Xperia X1: Otázky

Diskuzní koutek věnovaný komunikátorům od Sony Ericssonu (Xperia X1, X2)
Odpovědět
X-HURD
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: pát říj 17, 2008 16:27
Zařízení: Samsung Galaxy S4 White Frost

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od X-HURD » pát led 09, 2009 6:24

Zdravím. Tak má zase dotaz . . . smazal jsem aplikaci Handdango in hand (nebo tak nějak) vůbec jsem nevěděl k čemu to je. Z ničeho nic přestala jít (asi jsem smazal nějaký soubor aniž bych si toho všiml) tak jsem ji smáznul . . . No a tak mě napadlo zda ta aplikace nebyla k něčemu užitečnému :).

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1249
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od mike-biker » pát led 09, 2009 13:36

Beatle píše:Neznate prosim nekdo aplikaci pro vyuziti prisvetlovaci LED jako svitilny?
HTorch 3.2. Doporučuji. :idea:
X-HURD píše: . . smazal jsem aplikaci Handdango in hand (nebo tak nějak) vůbec jsem nevěděl k čemu to je. Z ničeho nic přestala jít (asi jsem smazal nějaký soubor aniž bych si toho všiml) tak jsem ji smáznul . . . No a tak mě napadlo zda ta aplikace nebyla k něčemu užitečnému :).
Je to jen přístup na web, kde si můžeš koupit aplikace. Dobře jsi udělal. :!: Jinak zde je to komfortnější:
http://www.handango.com

Beatle
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon pro 29, 2008 10:08
Zařízení: SE Xperia X1i

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od Beatle » pát led 09, 2009 15:52

Diky!

Jen doplnim, ze je nutne doinstalovat NET Compact Framework 3.5...

Olesh
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: sob led 10, 2009 17:33

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od Olesh » sob led 10, 2009 17:37

nevíte někdo jestli x1 rozchodí 16gb paměťovou kartu?

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od htcjirka » sob led 10, 2009 17:55

Podpora karet u Xperie je az do 32GB.

X-HURD
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: pát říj 17, 2008 16:27
Zařízení: Samsung Galaxy S4 White Frost

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od X-HURD » pát led 16, 2009 6:13

Mám takový technický dotaz. K BT sluchátkům jsem dostal nabíječku s mini USB výstupem, která jde strčit i do X1, tak mě zajímá jestli bych s ní mohl nabíjet i telefon. OUTPUT je 5V= a 850mA. Nemůže to nějak poškodit přístroj nebo baterku? Pokud by to takhle nešlo, šlo by to naopak při nabíječce u X1 na BT sluchátka? Nerad sebou tahám dvě nabíječky když by mohla stačit jedna.

eezee
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv říj 30, 2008 10:36

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od eezee » pát led 16, 2009 13:10

mělo by to fungovat, nabíječky co se nabízejí k X1 mají výstup 5V/850mA...... porovnej proud u originálu a uvidíš. Možná ti bude tahle nabíječka nabíjet pomalaji, ale škodit by to nemělo.....

X-HURD
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: pát říj 17, 2008 16:27
Zařízení: Samsung Galaxy S4 White Frost

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od X-HURD » pát led 16, 2009 22:30

OUTPUT sluchátka nabíječka: 5V= , 850mA
OUTPUT X1 nabíječka: 5V=, 700mA

No u X1 mám nabíječku s 5V a 700mA. Takže je o 150mA méně což znamená, že budu nabíjet s tou od sluchátek rychleji telefon a naopak pomaleji sluchátka pomocí nabíječky od X1. Já jen se bál jestli X1 nebude vadit když do ni pustím víc mA. Je to hrozné, že se na to ptám, když sám jsem elektrikář, ale slaboprout mě nikdy nebral . . . raději se držím bytových/rodinných rozvodů.

HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 295
Registrován: ned lis 16, 2008 21:06
Zařízení: Samsung Omnia Pro
Bydliště: Uherské Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od HADES » sob led 17, 2009 8:54

Zařízení si vezme právě tolik mA kolik potřebuje, bát se toho nemusíš

Uživatelský avatar
Marihuan
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 51
Registrován: sob úno 23, 2008 23:15
Zařízení: SE Xperia Neo
Kontaktovat uživatele:

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od Marihuan » pon úno 09, 2009 18:59

Náhodou se ještě neví nic o CZ ROM ???
Nebo nepracuje někdo z vás na počeštění :grin: ???

řidič Lukyn
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: stř led 14, 2009 9:07
Zařízení: HTC HD2

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od řidič Lukyn » ned úno 22, 2009 21:26

http://forum.semania.cz/index.php?topic=19465.45

Právě jsem četl na tomto foru o češtině.Víte o tom něco????


Díky

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od Jiří Hrma » pon úno 23, 2009 1:12

řidič Lukyn: Ono se stačí podívat do Bleskovek, včera jsem o dokončení lokalizace pro X1 psal.

Kolda.o
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 174
Registrován: stř črc 16, 2008 8:42
Zařízení: SE T68i + Xperia Z + Xperia Tablet S
Bydliště: kousek od Roudnice nad Labem a castecne Praha
Kontaktovat uživatele:

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od Kolda.o » pon úno 23, 2009 9:50

upozornoval jsem na ni jiz v patek tady

X-HURD
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: pát říj 17, 2008 16:27
Zařízení: Samsung Galaxy S4 White Frost

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od X-HURD » sob úno 28, 2009 20:48

před chvíli jsem zkoušel aktualizece přes Update Service a našlo mi to nový software X1i GENERIC UK CDF1215-1832. To je i s češtinou???

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od htcjirka » sob úno 28, 2009 20:53

Nee,to je posledni R2AA010 Generic UK - anglictina (predchozi byla R2AA08)

Burrge
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: stř bře 11, 2009 10:48
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Dojčland - Praha - rodný Kroměříž
Kontaktovat uživatele:

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od Burrge » čtv bře 12, 2009 22:55

Dobrý den. Tuto českou lokalizaci (až na nějaké překlepy ve výrazech) již asi 3týdny mám na tomto telefonu a měl jsem pocit, že s tou angličtinou je to i rychlejší, nicméně mám dotaz ohledně softwaru EMMA od SE právě pro přímou aktualizaci firmware aniž bych využíval aktualizačního softu co je běžně dostupný od SE na jejich webu. Mám ten software nainstalovaný, ale nemůžu se do něj z mi nějakých neznámých příčin zaregistrovat. Můžete mi prosím někdo poradit jestliže o tom máte přehled, kde je tzv. zakopaný pes?! Díky moc!

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1249
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od mike-biker » pát bře 13, 2009 7:49

Pes je zakopaný v tom, že se nejenom musíš regnout, ale admin - tvůj dodavatel, nebo přímo SE ti to musí přes Švédsko aktivovat. Trvá to dlouho. Jinak já jsem na to čekal 3 týdny. Je to jen pro servisy a není to nijak zvlášť přínosné.... :?:

Burrge
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: stř bře 11, 2009 10:48
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Dojčland - Praha - rodný Kroměříž
Kontaktovat uživatele:

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od Burrge » pát bře 13, 2009 17:42

mike-biker: Díky moc za info a vidím, že je mi tol tedy K NIČEMU, protože jsem měl za to, že je to volně dostupné i pro běžné uživatele a já rozhodně servis MT nemám. Je to jen pro mé osobní užívání. Dalo by se to nějak obejít?!

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1249
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od mike-biker » pát bře 13, 2009 22:59

Není třeba, použij normální SEUS. Co bys konkrétně potřeboval? Nová ROM tam je, jinak lze snadno stáhnout a nainstalovat i přes kartu v mobile. 8-)

Burrge
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: stř bře 11, 2009 10:48
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Dojčland - Praha - rodný Kroměříž
Kontaktovat uživatele:

Xperia X1: Otázky, problémy, nové ROM...

Příspěvek od Burrge » čtv bře 19, 2009 0:34

Když na to přijde, tak jsem si stáhl tu Beta verzi 6.5 a chci ji vyzkoušet, což bych potřeboval právě ten soft EMMA pro update ROM a pokud by se mi to nové prostředí nelíbilo, tak si to chci zpátky přehrát na tu 6.1 a počkal si na nějakou plnější verzi 6.5 (skiny se mi moc líbí) a pak ividíme jak bude šlapat ta 7 až vyleze od Majkrošrotu :grin: Jinak po rozbalení staženého souboru Anryl211766511032009.rar mám soubor RUU_signed.nbh a po nahrání do X1 není možné tento soubor otevřít. Hlásí to, že se to má otevřít v přilehlém programu. Zkoušel jsem to nahrát na systém, potom do složky Windows v domnění, že při restartu X1 dojde k natažení a následné instalaci této verze, což se bohužel nestalo! Potom se musíme bavit o softu jako je EMMA, kterým bych to tam natáhl! A když zmiňuješ to, že se to dá nainstalovat i přes kartu v telefonu, tak potom jak prosím!!! Jestliže tomu správně třebas rozumím, tak to stačí nahrát na paměťovku a restartovat telefon? Zkusím to, ale moc tomu nevěřím...

Odpovědět

Zpět na „Sony Ericsson Xperia“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti