS navigace

Příspěvek od stiold » stř led 14, 2009 21:25

Ahojda,
nemáte někdo utilitku na vypínání GPS modulu? příjde mi že pokud je stále aktivní musí žrát baterku
Díky

Uživatelský avatar
bj
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: pát říj 03, 2008 21:58
Zařízení: HTC Touch Pro, iPAQ rx3715
Bydliště: Praha/Pardubice
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch PRO a GPS navigace

Příspěvek od bj » stř led 14, 2009 23:18

GPS modul by se měl zapínat na "vyžádání" aplikace, pokud není zapnutý navigační software je standartně OFF. Tudíž není software potřeba :wink:

Uživatelský avatar
Morwinyon
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: čtv říj 23, 2008 21:28
Zařízení: HTC Touch Pro

HTC Touch PRO a GPS navigace

Příspěvek od Morwinyon » čtv led 22, 2009 8:33

Zdarec
Mam nainstalovano iGo 8 a pokud mam na today obrazovcezastupce nehorazne mi mizi baterka, mate s tim nekdo zkusenosti?

vaseks0001
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 218
Registrován: pon črc 06, 2009 14:08
Zařízení: HTC HD2

HTC Touch PRO a GPS navigace

Příspěvek od vaseks0001 » ned srp 02, 2009 14:10

Ahojte,chtel jsem se vas zeptat hodi se tohle zarizeni pro hru geocaching???Nemyslim tim jestli to je vodozdorne atd.. ale citlivost GPS jestli je pouzitelny v prirode?

Uživatelský avatar
Petr_K
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 99
Registrován: ned zář 21, 2008 22:31
Zařízení: HTC Diamond 2
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch PRO a GPS navigace

Příspěvek od Petr_K » čtv zář 24, 2009 8:27

Ahoj všem.

Zjistil jsem, že HTC Touch PRO nechce najít satelity. Zkoušel jsem vše možné i nemožné, ale satelity při spuštěné navigaci asi po 30minutách maximálně dva, takže nepoužitelné.
Zkoušel jsem i aplikaci HTC GPS Tool, ale ani tam se neukáže žádný satelit.

Setkal jste se s tím už někdo, nebo neví někdo řešení? A nebo zbývá jen reklamace? Nerad bych to tam přinesl a oni to nějak hned nahodili, že to je jen tím, že něco dělám špatně.
Předem děkuji za rady.

Uživatelský avatar
sonk
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: sob čer 16, 2007 23:16
Zařízení: Omnia 7
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch PRO a GPS navigace

Příspěvek od sonk » čtv bře 18, 2010 9:04

mam taky problem s GPS, nekdo rika pockat na pvni spusteni, nekdo stahnoutnejaky patche, osobne bych to odnesl na reklamaci a pockal co ti reknou.

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Pro“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti