FingerKeyboard2 v2.1

Diskuze o komunikátoru HTC Touch HD (Blackstone)
Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

FingerKeyboard2 v2.1

Příspěvek od Milan Pištělka » pon dub 06, 2009 9:21

Dnes v noci vyšla na XDA nová verze jedinečné klávesnice FingerKeyboard2 v2.1.
Podporuje tato rozlišení:
WVGA - 800x480
WQVGA - 400x240
VGA - 640x480
QVGA - 320x240
Originál ke stažení na novém vlákně XDA zde.

V originální instalaci je sice česká klávesnice, ale naložení není úplné.
Dávám tady k dispozici moji úpravu pro rozlišení WVGA, kterou jsem už na tomto foru postnul v jiném příspěvku pro verzi 2.0.
Verze 2.1 umožňuje uživatelské nastavení mnoha parametrů včetně nastavení šesti textů a šesti smajlíků.
V mojí úpravě jsem udělal automatické vracení na základní klávesnici po napsání znaku s diakritikou, dále plnohodnotnou klávesu Ctrl, která je funkční pro všechna písmena a upravil naložení číselné klávesnice.
V instalaci jsem ponechal deset originálních skinů a jeden můj přidal. To už je myslím dostatečné množství na výběr.
Pozor!!! Před instalací je nutné řádně odinstalovat předchozí verzi.
FingerKeyb-2.1-WVGA-mpis3-qwerty.cab
(981.49 KiB) Staženo 866 x
FingerKeyb-2.1-WVGA-mpis3-qwertz.cab
(984.54 KiB) Staženo 1132 x

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12219
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

FingerKeyboard2 v2.1

Příspěvek od htcjirka » pon dub 06, 2009 9:55

Diky za info,nejlepsi SW klavesnice,kterou jsem kdy pouzival

Uživatelský avatar
skyluke.
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 85
Registrován: ned pro 28, 2008 21:19
Zařízení: HTC Touch Diamond, HTC Hero
Kontaktovat uživatele:

FingerKeyboard2 v2.1

Příspěvek od skyluke. » pon dub 06, 2009 13:14

Zdravím, díky za info. Ale ve vláknu jsem vyčetel jenom to, že verze pro VGA & QVGA bude přidána v pondělí, teda dnes. ale ještě není ke stažení. Zatím jen WVGA & WQVGA ;)

Krwell
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 179
Registrován: stř pro 17, 2008 18:48
Zařízení: HTC Touch HD, HTC Desire
Bydliště: Praha 1
Kontaktovat uživatele:

FingerKeyboard2 v2.1

Příspěvek od Krwell » pon dub 06, 2009 18:01

super klávesnice, pořád jsem nevěděl jakou mám používat, ale pak jsem narazil na Fingerkeyboard a sem naprosto spokojenej

malda_8020
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: čtv úno 19, 2009 17:48
Zařízení: HTC Touch HD

FingerKeyboard2 v2.1

Příspěvek od malda_8020 » pon dub 06, 2009 18:11

Prosím nedal by sem někdo odkaz ke stažení?Nemůžu se přihlásit na XDA :cry: Nebo mi poslat FingerKeyboard2 v2.1 na mail.Moc děkuju

Uživatelský avatar
ospaly_muflon
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 119
Registrován: pát bře 20, 2009 22:54
Zařízení: HTC Touch Pro 2

FingerKeyboard2 v2.1

Příspěvek od ospaly_muflon » pon dub 06, 2009 18:26


malda_8020
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: čtv úno 19, 2009 17:48
Zařízení: HTC Touch HD

FingerKeyboard2 v2.1

Příspěvek od malda_8020 » pon dub 06, 2009 18:34

mockrát díky :) ale nějak mě to přes rapid nejde-nemám účet a přes free to jde jak kdy... když by si mi to poslal na malinsky.p@seznam.cz tak bych byl rád.Nechci otravovat,ale pořád na svém HD zkouším různé klávesnice a myslím,že tohle je to co hledám.

zuzinal
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pát pro 05, 2008 17:02
Zařízení: HTC TOUCH HD

FingerKeyboard2 v2.1

Příspěvek od zuzinal » sob dub 11, 2009 20:52

Po soft-resetu nebo vypnutí pda se opět objeví původní klávesnice.Nešlo by tomu nějak zabránit?Co třeba ,ze složky
windows odstranit nějaký soubor?

tomikb
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: sob dub 11, 2009 22:45
Zařízení: HTC Touch HD

FingerKeyboard2 v2.1

Příspěvek od tomikb » sob dub 11, 2009 22:49

díky, klávesnice je to skvělá. jen pořád marodím s tím, že když podržím déle klávesu pro druhý znak, tak se mi vždy po uvolnění napíše i ten první znak. Třeba po tečce vždy napíšu i písmeno "n". Nevíte, jak tomu zamezit?

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

FingerKeyboard2 v2.1

Příspěvek od hafush » sob dub 11, 2009 22:51

To zuzinal:
Použij ''SIP CHANGE'' a nastav zpoždění tohoto nastavení defaultní klávesnice. Delay 50-100s dle zařízení.

Uživatelský avatar
pretorian
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: sob úno 17, 2007 23:28
Zařízení: HTC Desire HD

FingerKeyboard2 v2.1

Příspěvek od pretorian » sob dub 11, 2009 23:20

JJ musim souhlasit nejlepsi sw klavesice :tlem:

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

FingerKeyboard2 v2.1

Příspěvek od spermosh » pon dub 13, 2009 11:51

jj, je to super klavesnice - jen jsem nedokazal dve veci zatim, Capslock a napsat "!" (vykricnik), coz mi docela chybi

Legend
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: úte pro 02, 2008 22:06
Kontaktovat uživatele:

FingerKeyboard2 v2.1

Příspěvek od Legend » pon dub 13, 2009 12:27

Používám také tuto verzi a obojí mi funguje. Jako CapsLock funguje delší podržení klávesy Shift (u CZ a ENG stylu klávesnice - používám právě tyto dva a ostatní jsem v nastavení vypnul) a vykřičník mám u těchto dvou vzhledů vždy u písmena "z" (poslední řádek, vzhledem k tomu, že rozložení kláves je QWERTY - bohužel).

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

FingerKeyboard2 v2.1

Příspěvek od spermosh » pon dub 13, 2009 12:42

aha, ja pouzivam qwertz, takze u te druhe je, vyborne, qwerty mam radsi (jsme nejak zapomel zkusit :-D

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

FingerKeyboard2 v2.1

Příspěvek od Milan Pištělka » pon dub 13, 2009 18:12

to spermosh:
Vy patrně používáte tu variantu ze začátku tohoto vlákna, tam je vykřičník vlevo nahoře nad Q při shiftu u obou verzí qwerty i qwertz.
Legend používá originální instalaci, v té je pouze qwerty a není úplná. Moje varianta je zgruntu předělaná.

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

FingerKeyboard2 v2.1

Příspěvek od spermosh » pon dub 13, 2009 20:54

Milane, chcete vykani, mate ho mit :-D ted jsem stahl Vasi verzi (alespon myslim) a tam je vykricnik nad q, aktvni po stisknuti shiftu (sipka nahoru), anebo mam nejaky divny mismas?
je pravda, ze tahle Vase upravena je hezci...jinak jak jsem psal vyse, ja qwerty radsi ;-)

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

FingerKeyboard2 v2.1

Příspěvek od Milan Pištělka » pon dub 13, 2009 21:20

To máte správně.
Já taky používám qwerty, protože s počítačem dělám už od dob, kdy se používalo pouze anglické naložení klávesnice a qwertz mě vyloženě zdržuje. Tu variantu qwertz jsem udělal na několikeré žádosti uživatelů tady na fóru.
Ostatně, hlavní kouzlo FingerKeyboard2.1 spočívá v tom, že jeho tvůrci ho navrhli a udělali tak geniálně, že jakákoliv změna naložení nebo i skinu je pro mírně znalého uživatele poměrně snadnou záležitostí.

Mr.BP
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: pát led 09, 2009 9:05
Zařízení: HTC Touch HD

FingerKeyboard2 v2.1

Příspěvek od Mr.BP » stř dub 15, 2009 10:58

Zdravíčko,

mám dotaz, proč mám mít ve tvé verzi zapnuté čtyři klávesnice :?:

cz-mpis3-qwerty
digi-mpis3
eng-mpis3-qwerty
cze

Díky

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

FingerKeyboard2 v2.1

Příspěvek od Milan Pištělka » stř dub 15, 2009 12:53

to Mr.BP:
Pokud jste instaloval variantu z prvního příspěvku tohoto vlákna, tak byste měl mít v nastavení pouze tři klávesnice.
viz přiložený screenshot. Pokud tam máte ještě cze, tak je to pozůstatek z předchozí instalace, ale to by se nemělo stát, jelikož před instalaci se musí předchozí verze úplně odinstalovat.
A proč musí být zaškrtnuté všechny? Inu, krzevá to, aby klávesnice jako celek správně fungovala. :)

eng-mpis3-qwerty - je základní klávesnice
cz-mpis3-qwerty - klávesnice s diakritikou
digi-mpis3 - číselná klávesnice
nastavenikeyb.png
(17.79 KiB) Staženo 1401 x

Mr.BP
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: pát led 09, 2009 9:05
Zařízení: HTC Touch HD

FingerKeyboard2 v2.1

Příspěvek od Mr.BP » čtv dub 16, 2009 9:29

Odinstalování jsem provedl, zřejmě někde něco zůstalo. Odinstaloval jsem znovu, smazal adresář FingerKeyb, nainstaloval Vaši, nyní vše o.k. Děkuji.

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch HD“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host