Xperia X1: Otázky

Diskuzní koutek věnovaný komunikátorům od Sony Ericssonu (Xperia X1, X2)
Odpovědět
Uživatelský avatar
SaintPaul
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: stř led 07, 2009 17:36
Zařízení: Orange SanFrancisco = ZTE Blade

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od SaintPaul » čtv bře 19, 2009 7:14

Návod na flash pomocí sd karty je tady.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1249
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od mike-biker » čtv bře 19, 2009 11:55

Jen podotýkám, že je potřeba provést odemknutí pomocí HardSPl. ;-)

Burrge
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: stř bře 11, 2009 10:48
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Dojčland - Praha - rodný Kroměříž
Kontaktovat uživatele:

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od Burrge » čtv bře 19, 2009 21:28

Panové, díky moc za info. Článek je slušně napsaný a rozebraný do mrtě, tak by snad neměl být problém, ale mike-biker zmiňoval nějaký softík, který jsem našel jako Hard-SPL a mohu se tudíž zeptat jak to tzv. 'odemknout', když už toto padlo?! :tlem: Jinak pro mike-bikera: když vidím, že máš u profilu Prahu 3, tak tam máš asi ten servis co jsi dříve zmiňoval, tak nahoď adresu, kdybych ho musel donést na kompletní přehrání :tlem: :tlem: :tlem: Napadají mě tak 2 známější firmy na P-3 pro mě a to je Buldok na Olšanském náměstí a potom Handycom na Husitské :grin:

Tak teď jsem zkusil ten HardSPL a nepovedlo se. Je to od XDA developers pro HTC Herpes či co a snažil se mi do složky Windows v XPERII natáhnout nějaký soubor, což jsem mu povolil, foun se resetnul, ale po náběhu mi zahlásil chybu, ale normálně mi opět naběhl do systému. Je to HardSPL přímo i pro XPERII když už jsme u toho?! ;oI Takže přes Google jsem si našel na XDAčku ten soft pro XPERII a jdu na to! :wink: Zde je pro případné další zájemce odkaz na ten unlock soft pro XPERII http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=431218 a teď pánové už mi foun hlásí, jestli chci do složky Windows instalovat soubor enterbotloader.exe, což jsem potvrdil a ihned mi najely ty barevné pruhy a už se resetuje verze image 1.03 atd. na verzi 1.00. Foun se resetuje a aplikace Hardu zahlásila, že update ROM proběhl v naprostém pořádku! Jinak nevím jestli to teď chápu dobře, ale v INFORMACE O ZAŘÍZENÍ bych čekal v té 1. záložce VERZE ve VERZE PAMĚTI R... (dál není vidět co je tam napsáno) místo 1.03.927.11 tu výchozí verzi 1.00 z HardSPL ne?! Nebo jen tak jak to odemknutí funguje! Čekal jsem, že se mi smaže ta česká ROMka!!!

Uživatelský avatar
SaintPaul
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: stř led 07, 2009 17:36
Zařízení: Orange SanFrancisco = ZTE Blade

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od SaintPaul » čtv bře 19, 2009 21:55

Já jsem v pohodě přehrál českou FW přímo na X1 z první série Vodafone UK a ani jsem nepotřeboval HardSPL :tlem:

Burrge
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: stř bře 11, 2009 10:48
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Dojčland - Praha - rodný Kroměříž
Kontaktovat uživatele:

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od Burrge » čtv bře 19, 2009 22:10

Ještě pánové jeden vcelku podstatný dotaz! V tom článku o updatu ROM z karty se píše o jejím formátování. Na mém postarším noťáku (stáří 3.5roku) mi to tu kartu nechytá a externí čtečku nemám. Na té P990 kartu umím zformátovat, ale jak se to dělá na XPERII!!! Zkusil jsem si přes správce souborů najít tu složku PAMĚŤOVÁ KARTA a nevím jak se ta funkce jmenuje při resetu celého founu, ale když stylus mírně přitlačím na daný objet, tak se mi rozbalí nabídka, což jsem udělal u této složky a rozbalilo se mi jenom VYJMOUT, KOPÍROVAT, PŘEJMENOVAT A ODSTRANIT. Díky za info!

SaintPaul: Takže zkušenosti máš, což já bych o sobě neřekl. Každopádně při koupi tam byla ta anglická ROMka a měl jsem pocit, že to šlape rychleji jak ta česká :tlem:

Používej tlačítko Upravit a necituj poslední příspěvek. ziminix

Uživatelský avatar
SaintPaul
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: stř led 07, 2009 17:36
Zařízení: Orange SanFrancisco = ZTE Blade

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od SaintPaul » čtv bře 19, 2009 22:14

A co takhle v Nastavení - Připojení - PC - USB nastavit Xperii jako disk a připojit kabelem k PC a pak naformátovat třeba v Total Commanderu. Pak na naformátovanou kartu nahraješ ten soubor, odpojíš a flešneš.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1249
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od mike-biker » čtv bře 19, 2009 22:20

Já jsem kartu neřešil, neb mám naštěstí čtečku. Ale není problém při použití programu: Např:
http://www.softick.com/pocket-pc/cardexport2/

Burrge
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: stř bře 11, 2009 10:48
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Dojčland - Praha - rodný Kroměříž
Kontaktovat uživatele:

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od Burrge » čtv bře 19, 2009 22:23

SaintPaul píše:A co takhle v Nastavení - Připojení - PC - USB nastavit Xperii jako disk a připojit kabelem k PC a pak naformátovat třeba v Total Commanderu. Pak na naformátovanou kartu nahraješ ten soubor, odpojíš a flešneš.
Jasně, to mě nenapadlo a přitom na P990 je to to samé, ale teď se ptám proč. U toho telefonu nebyl vlastně žádný ucelený manuál, jen pár stručných návodů v ENG a CZE, které jsem našel i na webu Sony Ericssonu. Po tom, co jsem to přenastavil mi už pc zahlásil připojenou novou diskovou jednotku! Ještě že jsem si v SPB Backup zazálohoval všechny dokumenty, kontakty, mejly a smsky :lol: Jdu tedy formátovat a pak se ozvu až tam natáhnu ten přejmenovaný soubor pro tu Betu WM 6.5.
---
Takže přesouvám Kovsimg.nbh na tu kartu. Naštěstí zpětnou vazbu na WM 6.1 CZE mám staženou, tak jsem teď zvědav, jestli se mi podaří hlavně spustit ten FLASH! Povedl se mi asi 3x možná z 20ti pokusů, když jsem zkoušel už dříve přes ten update soft SE aktualizace fw. Jinak za ten softík díky a i když jsem si ho stáhl, tak standartně používám ten ve Windows, kdy si z nabídky vyberu formátovat a už to jede. Technologie mt se podstatně zlepšila, protože u P990 si pamatuju, že jsem při updatu musel vytahovat i SIMku, což u XPERIE nikdo nezmiňuje! ;oI Jdu se pokusit o ten FLASH...
---
Hlásí to na displeji toto:

KOVS110
SPL-0.72.OliNex
MicroP1-787
MicroP1-707

a dole na obrazovce Serial, ale já to k pc připojené nemám! ;oI ;oI ;oI Nevím, ale nečeká na něco? V tom návodu mi to v tom případě barevného monitoru připadnu už jinak popsáno. Uvádí tam, že pro pokračování se má stisknout tlačítko START a pro CANCEL zase potvrzovací tlačítko a mně to ani na jedno nereaguje, takže nevím co ten foun dělá či nedělá. Takhle se mi zdá, že nic nedělá, ale zdání může klamat co?! Jinak má to být vážně na kartě a ne na systému?! Ten foun nic nedělá, jen stále ukazuje to info a barvy RGB a dole to SERIAL. Jasně, unavenost mi nedovolila pochopit celý text, ale u mě ten FLASH tedy neproběhl. Je tam popsáno, že ty RGB pruhy tam vydrží chvilku a už jede flashování, ale ja tam to info s pruhy mám stále!!! :cry:

Používej tlačítko Upravit!!! ziminix

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1249
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od mike-biker » čtv bře 19, 2009 23:07

Přečti si zde, mohlo by to pomoct...
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ght=serial

Burrge
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: stř bře 11, 2009 10:48
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Dojčland - Praha - rodný Kroměříž
Kontaktovat uživatele:

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od Burrge » čtv bře 19, 2009 23:23

Karta ve formátu FAT32 je zformátovaná určitě dobře, sobor přejmenovaný mám, baterku jsem vyjmul a víc dnes z unavenosti už 100pro nezvládnu, tak snad zítra pokračování!

Takže nakonec ten proces probíhal tak, jak bylo uvedeno v tom návodu, ale potom proběhla hláška NO IMAGE FILE a zůstalo to na těch RGB barvách :cry:

\\Necituj poslední příspěvek!! Lukáš Mano

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od htcjirka » sob dub 18, 2009 9:43

Nové Radio  1.14.25.55

K dispozici je nova verze Radia

Prvni reakce vypovidaji o zlepseni Wifi,BT a GPS.
Ti kdo maji problem se signalem v oblastech s horsim pokrytim,zlepseni jen opravdu mirne.

Vice jiz na xda-developers

Uživatelský avatar
4n's
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 279
Registrován: pát kvě 23, 2008 14:18
Zařízení: SE Xperia X10 mini

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od 4n's » ned kvě 17, 2009 17:04

Zdravim,
mam takovy technicky dotaz k X1. (Jestli se to tu resilo, tak me prosim omluvte)

Na strankach sunnysoftu.cz se pise, ze ma xperia grafický 3D čip ATI Imageon (128 MB) Je to pravda? V recenzich o tom nebyla ani zminka...

http://obchod.sunnysoft.cz/zbozi/032ZSO ... x1-cz.html

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od tslany » ned kvě 17, 2009 17:08

Xperia má ATI Imageon zabudovanej v procesoru, ale nemá těch 128MB integrovanejch, ale sdílenejch

Uživatelský avatar
4n's
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 279
Registrován: pát kvě 23, 2008 14:18
Zařízení: SE Xperia X10 mini

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od 4n's » ned kvě 17, 2009 17:17

takze by X1 mela mit graficky naskok pred no-chip PDAcky? Nebo to je ten problem s temi nedostatecnymi Qualcomm drivery?
Jeste by me zajimalo, kdyz uz, proc jsou na netu stranky, na kterych stoji X1 10-11 tis. a stranky, kde to je od 15tis. vic...? V cem byva rozdil?

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od ziminix » ned kvě 17, 2009 17:42

Ty levnější bývají šedivky -> nejsou určené pro český trh. U nesolidních prodejců se pak nedají řešit reklamace, servisy taková zařízení neberou.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od htcjirka » ned kvě 17, 2009 19:44

Neni vzdy pravda,napriklad Mobildick prodava Xperie taktez za 11tis a cerne varianty jsou od ceskeho T-Mobile.Pouze ve stribrne barve maji dovozove,ale cena u obou barev je stejna

bratislava
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: ned kvě 24, 2009 11:03
Zařízení: se xperia

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od bratislava » ned kvě 24, 2009 11:11

Zdravim Vas, mel bych jeden dotaz. V nekterych forech sem se docet ze prehrani SW z En do Cz neni moc dobra volba, jestli mi muzete poradit zda ma vyznam prehrat SW? Jake mate s tim zkusenosti? Dekuji.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od htcjirka » ned kvě 24, 2009 16:51

Kdyby jsi si prosel tento topic,docetl by jsi se,ze staci poslat Xperii spolecne se zarucnim listem do servisu,kde ti zdarma cestinu nahraji.Nezapomen vsak tak ucinit do konce cervna tohoto roku.Po tomto datu bude jiz nahrani cestiny zpoplatneno.
Zalezi na tobe,pokud bez cestiny nemuzes zit,hura do servisu

fmx rider
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: stř srp 27, 2008 11:20

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od fmx rider » ned kvě 24, 2009 18:17

Mohli byste mi dát typ na konkrétní servis i přímo aresu? U nás ve městě je jenom neoficiální servis a chcou za to 700kč bez dph...Xperii mám od českého t-mobile jeden z prvních kusů. A ještě jeden dotaz, můžu poslat telefon bez paměťové karty, případně co všechno poslat a po nich žádat, tak aby to proběhlo bez problému?

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od htcjirka » ned kvě 24, 2009 18:28

Pokud ma telefon CZ puvod,je jedno kde byl zakoupen,neuvedl jsi odkud jsi
jedne ze servisu je zde http://service.gsmobile.com/
jsou tam i uvedena servisni strediska pro jine regiony.

Ja vzdy pokud posilam telefon na opravu posilam bez pametove karty.

Odpovědět

Zpět na „Sony Ericsson Xperia“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti