Spousta naivních otázek ohledně HDčka

Diskuze o komunikátoru HTC Touch HD (Blackstone)
Odpovědět
Legend
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: úte pro 02, 2008 22:06
Kontaktovat uživatele:

Spousta naivních otázek ohledně HDčka

Příspěvek od Legend » čtv pro 04, 2008 17:36

Chápu, že v diskuzním topicu o nyní 21 stranách se řeší daleko záludnější a problematičtější otázky, než jsou ty moje, ale přesto by mi odpovědi na mé "takytábornické" otázky pomohly. Tak dál doufám, že se najde nějaká ochotná duše, která mi poradí a pomůže.

Jako naprostý nováček v oblasti WM zařízení (nyní vlastním SE W800i) bych se rád optal na pár věcí a pro přehlednost je rozdělím do několika bodů.

1) Jak podle vás vychází srovnání HTC Touch HD a Asus Glaxy 7 (zatím nevyšel, ale několik základních parametrů je již jasných)?
2) HTC Touch HD a navigace. Tématu navigace v mobilních zařízeních jsem věnoval dosti času a přesto jsem toho moc nepochytil. Základ tedy je - funguje navigace v telefonu zcela bezplatně (bez připojení na internet)? Lze sehnat navigační software zdarma (tedy freeware, ne cracklé verze)? Pokud ne a je nutné zakoupit navigační soft (předpokládám, že na paměťové kartě), je možné navigaci nějak zkopírovat na jinou paměťovou kartu, respektive nebudu muset pokaždé, když chci použít navigaci, měnit v zařízení kartu?
3) WM zařízení a programy. Každý znalý uživatel WM zařízení ví, že k mání je spousta aplikací. Pokud chci aplikaci výhradně freeware, najdou se zde použitelné kousky a bude schopen je do telefonu "nacpat" i člověk, který s tímto zařízení nemá žádné zkušenosti a bude schopen si vyhledat opravdu dobré aplikace (bez změn registrů. hledání na fórech využívajících jazyk připomínající piktogramy etc.)?
4) Po vydání kompletně české verze HTC Touch HD (víte, jak to myslím) bude již zavedena podpora pro všechen důležitější software (četl jsem o problémech s videem etc.)?
5) Jaká je šance, že neobratným zacházením s novým softwarem HDčko zprovodím ze světa funkčních zařízení? Přijde mi, že vybírání mezi WM aplikacemi je docela náročná věda..


Odpovědi na těchto několik otázek mi velmi pomohou při rozhodování, zda investovat do tohoto přístroje a nebo si počkat na něco podobného (výše zmíněný Asus Glaxy 7). Předem děkuji každému, kdo se bude v odpovědích angažovat!

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Spousta naivních otázek

Příspěvek od IkE Blaster » čtv pro 04, 2008 18:06

1) Mas na mysli tento http://www.mobilmania.cz/Bleskovky/Asus ... fault.aspx nebo tento http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=1480 ? Ten prvni zrejme bohuzel jen tak nevyjde. Kazdopadne oba jsou teoreticky (preakticky jiste taky, jen nemam moznost vyzkouset) MNOHONASOBNE rychlejsi nez Touch HD
2) Funguje zdarma, navigacni soft zdarma neznam. Nicmene se da dobre pouzit Sygic McGuider/Drive, NDrive atd.. To s kartou zalezi na konkretnim softu. Treba iGo neprekopirujes
3) Vyber freeware tu je velky, ale musis uznat, ze vetsinou komercni a casto zavrhovane nastroje jsou ty nejlepsi a nejpouzivanejsi (narazim na stolni Windows).
4) Lokalizace nesouvisi s nevyladenosti, respektive nesladenosti, SW a HW. Dle meho nazoru je HW moc slaby na to, na co si HD hraje. Problemy s videem tam nejsou, jen to proste nema moc silny dech a 1:1 rozliseni proste treba nezvlada (WVGA). Jinak musim to zminit i tady. Zatim jakykoliv lokalizovany WM, ktery jsem mel v ruce, se mi zdal vyrazne pomalejsi v nacitani nabidek nez puvodni system. A to jsem videl i lokalizovany pres puvodni MUI soubory, ne od SunnySoftu. Dale pak ikdyz budes mit system cesky, 50% dalsich veci (programu) bude anglicky (u rozsireneho telefonu, bud rad, ja mam na G900 i 3 aplikace made in chinese or russia)
5) Bez sance.Leda tak neopatrnym prehranim ROMky, coz mozna z W800 znas (pokud flashujes na jine FW)


Osobne bych pockal... na cokoliv jineho nez HD. Nj, mam averzi, ikdyz to je pekny a vyladeny strojecek.

hrdlicka85
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: úte říj 14, 2008 13:03
Kontaktovat uživatele:

Spousta naivních otázek

Příspěvek od hrdlicka85 » čtv pro 04, 2008 19:01

K tem navigacim....take nevim o zadne freeware navigaci, ale mam pocit, ze TomTom a NDrive se jako licence vaze na pristroj, ne na kartu.Tudiz by nemel byt problem s kopirovanim.

Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 312
Registrován: stř říj 22, 2008 21:08
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Nové Město na Moravě
Kontaktovat uživatele:

Spousta naivních otázek

Příspěvek od Shooter » čtv pro 04, 2008 20:13

pridal bych jeste par otazek :)
6) existuje tam neco jako Tento pocitac(Pruzkumnik) ve stolnich Windowsech... myslim konkretne aby mi to proste zobrazilo slozky ze zacatku treba Touch HD, microSD card, jen by si clovek vybral kam chce a uz by tam se tam mohl brodit ve slozkach... samozrejme vytvareni slozek,...
7) skupiny kontaktu a rozliseni vyzvanecim tonem, ale to pocitam ze asi je
8) jsou tam nastavitelny(a vytvoritelny) rezimy jako treba Tichy rezim, Hlasity rezim,... a funkce vypnout vsechny zvuky aby mi treba ve skole nezacal zvonit, ze nekdo vola? :)

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Spousta naivních otázek

Příspěvek od IkE Blaster » čtv pro 04, 2008 20:19

6) Samozrejme a pro pohodlnejsi spravu vice souboru se da pouzit Total Commander (zdarma), pro ovladani prsty i jinak Resco Explorer (placeny)

7) Skupiny jdou, ale prirazeni vyzvaneni celym skupinam dost zalezi na danem manageru kontaktu (opet jako na vsechno, existujou jich desitky). Ten, ktery osobne pouzivam, to neumi, ale ja to nepotrebuji. Verim, ze to jde (vim, ze to jde)

8) Musis pouzit externi program, napr. SPB Phone Suite, ktery si nemohu vynachvalit :) Jde HW i casove nastaveni podminek, slozite vyvedene profily. Parada nastavovat. Jinak jde tichy rezim nastavit primo z volby hlasitosti

//hrdlicka85: Na pristroj, resp. jmeno uzivatele (vetsinou) se vaze 75% navigaci ;)

Legend
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: úte pro 02, 2008 22:06
Kontaktovat uživatele:

Spousta naivních otázek

Příspěvek od Legend » čtv pro 04, 2008 20:26

Myslel jsem Asus z prvního odkazu. Vydání bylo plánované na říjen, ale to byl asi jen hodně špatnej vtip. Plánuji koupi nového mobilu, protože starému již dochází dech a některé hardwarové prvky jsou na hranici funkčnosti a nechce se mi mobil dávat do servisu a utrácet peníze, když si beztak chci koupit nový.

Díky za zodpovězení otázek, zase mě to od koupi HTC Touch HD dost odradilo. U Asusu se mi líbí přítomnost trackballu, který by mohl zlepšit ovládání a byl by kompatibilní zřejmě s větším množstvím aplikací, které prostě nějaké hardwarové tlačítko potřebují.

Ale hned bystře doplním další :) .

Placení za navigační software se zřejmě nevyhnu (pokud výrobce mého budoucího přístroje neudělá totéž co u Samsungu Omnia, který jsem také zavrhnul, a přibalí software rovnou k telefonu, což je naprosto ideální). Když už do této investice půjdu, na kolik vyjde kvalitní navigační software?



Zatím to vypadá tak, že místo čekání do ledna na CZ verzi HTC Touch HD budu čekat dál a dál na vhodnějšího adepta :-( . Nerozhodnost je metla lidstva..

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Spousta naivních otázek

Příspěvek od IkE Blaster » čtv pro 04, 2008 22:06

Spousta lidi ti potvrdi, ze Touch HD je spickovy stroj, pevne verim, ze by ti zcela vyhovoval, jen ja proste neverim tomuto vyvojovemu trendu a kombinaci. Je to spise jen o preferencich, ja jsem hold velmi vybiravy

Jinak nikde se to nezminilo, ale zajimalo vy mne, jaka je sance, ze CZ verze bude jeste o maly peniz drazsi nez ANG (pripadne ANG zlevni). Myslim, ze i celkem velka :)

Navigace - od 1k do 6k :) Moje osobni doporuceni je Sygic McGuider (lepe pro Cesko zpracovany TomTom, tedy "napodobenina") nebo NDrive (hodne muziky za malo penez)

http://obchod.sunnysoft.cz/zbozi/139WND ... ro-at.html (nemam velke zkusenosti, nekdo z okoli znamych/kamaradu ji ma, tusim)
http://obchod.sunnysoft.cz/zbozi/181WMC ... -2009.html (sam mam stale v navigaci 2008 a zadne velke zmeny oproti realu nikdo z firmy nepozoruje)
http://obchod.sunnysoft.cz/zbozi/183PMF ... vropa.html (velice dobre udelane prohlizeni map)

Legend
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: úte pro 02, 2008 22:06
Kontaktovat uživatele:

Spousta naivních otázek

Příspěvek od Legend » pát pro 05, 2008 7:40

Díky, díky IkE Blastere, ty odpovědi mi dost pomohly! Ta první navigace (N-drive za cc 800,-) vypadá vážně dobře, teď jen jestli nebude mít nějaké problémy s určováním polohy či tak něco. Jednoduše když už do toho budu investovat, tak chci, aby všechno bylo perfektní (takže ve finále tak 50% :grin: ).

Ono HDčko má v podstatě to, co jsem nejvíc chtěl. Snadné ovládání přes dotykový displej (u HD ano, díky obřímu displeji a velkým ikonám), 3,5mm jack přímo v těle, slušný fotoaparát, podpora multimédií všeho druhu a spousty možností dalšího rozšíření pomocí stovek použitelných programů a serepetiček.. Jen jsem zpozoroval občasné trhání, ale tomu se zřejmě u WM telefonů nevyhnu :-( .

Takže teď jde jen o to, jestli má ten Asus šanci být lepší (nečetl jsem zrovna moc pochvalné recenze na Asus Glide a Touch Flo v poslední době zřejmě trochu přidalo) nebo to dopadne co se týče ovládání jako s Omnií, která má v hlubších nabídkách s ovládáním prstem docela problémy a to je u tohoto typu telefonu celkem tristní.

Nechtělo by sem napsat názor více lidí? Díky všem.. :)

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Spousta naivních otázek

Příspěvek od IkE Blaster » pát pro 05, 2008 12:33

TouchFlo system stejne jen vyrazne brzdi, ze Asus Glide je velmi jednoduchy nic neznamena, clovek, ktery potrebuje mit pohotove mnoho informaci, nebo je mi zkratka dle sebe, nikdy nepouzije TF3D.

No, trhani a obcasnym vytuhum se u WM nevyhnes, to je pravda. To uz pak jen zvazit jinou platformu.

Asus na tom bude mnohonasobne lepe vykonem, ale zase, ten prvni odkaz, kdy tu asi bude...

Legend
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: úte pro 02, 2008 22:06
Kontaktovat uživatele:

Spousta naivních otázek

Příspěvek od Legend » pát pro 05, 2008 12:55

Ono celkově o nějaký promakaný nástavbový systém mi nejde. Přeci jen utvořit si Today screen a proházet si položky v menu ke štěstí člověku jako já vážně stačí. Ale spíš jsem někde četl, že Asus Glide systém zpomaluje ještě více, než Touch Flo a není extra doladěný. To by se ale mohlo zlepšit, přece jen asi projde úpravami než se stane součástí Asusu Glaxy 7 (z prvního odkazu, teda toho lepšího a hezčího dle mého názoru).
Jen škoda, že jeho vydání také může být klidně za půl roku, a to zase hovoří ve prospěch HTC Touch HD. Přeci jen parametry mají podobné, jen Asus použije zřejmě procesor přes 800 MHz a celkově se zas tak moc neliší. Kdyby aspoň člověk věděl, jak to ve finále bude vypadat - nechce se mi čekat x měsíců na přístroj, který vlastně bude ještě horší než ten, který je již teď (respektive v lednu - CZ verze ROM) již k mání.

Vlastně co jsem sledoval videorecenzi od Jiřího Hrmy, tak HDčko funguje celkem plynule a nezpozoroval jsem nějaké zadrhávání. Teď jde jen o to, jestli to bylo "náhodně plynulé a hezké" nebo to tak funguje doopravdy a HD problémy s rychlostí vcelku nemá..

eis
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: úte pro 02, 2008 13:49
Zařízení: Desire HD
Bydliště: Praha

Spousta naivních otázek

Příspěvek od eis » pát pro 05, 2008 13:26

To Legend:
Myslim že jsme natom asi podobně. Taky sem přemýšlel nad koupí svého prvního smartu. Asi 3 tejdny sem sondoval na trhu a pak se rozhodl pořídit si Hdčko. Taky sem měl na mušce Glaxyho ale nechtělo se mi na něj čekat, hlavně proto že pokud se nemýlim nebyl ani stanovenej žádnej ofiko datum. Jak už tu bylo asi mnohokrát řečeno ta správná doba pro nákup nebude nikdy. Vždycky bude za rohem něco lepšího. Já sem s HD poměrně spokojenej takhle nějak sem si ho představoval. Jen ty potíže s přehráváním a natáčenim videa mě trohu štvou. Placenýmu CP se asi nevyhnu. Taky intrnet (i přes Wifi) není nejryhlejší asi někde brzdí HW. Nemám ale žádný zkušenosti s podobným zařízením takže bych možná chtěl až moc. I Phone je svižnější to je pravda a popravdě nevim jaky HW rozhejbe WM stejně svižně ale rozdíl je minimální a Iphone je stejně jen prohlížeč fotek a webu :-)

sam6
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: pát pro 05, 2008 10:20

Spousta naivních otázek

Příspěvek od sam6 » pát pro 05, 2008 15:20

Dobrý den, měl bych dotaz na někoho z šťastných majitelů a to jak je s přístrojem spokojen jako s hudebním přehrávačem (kvalita zvuku (né sluchátek), ovládání, hudební profily, playlist, apod...)? Jedná se pro mě o docela důležitou vlastnost. Děkuji

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Spousta naivních otázek

Příspěvek od IkE Blaster » pát pro 05, 2008 16:23

eis - iPhone ma aktualnejsi system, postaveny da se rict pouze na uplne holem jadru jejich OSX - WM je uz znacne nabobtnaly balastem z drivejsich verzi. Prenos dat v siti jde odhadem do 1-2mbps na kazdem WM (teda krome novych Marvell, ktere ma treba i zmineny Asus; na nejakem fr. serveru je test, kdy to zvladalo az 5mbps, ale realne stejne nevyuzitelneych). Je to dano sbernicemi (praci s nimi, zpusobu prenosu, ziskavani a dodavani dat), coz je i to, proc to video nikdy nepujde na WM nejak o mnoho vyrazne lepe.


sam6 - Opet nekdo, kdo nikdy nemel PDA v ruce, ze? Pokud jsi tak moc narocny na hudbu, tak bud sonduj a vyber PDA a pouzivej ho na hudbu vyjimecne (jako ja), nebo si kup specializovany prehravac, treba starsi iRiver, a bud spokojeny a vysmaty :) PDA neni hudebni stroj, takze neocekavej spickove vykony, ale postaci. Co jsem slysel, tak HD ma prumerny zvukovy vystup (mysleno po HW strance)

Ovladani, playlisty atd. O TOM SE NEMUZEME BAVIT ! Hadej proc, schvalne, jestli na to prijdes. A je to ten samy duvod, proc vetsina zdejsich lidi voli prave OS WM

Legend
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: úte pro 02, 2008 22:06
Kontaktovat uživatele:

Spousta naivních otázek

Příspěvek od Legend » pát pro 05, 2008 21:38

Takže vlastně jediný problém tohoto přístroje je horší přehrávání a nahrávání videa.. Nebo jsou i další, co se týče rychlosti a plynulosti provozu? (O zamrzávání 3-5 sec i hotfixu jsem již četl, takže to pokládám za vyřešené.)

Dál bych se ješt rád zeptal, jak je to s internetem. Rád bych využíval POUZE wi-fi. Je nějaká možnost nastavení, aby se telefon vůbec ani nepokoušel připojovat na net jinak, než pomocí wi-fi? Nerad bych na konci měsíce obdržel účet, jehož větší nechutná část by byla u položky "Data GPRS"..

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Spousta naivních otázek

Příspěvek od IkE Blaster » pát pro 05, 2008 22:47

O CPU se tu jiz napovidalo dost, ale nenajdes kde, vsechno to je OT :lol: Proste par lidi zastava nazor, ze Qualcomm do techto komunikatoru nepatri a nejsou pro to vhodne. Ted jsem si vzpomnel na dalsi prirovnani. Je to jako teplo z plynu a teplo z praskajiciho ohne :)

Ano, staci nemit nastavene gprs a jine ucty :) A pak jsou i programy (nodata apod.)

Legend
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: úte pro 02, 2008 22:06
Kontaktovat uživatele:

Spousta naivních otázek

Příspěvek od Legend » sob pro 06, 2008 18:43

Už jsem fórum pročítal dost dlouho a našel jsem tam spoustu věcí, který se majitele HTC Touch HD můžou hodit (spousty možností nastavení, zrychlení Touch FLO 3D etc.). Zajímalo by mě, jestli se stávající drobné úpravy nechají použít i v CEE CZ verzi Touch HD a nebude s tím problém, popřípadě, jestli se česká ROM zbaví některých neduhů nynější verze nebo zdali se bude lišit pouze v překladu a hotfix na odstranění zamrzání etc. si budu muset opatřovat také?

Dále mě upoutala aplikace, která umožňuje spuštění landscape módu téměř kdekoliv. Jaká je pak kvalita zobrazení, není to jen "přetočení displeje" z nutnosti, přičmež to uživateli ničím nepomůže a zobrazení je naopak méně kvalitní a horší?

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Spousta naivních otázek

Příspěvek od IkE Blaster » sob pro 06, 2008 18:52

Nechci rypat, ale landscape mod je zakladni vlastnosti WM a z principu by melo fungovat vsude ;) Kvalita je stejna jako portrait, jen to je proste nalezato. Ale osobne temer nikde nepouzivam, jenom tam, kde pouziji HW klavesnici, tam je to logicky lepsi.

Vsak si lidi zkuste emulator, ne? Sice to neni nejrychlejsi reseni, ale pro zakladni orientaci k nezaplaceni

Nutnost dodani fixu je zavisla na aktualnosti ROMky, ktera se vyda jako ceska. Kazdopadne 95% tech fixu tam nebude, protoze nejsou od HTC, tedy oficialni.

Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 312
Registrován: stř říj 22, 2008 21:08
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Nové Město na Moravě
Kontaktovat uživatele:

Spousta naivních otázek

Příspěvek od Shooter » ned pro 07, 2008 10:52

Jeste bych se vratil k ty kvalite zvukovyho vystup - mam na mysli reproduktor a ne jack. Kdyz si tam pustim nejakou pisnicku, tak jak moc je to poslouchatelny, srozumitelny a hlasity? :) Diky

JardaBar
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: úte lis 18, 2008 11:52
Zařízení: Xperia

Spousta naivních otázek

Příspěvek od JardaBar » ned pro 07, 2008 11:21

Vestavěný reproduktor je mizernej, bez hlubokých kmitočtů .. Stačí tak pro mluvené slovo, hudbu nebo film na tom poslouchat ... nee . :-) Měl sem kdysi katového malého Siemense, ten hrál, opravdu se u něj dalo hovořit o basech, už přesně nevím co to bylo za model ...

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Spousta naivních otázek

Příspěvek od IkE Blaster » ned pro 07, 2008 11:53

SRS WOW HD dokaze ten zvuk celkem zbasovat, ale nevim jak na HD. Na G900, ktera ma repracek uplne na blity, to celkem pomohlo

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch HD“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti