Geocaching a HTC Touch HD

Diskuze o komunikátoru HTC Touch HD (Blackstone)
medicinman
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pon úno 02, 2009 23:06
Zařízení: HTC Touch HD

Geocaching a HTC Touch HD

Příspěvek od medicinman » pon úno 02, 2009 23:13

Rád bych používal HDčko i na geocaching a chtěl bych se zeptat, jaké má kdo zkušenosti s programy určenými pro PDA / WM6.1 / a geocaching / GeoScout, Locify, HandyGeocaching apod. / a jakým způsobem při hledání keší vytlačit z HDčka co nejvíc, abych nemusel tahat jinou GPS. Díky za zkušenosti a názory.

Uživatelský avatar
Lemmy
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 299
Registrován: pon lis 24, 2008 8:59
Zařízení: HTC HD
Bydliště: Plzen

Geocaching a HTC Touch HD

Příspěvek od Lemmy » úte úno 03, 2009 12:51

Ja jsem do kesovani docela blazen, ale HDcko pouzivam spis jako autonavigaci, nebo ve meste mrknout na foto mapy v google maps, nebo na listingy. Na celodenni vylet by asi musela byt nahradni baterka. Zkousel jsem GeoScout, ale nejak jsem mu na chut neprisel. Takze jako hlavni kes navigaci mam Garmin Oregon.
V Hdcku jsem, ale zkousel rozchodit Wherigo player, normalne nefunguje, musi se pouzit tenhle Cirovo postup:
Krok jedna:
Start, nastavení, systém, externí GPS
Poznamenejte si GPS port
Spravovat zařízeni GPS automaticky zakázat

Krok dva:
Spustit Wherigo (automatická detekce GPS selže)
Jděte do menu, nastavení
Zrušit Auto detekce GPS
Nastavte GPS ručně, "Comm Port" který jste poznamenali dříve (obvykle COM4smiley
Speed 4800
Test GPS settings NEMAČKAT
Dejte OK napíše nakou
Exit Wherigo

Krok tři
Start, nastavení, systém, externí GPS, přístup a znovu zapnout Spravovat zařízeni GPS automaticky


Krok čtyři
Otevřít Wherigo a můžete hrát

medicinman
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pon úno 02, 2009 23:06
Zařízení: HTC Touch HD

Geocaching a HTC Touch HD

Příspěvek od medicinman » úte úno 03, 2009 17:18

Já bych nějak chtěl využít možnosti HDčka při cestování. Například dostanu se někam v Čechách, kam jsem nevěděl, že pojedu. Pomocí nějakého programu / HandyGeocaching, Locify / si zjistím nejbližší cache, stáhnu si je do HDčka a lovím. Problém je, že ani jeden z uvedených programů mi na HDčku nefunguje korektně.Jinak jako GPS používám Garmina GPSMap 60 Csx a jsem s ním spokojen, ale nechce se mi ho tahat úplně všude a HDčko mi přišlo jako dobrá alternativa.
Pro zájemce přidávám kontakt na program Locify.

http://www.locify.com/

a GeoScout

http://classic.pocketgear.com/software_ ... ateid=1224

a GeoGet2

http://geoget.ararat.cz/doku.php

Uživatelský avatar
Lemmy
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 299
Registrován: pon lis 24, 2008 8:59
Zařízení: HTC HD
Bydliště: Plzen

Geocaching a HTC Touch HD

Příspěvek od Lemmy » stř úno 04, 2009 8:13

HG jsem pouzival strasne moc s nokii N80 a byla to parada, Locify uz me prislo moc prekombinovany. Chtelo by to neco jako byl SmartComGps na symbianu. Mozna jeste zkusit ten OziExplorer.... Take jsem hledal neco jednoduchyho, kdyby nebyl oregon po ruce, ale nejak mi nic zatim moc nenadchlo. Jeste zkusim BeeLine http://www.wmhelp.cz/html/modules.php?n ... le&sid=115

mountain
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 67
Registrován: sob srp 09, 2008 9:07
Zařízení: HTC Touch HD

Geocaching a HTC Touch HD

Příspěvek od mountain » stř úno 04, 2009 12:53

OziExplorer mám a funguje dobře, jenom nevím, jak v něm udělat(jestli to vůbec jde), aby si natáhl součadnice kešek někde z netu (abych to nemusel hledat doma a přidávat to tam natvrdo jako waypointy).

medicinman
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pon úno 02, 2009 23:06
Zařízení: HTC Touch HD

Geocaching a HTC Touch HD

Příspěvek od medicinman » stř úno 04, 2009 18:14

Tak jsem koukal na ten BeeLineGPS a vypadá to dost zajímavě, asi zkusím trial verzi teď o víkendu a uvidíme :smile:

medicinman
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pon úno 02, 2009 23:06
Zařízení: HTC Touch HD

Geocaching a HTC Touch HD

Příspěvek od medicinman » čtv úno 05, 2009 17:22

Dneska jsem objevil super program. Myslím, že je na geocaching jako dělaný a je dokonce i v české verzi. Zatím jsem ho pouze nainstaloval, na nějaká nastavení ještě nebyl čas, ale na první pohled vypadá velmi dobře :tlem:

http://www.gpstuner.com/

Uživatelský avatar
oPicka
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: pon led 12, 2009 22:50
Zařízení: HTC Touch HD, HTC TyTN II
Bydliště: Brno, CZ

Geocaching a HTC Touch HD

Příspěvek od oPicka » pát úno 06, 2009 2:27

Já používám BeeLine, používám ho již asi 3/4 roku a i přes chvilkové přechdy k jiným apps jsem se vždy vrátil z5 k BeeLinu. Navíc po 30ti denní zkušení verzi se vám jen počítají dny, o které program nemáte registrovaný, ale na funkčnosti či něčem jiném se to neprojevue.
GPS Tunner jsem používal dříve, nicméně koukám, že na webu nevypadá nejhůře. Snad ho v blízké době otestuji v této verzi.

Uživatelský avatar
milan cholt
nováček
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: úte úno 26, 2008 21:40
Zařízení: HTC Touch HD & Diamond
Kontaktovat uživatele:

Geocaching a HTC Touch HD

Příspěvek od milan cholt » pát úno 06, 2009 6:55

Používám GPStuner. ke vší spokojenosti již skoro rok. čeština, množství nastavení a informací, prostě pro mě ideální.

TALI
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: pon úno 11, 2008 20:44
Zařízení: HTC Touch HD & HTC desire HD

Geocaching a HTC Touch HD

Příspěvek od TALI » úte úno 10, 2009 11:34

Prosím uživatele programu GPSTuner o info, zda umí také importovat kešky v blízkosti aktuální pozice z netu? Nebo jak je tam nahráváte? Jde mi o to, když budu někde na dovolené, tak abych si zapnul GPS (třeba právě GPSTuner) a z netu si natáhl kešky v dané oblasti a tradá na ně :-).... Dík za info

medicinman
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pon úno 02, 2009 23:06
Zařízení: HTC Touch HD

Geocaching a HTC Touch HD

Příspěvek od medicinman » úte úno 10, 2009 17:10

Tady je recenze s poměrně dobrým návodem v češtině.

http://www.pdamobile.cz/index.php?ind=r ... ew&iden=21

Osobně jsem zatím ještě nevyzkoušel, ale už jsem ho nainstaloval a v nejbližší době se na něj chystám :-)

TALI
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: pon úno 11, 2008 20:44
Zařízení: HTC Touch HD & HTC desire HD

Geocaching a HTC Touch HD

Příspěvek od TALI » úte úno 10, 2009 19:00

Díky za odkaz, hned jak bude chvilka, důkladně to prostuduji ;-) ....

EDIT: Tak bohužel, k mému dotazu, v té "velké" recenzi není prakticky nic. Docela se podivuji, čemu všemu se dá říkat velká recenze?! V podstatě jsou tam pouze screeny jednotlivých položek programu, které jsou hodně stručně popsány.

medicinman
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pon úno 02, 2009 23:06
Zařízení: HTC Touch HD

Geocaching a HTC Touch HD

Příspěvek od medicinman » úte úno 10, 2009 19:55

Tady je odkaz na plný uživatelský manuál v angličtině

http://www.gpstuner.com/download/GPSTun ... al_eng.pdf

mystix
nováček
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: stř pro 17, 2008 14:19
Zařízení: Samsung Galaxy S3

Geocaching a HTC Touch HD

Příspěvek od mystix » sob úno 14, 2009 19:52

Funguje někomu ten GPS tuner? Mě topořád píše,že GPS přijímač nebyl nalezen :-(

Uživatelský avatar
oPicka
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: pon led 12, 2009 22:50
Zařízení: HTC Touch HD, HTC TyTN II
Bydliště: Brno, CZ

Geocaching a HTC Touch HD

Příspěvek od oPicka » ned úno 15, 2009 14:27

Skus jít do nastavení a tam si ho nastavit :)

medicinman
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pon úno 02, 2009 23:06
Zařízení: HTC Touch HD

Geocaching a HTC Touch HD

Příspěvek od medicinman » ned úno 15, 2009 19:06

Vzhledem k tomu, že předchozí odpověď není příliš návodná :-), zkusím být konkrétnější. Po spuštění programu je na spodní liště zcela vpravo satelitní anténa, na tu kliknout 1x a po změně obrazovky ještě 1x. Objeví se několik panelů, z nichž zvolit GPS. V ní nastavit port COM4, Rychlost 9600bps, Auto spojení spíš ne, je lepší spouštět GPS ručně jako Start GPS. Pokročilé nechat v defaultním nastavení. S tímto nastavením by měl program fungovat. Pokud bude problém, pak zjistit na jakém portu funguje GPS, ale na většině PDA s interní GPS je to právě COM4.Enjoy! :-)

Uživatelský avatar
Aspire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 183
Registrován: pon úno 23, 2009 6:52
Zařízení: HTC Touch Diamond 2
Bydliště: Praha

Geocaching a HTC Touch HD

Příspěvek od Aspire » úte kvě 05, 2009 18:49

Taky jsem zacal lovit kešky a priznam se, ze nejlepsi se mi zda BeeLine GPS. Celkem pekna recenze:

Obrázek

medicinman
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pon úno 02, 2009 23:06
Zařízení: HTC Touch HD

Geocaching a HTC Touch HD

Příspěvek od medicinman » úte kvě 05, 2009 19:32

Tak dneska jsem vyzkoušel program pro WM 6.1,který mi zatím asi nejvíc vyhovuje. Je sice v angličtině,ale umožňuje připojení přímo na geocaching.com přes login, vyhledává cache podle adresy, souřadnic či kódu nejbližší cache a je user friendly a hlavně free!!! Doporučuji vyzkoušet, na serveru lze stáhnout přímo jako instalační .cab :P

http://www.nicque.com/PQz/GCz.htm

Uživatelský avatar
Lemmy
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 299
Registrován: pon lis 24, 2008 8:59
Zařízení: HTC HD
Bydliště: Plzen

Geocaching a HTC Touch HD

Příspěvek od Lemmy » stř kvě 06, 2009 6:45

jj GCz neni vubec spatny, na to najit si nejblizsi kesky a prohlednout listingy. Sice mi chybi vyhledani kese podle nazvu, ale to by mela resit nova verze.
Momentalne pouzivavam na geocaching v HDcku jako autonavigaci Tomtoma a na prohlednuti listingu bud online GCz nebo na offline prohlizeni Kesovadlo. S HDckem, ale kesky nedohledavam, na to mam Garmin Oregon.

Uživatelský avatar
Misha kulicka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 98
Registrován: pon kvě 26, 2008 12:24
Zařízení: BlackBerry Passport
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Geocaching a HTC Touch HD

Příspěvek od Misha kulicka » stř kvě 06, 2009 18:18

Super prográmek, něco takového jsem hledal. Díky

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch HD“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů