Emulator PSX

Diskuze o hrách pro Windows Mobile
Odpovědět
Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Emulator PSX

Příspěvek od elcrys » úte led 06, 2009 21:31

Tak jsem se dal do testování a překvapila mě plynulost některých emulovaných her v FpseCE. Emulace je daleko efektivnější než třeba u DOSboxu pro PPC, ve kterém se mi pořádně podařil rozjet snad jen Wolfenstein 3D. Ve FpseCE jsem zkoušel třeba Silent Hill a Quake 2, které se trochu trhaly, ale třeba Driver 2 jde po přetaktování na 624 MHz plynule (fps okolo 30). Vzhledem k HW klávesnici iPAQu 614c, na které jdou namapovat všechny důležité tlačítka, je to celkem dobře hratelné. Vytípal jsem pár screenshotů:
snap0003.JPG
snap0003.JPG (22.13 KiB) Zobrazeno 2104 x
snap0004.JPG
snap0004.JPG (19.23 KiB) Zobrazeno 2101 x
snap0008.JPG
snap0008.JPG (24.98 KiB) Zobrazeno 2102 x
snap0019.JPG
snap0019.JPG (23.57 KiB) Zobrazeno 2100 x
snap0020.JPG
snap0020.JPG (22.88 KiB) Zobrazeno 2108 x
snap0022.JPG
snap0022.JPG (19.18 KiB) Zobrazeno 2109 x

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Emulator PSX

Příspěvek od tslany » stř led 07, 2009 7:20

hustý, to vypadá jako GTA, to musim vyzkoušet :twisted:

Uživatelský avatar
Jiří Hanč
smartguru
smartguru
Příspěvky: 553
Registrován: pon bře 19, 2007 14:47
Zařízení: HTC HD2 NANDroid

Emulator PSX

Příspěvek od Jiří Hanč » stř led 07, 2009 9:58

Driver(2) je skvělá hra, škoda, že má Hima tak pokaženej joy, ale stejně to zkusim, plyn a brzda by jít namapovat mohli. :grin:

Tonda512
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 435
Registrován: pon dub 14, 2008 12:26
Zařízení: iPhone 6S Plus
Bydliště: Vejprnice (kousek od Plzně)
Kontaktovat uživatele:

Emulator PSX

Příspěvek od Tonda512 » stř led 07, 2009 14:23

Myslite ze toho drivera rozjedu na TYTNovi?

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Emulator PSX

Příspěvek od tslany » stř led 07, 2009 14:42

za zkoušku nic nedáš, ale řeknu to takhle: mělo by to jít, ale s nějakým počtem FPS, buďto s nižším nebo s vyšším

smisek
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: pát pro 26, 2008 11:29

Emulator PSX

Příspěvek od smisek » stř led 07, 2009 18:43

da se rozbehnout na HTC Touch HD rozbehnout nejaka DOS hra? zejmena me jde o System Shock 1. ?

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Emulator PSX

Příspěvek od tslany » stř led 07, 2009 18:48

pokud by HD měl alespoň D-pad tak mužeš zkusit Bochs nebo Qemu, ale jelikož ho nemá tak mužeš jedině přez pomalej pocketDos

Bender
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: pát říj 19, 2007 22:31
Zařízení: HTC TyTN II
Bydliště: Květnice
Kontaktovat uživatele:

Emulátor PSX pro WM

Příspěvek od Bender » stř led 07, 2009 22:18

ryo2 píše:chtěl jsem se zeptat jestli mám šanci v rozumné rychlosti rozjet final fantasy 7,8,9 na tomto emulátoru.ptám se proto páč hry jako jsou ff v okolí nikdo nemá a musel bych je horko těžko shánět.tak jestli to má vůbec smysl.pokus by někdo věděl napište prosím.díky

Mám htc tytn II (kaiser)
Tak jsem to dneska zkoušel, ale bohužel. Spustíš bez problému, ale je to téměř nehratelné, seká se to, občas i na 10 FPS. Stejně jako další hry, škoda :-(

Uživatelský avatar
yaqwsx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: stř led 30, 2008 16:03
Zařízení: Samsung Omnia

Emulator PSX

Příspěvek od yaqwsx » ned led 18, 2009 12:27

Nevím, kde dělám chybu. těsně poté, co byla Omnia nová jsem zkusil pár her. Teď jsme je chtěl zkusit s D-Padem pomocí G-senzoru, ale Ať dělám cokoliv, vždy mi naskočí BIOS PSX - správa uložených pozic atd...

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Emulator PSX

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » ned led 18, 2009 13:03

Mě to taky takhle dřív blblo, myslím, že jsem to řešil tak, že jsem emulator měl ve start-menu a spouštěl jsem ho z today-screen , je to absolutne nepochopitelne, ale me to pomahalo.
Jenze ted po nekolika mesicich a upgradu RAM jsem chtel vyzkouset Drivera, ale vzdycky když zapnu PSX emulator(FPSece) a dám načíst image, tak se mi akorat trochu rozostří obrazovka a uslyším ten klasický úvodní tón, ale porad vidim rozmazany today-screen nebo složku s programy a nejde s tim nic delat, pomaha až softreset. Absolutne netušim čim to je, nestalo se vám to někomu? Dřív mi emulator na stejném PDA jen na jiné ROM fachal správně. Zkusil jsem přehrát jinou ROM a pořád stejný problem...

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Emulator PSX

Příspěvek od elcrys » pon led 19, 2009 17:32

Mně se zase u některých her stane, že se při načítání obrazu disku kousne emulátor na černé obrazovce, přičemž se stále zobrazují proměnlivé fps. Zjistil jsem, že je potom potřeba v určitou chvíli načítání (která trvá asi 1s :) ) stisknout namapovanou klávesu "X" a pak se hra načte v pořádku. Co se týče BIOSU, tak ten mi naskočí pouze když dám vybrat obraz disku, ale žádný nevyberu a opustím výběr.

Uživatelský avatar
yaqwsx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: stř led 30, 2008 16:03
Zařízení: Samsung Omnia

Emulator PSX

Příspěvek od yaqwsx » pon led 19, 2009 18:27

Už jsme vyzkoušel všechno, i toho zástupce, dokonce i 3 různé verze, ale vždy se mi spustí BIOS... Nemůže to být tím, že to mám na paměťové kartě a ne na interní flash v Omnii? Protože předtím jsme to měl na Mém úložišti. Vyzkoušet momentálně nemůžu - všechno mám plné a nevím co smazat :grin:

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Emulator PSX

Příspěvek od elcrys » pon led 19, 2009 18:48

Tím to nebude, já ho mám taky na kartě (i obrazy her).

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Emulator PSX

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » pon led 19, 2009 22:01

No tak u me se objevil prozmenu dalsi problem. Kdyz vyberu image hry, tak mi naskoci chybova hlasaka ' Failed to inicialize CD...' a pak naskočí jenom ten pruh s počítadlem FPS jak říkáš, ale ten fíhl s namapovaným X tlačítkem mi nejak nnevychazi, musel sem udelat SR. Muzes nejak upresnit jak se z toho dostavas?

Uživatelský avatar
yaqwsx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: stř led 30, 2008 16:03
Zařízení: Samsung Omnia

Emulator PSX

Příspěvek od yaqwsx » úte led 20, 2009 18:15

Dnes se na i900.cz objevilo:
1) Rozbalit hru např ve winraru, poté z ní dostanete soubor pouze s příponou *.bin...
2) Těď to horší, musíte vložit klíč do registrů... Takže, spusťte např. TotalCommander, v zařízení bude úplně nahoře složka
\\Moduly otevřte jí a dále \registry\HKLM\System\Loader\LoadModuleLow zde klikněte na +Přidat hodnotu+
Jméno: LIBZ.DLL
Typ: DWORD
OK
Hodnota: 1
Základ: nechte jak je
OK
3) Soubor libz.dll ze složky s programem zkopírujte do složky windows..
SOFT RESET

Jako zdroj je uveden modaco

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Emulator PSX

Příspěvek od elcrys » úte led 20, 2009 21:43

farokh píše:No tak u me se objevil prozmenu dalsi problem. Kdyz vyberu image hry, tak mi naskoci chybova hlasaka ' Failed to inicialize CD...' a pak naskočí jenom ten pruh s počítadlem FPS jak říkáš, ale ten fíhl s namapovaným X tlačítkem mi nejak nnevychazi, musel sem udelat SR. Muzes nejak upresnit jak se z toho dostavas?
S tou chybovou hláškou jsem se nesetkal (asi špatný obraz cd), takže to X nebude fungovat (mačkám ho až když se hra načítá, po tom úvodním textu co je vždy zobrazen). Z emulátoru se dostávám namapovaným tlačítkem MENU (menu emulátoru), kde je potom možnost QUIT, pokud to nejde podržím vypínací tlačítko (osvědčený způsob jak přerušit jakýkoli program), spustím Task Manager a emulátor sestřelím.

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Emulator PSX

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » úte led 20, 2009 22:29

Tak to byl opravdu vadny image, ted sem stahnul Mortal Combat a ten se nacetl v pohode

Uživatelský avatar
yaqwsx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: stř led 30, 2008 16:03
Zařízení: Samsung Omnia

Emulator PSX

Příspěvek od yaqwsx » stř led 21, 2009 14:16

Přesunul jsem emulátor do mého úložiště a ono už to image načítá :grin: TAkže to opravdu bylo tím. Jen nevím proč, zatím se mi nepodařilo rozchodit žádnou vyripovanou hru. Vždy to zkončí s CD-ROM ini...

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Emulator PSX

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » pát led 23, 2009 1:54

Koukni jestli je opravdu ve formátu .BIN , Mě tuhle chybovou hlášku hlásal u Drivera, ale pak jsem se na to kouknul na PC a samotná BIN byl zabalený v .bz archívu, takže jsem ho odtud vytáhl a šel načíst, ale z neznámých důvodů proběhnou všechny úvodní splashscreeny, ale kousne se v hlavním menu :-(
Zato se mi podarilo rozchodit Mortal Combat ! :grin:

tomasdf
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pát led 23, 2009 12:09

Emulator PSX

Příspěvek od tomasdf » pát led 23, 2009 12:12

funguje ten emulátor i na ASUS P525??

Odpovědět

Zpět na „Hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti