Remote Desktop na Touch HD

Diskuze o komunikátoru HTC Touch HD (Blackstone)
pepin
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: pon pro 15, 2008 17:43
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Plzeň

Remote Desktop na Touch HD

Příspěvek od pepin » pon črc 06, 2009 13:40

Zdravím všechny, prosím o radu s nastavením RD. Vše jsem nastavil, nahesloval podle návodu od J.Hrmy, ale spojení pořád nejde. Nemáte nějaký ještě konrétnější návod na nastavení stolního compu. Mám XP SP 2.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Remote Desktop na Touch HD

Příspěvek od Jiří Hrma » pon črc 06, 2009 22:30

A neblokuje ti přístup na vzdálenou plochu třeba firewall?

pepin
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: pon pro 15, 2008 17:43
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Plzeň

Remote Desktop na Touch HD

Příspěvek od pepin » úte črc 07, 2009 12:07

Zkoušel jsem ho i vypnout a je to stejné - jen upřesňuji, mám Xp Home jestli to nemá vliv. Udělal jsem vše odle tvého návodu i s těmi upřesněními které jsou pod návodem (IP adresa namísto user atd). a nic. Docela by mi ten profram bodnul a nechápu co dělám špatně, už mi to zabralo tak den a půl času . Dík

mlndsk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 201
Registrován: pát kvě 29, 2009 14:53
Zařízení: Nokia Lumia 920 Black
Bydliště: Brno

Remote Desktop na Touch HD

Příspěvek od mlndsk » úte črc 07, 2009 12:42

mam ten pocit ze stacilo zadat xp home remote desktop do googlu a prvni odkaz vam rekne toto

Windows XP Home Edition (HE) does not come with or support Remote Desktop, or Terminal Services feature.


http://www.mydigitallife.info/2008/06/1 ... e-edition/

pepin
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: pon pro 15, 2008 17:43
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Plzeň

Remote Desktop na Touch HD

Příspěvek od pepin » úte črc 07, 2009 15:56

Bohužel máš asi pravdu, protože Home nepodporuje správu vzdálené plochy a očůrat to zřejmě nejde, protože programy které to umí se musí instalovat na oba počítače a to v případě WM asi nic neexistuje. Pokud bude nějaký nápad tak ho uvítám.Dík

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Remote Desktop na Touch HD

Příspěvek od IkE Blaster » úte črc 07, 2009 16:05

Všemožné VNC klienty fungují spolehlivě. Osobně mám jako server UltraVNC a na PDA tuším MochaVNC (moc nepoužívám a ten soft za moc nestojí, ale dostal jsem ho zdarma od firmy)

pepin
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: pon pro 15, 2008 17:43
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Plzeň

Remote Desktop na Touch HD

Příspěvek od pepin » stř črc 08, 2009 7:55

Takže se i na XP homech dá plocha rozchodit, rozumím tomu dobře, ale za předpokladu těchto dvou programů ?

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Remote Desktop na Touch HD

Příspěvek od IkE Blaster » stř črc 08, 2009 8:00

Ano. Na PC se musí spustit server (moc nežere, ale pro někoho může být těžší zprovoznit) a na PDA stačí klient. Ale pro přístup z venkovní sítě musí být na daný PC směrovaná veřejná adresa (porty netuším)

Teď jsem ještě narazil na Gooer Remote Desktop Service. Prý by to mělo fungovat i pro PDA, ale nic o tom nevím.

smrada
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: pon pro 15, 2008 18:49
Zařízení: Vario IV, Compact IV

Remote Desktop na Touch HD

Příspěvek od smrada » stř črc 08, 2009 8:12

Dalsi moznosti je napr. www.logmein.com
Pro PDA je specialni stranka, kterou oteviras normos Operou

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Remote Desktop na Touch HD

Příspěvek od tslany » stř črc 08, 2009 8:35

veřejná IP být nemusí, stačí Hamachi

mlndsk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 201
Registrován: pát kvě 29, 2009 14:53
Zařízení: Nokia Lumia 920 Black
Bydliště: Brno

Remote Desktop na Touch HD

Příspěvek od mlndsk » stř črc 08, 2009 9:14

ad VNC - zkousel jsem na WM zarizenich a je to des bes, nejedeto, pada to


kdyz uz budete muset instalovat neco na svuj PC, vyskousel bych toto

http://t2remotetouch.blogspot.com/2009/ ... ta-20.html

je to hodne vymakle a je to primo pro WM, ne zadny klon.

Uživatelský avatar
AtoM.
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 406
Registrován: čtv kvě 28, 2009 15:11
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Remote Desktop na Touch HD

Příspěvek od AtoM. » stř črc 08, 2009 9:44

když už je tu řeč o desktop remotech. Jak to vlastně funguje? To se přenáší streamovaný video nebo posílá jeden jpg/png obrázek za druhym? (jako u některejch webcamer)

pepin
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: pon pro 15, 2008 17:43
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Plzeň

Remote Desktop na Touch HD

Příspěvek od pepin » stř črc 08, 2009 10:28

Dík všem, ale za ty komplikace s instalací mi to asi nestojí, hold jsem nazačátku ušetřil za xP prof a ted to mám

mlndsk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 201
Registrován: pát kvě 29, 2009 14:53
Zařízení: Nokia Lumia 920 Black
Bydliště: Brno

Remote Desktop na Touch HD

Příspěvek od mlndsk » stř črc 08, 2009 13:01

jake komplikace?

nainstalujte miniaplikaci na PC (at to je VNC, nebo to co jsem posilal to ma jen nekolik KB a instalace je ve 3 krocich kdy klikate next, next, finish), soucasti je instalace na WM pres activesync, kde na wm zarizeni kliknete na next, ok.

pak uz jenom tu aplikaci v wm spustite a date search, najde to vas PC a kliknete connect pomoci jmena a hesla co pouzivate.

uplne izy.

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Remote Desktop na Touch HD

Příspěvek od IkE Blaster » stř črc 08, 2009 13:51

AtoM. - A co si myslíš, že je video? Vždyť to je obrázek za obrázkem...

Uživatelský avatar
AtoM.
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 406
Registrován: čtv kvě 28, 2009 15:11
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Remote Desktop na Touch HD

Příspěvek od AtoM. » stř črc 08, 2009 14:22

To není pravda. Nevim jak ti to mám vysvětlit, ale ostatní mi daj za pravdu. Víš jak by byl jeden film ohromněj, kdyby tam byl každej snímek "celej"?

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

Remote Desktop na Touch HD

Příspěvek od ziminix » stř črc 08, 2009 15:22

Možná, kdybys to dokázal vysvětlit, takhle to zní totiž dost divně, protože každá vteřina filmu má nějakých 25 snímků. A když jsme dělali animovaný filmy, tak jsme taky do každý tý sekundy dali těch 25 snímků. Normální avi film je samozřejmě zkomprinovanej.

Uživatelský avatar
AtoM.
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 406
Registrován: čtv kvě 28, 2009 15:11
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Remote Desktop na Touch HD

Příspěvek od AtoM. » stř črc 08, 2009 15:48

Ano. Máš pravdu. Ale jak to je teda na tom remote desktop? To posílá jeden JPEG za druhým, nebo počítač vytvoří třeba něco jako *.asx video a mobil to pak přehrává?
Možná bych se mohl zeptat takhle. Je framerate konstantní, nebo se mění na závislosti počtu přenášených informací? Pokud by se na PC zaplo nějaký video a zmonšilo do HODNĚ malýho okýnka, dokázal by to mobil plynule přehrát?

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

Remote Desktop na Touch HD

Příspěvek od ziminix » stř črc 08, 2009 15:51

No jako realtime to není, vzhledem k přenosový rychlosti dat na PDAčku, takže je to prostě po snímkách podle potřeby, samovolná aktualizace obrazu si myslim se dá nastavit, přičemž to překreslování asi taky neni nejsvižnější.

Uživatelský avatar
AtoM.
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 406
Registrován: čtv kvě 28, 2009 15:11
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Remote Desktop na Touch HD

Příspěvek od AtoM. » stř črc 08, 2009 15:54

Ok. To jsem chtěl vědět. Dík za info.

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch HD“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů