Výhrady k Touchi HD aneb co mi u něj vadí...

Diskuze o komunikátoru HTC Touch HD (Blackstone)
Odpovědět
roti
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 70
Registrován: pon pro 01, 2008 19:20
Zařízení: HTC HD

Výhrady k Touchi HD aneb co mi u něj vadí...

Příspěvek od roti » sob pro 06, 2008 9:08

tak sem piste, co se vam na HDcku nelibi nebo vadi.

ja si ho ve ct vyzvedl u sunnysoftu v praze (tu firmu jsem tam hledal asi 30min a to jsem mel navi! telefon jsem si vyzkousel, jestli nejsou vadne pixely a jeste prikoupil pouzdro z buvoli kuze a drzak na sklo do auta.
takze s hdckem se zatim seznamujem a prechod z P990i je skutecne markantni!

-co mi docela vadi, je vrzani zadniho krytu, za tu cenu bych ocekaval lepsi vysledek
-pogumovany zadni kryt je na hmat prijemny, ale mam obavy, aby se neposkrabal nebo neodrel
-pri mackani na display uprostred tak 3x3cm citim, ze tam tak 1mm promackavam na dalsi podlozku nebo co to je, je to normalni?mozna je to po celym, ale uprostred je to markantni

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Vyhrady k HD!

Příspěvek od IkE Blaster » sob pro 06, 2008 10:28

To promackavani je logicky, kdyz ten display, resp. ty vrstvy, reaguji na tlak - tedy na smacknuti k sobe

roti
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 70
Registrován: pon pro 01, 2008 19:20
Zařízení: HTC HD

Vyhrady k HD!

Příspěvek od roti » sob pro 06, 2008 10:38

to jsi me uklidnil, diky!

Necituj poslední příspěvek. ziminix

Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 312
Registrován: stř říj 22, 2008 21:08
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Nové Město na Moravě
Kontaktovat uživatele:

Vyhrady k HD!

Příspěvek od Shooter » sob pro 06, 2008 11:30

akorat se nesmis promacknout az na plosnaky :) to uz by nebylo nejprijemnejsi :)

mountain
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 67
Registrován: sob srp 09, 2008 9:07
Zařízení: HTC Touch HD

Vyhrady k HD!

Příspěvek od mountain » sob pro 06, 2008 12:32

Mě vadí taková drobnost - když ho chytnu jednou rukou dole a druhou prstem poklepu zezadu nahoře na místa okolo čočky, tak to tak nepříjemné klepá, jak kdyby tam bylo něco uvolněného a to rachotilo. Ale když ho chytnu normálně a zatřesu s ním, tak se nic neozývá, stejně tak když zaklepu zepředu. Je to prkotina, ale vadí to, když to vezmu do ruky a mám to i se zvukovým efektem :-)
Pak mi vadí, že v balení nebyly 2 fólie....výrobní cena je nula a když dávají dva stylusy, tak 2 fólie by neměl být problém...

roti
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 70
Registrován: pon pro 01, 2008 19:20
Zařízení: HTC HD

Vyhrady k HD!

Příspěvek od roti » sob pro 06, 2008 15:12

no me to klepe pod zesilovanim. ten plast, kdyz na nej zmacknu a jeste pod cockou. to me docela vadi, ale jde o zvyk. ted jsem zkousel moji P990i a ta vrze jako stara skrin a to nova stala 20t, takze tomu se asi nevyhnu.

mirbx
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: pát črc 07, 2006 12:28
Zařízení: Samsung Galaxy Note, Nokia n85, Nokia c5
Bydliště: Pardubice

Vyhrady k HD!

Příspěvek od mirbx » ned pro 07, 2008 19:28

1) přehrávání videa - naprostá tragédie. Benchmark TCPMP stejný jako na mém přetaktovaném Variu. Video vypadá o něco hůř, při změnách scény (střihy) jsou vidět jakési vertikální chyby (edit - nebo horizontální??) (těžko to popsat).
2) nepříjemný bug ovládání hlasitosti - když chci přidat nebo ubrat hlasitost hw tlačítky, začne to regulovat hlasitost vyzvánění, místo hlasitosti reprodukce.
3) při okrajích displeje je citelně nišší citlivost dotekové vrstvy.
4) málo hw tlačítek - s tím nic neuděláme, je to vlastnost.
5) reset pod zadním krytem - ne, že by se HD kousal, ale při úpravách v registrech jsou nutné restarty a ten zadní kryt se hodně blbě sundává.

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Vyhrady k HD!

Příspěvek od IkE Blaster » ned pro 07, 2008 19:33

mirbx: 1) Je to jakoby rozpadani obrazu na radky kolmo k delsi strane? (no, to je vlastne jedno, mam na mysli ve stejnem smeru jako je lista v portrait) Jakoby roztahovani a smrstovani obrazu? Kmitani?

mirbx
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: pát črc 07, 2006 12:28
Zařízení: Samsung Galaxy Note, Nokia n85, Nokia c5
Bydliště: Pardubice

Vyhrady k HD!

Příspěvek od mirbx » ned pro 07, 2008 19:47

ano, kdyby to bylo ve hře, šel bych hledat položku v-sync a ta by asi pomohla (akorát, že ve hrách bývá ta vada obrazu otočená o 90°). Zkoušel jsem různá nastavení komprese a rozlišení videa a nakonec jsem usoudil, že má smysl zůstat u 320x240 tak, jak jsem byl zvyklý z Varia.

Uživatelský avatar
flatliners
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 62
Registrován: ned říj 26, 2008 9:52
Zařízení: iPhone 6 64GB SpaceGray

Vyhrady k HD!

Příspěvek od flatliners » ned pro 07, 2008 20:23

mě se teda zdá video na hádéčku hodně dobrý,žádné chyby sem nepozoroval.po nainstalování SD TuneUP z xda je přehrávání plynulejší,takže teď už stažené filmy a seriály nekonvertuju a jede to parádně :)

MirekE
nováček
nováček
Příspěvky: 49
Registrován: pát pro 05, 2008 22:13
Zařízení: Samsung Omnia 7

Vyhrady k HD!

Příspěvek od MirekE » ned pro 07, 2008 20:39

mirbx píše: 5) reset pod zadním krytem - ne, že by se HD kousal, ale při úpravách v registrech jsou nutné restarty a ten zadní kryt se hodně blbě sundává.
Při úpravě registru stačí vypnout... tzn.. dlouze podržet tlačítko On/Off... potvrdit vypnutí a poté znovu nastartovat.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12219
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Vyhrady k HD!

Příspěvek od htcjirka » ned pro 07, 2008 20:43

Anebo si stahnout utilitku jen na SR a mit ji mezi programy.Napriklad vyborny task manager wktask ma SR v sobe.Tlacitko je spise, kdyz telefon ulne vytuhne a nelze s nim nic udelat.

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Vyhrady k HD!

Příspěvek od IkE Blaster » ned pro 07, 2008 21:50

Hm a co kdyz telefon vytuhne? Jiny duvod pro reset tlacitko snad nikdy nikde nebyl...

//Nj, nactena stranka, nevedel jsem o odpovedi a odeslal az za hodinu...

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12219
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Vyhrady k HD!

Příspěvek od htcjirka » ned pro 07, 2008 21:53

Jestli jsi si nevsiml tak pred tvym prispevkem pisu o smyslu tlacitka pri vytuhnuti,takze jsi nam nic noveho nezdelil ;-) Apropo zase tak casto telefon nevytuhne a hlavne zde se resilo,zbytecne sundavani krytu pri SR po zmene registru apod,kde je opravdu zbytecnosti kryt sundavat,kdyz to muze delat aplikace.

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

Vyhrady k HD!

Příspěvek od spermosh » ned pro 07, 2008 23:08

me vadi, ze po nalepeni folie, je videt kazdej otisk prstu/smouha na displeji - ale jen kosmeticka vada na krase, nic duleziteho, ale ta folie je vazne nejaka hakliva na otisky
jeste mi vadi, ze zadni kryt zacal po par dnech praskat, kdykoli drzim stroj v ruce - btw ten soft reset vyresil elegante spb phone suite (je tam na to tlacitko) a ruzne task managery, tohle je fakt detail

Uživatelský avatar
flatliners
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 62
Registrován: ned říj 26, 2008 9:52
Zařízení: iPhone 6 64GB SpaceGray

Vyhrady k HD!

Příspěvek od flatliners » ned pro 07, 2008 23:17

já používám A-A Reset,mam ho nastavenej na dvakrát zmáčknout červený sluchátko,takže se rychle dostanu k resetu odkudkoli
pod zadní kryt na baterii sem dal kousek tvrdýho papíru a problém s "praskáním" je vyřešen

Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 312
Registrován: stř říj 22, 2008 21:08
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Nové Město na Moravě
Kontaktovat uživatele:

Vyhrady k HD!

Příspěvek od Shooter » pon pro 08, 2008 15:31

spermosh píše:jeste mi vadi, ze zadni kryt zacal po par dnech praskat, kdykoli drzim stroj v ruce - btw ten soft reset vyresil elegante spb phone suite (je tam na to tlacitko) a ruzne task managery, tohle je fakt detail
Tim praskanim myslis jako ze je tam prasklina nebo ze to vydava praskavy zvuky, kdyz ho zmacknes?

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

Vyhrady k HD!

Příspěvek od ziminix » pon pro 08, 2008 15:47

Řekl bych, že myslel, že vydává praskavé zvuky.

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

Vyhrady k HD!

Příspěvek od spermosh » pon pro 08, 2008 16:38

jj,omlouvam se,jsem to blbe napsal,myslel jsem takovy praskavy zvuk,ale je to v mistech,kde mam porad prst,kdyz zarizeni drzim v ruce - proste neco podobneho,jako treba na starych telefonech Nokia

mirbx
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: pát črc 07, 2006 12:28
Zařízení: Samsung Galaxy Note, Nokia n85, Nokia c5
Bydliště: Pardubice

Vyhrady k HD!

Příspěvek od mirbx » pon pro 08, 2008 18:16

Našel jsem dobrý přehrávač na video - je to Coreplayer uzpůsobený pro HTC Diamond("CorePlayer_Diamond.v1.2.5.cab"), v nastavení, záložce QTv Display má volbu pro aktivaci ""TyTN II" driver mode".
Výkon se o dost zvýšil a kvalita obrazu je o třídu lepší, krásně vyhlazený obraz. Video konečně vypadá fantasticky.

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch HD“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů