X1 - Sekaji se nenarocne hry?!

Diskuzní koutek věnovaný komunikátorům od Sony Ericssonu (Xperia X1, X2)
Odpovědět
Uživatelský avatar
4n's
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 279
Registrován: pát kvě 23, 2008 14:18
Zařízení: SE Xperia X10 mini

X1 - Sekaji se nenarocne hry?!

Příspěvek od 4n's » čtv pro 16, 2010 21:47

Zdravim,
jsem novym majitelem Xperie X1 a zarazi me jeden problem - pokud spustim nenarocne hry (Archibalds Adventures, Greedy Penguins, ...) tak je to nehratelne. Asus P320 (200mhz, 64ram) zvladal tyto hry plynule. Xtrakt a Experiment 13 jedou jakozto OpenGL plynule (nejspis je to tim GPU od Ati ze?). Nevim jestli mam pomalou romku (origo), vsechny programy jsou vyple. Budu rad za kazdou radu.
Diky

PS.: jestli se to tu resilo, omlouvam se, nenasel jsem.

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

X1 - Sekaji se nenarocne hry?!

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » sob pro 18, 2010 1:09

Záleží na grafických driverech nebo přímo na ROMce. Archibald Adventures mi běhal plynule. Na Xperii bych doporučil některou z tslanyho ROM. Má tam dycky nejlepší grafický drivery a celkově dělá hodně svižný ROMky.

Uživatelský avatar
4n's
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 279
Registrován: pát kvě 23, 2008 14:18
Zařízení: SE Xperia X10 mini

X1 - Sekaji se nenarocne hry?!

Příspěvek od 4n's » sob pro 18, 2010 1:41

Diky za radu. Koukal jsem na to, nasel jsem zatim toho (http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=51&t=20175). Jsou i nejake final verze nebo jsou tyto romky funkcni (tslany pise ze to jsou bety)? Diky

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

X1 - Sekaji se nenarocne hry?!

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » pát pro 24, 2010 12:12

Jsou funkční, ale koukám, že už ti odpověděl sám.

awacs
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: pát lis 20, 2009 23:01
Zařízení: Sony Ericsson X1i

X1 - Sekaji se nenarocne hry?!

Příspěvek od awacs » ned pro 26, 2010 18:59

Mohu ze zeptat, jestli je tato akce proti záruce?

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

X1 - Sekaji se nenarocne hry?!

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » pon pro 27, 2010 12:58

Myslíš přehrát ROM ? Teoreticky ano, ale je to vratný proces. Tj. předtím odemkneš Hard SPL, pak nahraješ neoficiální ROM, spokojeně si ji užíváš a kdybys náhodou potřeboval reklamovat, tak tam zas nahraješ oficiální, zamkneš SPL a odešleš na reklamaci. Osobně ozkoušeno, na reklamačním neměli námitky.

Uživatelský avatar
4n's
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 279
Registrován: pát kvě 23, 2008 14:18
Zařízení: SE Xperia X10 mini

X1 - Sekaji se nenarocne hry?!

Příspěvek od 4n's » pon pro 27, 2010 13:05

Tak uz asi tyden jedu na Tslanyho ROMce, zatim spokojenost, ale problem s pomalymi hrami nevyresen. Nejvic me mrzi ten Archibald, je to vynikajici hra. Problem prisuzuji tomu, ze 500mhz procesor je na wvga opravdu malo. Asus P320 mel sice 200mhz, ale vice nez 4x mensi rozliseni, takze to stihal vykreslovat bez problemu. Archibald nemuze vyuzivat ati driver, takze holt smula... pak me napadlo neco na zpusob wvgafixu, s tim ze bych si nenastavil vga, ale qvga/wqvga - existuje neco takoveho? Diky

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

X1 - Sekaji se nenarocne hry?!

Příspěvek od IkE Blaster » pon pro 27, 2010 16:55

Na Toshibě G900 (WVGA, XScale 524Mhz tuším) mi Archibald fungoval bez sekání.

Uživatelský avatar
4n's
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 279
Registrován: pát kvě 23, 2008 14:18
Zařízení: SE Xperia X10 mini

X1 - Sekaji se nenarocne hry?!

Příspěvek od 4n's » pon pro 27, 2010 19:10

Hm, pak netusim, cim to muze byt...

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12263
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

X1 - Sekaji se nenarocne hry?!

Příspěvek od htcjirka » pon pro 27, 2010 19:23

Ono Xscale a Qualcomm na stejne frekvenci je bohuzel rozdil..

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2090
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

X1 - Sekaji se nenarocne hry?!

Příspěvek od YAMATO » pon pro 27, 2010 20:27

Na HD1 mi Archibald běžel taky bez problémů.

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

X1 - Sekaji se nenarocne hry?!

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » úte pro 28, 2010 9:47

No a na Portégé taky udělá svý nVidia GoForce 5500. Xperia se sice chlubí ATI Imageon, ale kvůli mizerný SW podpoře jako by tam nebyla :(

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

X1 - Sekaji se nenarocne hry?!

Příspěvek od tslany » ned led 02, 2011 22:55

No... jakoby situace s 5500 v G900 byla rozdílná... ten čip tam akorát cucal baterku, nic jinýho :-) Pokusím se na ty hry trochu podívat, avšak nic neslibuji.

Uživatelský avatar
4n's
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 279
Registrován: pát kvě 23, 2008 14:18
Zařízení: SE Xperia X10 mini

X1 - Sekaji se nenarocne hry?!

Příspěvek od 4n's » čtv led 13, 2011 15:48

Tak jsem zkousel nejake java hry na X1.

Gangstar 2 (pro X1 - rozliseni hry 320x240 ale na celou obrazovku, volny spodek vyplnily kurzorove klavesy) se seka. Java emulator by mel byt hw akcelerovany, ale neco je v me X1 spatne. Rad bych se v tom pohrabal :) ale netusim cim to muze byt...

Townsmen 6. Full screen, dostatecne velky text, podporuje touch, parada.

Kodi slovniky. Doted me nejoblibenejsi slovniky, ale pismo je tak titerne, ze nejdou cist.

edit: k tomu Archibaldovi, zkousel jsem jej na Diamond2, jel rozhodne hratelneji nez X1 (stale vede qvga asus P320 :) ). Procesory jsou velmi podobne (ne-li stejne?), displej taky, takze to musi jit nejak poresit... :-D

Odpovědět

Zpět na „Sony Ericsson Xperia“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů